Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

Scudo
Görüldüğü üzere kimisi aynı seleden memnunken başka birisi memnun olamayabiliyor.

Seleyi aslen deneyip almak gerekir, herkesin popo yapısı farklı ne de olsa.

Gerçi bunları söyleyen ben taa Çin'lerden karbon sele aldım da burasını karıştırmamak lazim :hımm:

Görüldüğü üzere kimisi aynı seleden memnunken başka birisi memnun olamayabiliyor.

Seleyi aslen deneyip almak gerekir, herkesin popo yapısı farklı ne de olsa.

Gerçi bunları söyleyen ben taa Çin'lerden karbon sele aldım da burasını karıştırmamak lazim :hımm:
Denemek Power için çok anlamlı olmuyor ben 75 km sürdüm bununla uzun tura giderim deyip 135km ye gidince anladım olayı 😬

Semihin de aynı şekilde düşünüp menmun olduğunu sandığını ya da benden daha atletik olduğu için sürüşün ün büyük çoğunluğunu droplarda geçirdiğinden seleye daha iyi uyum sağladığını düşünebiliriz.

All-wings falcon sele arıyorum elinde olup satmak isteyen olursa iletişime geçerse memnun olurum.Renk önemi yok.Türkiye de bulamadım.Kendi kullandığım sele pro stealth 142 mm takas yapabilirim.
Seleyi merak edenler için güzel bir inceleme buldum.
(link)

15483.jpg

All-wings falcon sele arıyorum elinde olup satmak isteyen olursa iletişime geçerse memnun olurum.Renk önemi yok.Türkiye de bulamadım.Kendi kullandığım sele pro stealth 142 mm takas yapabilirim.
Seleyi merak edenler için güzel bir inceleme buldum.
(link)

257974 dosyayı görüntüle
Bu neymiş böyle nasıl oturuyoz buna :D

Bu neymiş böyle nasıl oturuyoz buna :D
Bir kaç video izledim ilk başlarda sorun olsa da alışması kolay gibi .Uzun zamandır kullanan arkadaşım var çok memnun. Ciddi mesafeler yapıyor. Ben de denemek istiyorum ama sele yok :) Amazon ve ebay da mevcut.Belki elinde olup değerlendirmek isteyen olursa diye buraya da yazdım :D

Bir kaç video izledim ilk başlarda sorun olsa da alışması kolay gibi .Uzun zamandır kullanan arkadaşım var çok memnun. Ciddi mesafeler yapıyor. Ben de denemek istiyorum ama sele yok :) Amazon ve ebay da mevcut.Belki elinde olup değerlendirmek isteyen olursa diye buraya da yazdım :D
Gavur yapıyo abı. Bos kalınca boyle seyler cıkıyo demekki :D fıyatı ne acaba bunun bilginiz var mı gümrügu vergısı gelısı felan. Seleden dolayı gecen yaz bı turda perısan oldum önemlı sele :D

Gavur yapıyo abı. Bos kalınca boyle seyler cıkıyo demekki :D fıyatı ne acaba bunun bilginiz var mı gümrügu vergısı gelısı felan. Seleden dolayı gecen yaz bı turda perısan oldum önemlı sele :D
Pelvis bölgesinde baskı minimum olduğunu yazmış inceleyen arkadaş.

Ebay satış yapıyor hocam vergi ve kargo durumunu inanın bilmiyorum bilen biri belki yazar bizde ona göre plan yaparız .

(link) (120 euro)

Pelvis bölgesinde baskı minimum olduğunu yazmış inceleyen arkadaş.

Ebay satış yapıyor hocam vergi ve kargo durumunu inanın bilmiyorum bilen biri belki yazar bizde ona göre plan yaparız .

(link) (120 euro)
Vergiye gerek kalmadı kargonun hiç önemi yok :) 120 euro cok para. Normal bı fiyat varsa dıye merak etmiştim

• Beğen
Tepkiler: CeCeKa
Merhaba sele malum bölgemi çok ağrıtıyor. Triban 500'ün kendi selesini kullanıyorum. 500 lira bütçem var tavsiyelerinize açığım.

Selle smp trk modeline bir bakın ...

Denemek Power için çok anlamlı olmuyor ben 75 km sürdüm bununla uzun tura giderim deyip 135km ye gidince anladım olayı 😬

Semihin de aynı şekilde düşünüp menmun olduğunu sandığını ya da benden daha atletik olduğu için sürüşün ün büyük çoğunluğunu droplarda geçirdiğinden seleye daha iyi uyum sağladığını düşünebiliriz.

Çok yerinde bir tespit bu. Yeni okudum mesajınızı ne yazık ki. Ben de power sele aldım aktiften. Droplarda çok rahat sele. Ama şahsen tüm turumu droplarla yapmam pek mümkün değil, tercih de etmem. Dolayısıyla, hoodlara çıkınca, özellikle 50-60 km'lerden sonra, sele o droplardaki konforu ya da 50-60'a kadar olan rahatlığı vermeyecekmiş gibi hisler yapıyor popoda. Bu seleyle uyuşma sorunum ortadan tamamen kalktı ama yine de "bi' tık daha rahat olabilirdi" diye iç geçiriyor ve araştırıyorum...

Sele konusu ÇOK ZORMUŞ, ÇOK! 🤦‍♂️

Kalça kemiği genişliği, gidon yüksekliğine bağlı oturuş pozisyonu ve açısı,sürüş stili, kadro boyu, bisiklet tipi, sürüş mesafesi gibi pek çok kriterin etkili olduğu sele konusunda tavsiyenin çok etkili olduğunu düşünmüyorum.
Birbirine çok yakın fiziksel özelliklerde ve aynı seleyi kullanan 2 kişinin biri çok memnun kalabilirken diğeri şikayet edebiliyor.
Ancak deneme-yanılma metoduyla doğru sele seçilebilirmiş gibi geliyor.

Çok yerinde bir tespit bu. Yeni okudum mesajınızı ne yazık ki. Ben de power sele aldım aktiften. Droplarda çok rahat sele. Ama şahsen tüm turumu droplarla yapmam pek mümkün değil, tercih de etmem. Dolayısıyla, hoodlara çıkınca, özellikle 50-60 km'lerden sonra, sele o droplardaki konforu ya da 50-60'a kadar olan rahatlığı vermeyecekmiş gibi hisler yapıyor popoda. Bu seleyle uyuşma sorunum ortadan tamamen kalktı ama yine de "bi' tık daha rahat olabilirdi" diye iç geçiriyor ve araştırıyorum...

Sele konusu ÇOK ZORMUŞ, ÇOK! 🤦‍♂️
tamamen aynı şeyleri yaşıyorum. ben de 1 aydır kullanıyorum. uyuşma tamamen bitti. 60 dk Zwift antremanında hiç bir sıkıntı yaşamıyorum. ama 90 dakikayı geçen antremanlarda hoodlar dan da tutunca uzun süre; o kemik ağrıyor kaliteli bir tayt giysem de. ama kısa süreli drop da devam edip, arada ayağa kalkınca falan ya da dış sürüşte 5 dk mola verince hiç bir sorun yok ağrı da geçiyor. hiç 3 saatten uzun deneyimlemedim tabi. belki biraz daha ince ayarlamalar yapmamız gerekiyordur.

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
Ben de önce Selle smp trk aldım zarar vermeden kısa denememde bacak arkası sürtme yaptı değişim istedim , selle smp m1 well aldım , şu an gayet iyiyiz..

Brooks c17 kullanıyorum. Büyük umutla aldım ama uzun turda pedli tayt gerektiriyor. B17 mi alsaydım acaba dedim sonra ama bilemiyorum. Hem bakım sorunu olmasın hem de alışma için ilk 1000 km yi beklemeyim diye C17 seçmiştim. Bir de tabi ucuz yollu denk gelince aldım. Ama selle royal stok seleden çok aşırı farkı yoktu. Ama ben 100 kg olduğum için de olabilir. Belki zayıflasam sorun ortadan kalkabilir. Çünkü uzun turda bu seleyi kullanan 700 bin km marco ve Başak çifti çok memnun bu seleden.

Kılıf alın daha ucuz 😅

Geri