Burak Uğurlu
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 3.928
- İsim
- Burak Uğurlu
- Başlangıç
- 1993—94
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Algı rahat ve yumuşak sele dese de işin aslı anatomiye uygun sele.
Misal ben bu seleyi (yurt dışında 5$ fiyatı olan imitasyon model) aldığımda çok da ümitli değildim. Fakat bu kadar rahat edeceğimi hiç tahmin etmezdim. Beklentimin üzerinde çıktı. Bunda büyük rol muhtemelen ölçülerini bana uyumlu denk gelmesi. Denk gelmesi sözcüğünü özellikle seçtim çünkü imitasyon bir modelde şu şöyle olsun bu böyle olsun deme şansı pek olmuyor. 14,5 cm civarında bir sele düşünüyordum bu da o ölçülerde. Eğimi vs tamamen şans eseri uydu diyebilirim.
Genelde beslemeli tayt ile binerim, bazen basleme olmadan bindiğimde bile kısa mesafede sıkıntı olmadı.
Mtb de kullandığım bu sele de imitasyon. Bununla beslemeli tayt ile hiç bir rahatsızlık olmuyor fakat Besleme olmadan hafif karıncalanma hissettim. Muhtemelen uzun biniş yapsam bir süre sonra rahat edemeyebilirdim. (alışıp rahat da edebilirim bilemedim denemek lazım)
Bir kaç sele denemek lazım tercih yapana kadar. Bir çok bisikletçide deneme seleleri var, oralardan alıp bir iki gün deneyip öyle karar verilebilir. Tabi tanıdık olanlarla bu iş daha rahat olur, kapıdan gelen her müşteriye vermezler muhtemelen deneme için de olsa.