Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

Scudo
Buradan Mosso kullanıcılarına bir tavsiyem olacak.Orjinal selede ısrar etmeyin ve selenizi değiştirin.Yok alışırım vs gibi beklemeler sizi hem zamandan hem de oturum konforunuzdan edecektir.Mosso nun spor selesi çok sert ve kemik aralığı sadece 16 cm.Bu hafta çarşamba günü Performansdan Sadun bey bisikletime gayet konforlu bir sele taktı.Oturum eni :21 cm,Fiyat 70 tl. Yani uzun lafın kısası konfor için 500-600 tl ye çıkmaya gerek yok.Aradaki fiyat farkıyla bisikletinizi donatırsınız.Üstüne bir de kelle paça içersiniz :) .Ayrıca biraz daha gaza gelip bir de bagaj taktırdım.95 tl.

Buradan Mosso kullanıcılarına bir tavsiyem olacak.Orjinal selede ısrar etmeyin ve selenizi değiştirin.Yok alışırım vs gibi beklemeler sizi hem zamandan hem de oturum konforunuzdan edecektir.Mosso nun spor selesi çok sert ve kemik aralığı sadece 16 cm.Bu hafta çarşamba günü Performansdan Sadun bey bisikletime gayet konforlu bir sele taktı.Oturum eni :21 cm,Fiyat 70 tl. Yani uzun lafın kısası konfor için 500-600 tl ye çıkmaya gerek yok.Aradaki fiyat farkıyla bisikletinizi donatırsınız.Üstüne bir de kelle paça içersiniz :) .Ayrıca biraz daha gaza gelip bir de bagaj taktırdım.95 tl.
Gülcan hanım kelle paça çok iyi fikir. Geniş selelerin sorunu 30-40 km sonra sıkıntı yaratması ve vurması. Tabi kullanıcıdan kullanıcıya ve bedene göre değişiyor. 3. Seleyi de aldım buna dahi zor alıştım. Aslında sele olayı bisikletçiliğin can pazarı işin rast gitmezse uğraş dur. :)

Ben uzun geziler yapmıyorum zaten.Hem sağlık nedenlerinden hem de zaman kısıtlamasından bisikletin tadını çıkartmak derdim.@necmeddin

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Halil özcan @5ef selle italia net adında bi model çıkarmıştı bir bak güzel görünüyor. Fiyatı da uygun.

Deneyen varsa yorumları bekliyoruz.

Son düzenleme:
Aşırı konforlu aliexpres selemden yaklaşık 1 ay önce sırf bedava olması sebebiyle selle royal seta seleye geçtim. :D Seta sert bir sele fakat diğer sele yumuşak olduğu için sert sele ile güç aktarımının daha iyi olduğunu keşfettim. 40-50 km üstü performanslı sürüşlerde sıkıntı yaşamadım konfor olarak. Çabuk alıştım diyebilirim. Sadece son sürüşte sağ kalçamda bir ağrı oldu. Sebebini bulamadım henüz. Seleden olsa iki tarafta da olurdu diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Scott Speedster 20
Var mı fiyat performans bir sele önerisi olan ? Bütçem 150 lira..

Sele tavsiyesi çok zor birşey. Değil başka birinin tavsiyesiyle sele almak, insanın, onca araştırıp alacağı selede bile orta/uzun vadede rahat etmesi, edebilmesi yine iyi. Belli bir marka/ürünün kalitesi hakkında tavsiye verilebilecek ama asla belli bir modelin önerilemeyeceği bir konu bence.

Sele konusunda işin tek yolu, biraz araştırmanın ardından, deneme, yanılma.

Hayırlı olsun. Size Maltepe velodromda rastlıyorum. Satın almadan önce test selesi almış mıydınız?

Sele için iki ürün vardı aklımda, bi Specialized Power bide Pro Stealh.

Proyu bi tanıdığımdan edinip test ettim memnun kalmadım. Tek çare olarak Power aldım.

Sele için iki ürün vardı aklımda, bi Specialized Power bide Pro Stealh.

Proyu bi tanıdığımdan edinip test ettim memnun kalmadım. Tek çare olarak Power aldım.
Ben de sele arayışındayım. Aktif Pedal Power Comp için bir test selesi sağlayabileceğini söyledi. Bu çok yararlı çünkü geçen hafta Selle İtalia’nın test selesinde rahat edemedim ve iade ettim. Bisiklet Sepeti sağolsun, yoksa rahat edemediğim bir sele koleksiyonum da olabilirdi.

@K. G. AKA Elbette dediğinize katılıyorum fakat şöyle bir durum var bulunduğum ilde marka bazında sadece SR satan tek bir yer var onun elinde de sadece rio modeli mevcut..
Bu sebepten öneri almak için araştırıyoruz,çünkü internetten satın aldığımız ürünün montajını yaptığımız an ikinci el muamelesi görüyor ve iade alınmıyor.

@5ef Ben sele tavsiyesi konusuna genel olarak yorum yaptım. İçinde bulunduğunuz durumun zorluğuna sonuna kadar sempati hissediyorum. Umarım en kısa sürede hem içinizi hem vücudunuzu rahat ettirecek bir seleye kavuşursunuz. Malum kötü sele insanı bisikletten soğutur =).

• Hahaha
Tepkiler: Myali
Power comp sert bir sele, çok şüpheyle yaklaşıp aldiğım bir seleydi. Ustelik benim deneme şansim da olmadı. Onca yumuşak sele denememe rağmen en rahat ettiğim sele şaşırtıcı bir şekilde bu oldu. Selenin kaplaması neyden yapıldıysa bilmiyorum. mm kaydırmıyor.

Birisi yukarida sele italia xcross sormuş, aman bulaşmayın. Olay rahatlık mevzusu değil. Sonuçta bana uymaz başkasına olur. Sele alttan açılma yaptı. Hem de öyle böyle değil, nasıl yapıştırdılarsa artık komple açıldı. Ihtiyaci olan, ben yapıştırırım diyen bana ulaşabilir.

BülentBayraktar
Kesinlikle haklısınız sert bir sele,ama zaten selenin rahatlığını yumuşaklığı değil,aerodinamik yapısı belirliyor.Power sele uzun araştırmalar ve mühendislik çalışmaları sonucu tesbit edilip geliştirilen bir sele,özellikle açık kanal yapısı ve orta kısmının yüksekten kenarlara doğru alçalması,alttaki sinir ve damar yapımıza uygun olarak,kan akışını kesmeyen bir yapıya sahip.Uzun sürüşlerde iyi bir jel destekli taytla konforu sağlamasıda bu yüzden.Selle italia,pro sealth,smp,power gibi seleler bu işi çözmüş.

Arkadaşlar, biraz kiloluyum. 1.90 / 107KG Carraro 224'ün kendi üzerinde olan seleyi kullanıyorum onun da ismi Selle Royal Shadow, sele seçerken kıçta bulunan iki kemiğin ölçüsü alınmalıymış benim 11cm bu selenin genişliği (bisiklet üzerinden ölçmedim internetten gördüğüm kadarıyla) 15cm bu açıdan bir sorun yok gibi görünüyor. Ama benim düşüncem bu ağırlığa göre bu sele yeterli gelmiyor.

Uzun lafın kısası kilolu birisi için fiyat performans diyebileceğimiz bir sele tavsiyesi var mıdır?

• Beğen
Tepkiler: EnesHzzrr
Şu yumuşak sele, sele kılıfı şeyleri bi sevemiyorum. Sert sele ağrıtıyor biraz ama alışınca pek etkilemiyor. Yumuşak sele veya sele kılıfı türü şeyler ağrı yerine acı veriyor ve alışılmıyor.

Şu yumuşak sele, sele kılıfı şeyleri bi sevemiyorum. Sert sele ağrıtıyor biraz ama alışınca pek etkilemiyor. Yumuşak sele veya sele kılıfı türü şeyler ağrı yerine acı veriyor ve alışılmıyor.
Jel sele alma arefesindeyim katlanır bisikletime. Bu iyi oldu.

Geri