Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

Yol bisikletinde sırıtmayacak özellikte rahat sele arıyorum. Ağırlığı çok önemli değil ama kırmızı olursa fena olmaz. 200-250 Lira'yı geçmezse süper olur :)

Öncelik rahat oluşunda.

Scudo
Selamunaleyküm

Yaz geldi bisiklet sürmeye tekrar başlayacağım,geçen yaz sele alacaktım ama araya başka işler girdi kaldı.
80-100 tl aralığında bir sele almak istiyorum.
Her sele her bisiklete uyarmı?
Merida Crossway 300 kullanıyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

@Yakup ADIGÜZEL Evet he sele her bisiklete uyar ama önemli olan size uygun seleyi bulmanızdır öncelikle nasıl kullanıyorsunuz bisikleti yani uzun yollar mı performans mı kısa turlar mı ? kısaca bilgi verirseniz yardımcı olabilirim :)

aleykümselam.

rahat sele yoktur, pedli tayt vardır.
bilgine...

@Gökhan BİROL isterse en kral tayt olsun yinede o ağrı olacak gerçi ama yinede sele çok etkiliyor uygun anatomide bir sele sürüş konforunu inanılmaz derecede arttırıyor.

valla 4. cü sele hala ağrıyor, bundan sonra sele alırsam kesinlikle brooks alıcam, zaten bir brooks parası gitti neredeyse

@Yiğit Kirazpınar

tabii ki sele faktörü önemli. ancak sele ne olursa olsun taytsız kullanmak ölüm gibi.
ama ortalama bir sele ve iyi bir tayt ile geçen yaz 2300 km tur yaptım gram ağrı yaşamadım.
işin sırrı taytta...

• Beğen
Tepkiler: onurdemir
@Gökhan BİROL o konuda haklısınız zaten artık taytsız şehir içinde bile bisiklet kullanmıyoruz. Ama yinede bir brooks farkı oluyor tabi selede de

Teşekkür ederim hepinize
Tahtta alırım ama sele berbat,değişmesi lazım eninde sonunda.

Ekleme: Genelde şehir içi sürerim ama iki haftada bir flan 100 km sürdüğüm gün olur.

Rahat sele yoktur, totonun seleye alışması vardır :) İş arkadaşım haftada bir belki iki kez bisiklet sürer. Şu ana kadar 10 tane sele denedi hiçbirinde rahat edemedi.
Hatta toto ölçüsünü alıp uygun genişlikte sele bile baktık yine olmadı. Her seferinde daha sık binmesi gerektiğini söyledim kendisine.

Ben her gün binerim. Selemi de hiç değiştirmedim. Başlarda 10 KM'de çin işkencesine dönen sürüş şimdilerde 80 KM civarlarında arıza çıkarmaya başladı. Onu da pedli tayt ile 110 KM üzerine çıkarmayı başardım ;)
Totonuza uygun sele seçin ve bol bol binin. Ancak böyle alışırsınız.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet-E ve ihtiyar
Toto yamulmasın sonra ondan korkuyorum :) Selem çok kötü,15 liralık çocuk bisikletçilerinde satılan selelerden kötü.Almam şart yani.

Benim sele de Kron'un giriş seviyesi selelerinden. Bunun senenin fiyatıyla bir alakası yok. Kimi 500 Dolarlık selede rahat eder, kimi 5 Liralık

@redwolf herhangi bir bisiklet mağazasına gidip sele bakacak olursanız tüm hepsi birbiriyle uyumludur.

Geri