Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

Merhaba arkadaşlar eski bir sele olmakla birlikte karbon raylı düz bu selenin ikinci el ederi size göre nedir?
Model: Sele İtalia Carbonio Flite
Screenshot_20220109-205846_Dolap.jpg

Scudo
Arkadaşlar merhaba.Sahibinden ikinci el power sele almayı düşünüyorum.Dikkatimi çeken bazı power selelerde sele üstündeki beyaz spezicland sembolü varken bazılarında siyah.Bunun orijinallikle bir alakası var mı?
Arkadaşlar merhaba.Sahibinden ikinci el power sele almayı düşünüyorum.Dikkatimi çeken bazı power selelerde sele üstündeki beyaz spezicland sembolü varken bazılarında siyah.Bunun orijinallikle bir alakası var mı?
Ayrıca tanıdığı bildiği power sele satan varsa bana ulaşsın.😉

Üretim yılından kaynaklı olabilir, bende power expert var hiç beyazlık yok selede.

Orjinallikle alakası var mı bilmiyorum. 2019 başında Bike24 'ten aldığım Power Comp, beyaz logolu. Fikir vermesi açısından
IMG_20190413_115808.jpg
Üretim yılından kaynaklı olabilir, bende power expert var hiç beyazlık yok selede.
Muhtemelen üretim yılı kaynaklı fark vardır

power comp alma niyetine girdim. evde kartona iç çamaşırıyla oturup garip garip hareketler yaptım. biri görse ne yapıyor lan bu deli der, eminim. sonuç 9,5 cm çıktı. iri yarı bir tip olmama rağmen sonuçta küçük kıçlı olduğumu öğrendim. velhasıl bu selenin 143’lük modeli almayı düşünüyorum. sitesinde öyle tavsiye ediyor. 155 alsam geniş geniş daha mı rahat olur diye düşünüyorum. zengin değilim, onu dene bunu dene yapamıyorum. nokta atışla kıçı konfora erdirmem lazım. specialized’in sele seçici uygulamasına göre almam gereken “griffon 143mm gel saddle” adlı şey. ama hiç rahat edermişim gibi durmuyor bu seleyle.
vücudum da orta esneklikte, fite yakın sayılırım. endurance tarzı sürüş yapıyorum. bu power sele uyar mı acaba bana? özellikle @hamlet2006 ne düşünürsünüz hocam?

power comp alma niyetine girdim. evde kartona iç çamaşırıyla oturup garip garip hareketler yaptım. biri görse ne yapıyor lan bu deli der, eminim. sonuç 9,5 cm çıktı. iri yarı bir tip olmama rağmen sonuçta küçük kıçlı olduğumu öğrendim. velhasıl bu selenin 143’lük modeli almayı düşünüyorum. sitesinde öyle tavsiye ediyor. 155 alsam geniş geniş daha mı rahat olur diye düşünüyorum. zengin değilim, onu dene bunu dene yapamıyorum. nokta atışla kıçı konfora erdirmem lazım. specialized’in sele seçici uygulamasına göre almam gereken “griffon 143mm gel saddle” adlı şey. ama hiç rahat edermişim gibi durmuyor bu seleyle.
vücudum da orta esneklikte, fite yakın sayılırım. endurance tarzı sürüş yapıyorum. bu power sele uyar mı acaba bana? özellikle @hamlet2006 ne düşünürsünüz hocam?
Öncelikle Power Comp sele bildiğin reşat altını gibidir. Yani istediğin zaman neredeyse istediğin fiyattan paraya çevirebilirsin.Yurtdışından(Wiggle, Merlin, Bike24 vb) alırsan nispeten daha uygun alcağından neredeyse dolar, euro cinsinden bile eğer uymaz da satarsan zarar bile etmeyebilirsin. İşin bir tarafı bu.
Bu sele, öne eğilebilen esnek vücutlu bisikletçilere destek sağladığından esnek vücutlular için biçilmiş kaftan.
Benim gibi hiç esnek olmayan, bisikleti endurance kadro olan yani birazcık daha dik oturuşlu bir bisikletçi için bile çok ama çok iyi. 150 kmye kasar hiç sıkıntı yok.Hatta genital bölge baskısı olarak düşünürsem 200-300-400 kmlik sürüşlerimde bile sıfır baskı hissettim.
Muhtemelen siz de çok memnun kalırsınız.
Tek sıkıntı bu oturma kemiği genişliği mevzusu. Buraya dikkat etmelisin. Bu ölçü tam olmalı, ne küçük ne büyük. Geniş olsun rahat olsun sakın deme; sele olması gerekenden büyük olursa selenin kenarı sürter yara yapar. (Bu hususta Çağrı Terzioğlu'nun sele videolarını izlemek çok faydalı olacaktır) Fit olmanız çok büyük avantaj.

Sayın @hamlet2006 siz bu sele konusunda yetkili bir abiye benziyorsunuz. :komik:
Hazır bulmuşken sorayım izniniz olursa. Uzun yol tur bisikletleri için nispeten dik oturma pozisyonu olanlarda Brooks sele almayanı dövüyorlar hissine kapıldım.
Youtube'da uzun yol yapan Fırat Delan isimli pedaldaş Selle SMP Extra modelini Brooks'a alternatif olarak öneriyor. Siz bu iki model veya diğer modeller için ne dersiniz? Eğer zahmet olmazsa tecrübelerinizden istifade etmek isterim.

• Hahaha
Tepkiler: mazot ve necmeddin
Sayın @hamlet2006 siz bu sele konusunda yetkili bir abiye benziyorsunuz. :komik:
Benim patron biraz kaprisli de ondan. :ssrtcbya:

İşin gırgırı bir tarafa Selle Smp Extra modelini bilmiyorum. Brooksa alternatif ise Brooks'un verdiği hizmeti verebilmeli. Bunu yaparken de eğer alternatif iddiası var ise birşeyleri Brookstan cazip olmalı.
Mesela Brooks kadar iyi ama Brooks'tan ucuz mu, ya da hafif mi, ya da bakım gerektirmiyor gibi.
Ben turcu olsaydım Brooks alırdım.Tur bisikletlerinde hemen hemen herkesin üzerinde fikir birliği ettiği Brooks'u - maddi olarak zorlamayacaksa- niye almayayım da macera arayışına girip Selle Smp Ekstra alayım? (Muhtemelen Selle Smp Ekstra da çok iyidir orası ayrı)

Benim patron biraz kaprisli de ondan. :ssrtcbya:

İşin gırgırı bir tarafa Selle Smp Extra modelini bilmiyorum. Brooksa alternatif ise Brooks'un verdiği hizmeti verebilmeli. Bunu yaparken de eğer alternatif ise birşeyleri Brookstan cazip olmalı.
Mesela Brooks kadar iyi ama Brooks'tan ucuz mu, ya da hafif mi, ya da bakım gerektirmiyor gibi.
Ben turcu olsaydım Brooks alırdım.Tur bisikletlerinde hemen hemen herkesin üzerinde fikir birliği ettiği Brooks'u - maddi olarak zorlamayacaksa- niye almayayım da macera arayışına girip Selle Smp Ekstra alayım? (Muhtemelen Selle Smp Ekstra da çok iyidir)
Öncelikle cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Yağmurda havalarda çok sürüş yaptığım ve Brooks deri olduğu için benim kullanımımda uzun ömürlü olmayacak sanırım. Fiyat olarak da aralarında şuan itibariyle 700 lira civarı bir fark bulunmakta.

Öncelikle cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Yağmurda havalarda çok sürüş yaptığım ve Brooks deri olduğu için benim kullanımımda uzun ömürlü olmayacak sanırım. Fiyat olarak da aralarında şuan itibariyle 700 lira civarı bir fark bulunmakta.
Fırat Delan işini bilir, fiyat farkı da hatırı sayılır hani, en önemlisi yağmurlu havada kullanmak gibi sizin istek ve ihtiyaçlarınızın varlığını da düşünürsek Smp de mantıklı gibi.

Ben de düşünüyorum ama fırsat bulduğumda aparat olan bir bisikletçide ölçtüreceğim önce. Power sele agresif pozisyonda çok tavsiye ediliyor ama bizim bisikletler daha endurance.

• Beğen
Tepkiler: Efe ÇEPEL
Temmuz ayından beri Pro Stealth 142 mm kullanıyorum ve çok memnunum. Uyuşma, ağrı vs gibi şeyleri unuttum. İlk başlarda Carraro G2, daha sonra da Peugeot GR14'te kullandım. BH'yi aldığım zaman üzerinde Selle Italia boost vardı, o da rahat bir sele ama Pro kadar değil. Ayrıca Boost'un üzerindeki kaydırmaz kaplama işini çok güzel yapıyor ama kaymaması nedeniyle sele üzerine yerleşmek zor oluyor. Baktım ki BH'yi daha fazla sürüyorum, seleleri değiştirdim. BH ile agresif pozisyonda sürdüğüm zamanlarda bile Pro gayet rahat.
IMG_20220217_180634.jpg

Sayın hamlet fikir vermesi açısından, oturma kemiği açıklığınız nedir?
Ölçüm yapmak için çok uğraşmıştım. Cerrah hassasiyeti ile çalışıp mühendis kafasıyla sonuca varmaya çalışmıştım.Tam olarak kaç mm idi hatırlayamadım ama 143 lük almam gerekiyordu. Sonunda da gittim 143 lüğü aldım.

Bu sele konusunda seçiminde değil de kullanımında çok büyük bir hatam var. Şöyle ki ben çok iyi de bir tayt almıştım ancak taytın üzerine eşofman giymem sele ve tayttan alınacak faydayı törpülüyordu. Esnek vücutlu olmamam ve bu hatalı giyinmeme rağmen bu sele yine iyi iş çıkarıyor.
150 kmye kadar ağrı sızı yapmıyor. Benim seleden beklentim biraz yüksek. Günlük min 200-250 kmyi üst üste 9-10 gün yara, bere, ağrı sızı yaptırmasın istiyorum. Sadece bu beklentimi karşılamıyor; ki hatanın çoğu bende. Arada bir 150 - 200 km gitmek istesem bu kadar kendi kusuruma rağmen yine çok çok yeterli aslında.

(link)

Şu arkadaşa yatırım yapmayı planlıyorum bende, var mıdır kullanıcısı

Pro stealth kullanıcısıyım, genel olarak memnun olsam da kenarları biraz kesiyor, sanırım birazcık geniş almış olabilirim. Bir de öne arkaya kaymak zor oluyor, hep aynı pozisyonda sürmek ve ayağa kalkınca tam aynı yere oturmak gerekiyor.
Sele gerçekten kişisel bir olay.

Geri