Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

pro stealth sele kullanıyorum evdeki trainer bisikletin de pro griffon var 1 saat üzeri evde antrenman yapmadığım için yorum yapmam çok doğru olmayabilir stealth dan genel olarak memnunum ama öncesinde smp hybrid kullanıyordum konfor açısından ne Brooks ne pro eline su dökemez
Şimdi bilmeyen arkadaşlar için çok yanıltıcı bilgiler vermeyelim. Sizin dediğiniz pro stealth gibi seleler yol bisikleti için uygun genelde. Brooks ise genel olarak tur bisikletleri için sele üretiyor. Artık Cambium seleleri ile yol ve tur bisikletlerine de hitap etmeye başladı.

Yol bisikleti duruş açısı itibari ile ağırlık bir nebzede olsa öne veriliyor. Tur bisikletinde açı daha dik ve ağırlık selede yani sizin seleyi tur bisikletine takıp tura çıksam seleden inince yürümek için koltuk değneği gerekir. Ama bir Brooks tur selesi ile misal B17 Standart gibi sizin bisikletinizle değil 100km 5 km gitmek ölüm olur. o Yüzden tek değişmeyen gerçek günlük sürüşlerde yumuşak uzun turlarda daha sert sele tavsiye olur. Ayrıca sele muhakkak bisiklet ve sizin oturma pozisyonunuza ve sit bone oturma kemikleri denilen kemiklerinizin açıklığına uygun olmalı.

Bu etkenleri bilerek tavsiye etmek gerekli Malum eline su dökemez dediğiniz firma üç yıllık bir firma değil 1858 nerdeyse bisikletin bulunuşuyla aynı.

Scudo
Ama bir Brooks tur selesi ile misal B17 Standart gibi sizin bisikletinizle değil 100km 5 km gitmek ölüm olur.
Teorik olarak çok doğru söylüyorsunuz ama yine de siz de çok kesin konuşmayın.Brooks B17 ve Narrow ile çok mutlu mesut olan forumda çok yol bisikletçisi tanıyorum.

Teorik olarak çok doğru söylüyorsunuz ama yine de siz de çok kesin konuşmayın.Brooks B17 ve Narrow ile çok mutlu mesut olan forumda çok yol bisikletçisi tanıyorum.
O konuda haklı olabilirsiniz çok emin konuşmak doğru değil malum teori ve duruş pozisyonlarına göre yorum yaptım. Birde bisikletim Şehir bisikleti olduğu için tamamiyle denemeden bilmek mümkün değil.

O konuda haklı olabilirsiniz çok emin konuşmak doğru değil malum teori ve duruş pozisyonlarına göre yorum yaptım. Birde bisikletim Şehir bisikleti olduğu için tamamiyle denemeden bilmek mümkün değil.
Yol bisikletimin standart selesi ile taytlı 40 km de çok ağrı oluyorken Brooks B17 Narrow'un ikamesi Gyes Gs06 ile taytsız 100 km gidebiliyorum.Specialized power comp ile de taytlı sıfır ağrılı acısız ,ağrısız 150 km gidebiliyorum.

Yol bisikletlerinde vücut esnekliği sele seçiminde çok önemli.Vücudum biraz daha esnek olsaydı,biraz daha öne yatabiliyor olsaydım Specialized Power Comp ile 250-300 km çok rahat gidebilirdim.

• Beğen
Tepkiler: mhmtp
Power comp ile pro stealth kıyaslayabilecek birileri var mı🙂

• Beğen
Tepkiler: antropologbiri
Power comp ile pro stealth kıyaslayabilecek birileri var mı🙂

Power Comp kullanan çok daha fazla kişi var. Memnun olmayan duymadım. Muhtemelen pro Stealth de aynı kalitededir. Ben olsam elimizde daha çok geri bildirimin olduğu Power Comp alırdım, ki öyle yapmıştım.

• Beğen
Tepkiler: antropologbiri
Şimdi bilmeyen arkadaşlar için çok yanıltıcı bilgiler vermeyelim. Sizin dediğiniz pro stealth gibi seleler yol bisikleti için uygun genelde. Brooks ise genel olarak tur bisikletleri için sele üretiyor. Artık Cambium seleleri ile yol ve tur bisikletlerine de hitap etmeye başladı.

Yol bisikleti duruş açısı itibari ile ağırlık bir nebzede olsa öne veriliyor. Tur bisikletinde açı daha dik ve ağırlık selede yani sizin seleyi tur bisikletine takıp tura çıksam seleden inince yürümek için koltuk değneği gerekir. Ama bir Brooks tur selesi ile misal B17 Standart gibi sizin bisikletinizle değil 100km 5 km gitmek ölüm olur. o Yüzden tek değişmeyen gerçek günlük sürüşlerde yumuşak uzun turlarda daha sert sele tavsiye olur. Ayrıca sele muhakkak bisiklet ve sizin oturma pozisyonunuza ve sit bone oturma kemikleri denilen kemiklerinizin açıklığına uygun olmalı.

Bu etkenleri bilerek tavsiye etmek gerekli Malum eline su dökemez dediğiniz firma üç yıllık bir firma değil 1858 nerdeyse bisikletin bulunuşuyla aynı.
Brooks dan örnek verirken ben b17 den bahsetmedim kıyaslama yaptığım smp sele de pro peletonda kullanılıyor kendi hissiyatlarımı belirttim tavsiyede bulunmadım sele tamamen kişiye özel bir donanımdır her kullanıcı da farklılık gösterebilir

• Hahaha
Brooks dan örnek verirken ben b17 den bahsetmedim kıyaslama yaptığım smp sele de pro peletonda kullanılıyor kendi hissiyatlarımı belirttim tavsiyede bulunmadım sele tamamen kişiye özel bir donanımdır her kullanıcı da farklılık gösterebilir
Desene komple yanlış anlamışım :huhuu: :huhuu:
pro stealth sele kullanıyorum evdeki trainer bisikletin de pro griffon var 1 saat üzeri evde antrenman yapmadığım için yorum yapmam çok doğru olmayabilir stealth dan genel olarak memnunum ama öncesinde smp hybrid kullanıyordum konfor açısından ne Brooks ne pro eline su dökemez
"Eline su dökemez " deyince o na istinaden yazdım.

bunu dört gözle bekliyorum.
Sele değiştirmeyi düşünüyorum.
Pro stealthi hediye çekiyle bedavadan alabiliyorum.
Power comp ise yani o kadar duydum ki sanki salondaki koltuktan rahat gibi..
Bikefit sırasında sele ölçülerim tam ucundaydı ama hafif bir rahatsızlığım var ondam bu sene değiştiricem.. Arada karar veremiyorum 😀

• Beğen
Power sizi tek bir oturma pozisyonuna kitler. Pro stealth ise sele üstünde pozisyon değiştirmeye, hafif oynamaya müsaittir. Benim bildiğime göre aralarındaki ana fark bu.
Teşekkürler yorum için👍faydası oldu.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
Power sizi tek bir oturma pozisyonuna kitler. Pro stealth ise sele üstünde pozisyon değiştirmeye, hafif oynamaya müsaittir. Benim bildiğime göre aralarındaki ana fark bu.
Bence pro stealth de pek oynamaya müsait değil. Hiç kımıldamazsanız rahat bir sele, ama ayağa kalkıp oturunca bile tam aynı noktaya gelmezseniz pek rahat hissettirmiyor. Arkası destekli olmadığı için de aynı noktaya inmek zor oluyor. En azından benim tecrübem öyle. Ben bir sonrakinde şansımı smp tarzı kavisli bir seleyle denemeyi düşünüyorum.

Peki bir soru daha. Kendi araştırmamı biraz ordan biraz burdan yaptım.
Benim ana problemim perineum bölgesinde, ortası boşluk seleler sanırım bu sorunu çözüyor.

Pro stealth, specialized power gördüklerim.
Alternatif selle italia da mevcut mu bilen duyan daha doğrusu öneren var mı?

Benim ana problemim perineum bölgesinde, ortası boşluk seleler sanırım bu sorunu çözüyor.

Genişlik de önemli. Bende Decathlondan aldığım selle italia gel flow vardı, ortası kanallı, jelli, deri kaplama ve çok kaliteli bir yol selesi (O zamanlar Decathlonda böyle kaliteli ürünler gayet uyguna satılıyordu). Ama çok da rahat edemedim. Sonradan idareten taktığım 50 liralık bir ortası yine kanallı ama azıcık daha geniş bir mtb selesiyle çok daha rahat ettim.

Denemek her durumda faydalı sele olayında.

Sele işi biraz kişisel önerme ile tam randiman alamazsin malesef. Ben öneri üzerine Pro stealth almıştım ama acayip derecede rahatsız gelmişti. Daha sonra specialized power aldım ve gayet memnunum. Aynı seleyi bir dosta tavsiye ettim ve aldı ama benim kadar memnun kalmadı

Selle Italia SLR SuperFlow Saddle with TI316 Rails'i bu yaz almıştım.Arası boşluklu bir sele ama ben hiç rahat edemedim belli bir km'den sonra artık pedal çevirmek dahi zul geliyor öyle bir ızdırap yani verilen para da boşa gitmesi ayrı üzüntü ama yorumlardan şunu öğrendim ki tek bir noktada oturarak pedal çevirmeyi daha düşünmedim belki temel problem budur

Doğru sele, doğru evlilik gibidir. Başta inat ediliyor ama sonra uyum sağlanıyorsa bir zaman sonra O sele ile devam. Ama inat, can yakıyorsa, yeni bir sele öneririm. Deneye deneye. Freccia ile mutluluğu yakaladım. Ne fizik, ne pro, ne başkası bu kadar huzur vermedi. Hem azıcık etli butlu olsun. Sıfır beden bizlere medyanın pompalaması.

Geri