Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele popomu acıtıyor

Pedal çevirirken kalçam acıyor tayt azaltıyor ama acıyor yanlış sele genişliğimi yada başka bir sorun mu sizce

Scudo
Pedal çevirirken kalçam acıyor tayt azaltıyor ama acıyor yanlış sele genişliğimi yada başka bir sorun mu sizce
Bisikletinin bindiğin haliyle yandan fotoğrafını, selenin fotoğrafını yüklersen yardımcı olmaya çalışayım.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
(link)
Sele ayarlama uygulaması ne kadar doğrudur bilemiyorum.
Bike fit yaptırdım işe yarıyor

• Beğen
Tepkiler: mhmtp
yok abi kaslanınca acımıyor gibi bir mevzu yok :)
Adam 11 sene önce yazmış cevap vermişsin.Okuyacağını düşünüyorsan iyimser bir beklenti içindesin.:booo:
Seneler geçince o arkadaşın mabadı kas yapmaktan Brezilya poposu kadar büyümüştür. :D Görürsen goca dötlü biri odur. :ssrtcbya:
Popo, oturmaktan kas yapınca geçiyor kardeşim tecrübeyle sabittir ama sen seleyi değiştirebilrsin yine de

Gidon yüksekliğini de görmek lazım oturuş pozisyonun hakkında fikir yürütmek için o yüzden bisikletin yandan dedim. Sen popoyu da koymuşsun 😊
Oturuş pozisyonun 60 derece üzerindeyse seleye binen yük fazla olur ağırlık merkezi arkaya kayar.
Sportif sürüşlerde yükü mümkün mertebe kollar ve kalçalara orantılı dağıtmak gerek.

Sele ayarının yüksek olması alt kısımda uyuşukluk yapabilir evet ama alçak olması da yine binen yükü arttırır ve kalça ağrısına sebep olur. Akabinde diz ağrısına.

Pozisyonunu optimum ayarlamışsan eğer kadro boyunun uygunluğunu incelemek lazım.

Bir de kalça kemiklerinin genişliği ve selenin buna uygunluğu var.
En sonunda pozisyonuna, kalçana ve sürüş tarzına göre bir sele seçiyorsun.

Gelişim döneminde olduğunu da unutma. Kemiklerin büyüyor Paşam. Tabi bunun yanında sele ve sele borusu ayarı gerekebilir. :harika:

Yazmayı unuttuğum çok önemli birşey var bacağım selenin işaretlediğim tarafına sürtüyor bugün daha dikkatli baktığımda farkettim
20220109_204506.jpg
Kusura bakmayın biraz yanlış anlatmışım kalçam derken popumun kenarını bahsetmeye çalışmıştım(bi şeyler anlatma konusunda pek becerikli değilimde)

Yazmayı unuttuğum çok önemli birşey var bacağım selenin işaretlediğim tarafına sürtüyor bugün daha dikkatli baktığımda farkettim
280200 dosyayı görüntüle
Kusura bakmayın biraz yanlış anlatmışım kalçam derken popumun kenarını bahsetmeye çalışmıştım(bi şeyler anlatma konusunda pek becerikli değilimde)
Sele ölçüsü sana büyük geliyor olabilir ama burada dikkat etmen gereken sele oturmak için değildir (mmm bayağı iddialı oldu sanki :D ) yükü kollar ile dengelemek gerekiyor.

280200 dosyayı görüntüle
İşaretlediğiniz yerler sürtme yapıyorsa sn _Madmexx _ ın dediği gibi sele ölçüsü oturma kemiklerinize göre büyük geliyor demektir,burada yapacağınız ya sele değişikliği yada deneme yanılma yöntemiyle santim bazında seleyi önden geriye alabilirsiniz,en azından sürtünmeyi aza indirmiş olursunuz.

Adam 11 sene önce yazmış cevap vermişsin.Okuyacağını düşünüyorsan iyimser bir beklenti içindesin.:booo:
Seneler geçince o arkadaşın mabadı kas yapmaktan Brezilya poposu kadar büyümüştür. :D Görürsen goca dötlü biri odur. :ssrtcbya:
Oturunca nasıl kas yapıyor onu anlamadım ben zaten :kötü: Nasır olmasın o?? :)

Seleyi geriye aldım sorun yok gibi
Hepinize teşekkür ederim

Ne bileyim abi bakmadım yorumu ne zaman yaptığına :D Benim popo hem biraz genetik, hem biraz ilgilendiğim powerlifting sporu hem de bisikletten dolayı bayağı bir büyük de... Yine de sele acıtıyor

• İnanılmaz
Tepkiler: hamlet2006
Ne bileyim abi bakmadım yorumu ne zaman yaptığına :D Benim popo hem biraz genetik, hem biraz ilgilendiğim powerlifting sporu hem de bisikletten dolayı bayağı bir büyük de... Yine de sele acıtıyor
Büyük küçük önemli değil önemli olan...:krsn: Vücut esnekliği ve oturma kemik genişliği biliyorsun.

• Beğen
Tepkiler: emre özbay
Geri