osman kasap
Aktif Üye
- Tepki
- 82
- Bisiklet
- Scott
Sele açısı ayarı yardımcı olur. Ya da daha büyük bir sele iş görür.Selam dostlar dün yaklaşık 1 saat kadar sürdüm, ilk 45 dakikada popomda uyuşukluk başladı ve sele kıfı kullanmama rağmen acı vermeye başladı. Buna bir çözüm gerekli, çünkü uzun yolculuk yapmak istiyorum. Nasıl olur zamanla yazacağım bir çözüm bulursam.
Bayan sele demişler ama ben 3 bisikletimde de bu seleyi kullanıyorum. Ben aldiğimda 45 liraydı tanesi cube tonopah üzerinde fabrikadan gelmişti öyle tanıştım. Ne ped ne tayt, budur sizin ilacınız. (link)@Mehmet Metin Levent Selemin ayarında problem yok, fakat padli tayt diyor arkadaşlar belki bu bir çözüm olabilir, bunu da deneyeceğim. 90 kilodayım belki kilodan mı problem oluyor diyorum, biraz zayıflayıp tekrar gözlemleyeceğim.
Bayan sele demişler ama ben 3 bisikletimde de bu seleyi kullanıyorum. Ben aldiğimda 45 liraydı tanesi cube tonopah üzerinde fabrikadan gelmişti öyle tanıştım. Ne ped ne tayt, budur sizin ilacınız. (link)
Selam dostlar dün yaklaşık 1 saat kadar sürdüm, ilk 45 dakikada popomda uyuşukluk başladı ve sele kıfı kullanmama rağmen acı vermeye başladı. Buna bir çözüm gerekli, çünkü uzun yolculuk yapmak istiyorum. Nasıl olur zamanla yazacağım bir çözüm bulursam.
İnsan, insana, g... ya neyse.. 😆Benim senelerdir kullandığım brooks sele benim şeklimi almıştır diye düşünüyordum ama bu seleye kim otursa "bu çok rahat yeaa" diyor. Bizim sele ya nirvanaya ulaşıp dördüncü boyuta geçti, ya da kendini insanlığa adayıp universal bir mertebeye ulaştı. O brooks artık sadece benim brooks'um değil, o artık insanlığın brooks'u..
Bu büyük bir iddia, çoğu insan 2-3 sene ciddi kilometreler yaptıktan ve bilgi edindikten sonra sele ayarının yanlış olduğunu fark ediyor. En büyük etken bisikletin genel fit ayarlarıdır, hiç tahmin etmeyeceğiniz şeyler sele ağrısına sebep oluyor olabilir. Seleden önce fite bakılmalı, kalça sağa sola hareket edip yalpalıyorsa, ayaklar ve eller yeterince yük alıp gövdeyi sabitlemiyorsa rahat etmek zor. Uyuşma konusuna gelince de uyuşmayı yüksek ihtimalle sele kılıfı yapıyor, kemikler çok fazla içe göçerse sünger istenmeyen yerlere baskı yapıp uyuşma yapabilir, sele kılıfıyla 45dk sürüp bile ağrı çekmek de alışkın olmamanın ve/veya fit sorunu olduğunun direkt göstergesi.@Mehmet Metin Levent Selemin ayarında problem yok, fakat padli tayt diyor arkadaşlar belki bu bir çözüm olabilir, bunu da deneyeceğim. 90 kilodayım belki kilodan mı problem oluyor diyorum, biraz zayıflayıp tekrar gözlemleyeceğim.