Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele popomu acıtıyor

Zamanla seleden kaynaklanan acı ve vucudunun ham olmasından dolayı omuz,bel,boyun ağrısı da yaptığın kilometre oranınca geçecektir.

Scudo
Selam dostlar dün yaklaşık 1 saat kadar sürdüm, ilk 45 dakikada popomda uyuşukluk başladı ve sele kıfı kullanmama rağmen acı vermeye başladı. Buna bir çözüm gerekli, çünkü uzun yolculuk yapmak istiyorum. Nasıl olur zamanla yazacağım bir çözüm bulursam.

Selam dostlar dün yaklaşık 1 saat kadar sürdüm, ilk 45 dakikada popomda uyuşukluk başladı ve sele kıfı kullanmama rağmen acı vermeye başladı. Buna bir çözüm gerekli, çünkü uzun yolculuk yapmak istiyorum. Nasıl olur zamanla yazacağım bir çözüm bulursam.
Sele açısı ayarı yardımcı olur. Ya da daha büyük bir sele iş görür.

@Mehmet Metin Levent Selemin ayarında problem yok, fakat padli tayt diyor arkadaşlar belki bu bir çözüm olabilir, bunu da deneyeceğim. 90 kilodayım belki kilodan mı problem oluyor diyorum, biraz zayıflayıp tekrar gözlemleyeceğim.

@Mehmet Metin Levent Selemin ayarında problem yok, fakat padli tayt diyor arkadaşlar belki bu bir çözüm olabilir, bunu da deneyeceğim. 90 kilodayım belki kilodan mı problem oluyor diyorum, biraz zayıflayıp tekrar gözlemleyeceğim.
Bayan sele demişler ama ben 3 bisikletimde de bu seleyi kullanıyorum. Ben aldiğimda 45 liraydı tanesi cube tonopah üzerinde fabrikadan gelmişti öyle tanıştım. Ne ped ne tayt, budur sizin ilacınız. (link)

Bayan sele demişler ama ben 3 bisikletimde de bu seleyi kullanıyorum. Ben aldiğimda 45 liraydı tanesi cube tonopah üzerinde fabrikadan gelmişti öyle tanıştım. Ne ped ne tayt, budur sizin ilacınız. (link)

Tamamdır buna da bakacağım.

Birkaç sele kullandım jel de dahil hepsi bir müddet 30-40 dk götürüyor. Büyük yaylı seleler çok rahat pişman olmazsınız.
link paylaşmıyormuşum ürünün ismi Yaylı Geniş ve Yumuşak Bisiklet Selesi Bisiklet Koltuğu Sele .

• Beğen
Tepkiler: elprofessor

Biraz zaman gerekiyor da olabilir. Başka bir konuda bisiklete binmeye yeni başladığınızı okudum. Alıştıkça ağrılar azalacaktır. Önce vücudunuz bir selede oturmaya uyum sağlasın, hala ağrı rahatsız edici boyutta olursa o zaman düşünürsünüz sele değiştirmeyi.

Bir diğer nokta da her sele her g.te olmaz, birisinin bayıldığı sele size çivili yataktan beter hissettirebilir ve bunun tam tersi de tabii ki olabilir.

Özetle önce biraz sabretmek, sonra çözülmemiş olursa deneme yanılmaya dönebilecek bir sürece girmek gerekiyor. Tavsiyeleri değerlendirirken lütfen bunu göz önünde bulundurun. Brooks bile sizin ilacınız olmayabilir.

@Cihan Ali Haklısınız. Zaten önce bir gözlemleyeceğim, daha sonra alternatif yollar arayacağım en azından 1 saat sürüp 5 dakika mola verince toparlıyor yada yürüyünce. Anlamaya çalışıyorum neden diye. Poponun üzerine baskı yapıyoruz ve kan dolaşımı yetersiz olunca uyuşukluğa sebep oluyor ya da hisssizliğe.

Çözüm 1: zayıflamak kaba etten diye düşünüyorum şu aşamada.

• Beğen
Tepkiler: Cihan Ali
Brooks bu sektörde sele için en iyilerindendir

En sinir oldugum sey birisine su seleyi al sana ugun bu sele demek yada sele tavsiyesinde bulunmak. Birde bizim millet iyiki su brooks sele ismini duymus, tavsiye eden edene ama nedense o marka da herkese uymuyor.

Sele ve bisiklet tavsiye üzerine alinmaz. Sele saglik ile ilgili birsey, saglik icin denemesi vs yapilmadan nasil bir sey tavsiye edilir. Doktora gitmeden internet üzeri yazarak doktora misal veriyorum gögsüm agriyor deseniz size hemen aspirin alin tek sizi kurtaracak ilac odurmu diyecek. Tabiki hayir önce tedavi etmesi gerekiyor öyle degilmi.

Bisiklet konusuda ayni, tabiki belki saglik ile pek ilgili degil ama zevk ile ilgili. Milletin zevkine karismak bence coksacma, bugün sizin tavsiyeniz üzere alir yarin hoslanmaz senin yüzünden aldim keske baska alsaydim der, iste ozaman tatsizlik cikar.

Sele konusu bence bisikletteki en subjektif konu, ben 8 sene önce 2-3 sele değiştirdikten sonra brooks b17'ye geçtiğim günden beri başka seleye oturmadım.

Benim senelerdir kullandığım brooks sele benim şeklimi almıştır diye düşünüyordum ama bu seleye kim otursa "bu çok rahat yeaa" diyor. Bizim sele ya nirvanaya ulaşıp dördüncü boyuta geçti, ya da kendini insanlığa adayıp universal bir mertebeye ulaştı. O brooks artık sadece benim brooks'um değil, o artık insanlığın brooks'u..

Benim senelerdir kullandığım brooks sele benim şeklimi almıştır diye düşünüyordum ama bu seleye kim otursa "bu çok rahat yeaa" diyor. Bizim sele ya nirvanaya ulaşıp dördüncü boyuta geçti, ya da kendini insanlığa adayıp universal bir mertebeye ulaştı. O brooks artık sadece benim brooks'um değil, o artık insanlığın brooks'u..
İnsan, insana, g... ya neyse.. 😆

Bu büyük bir iddia, çoğu insan 2-3 sene ciddi kilometreler yaptıktan ve bilgi edindikten sonra sele ayarının yanlış olduğunu fark ediyor. En büyük etken bisikletin genel fit ayarlarıdır, hiç tahmin etmeyeceğiniz şeyler sele ağrısına sebep oluyor olabilir. Seleden önce fite bakılmalı, kalça sağa sola hareket edip yalpalıyorsa, ayaklar ve eller yeterince yük alıp gövdeyi sabitlemiyorsa rahat etmek zor. Uyuşma konusuna gelince de uyuşmayı yüksek ihtimalle sele kılıfı yapıyor, kemikler çok fazla içe göçerse sünger istenmeyen yerlere baskı yapıp uyuşma yapabilir, sele kılıfıyla 45dk sürüp bile ağrı çekmek de alışkın olmamanın ve/veya fit sorunu olduğunun direkt göstergesi.

• Beğen
Tepkiler: elprofessor
IMG_20191115_144923_058.jpg
Çaresi Brooks sele. 6 senedir kullanıyorum binlerce km yol yaptım, birlikte sürdüğüm arkadaşlarımın sürüş sonrası ağrısı oluyordu bende hiçbir ağrı yok. Israrla tavsiye ederim. İkinci ellerine bakın derim.
Yaylı, geniş, sünger, jel seleler hikaye. Çare Brooks. Götünü düşünen bu seleye biner. İtiraz eden daha önce kullanmamıştır. Alıştığı zaman başka seleye oturamazsınız

Geri