Scudo Sports

Sele tavsiyeleri

Bisikletim de giant kendi selesi var 50-60 km idare ediyorum, Pro stealth 152 mm olanı deniyorum şimdi arkadaştan ödünç aldım.Seta s1 i önerdiler onun fiyatı iyi ama deneme şansım olmadı.

Hocam pro stealth kullandıktan sonra yorumlarsanız sevinirim

Merhaba arkadaşlar bisikletimin selesi eskidi yırtılmaya başladı. Değiştiricem ama buradaki yazılara baktığımda çok profesyonel seleler önermişler bazıları benim bisikletten pahalı. Ben bisikleti durmaksızın en fazla 30dk kullanıyorum o da ayda bir genelde hergün 10-15dk lık kullanımların oluyor fakat biraz kiloluyum o sebeple rahatsız edebiliyor . markasız olur fark etmenz orta rahatlıkta uygun fiyatlı birşey önerebilirmisiniz. Oturuş şekli gibi şeyler okudum açıkçası ne tür oturuşlar var bilmiyorum. Ben yoldan geçen profesyonel olmayan normal biri nasıl oturuyorsa bende öyle oturuyorum.

Sele royal respiro dağ bisikletimde kullandım .Son fiyattan haberim yok.Ama hem boşluklu hem rahat

Scudo
SELLE ROYAL SETA S1 kullanan var mı?Yorumlarına ihtiyacım var
Cannondale Synapse bisikletimin üstünde gelen seleydi. Uzun süre drop’larda sürünce uyuşmaya neden olsa da 100 km üzeri birçok sürüşte rahat etmiştim. Ucuza bulunursa alınabilir.
Cannondale Synapse bisikletimin üstünde gelen seleydi. Uzun süre drop’larda sürünce uyuşmaya neden olsa da 100 km üzeri birçok sürüşte rahat etmiştim. Ucuza bulunursa alınabilir.
Sonra pro-stealth aldım, daha rahat- Özellikle agresif sürüş pozisyonunda.

• Beğen
Tepkiler: Onur DÜZLÜ

Sele royal respiro dağ bisikletimde kullandım .Son fiyattan haberim yok.Ama hem boşluklu hem rahat

Hocam teşekkürler öneri için fiyatı benim fiyat aralığının çok üstünde 550 600 tl civarında.
Ben daha çok max 100tl civarı markasız olur o tarz birşey arıyorum

@ghostt Pro Stealth hakkında başka bir arkadaşa sormuşsunuz; benim 1000 km yi geçti memnunum. 60 dk altındaki sürüşlerde pedli kıyafet kullandığımda hiç şikayetim olmadı.
60 dakikayı geçen sürüşlerde sertliği kendini hissettirdi, ama benim kıyafetin pedi de eskidiği için selenin konforsuzluğuna vermiyorum.Sele çok kişisel bir tercih, kimsenin tavsiyesine göre riske girilmez; ama özet olarak ben çok memnun kaldım, tavsiye ederim.

Brooks b17 alin sorun bitsin. petrol bazlı sentetik malzemelerden üretilen selelerin b17 inin rahatligini vermesi imkansız diye düşünüyorum.zaten mütereddit olunacak bir hal de yok zira bu firma süreklilik arz edecek şekilde üretimi durdursa kopyasını yapan tayvan firması hariç muadili de yok.

• Beğen
Tepkiler: ghostt
Merhaba herkese, konunun son sayfalarına kadar yüzeysel de olsa yorumları okudum, her kullanıcının anatomik yapıları çok farklı.. Bu konuda temas eden bir yoruma rastlamadım.. Eğer varsa da gözümden kaçmış, kusura bakmayın.. Bazı selelerde ilk 10 dk çok rahatsınızdır.. İkinci 10 dk nın ardından gittikçe mutsuz edebilir.. Ya da ilk 15/20 dk rahatsız eder ama sonra kolunuza taktığınız saatin bir süre sonra varlığına alışır gibi seleye de alışırsınız.. Bu yüzden uzun süre bel ve kalça hassas durumda kalıyor. Sele seçerken de bunu göz önünde bulundurun.. Ben de SELLE ROYAL ın selesiyle bir süre devam etmiştim... Gayet iyiydi 369 gr ağırlık ve geniş arka açıklık ile konforu ön planda tutuyordu.. Şimdi SELLE italia kullanıyorum monolink 216 gr karbon.. Bu ise daha küçük hem ön hem boy olarak ama biraz daha performansa dönük.. Hem daha iyi hava alıyor hem bacak hareketlerinin dikey hareketini kolaylaştırdığı için yan kanatların küçüklüğünden hareket kabiliyeti arttı.. Sözün kısası denemeden, hatta anatominize göre değerlendirme yapın.. Bu arada resim paylaştım, selle ROYAL satılık malumsitede.. O yüzden resimde baskısı var silik.. Af buyurun hazırda yoktu =D

Dosyalar

• DSC_0007.JPG
    DSC_0007.JPG
    63,4 KB · Okunma: 75
  • Screenshot_20210408-004436.png
    Screenshot_20210408-004436.png
    362,6 KB · Okunma: 75

[/QUOTE]
Pro stealth sert kendini hissettiriyor, düzgün ayar yapıldığında uyuşma yapmadı,genel olarak memnun kaldım

• Beğen
Tepkiler: ghostt

Hocam teşekkürler öneri için fiyatı benim fiyat aralığının çok üstünde 550 600 tl civarında.
Ben daha çok max 100tl civarı markasız olur o tarz birşey arıyorum

ProStealth’ı pedi gerçekten iyi olan bir taytla (pahalı:))kullanınca çok rahat ediyorum. Ön-arka aksta kısa bir sele olsa da sele üstünde bir miktar pozisyon değiştirebiliyorsunuz. Baskı gören alanları da rahatlatabiliyorsunuz. Ön kısmı diğer birçok seleden daha geniş ve destekleyici. Kısa olduğu için ayakta tırmanırken sele çapariz vermiyor. Orta hatta diğer tüm selelerde hissettiğim baskı hissi de yok. Tavsiye ediyorum.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@seyhanla C17 kullandım yaklaşık bir yıl kadar. B17'ye geçtim sonra. Ben şimdilik alfine'li bir focus planet kullanıyorum bu yüzden benim için b17 daha iyi oldu. Ancak yol bisikleti kullanıyor olsam da b17'den vazgeçmem bu saatten sonra. Kesinlikle daha rahat. Yine de C17 de üzmez merak etmeyin. Standart selelerin büyük çoğunluğundan çok daha rahat esnek materyal olması nedeniyle.

• Beğen
Tepkiler: seyhanla
Aynı his ve tecrübeler kesinlikle rastlantısal değil bence de, ama ilginç. Bir çözüm düşünür ya da bulursanız paylaşmanızı rica ederim.

Şu sıralar geometride bazı değişiklikler deniyoruz bakalım; gidonu biraz daha aşağı aldık. seleyi de 3 derece eğdik; daha agresif bir pozisyon elde edebilmek ve bu pozisyondaki olası pelvis baskısını azaltabilmek için. Seleyi eğince 40-50 km sonrası ağrılarım kesildi diyebilirim. Ancak bu sefer de kol ve omuzlara biraz yük binmeye başladı. Yeni pozisyonda hamlığım olabilir belki, alışabilirsem bu agresif pozisyona, devam edeceğim. Böylelikle bu seleyle birlikteliğimiz biraz daha sürebilir belki. :hhhhhh:

Velhasıl, agresif pozisyonda ağrı falan yok bu sele de 😄 Ama hood ve rahat oturuş pozisyonlarında çok verimli değil dediğim gibi...

hocam seleyi biraz daha geriye aldım ben de olabildiğince selenin arkasına oturmaya başladım öne çok kayınca kemiklerim basması gereken yere basmadığı için de ağrı oluyordu biraz. bu kuyruklu selelerde eğim açısı -5 ile -1 arasında öneriliyor benim -4 deydi. bunu -1 yaptım çünkü çok kayıyordum öne şimdi daha sabit kalmaya başladım. 60 dk tranierda bir sıkıntı yaşamadım. çok eğip öne kayarsanız o da ağrı yapabilir deneme yanılma ile bakmak lazım.

Sele isi sans isi ve cok kisisel bir olay bunun bilincinde oldugumu soylerek sorularimi yoneltecegim arkadaslar :) malum heryer kapali gidip bakip bilgi alamiyoruz. 6-7 aydir stok selemden selle italia slr serisine gectim ve hic bitmeyen uyusmalarim, agrilarim var. Evet biliyorum birinin rahat ettigi selede digeri izdirap cekebilir ama burdaki bir buyugumuz seleler ikiye ayrilir power ve digerleri demisti :) oyle olunca powera yoneldim. Fakat pro stealth de benzer sekilde olunca ve seveni cok olunca kafam karisti. 186 boyum ve 78kg agirligim var droplarda ve ayakta nadiren surerim zamanimin cogu hoodlarda gecer, agresif tarz surusum yok.
ilk sorum, bunlari goz onune aldiginiz zaman power mi pro stealth mi?
İkinci sorum ise kalca genisligim 11-12cm (3 olcum yaptim farkli cikti hepsi o yuzden ortalama oyle yazdim) buna gore 143 mu almak lazim yoksa arada 1cm farkla 155 alirsam daha mi rahat ederim veya ic bacak surter mi?
Tum sorunlarimin cozumu fit belki ama ortam malum. Kafam cok karisti fikirlerinize ihtiyacim var, simdiden tesekkur ederim.

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
Sele isi sans isi ve cok kisisel bir olay bunun bilincinde oldugumu soylerek sorularimi yoneltecegim arkadaslar :) malum heryer kapali gidip bakip bilgi alamiyoruz. 6-7 aydir stok selemden selle italia slr serisine gectim ve hic bitmeyen uyusmalarim, agrilarim var. Evet biliyorum birinin rahat ettigi selede digeri izdirap cekebilir ama burdaki bir buyugumuz seleler ikiye ayrilir power ve digerleri demisti :) oyle olunca powera yoneldim. Fakat pro stealth de benzer sekilde olunca ve seveni cok olunca kafam karisti. 186 boyum ve 78kg agirligim var droplarda ve ayakta nadiren surerim zamanimin cogu hoodlarda gecer, agresif tarz surusum yok.
İkinci sorum ise kalca genisligim 11-12cm (3 olcum yaptim farkli cikti hepsi o yuzden ortalama oyle yazdim) buna gore 143 mu almak lazim yoksa arada 1cm farkla 155 alirsam daha mi rahat ederim veya ic bacak surter mi?
Tum sorunlarimin cozumu fit belki ama ortam malum. Kafam cok karisti fikirlerinize ihtiyacim var, simdiden tesekkur ederim.

110-120 mm aralığında çıktıysa 135mm üstündeki seleler uyar demektir. Bence 143mm tercih edin.

fakir brooks u;
link bırakayım da benim gibi, üst segmentlere çıkamayan arkadaşlar için ulaşılabilir bir sele olsun.
yaklaşık 1500 km filan oldu. en uzun sürüş 75 km. Hiç agrı sıkıntı yaşatmadı.
1620152283124.png

Sürüşlerinizin çoğunluğu hood/dik oturuş ise, sele de kalça ölçünüze göre ise (varsayım) , ağrı ve uyuşmalarınızı gidermek namına acaba biraz sele açısını değiştirerek "seleyi öne doğru eğerek" denerseniz, sorunu anlamak için faydalı olabilir. Bu yeni pozisyonda öne kayma ve uyuşma devam ederse, seleyi değiştirmek elzem olacaktır, diye düşünüyorum.

Power sele o kadar övüldü ki 1 2 saat kullanan biri olarak bile alasım geliyor. 😀

Power sele o kadar övüldü ki 1 2 saat kullanan biri olarak bile alasım geliyor. 😀
Hocam o parayı verince zaten otomatikman 4 saat altı binmemeye başlıyorsun:komik: madem o kadar verdim binerim arkadaş hesabı

Sürüşlerinizin çoğunluğu hood/dik oturuş ise, sele de kalça ölçünüze göre ise (varsayım) , ağrı ve uyuşmalarınızı gidermek namına acaba biraz sele açısını değiştirerek "seleyi öne doğru eğerek" denerseniz, sorunu anlamak için faydalı olabilir. Bu yeni pozisyonda öne kayma ve uyuşma devam ederse, seleyi değiştirmek elzem olacaktır, diye düşünüyorum.
Hocam bu oneriyi dun uygulamaya basladim -2 derece ile malesef hic degisim olmadi simdilik. Bakalim zaman ne gosterecek. Tesekkurler

Şöyle 300-400 tlyi geçmicek şekilde bir sele önerisi yapabilecek var mı, şehir bisikleti kullanıyorum yani dik pozisyonda oturuyorum, bike24 gibi yurt dışı sitelerinden de önerebilirsiniz yeterki kargo dahil o fiyat bandında kalsın :)

Ben power comp sele kullanıyorum ilk başlarda ne berbat bir sele 1-2 saatlik sürüşlerde bile canımı yakıyordu, fit yaptırınca sorunun selede olmadığını, yanlış açılarda kullandığımı anladım. Sorunlarım fit yapınca bitti şu anda seleden çok memnunum. Anatomik yapınıza göre de sele şekilleri değişiyor mesela bir arkadaşım powercomp sele aldı hiç rahat edemedi fitten sonra daha düz bir selenin ona daha uygun olacağı anlaşıldı.

Geri