Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele seçimi

@Kerem Özbayrak
Cok kral bir tur selesi almisin kanka. Bunlar klimali sele diye gecen bi model diye yutubda tanitimini gormustum. Mtb -Yol polemigine girmeye gerek yok. Kötün rahat etsin yeter. Hayirli olsun. Satma kafasina girersen tecrubeli bir ölücü olarak kiyasiya pazarliga hazirim :D

Haaa pardon benzeri ama o degilmis

Scudo
@mariokaldato O değil abi :) bu arada sele seçimi konusunda da konu hakkında bilgi sahibi bi bisikletçi de çok yardımcı oldu. Benim içime sinmeyen hani çok araştırma yapmadan kısa zamanda sele almış olmak.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Kerem Özbayrak
Rahat ol kanka sen buroks kambiyumu bile kenara firlatmis adamsin. Şairin dedigi gbi "_Buda gecer bir tanem,boşver üzülme" keh keh .Biraz takil bakalimda olmazssa şeyedersin

Olculer totoya gore ise rahat edersin gibime geliyor

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
aliexpressten yanlışlıkla böyle bir sele gelmiş, plastik hafif bir şey. işe yarar bi sele mi? bana çöp gibi geldi.

Dosyalar

• IMG_4637.JPG
    IMG_4637.JPG
    80 KB · Okunma: 129
@a.f.k. yok hocam satmıyorum, alıcıysan kesin çöp değil :D

Yeni bir konu açmadan buradan sorayım istedim. Kalça kemiği genişliği ölçüsü 145 mm. Yaklaşık 2 hafta önce yol bisikleti için selle italia flite 145 mm genişliğin de sele aldım, eski sele genişliği 135 mm di, uyuşma ve ağrı sorunu var dı, 145 mm idare eder mi düşüncesi ile seleyi almış oldum ama etmedi. Şimdi en az 155 mm genişliğinde, agresif sürüş pozisyonunda olmayan, düz yapı da sele arıyorum. Yurt içi ya da yurt dışı fark etmez bildiğiniz, denediğiniz, tavsiye edebileceğiniz bir model var mı.

• Beğen
@MuratHanBen de uzun arayislardan sonra asagidaki seleye karar verdim.Henuz almadıgım icin birsey soyleyemem ama belki bir fikir verir size de.Okudugum yorum ve ozellikler olumluydu
(link)

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@hayriünal

Türkiye de bu ebatta alabileceğimiz bir iki modelden biri. Aktif pedal ile internet üzerinden iletişime geçip bu ürün ile ilgili görüşme imkanım oldu. Tam manası ile aradığınız ürün bu olabilir demediler, denemem gerektiği vs söylendi. Böyle bir imkan olmadığı için biraz daha araştırdım. Wiggle de selle italia nın eski bir modelini buldum. Yorumlar genellikle iyi yönde, ölçüleri de hemen hemen uygun sayılır (153 x 275) Ağırlık biraz fazla, wiggle de 260 gram görünüyor başka bir yer de 310 gram. İşin açıkçası yurt dışında da başka bir seçenek yok. smp seleler dışında, onlarında fiyatları 700-800 TL yi buluyor.

(link)

NG650 29 MD bugün aldım ve sağlam rahat bir sele istiyorum oturdum mu sıkıntı yapmayacak :dd

Onca site dolaştım genişliği 155 mm üstü doğru düzgün fiyat - performans olarak uygun bir sele bulamadım. Linkte ki seleyi aldım. Specialized power comp sele ye çok benziyor.

(link)

@MuratHanBen de bu hafta uzun aramalar sonrasinda specialized power sele aldim.Trainer uzerinde deneyebildim henuz.Ancak ilk surus icin basarili diyebilirim.Ilk gercek deneme bu hafta sonu cesme granfondo da olacak.Sizin urun de gayet guzel gorunuyor.Elinize ulastiginda bir degerlendirme atar misiniz. Burada bulunmasi sonra alacaklara yardimci olur.Almamis olsaydim ciddi ciddi dusunurdum.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
@hayriünal

Öncelikle selenizi güle güle kullanın, yabancı forumlar da oldukça övüyorlar aldığınız seleyi. Aliexpres ten ilk kez bu tarz bir ürün alıyorum, haliyle kalitesinden şüphelerim var. Yaklaşık 1 ay sürer gelişi, geldiğin de buradan izlenimlerimi paylaşırım.

Sele 23 gün sonun da elime geçti. Az önce ufaktan 25 km lik bir sürüş ile denedim. Specialized Power Com Sele yi yakından görmedim ama fotolarından gördüğüm kadarı ile birebir aynısını yapmışlar. Kalite olarak şaşırtıcı derece de iyi, raylar krom. Açıkçası kaliteye önem veren biri olarak kusur bulamadım, hatta diğer bisiklet için bir tane daha sipariş vereceğim. Sele genişliği tam benim ölçülere uygun,160 mm. Selenin yumuşaklığı orta karar ne sert ne de yumuşak. Benim için iyi bir tercih oldu.

(link)

(link)

XEjMyD.jpg

4G3jDq.jpg

RO4rXn.jpg

Para verip aldığım 3. Sele ne çanak varmış bende beyefendi ye sele beğendiremedik [emoji23][emoji23][emoji23]
65f8dcaf7dd79aa34c56036572f589cc.jpg

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
Bende specialized power 143 mm sele kullnıyorum tafsiye ederim.

@celilcetinerHocam bu seleyi 162 mm diye aldım sanırım yanlış geldi 18mm miş 143 bana hiç olmaz eski sele 160 mm idi ama 30-40 km den sonra mahvediyor...

Arkadaşlar kararsız kaldım 60 derece oturma pozisyonu olan bir sele mtb de kullanılırmı ? Bu gün resmini attığım seleyi internetten aldım 162 mm diye ama 182 mm olan modeli gelmiş sonradan farkına vardım siteyi inceledim zaten benim istediğim model yokmuş bilgiler yanlış yazılmış seleyi taktım fazla değil anca 2 km sürebildim yağmur başlayınca rahat gibi geldi sele ama 60 derece açı muhabbeti kafamı karıştırıyor acaba mtb de sıkıntı çıkarırmı diye ? Selede dışardan bakınca öyle 182 mm bir sele gibi durmuyor üst tabaka acayip ince...Daha önceki selem 160 mm di ama 30 + km den sonra çok rahatsız ediyordu.Varmı 180 mm lik sele ile mtb kullanan :)

@mariokaldato
TOTO'nun hası burada:D:D
maxresdefault.jpg

@MuratHanHocam bu sele hakkında son görüşleriniz nasıl almayı düşünüyorum ?

@MuratHan Bu seleden ben de alıp denemek istiyorum ama 143 cm civarlarında yok sanırım bulamadım. 160 cm büyük gibi sanki. Leğen kemiği ölçüm 12 cm. Ayrıca son durum nasıl yani memnun musunuz hala? Özellikle pedal basarken bacaklarınızın hareketini engelliyor mu?

Geri