Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

Sele bak heyt be 😆
210 lira artı vergi.

Dosyalar

• Screenshot_2020-07-29-16-50-51.png
    Screenshot_2020-07-29-16-50-51.png
    220,6 KB · Okunma: 139
Scudo
Bence aşırı çirkin.. Hala sele arayışı içerisindeyim en sonunda bisikletimin üçte bir fiyatına brooks alıcam sanırım..

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Arkadaşlar bisikletin orjinalinde mandallı sele kelepçesi var ben selemi değiştirdim ve kolay çalınmasın diye orijinal sele kelepçesini kendim alyanlı hale getirebilir miyim ? Yoksa yeni alyanlı sele kelepçesi mi satın almam gerekir ?

Arkadaslar aranizda Pro marka sele kullanan var mi? Ozellikle Pro Griffon serisini merak ediyorum. Deneyimi olan paylasirsa sevinirim. Tesekkurler.

Benim de merak ettiğim süspansiyonlu sele borusu acaba etkisi nasıl? Yaylı sele daha mı iyi olur?

(link) bu ürünü kullanan var mı

Benim de merak ettiğim süspansiyonlu sele borusu acaba etkisi nasıl? Yaylı sele daha mı iyi olur?
Tırcı dayılar sormak lazım 👍😀aslında bende araştırdım bu konuyu biraz. Bazı kullanıcılar yola odaklanma sorunu yaptığını söylemişler??? Asfaltta düz bir yolda hızlı iken esnemeyeceği için sorun yok. Bozuk yolda nekadar hızlı gidebilir ki bir insan odaklanma sorunu yaşayabilmesi için??? İlginç geldi bana. O halde mtb kullanıcılarına maşada dolayı aynı sorunları yaşayabilirdi.hiçbir mtb ci bu konudan şikayet etmedi daha👍fiyat olarakta 90 euro diyorlar. Pahalı bence. Brokss yaylı sele almak daha mantıklı 1000 TL civarında. En azından toto rahat eder.

@Ysryyn o kadar pahalı değil Satori var 250 lira zozo var daha ucuz.

Arkadaşlar yol bisikleti kullanıyorum. Son 1 aydır taytımın pedi sola kayıyor. Sağ kalça kemiğim ped olmadığı için batıyor ve acı yapıyor. 3 farklı taytla denedim ama sonuç aynı. Bisikleti yeni aldım sayılır, ilk 500 km sorun yoktu. Ancak son 1000km dir bu sorunu yaşıyorum. Sele ayarımla ilgili sorun yok. Olması gerektiği gibi düz duruyor. Kemik ölçüm 11cm sele genişliği 14cm. Sorun seleyle mi ilgili sizce? Kullandığım sele bu.Contact-Forward_Black_0.jpg

@Ekincan33 Hocam merkezden merkeze alacaksınız. Siz en yakın kısımdan mı aldınız ölçüyü acaba? En dar sele 125 mm den başlıyor.

@Ekincan33 Hocam merkezden merkeze alacaksınız. Siz en yakın kısımdan mı aldınız ölçüyü acaba? En dar sele 125 mm den başlıyor.
Kemik ölçüleri için 11cm yazdım siz yanlış anladınız galiba. Selenin en geniş kısmının ölçüsü 140mm.

@Ekincan33 hayır hocam yanlış anlamadım. Kemik ölçüsünü yanlış almışsınız gibi gözüküyor. Oturduğunuz yerde oluşan iz yaklaşık bir daire şeklinde, o dairelerin merkezinden merkezine uzunluk ölçeceksiniz. Bu ölçümün 125 mm den büyük çıkması daha mantık dahilinde. Siz 110-115 mm çıktı demişsiniz. Merkezden merkeze değil de izlerin birbirine yakın kısmından(çemberlerden) ölçüm almış olabilir misiniz?
Ben bisikletçide jel ölçüm koltuğuna oturup ölçtüğümde 145 mm buldum mesela. Selemi de ona göre aldım.
Ayrıca padin sağa sola kaymasının nedeni selenin fazla geniş olması olabileceği gibi, sele tipinin size uygun olmaması da olabilir. Selelerin 3 farklı tipte kavis sekli mevcut, vücut esnekliğine göre size uygun olanını seçmeniz gerekiyor. Düz diyebileceğimiz nerdeyse hiç kavissiz olanlar(fizik arione, selle italia L3) orta seviyede pelvis hareketliler için olanlar(fizik Antares, selle italia L2) ve kavisli olanlar(fizik Aliante, selle italia L1)

Son düzenleme:
Genelde fenerbahçe kartal arası biniyorum bisiklete.
172 cm boy. 98 kg 😊

Jelli sele kılıfı+ pedli tayta rağmen
Büyük çile çekiyordum.
5 km de bir mola veriyordum dönüşte.

2 sene evvel 100 liraya
Selle Royal free time aldım

Şimdi sadece canım istediğinde mola veriyorum.
👍

Selamlar,

Sportive-220 kullanıyorum ve orijinal selesi aşırı sert. Bunun için önerebileceğiniz daha farklı bir sele var mı?

@Ekincan33 hayır hocam yanlış anlamadım. Kemik ölçüsünü yanlış almışsınız gibi gözüküyor. Oturduğunuz yerde oluşan iz yaklaşık bir daire şeklinde, o dairelerin merkezinden merkezine uzunluk ölçeceksiniz. Bu ölçümün 125 mm den büyük çıkması daha mantık dahilinde. Siz 110-115 mm çıktı demişsiniz. Merkezden merkeze değil de izlerin birbirine yakın kısmından(çemberlerden) ölçüm almış olabilir misiniz?
Ben bisikletçide jel ölçüm koltuğuna oturup ölçtüğümde 145 mm buldum mesela. Selemi de ona göre aldım.
Ayrıca padin sağa sola kaymasının nedeni selenin fazla geniş olması olabileceği gibi, sele tipinin size uygun olmaması da olabilir. Selelerin 3 farklı tipte kavis sekli mevcut, vücut esnekliğine göre size uygun olanını seçmeniz gerekiyor. Düz diyebileceğimiz nerdeyse hiç kavissiz olanlar(fizik arione, selle italia L3) orta seviyede pelvis hareketliler için olanlar(fizik Antares, selle italia L2) ve kavisli olanlar(fizik Aliante, selle italia L1)
Merhaba bir şey sorucaktım. Yol bisikletimin selesi bisikletin üzerindeki Merida'nın kendi selesi yan uçlarını ölçünce 145 mm çıkıyor. Fizik yada Selle İtalia ki ikisde aynı fabrikada yapılıyormuş. Ben selle italia da L2 145x275(WxL) olarak bu ebatı seçsem bir rahatlık performansta artı etki hisseder miyim sele değişikliği olacak mutlaka acaba bu ebat doğru olur mu hiç gidip pelvis kemiği ölçtürmedim açıkcası

@trattataa SR sky var o nasıl acaba fikriniz var mı hocam?

Merhaba bir şey sorucaktım. Yol bisikletimin selesi bisikletin üzerindeki Merida'nın kendi selesi yan uçlarını ölçünce 145 mm çıkıyor. Fizik yada Selle İtalia ki ikisde aynı fabrikada yapılıyormuş. Ben selle italia da L2 145x275(WxL) olarak bu ebatı seçsem bir rahatlık performansta artı etki hisseder miyim sele değişikliği olacak mutlaka acaba bu ebat doğru olur mu hiç gidip pelvis kemiği ölçtürmedim açıkcası
@bikestorm shimano ürün satanların çoğunda pelvis kemiğinin ölçüsü anlamak için basit bir düzenek var. Eğer denk gelirsen sorabilirsin. Bütçe noktasında bilmiyorum talebinizi lakin shimano stealth sert ama iyi destek veren bir sele. Test olarak hazır olanları da deneyebilirsiniz.

Bisiklet üzerin de bir kaç çeşit sürüş pozisyonu var. Öncelikle hangi pozisyon da süreceğinizi bilip, sonrasın da o pozisyona göre sele seçip, yine o selenin de kalça kemiği ölçünüze denk olanını belirleyin. Sürüş pozisyonunuza göre kalça kemiği ölçünüze ek, iki santimden başlayıp altı santime kadar geniş ölçüler de sele seçmeniz gerekebilir. Bu spor da sele üzerinde koltuk konforu imkansız, uzun mesafeler yapacaksanız (20 km üzeri ) popoyu acıya öncelikle alıştıracaksınız. Bu da sürüşlere uzun aralar vermemekten geçer. Bir gün sürüp, üç gün sonra, bir hafta sonra sürüyorsanız, o popo seleye alışmaz, acıya hiç alışmaz. Her sürüş sonrası kabusa döner. Kilolu iseniz sıkıntı artıyor, kilo verdikçe rahatlıyorsunuz. Sadece kalça kemiği ölçüsü ile sele seçerseniz hayal kırıklığına uğrarsınız. Kalça kemiği ölçüsü ve sürüş pozisyonunuz, ona göre genişlikte sele seçimi. bu üçünün uyumu şart.

Geri