yani ağrı muhakak oluyor da öyle çok rahatsız edici değil.. hani aslında konuyu açmamdaki amacım fiyat-performans olarak daha iyi bir selenin olup olababileceği..
Sanayide motosiklet selelerine yeniden kaplama yapan yerler var. Oradan selenin rengi değiştirilebilir. Hatta deri bile kaplanabilir. Alt taraf yapıştırma veya zımpayla tutturuluyor bilginize.
200km rahatca gidebiliyorsan o seleye sakin dokunma. kaplama bile hissiyati degistirebilir.
bisikletin katalogunda selenin marka modeli yaziyor olmali. ayni modelin koyu rengini bulmayi deneyebilirsin.
scott'in kendi uretimi bir sele olsa bile bir yerlerde mutlaka satiliyordur.
mosso marine 26 katlanırla dünyanıza girmiş bulunuyorum .. 26 katlanırda ilk etapta yüksek fiyatlara çıkmadığım için doğru veya yanlış bu seçimi yaptım .. bugün epey bi km yaptım .. ilk ve öncelikli sıkıntım sele . uygun fiyata rahat bi sele önerisi olan varmı
@canust Güle güle kullanın. İlk sürüşlerde ağrı olması normal. Tayt daha önemli. Eğer yine de değiştirmek isterseniz de oturma kemiklerinizin mesafesiyle selenin uygun olmasına dikkat etmelisiniz ki bunu kontrol etmek için denemek gerek alınacak seleyi
Merhabalar. Yaklaşık 3-4 aydır kullandığım merida crossway 100 bisikletimin orjinal selesi (resimdekinin aynısı) uzun sürüşlerde rahatsız etmeye başladı. 15 dk da bir durup agrının geçmesini beklemek durumunda kalmaya başladım. Decathlondan aldigim jelli sele kilifi ve pedli tayt ile beraber kullansamda fayda etmiyor (totonunda buyuk olmasi etkili tabi .
Sizlerin kullandığı uzun sürüşlerde rahatsız etmeyecek sele öneriniz varımdır.
@oguz169 hocam geçen tur bisikleti fotoğraflarında dünya turu yapan sporculardan birinin "selle royal classic" kullandığı yazılmıştı. insan ortapedisi kişiden kişiye farklı olduğu için sele konusunda deneme yanılma yolu ile uygun bir sele bulunabileceğini düşünüyorum tabi bütçeniz yüksekse brooks veya fizik markalarına bakabilirsiniz.
arkadaşlar broks kullanan arkadaşlar bu seleden memnunlar mı kullananlar bilgilendirirlerse çok makbule geçer. Bir de brooks ayarında royal dışında , orta fiyat deri sele tavsiyesi olan var mı ? teşekkürler
Arkadaşlar bu Selle Royal Scientia seleden almayı düsunuyorum. Almadan once gidip her iskiadik kemik arası meeafe ölçülecekmiş. Bu seleyi kullanan varmı . En önemlisi kullanıp ağrı sorunu olan varmı?
Selle Royal Ariel - Tur için önerebilirim. Bisiklet Gezgini'nden 40 TL'ye aldım. (İnternet sitesinde yok) Gayet rahat bir sele. Uzun yola çıkıyorsam bu seleyi takıyorum. 40 Tl ve ağrısız yolculuk... Brooks kusura bakmasın
Bende tam sele arıyordum. Mevcut delen yamuldu. (80 kg bünyemle nasıl başardıysam) forumda da diğer yerlerde de sportourer seleleri uzun mesafeler için öneriyorlar. Ama yabancı kaynaklardaki yorumlar sanki kaplama malzemesinin çok iyi olmadığını söylemişler. Bir de hep sportourer zoo gel modelinde bir yoğunlaşma var.
Arkadaşlar ne tür sele alacak olursanız olun tavsiyelerin yanında ölçüleri de mutlaka dikkate alın. Birine rahat olan sele başkası için kabus gibi olabilir. Deneme şansımız olmuyor çoğu zaman ama kalça ölçünüzü bilmeniz sele seçerken yardımcı olacaktır. Çağrı Terzioğlu'nun Sele Seçerken Kalça Genişliği Nasıl Ölçülür? videosu yardımcı olacaktır.
Yazacaklarim belki konuya limon sikmak gibi olacak ama..bu sele terimi, selle markasindanmi turedi acaba..tipki kask teriminin kask markasindan turemesi gibi.vayahut kagit havlunun selpak olmasi gibi.:confused: