Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele popomu acıtıyor

IMG_20220105_154531.jpg

Algı rahat ve yumuşak sele dese de işin aslı anatomiye uygun sele.

Misal ben bu seleyi (yurt dışında 5$ fiyatı olan imitasyon model) aldığımda çok da ümitli değildim. Fakat bu kadar rahat edeceğimi hiç tahmin etmezdim. Beklentimin üzerinde çıktı. Bunda büyük rol muhtemelen ölçülerini bana uyumlu denk gelmesi. Denk gelmesi sözcüğünü özellikle seçtim çünkü imitasyon bir modelde şu şöyle olsun bu böyle olsun deme şansı pek olmuyor. 14,5 cm civarında bir sele düşünüyordum bu da o ölçülerde. Eğimi vs tamamen şans eseri uydu diyebilirim.

Genelde beslemeli tayt ile binerim, bazen basleme olmadan bindiğimde bile kısa mesafede sıkıntı olmadı.

IMG_20211201_020235.jpg

Mtb de kullandığım bu sele de imitasyon. Bununla beslemeli tayt ile hiç bir rahatsızlık olmuyor fakat Besleme olmadan hafif karıncalanma hissettim. Muhtemelen uzun biniş yapsam bir süre sonra rahat edemeyebilirdim. (alışıp rahat da edebilirim bilemedim denemek lazım)

Bir kaç sele denemek lazım tercih yapana kadar. Bir çok bisikletçide deneme seleleri var, oralardan alıp bir iki gün deneyip öyle karar verilebilir. Tabi tanıdık olanlarla bu iş daha rahat olur, kapıdan gelen her müşteriye vermezler muhtemelen deneme için de olsa.

• Beğen
Tepkiler: CeCeKa ve ugurus
Scudo
En az 30 km/h sürat esnasında pedallamayı kesiniz ve hiç beklemeden iki ayağınızla aynı anda pedala hafifçe yüklenmek suretiyle kalçanızı azıcık yukarı kaldırınız. Bunu ara ara tekrarlayınız.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Beyler sele borusunun, koltuğu tuttuğu alyanla sıkılan kısmı nasıl sökülüyor acaba ? Konu açamıyorum sanırım.

Beyler sele borusunun, koltuğu tuttuğu alyanla sıkılan kısmı nasıl sökülüyor acaba ? Konu açamıyorum sanırım.
images (9).jpeg
Sele borusu bu şekilde mı,böyle ise alyan anahtarını takıp sola çevirererek gevşetmeniz gerekli.

285945 dosyayı görüntüle
Sele borusu bu şekilde mı,böyle ise alyan anahtarını takıp sola çevirererek gevşetmeniz gerekli.
Ben koltugu ayirabiliyorum, sadece şu ust kismida ayirmak istiyorum, bana satan arkadaş ayirabilecegimi soylemisti fakat herhangi bi kaynak bulamadim bu konuda. Cunku bunun ustteki sıkan kisimlari benim koltuk demirlerime bol geliyor, koltuk cok hafif oynama yapiyor. Acaba eski olaninkini mi taksam dedim bende, cunku sele borum yamulmustu sadece. Ust kismi saglamdi.

Dosyalar

• IMG_20220411_100625.jpg
    IMG_20220411_100625.jpg
    101,3 KB · Okunma: 51
Ben koltugu ayirabiliyorum, sadece şu ust kismida ayirmak istiyorum, bana satan arkadaş ayirabilecegimi soylemisti fakat herhangi bi kaynak bulamadim bu konuda. Cunku bunun ustteki sıkan kisimlari benim koltuk demirlerime bol geliyor, koltuk cok hafif oynama yapiyor. Acaba eski olaninkini mi taksam dedim bende, cunku sele borum yamulmustu sadece. Ust kismi saglamdi.
Tamam anladım hocam,sol tarafta bulunan cıvata sabitlenmiş gibi oraya,ben hiç kullanmadım,forumdan bilen arkadaşlar varsa yazsın lütfen.

Tamam anladım hocam,sol tarafta bulunan cıvata sabitlenmiş gibi oraya,ben hiç kullanmadım,forumdan bilen arkadaşlar varsa yazsın lütfen.

Civataların ikisi de kızağı sıkıştırmak için. Bence @ManEssence sağlam kızağın olduğu bölümle eğik boruyu birbirinden ayırıp başka bir boruyu o kızağa takmak istiyor:

unknown.png

Onu ben de daha önce yapmak istedim ama başaramadım. Bir sele borusunun içine ışıkla baktığımda kızağın olduğu kısmın alt kısmı bir iç boru olarak ana boruya geçiyor, içine de bir tane de takoz çakılıp dışarı doğru genleştirerek sıkışması sağlanmış gibi görünüyor. Diğerinde sadece üst parça girmiş görünüyor, ayrı bir genişleten parça yok. Bunlar sadece sıkıştırılmış da olabilir, ayrıca yapıştırılmış da olabilir, bunların dışında herhangi bir kaynak ya da sökülebilmesini sağlayacak bir mekanizma göremedim. Borunun hasar görmesi göze alınıp çekerek çıkarmak ya da varsa içerideki takozu sökecek/parçalayacak bir alet varsa onunla sistemi gevşetmek denenebilir ama sele borusu ve kızağının mutlaka onu kullanmayı gerektirecek özel bir özelliği yoksa sele borusunu değiştirmek uygulanabilir tek çözüm gibi görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: sahrana
Civataların ikisi de kızağı sıkıştırmak için. Bence @ManEssence sağlam kızağın olduğu bölümle eğik boruyu birbirinden ayırıp başka bir boruyu o kızağa takmak istiyor:

unknown.png

Onu ben de daha önce yapmak istedim ama başaramadım. Bir sele borusunun içine ışıkla baktığımda kızağın olduğu kısmın alt kısmı bir iç boru olarak ana boruya geçiyor, içine de bir tane de takoz çakılıp dışarı doğru genleştirerek sıkışması sağlanmış gibi görünüyor. Diğerinde sadece üst parça girmiş görünüyor, ayrı bir genişleten parça yok. Bunlar sadece sıkıştırılmış da olabilir, ayrıca yapıştırılmış da olabilir, bunların dışında herhangi bir kaynak ya da sökülebilmesini sağlayacak bir mekanizma göremedim. Borunun hasar görmesi göze alınıp çekerek çıkarmak ya da varsa içerideki takozu sökecek/parçalayacak bir alet varsa onunla sistemi gevşetmek denenebilir ama sele borusu ve kızağının mutlaka onu kullanmayı gerektirecek özel bir özelliği yoksa sele borusunu değiştirmek uygulanabilir tek çözüm gibi görünüyor.
Hocam sele borusu mengene ile sıkıştırılıp ,sele yi tutan üst kısım,boru anahtarları ile sola sağa çevirerek çıkarılabilir belki,son ihtimal sele borusu kesilip yeni parçayla arasına kaynak yapılarak birleştirilebilir.

unknown.png

Tmmdir ben bunu merak etmistim tesekkur ediyorum. Oyleyse arkadas bunu kastedmis olamaz. Cunku bana cok basitce sokulebilir gibi bir ifade kullanmisti. Galiba bana sadece ustteki oynayan bolgeyi kasteddi. Sanirim orasi degistirilebiliyor.

Decathlondan rc100 tayt aldım yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ama ilk 1. saatte baya bir ağrı ve acı veriyor neredeyse hiçbir konfor sağlamıyor iç çamaşır ile kullanıyorum acaba bundan olabilir mi

Decathlondan rc100 tayt aldım yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ama ilk 1. saatte baya bir ağrı ve acı veriyor neredeyse hiçbir konfor sağlamıyor iç çamaşır ile kullanıyorum acaba bundan olabilir mi
Seleniz?

istanbul da yaşıyorsunuz, imkanınız var kalçanızı ölçtürüp uygun selenizi öğrenin.
Daha sonra uygun sele + kaliteli tayt = mutluluk

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Bu taytı 2.000 km kadar oldu kullanıyorum gayet de memnunum. Kullanmaya başladığımda 103 kiloydum, şu an 91 civarıyım üstelik, kullandığım bisiklet de Triban RC100. Sürüşlerim genelde 1-1,5 saatlik olur, ara sıra 3-4 saati bulan sürüşlerim de var ama onlarda da herhangi bi sıkıntı olmadı. Yüksek ihtimalle probleminizin kaynağı tayt değil..

Rc100 giriş seviye bir tayt ama 1saatte agri oluyorsa sele ayariniz yanlistir yuksek bir ihtimal. Yukseklik,ileri geri ve açi ayariniz yanlis muhtemelen.

Dogru ayarlanmis tahta bir selede bile 1 saatte agri falan olmamasi lazim.

• Beğen
Tepkiler: yakupf
Ben bu bisiklet 🚴‍♂️ üreticilerini anlamıyorum. 2 hafta önce yeni bisiklet aldım.

İncecik sele affedersiniz, sürerken münasip yere girecek derecede.:):)

Yaw siz aklınızı neyle yediniz? Nedir bu sele böyle. Oturulmasın diye mi takıyorsunuz bunu?.:)
Lastik desen gene öyle. 700x40 zor buldum.
Genelde daha da ince lastik.

Sanırsın ülkemlzde her yer muhteşem asfalt ve süper yollar var. Neredeyse ip kalınlığında lastik takacaklar.
Yaw siz kafayı mı yediniz? 700x47 lastik takan avrupalı markaların yolları bizden daha mı kötü?

700x47 olmaz, 700x37 tak, hatta 700x27 tak. Asfalt yollar bile yamalı bohça gibi. Her yer delik deşik.
Belediyelere otur sıfır.
Bisiklet üreticilerine otur sana da sıfır ama lütfen gözünü aç bir yollara bak, o münasip yere girecek (!) incelikte lastiği öyle tak.:):)

Edit: sözüm meclisten dışarı. Üretici ve belediyelere serzeniş var.:)
Sele al üstüne jelli sele kılıfı al. Yetmez bi de pedli tayt al.

bu ne canım. :D

Son düzenleme:
Rc100 giriş seviye bir tayt ama 1saatte agri oluyorsa sele ayariniz yanlistir yuksek bir ihtimal. Yukseklik,ileri geri ve açi ayariniz yanlis muhtemelen.

Dogru ayarlanmis tahta bir selede bile 1 saatte agri falan olmamasi lazim.
Seleyi en geriden en ileri pozisyona almıştım. Gidon boğazım biraz uzun kalıyor diye. Selemi orta ayara getirip deneyeceğim.

Geri