Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

@yusufixx

evet bu al bin git olayından uzun tura çıkıp perişan olmuş bir kaç arkadaş tanıyorum :) brooks'un gerçek uzun yol selelerinden bahsediyorum, günlük kullanım için olanlarından değil.
5000 km olayını ise Gürkan Genç paylaşmıştı bir süre önce. Bence firma ne derse desin, en iyi kararı kullanıcı verir. Böyle de bir durum var.
Bir de şöyle bir şey var, iyi bir pedli tayt ve 50 TL lik bir koltuk ile dünyayı dolaşırsın, o da ayrı bir konu.

Scudo
3 senedir brooks sele kullaniyorum.hala ileri al geri al,yukari kaldir asagi indir ayarlarla ugrasiyorum.selenin ozellikle yokuslarda yaptigi baski artik dayanacagim turden deil.en sonunda vazgectim diyebilirim.farkli bir sele bakacagim artik.sele olayinin tamamiyle kisisel oldugunu bu seleyle anladim.dunyanin en konforlu selesi deniyor.dogru da olabilir.ama benim icin deil.benim gibi birkac tane ornek olmasi istatistikleri bozmaz gene de tabi:)

ucuzundan fiyat /performans oranı yüksek taytlardan önerecek arkadaşlar önerilere açığım herzaman:)

(link)
Şort altına, bir haftadır kullanıyorum.Bu fiyata bu performans şahane.Tavsiye ederim.Daha önce Çin'den almıştım,2 kullanımdan sonra attım çöpe.Alırsanız bedeninizde alın,tam uyuyor.

Ben de jelli iyi bir tayt ve orta yollu bir sele taraftarıyım.
Enteresandır 3 sene önce tchibo'dan 25 liraya aldığım ergocomfort sele beni çok rahat ettirdi. 90 km lik turlarda acı yaşatmadı.

19080 dosyayı görüntüle

Rahat sele vardır
Sporttourer zeta comfort tavsiyemdir

Sele seçimi anatomi ile doğrudan alakalı bir konudur. Türk tipi diyeceğimiz vücut yapısında oturma kemiği dediğimiz tuber ischiadicum geniştir. Buna otomobil dilinde manda kasa derler. İşte bu manda kasa dar bir seleye oturduğunda bu kemikler selenin dışına basar ve rahatsızlık vermeye başlar. Değişik seleleri kullanmış olan benim tavsiyem şayet manda kasaysanız yüzeyi ovalleşmeden geniş yer tutan fakat sert sele almanız.

(link)

Şekil olarak şöyle bir şey yüzeyi ovalleşmeyen, oturma kemiklerinin üzerine bastığı düz ve sert bir sele. Bence mabadı rahata alışmış bir insan türü olduğumuzdan nerdeyse kadife kaplı selenin bizi rahatlatacağı yanılsamasına kapılıyoruz. Karbon sele kullanan proların bir bildiği vardır diye düşünüyorum 5*6 saat seleden kalkmadan bisiklet sürdüklerine göre.

ben de bu aralar selemi degistirmeyi dusunuyorum.fizik selelere baktim.bu seleler yol bisikletleri icin tasarlanmis sanirim.fittness bir bisikletin de oturma pozisyonuna uyum saglarmi sizce?60 dereceye yakin bir aciyla kullandigimiz dusunursek.

@Ender şeker
Aradığım tarzda bir sele,bunu alabilirim,tesekkur ederim tavsiyeniz için.
@mehmetsunu
Çok tesekkur ederim,aklımdaki bir kaç sorunun cevabi var yazinizda.

Brooks b17 geldi, cilalasını sürdüm kurumasını bekliyorum (bike-components , shipping dahil 73 euro, 8günde geldi) , bakalım rahat edecek miyim...

Daha geniş mi alsam diye çok düşündüm malum katlanır kullanıyorum oturuş çok da agresif değil ama Brooks sitesinde tam bir şehir bisikletinde olduğu gibi dim dik oturmayanlara b17 olur deniyordu ben de kaptırdım bir tane siyahından. Nasılsa çeyrek altın gibi olmadı yol bisikleti olan birine satarım.

@Yakup ADIGÜZEL
Birde bisikletcinin kosesinde bulup ustundeki tozu ile sordugunuzda abi 40 lira yeter dedi mi daha da bir rahat geliyor galiba

Arkadaşlar,

Aşağıdaki kılıfı aldım gayet konforlu bir sürüş sunuyor.Haftasonu 40km yaptım.Hiç bir ağrım olmadı.Denemenizde fayda var derim.

(link)

Bir Brooks kullanıcısı olarak naçizane birkaç tavsiyede bulunmak isterün!

İlk 1,5 ay diyor teamül (Ama bence bindiğin gün kadar) sürek yağlayacaksın. İlk yomuşama işleminin çabuk olması için. Sonrasında evdeki koltuk takımını değiştirmek isteyebilirsin.

@Ozan k.

• Beğen
Tepkiler: devilmycarlos
Tesadüfen elime bir sele geçdi allah'dan yol bisikleti selesi ama nasıl beton veya metalden yapmışlar sanki nasıl sert ama bir okadar rahat anlatamam size ilaç geldi bana resmen.

Manuelde Kutudan çıkan yağın çoğunu alta birazını üstüne uygula kurumasını bekle sonra kullan diyordu.
Ben de dün yağı sürdüm bugün kullanacağım inşallah.
Ancak bende yedek yağı falan yok, evdeki deri koltuklarım için badem yağı almıştım en fazla onu kullanabilirim.
Bakalım ben de merak ediyorum. Bu arada selenin gerginliğinin ne kadar olması gerektiğini bilmiyorum. Şu an parmak bastırılmıyor bayağı sert. Yolda karşılaştığım bir Brooks sahibi bayağı esnetebiliyordu. Neyse galiba o gevşedikçe sıkmıyor yoksa o derece gevşek olması bana pek mantıklı gelmedi .
Bugün ne nedir anlarım...

Tavsiye için teşekkürler :)

Bence selenin rahatlığı öyle 40-50 km kısa turlarda belli olmuyor bir kerede 150-200 km gidince seleyi gerçekten görüyorsun yoksa en dandik seleye dechatlondan kılıf alır kullanırsın 30-40km gidersin rahat rahat banamısın demez ama iş uzun turlara geldimi olay değişiyor o selenin tepesinde 8-10 saat oturdun mu olay tamamen farklı boyutlar alıyor.

@Hakan Balıkçı

Bu kılıf bende bar ama selem dar geldiği için kılıfta fayda etmedi.

Selam arkadaşlar.Bir kaç gündür bisikletime sele altı çanta bakıyorum netten. Açıkçası kararsız kaldım.Telefonum, iç lastik,alyan takımı,cüzdan falan hepsini rahatlıkla koyabileceğim geniş bir sele altı çanta bakıyorum.Telefonum GM Discovery Elite ve oldukça büyük maalesef (15 x7.5 cm) Onun için çantanın büyük olması lazım. Linkte yer alan çantalardan kullananlar var mı?Ya da başka bir ürün önerir misiniz? Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler

(link)

(link)

Ben de çinden almayı düşünüyordum. Genelde en küçük çantalar 3-3.5 dolar civarındaydı. Sonra Delta Bisiklet'te 11 liraya mükemmel bir sele altı çanta gördüm. Hem de kargosu bedavaydı.
(link)

M ve L boyları da var, onların fiyatları da çok uygun bence. Hem de marka Alman malı galiba.
(link)
(link)

Not: Small boy çantaya Note 2 telefon sığmıyor.

Geri