Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

Cambium önermem. B 17 konforu vermiyor. Üstü nokta nokta pürüzlü bir yapıda, bu da rahatsızlık veriyor. Tabi bu b17 ye kıyasla yoksa cambium da güzel seledir. Ancak bu bütçeye geldiyseniz b17 almanızı tavsiye ederim.

Tasarımı nerdeyse aynı brooks imperial şu an sağlam indirimle şişman bisiklette satılıyor, değerlendirebilirsiniz.
Daha önce brooks kullanma şansım olmadı her türlü büyük konfor sağlar diye düşünüyorum oyuzden :))
Tavsiye için teşekkür ederim. :hhhhhh:

Scudo
@Suphi3434 bende iki tane varmış M ve L beden . S yokmuş

bunun üzerine L beden oluyor
(link)

M bedende bu iki bisikletin selesine uyuyor.
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Suphi3434
Selle italia idmatch tecrübesi olan varmı, oturma kemik ölçüsü almadan farklı ölçüler alarak(iç bacak, oturma açısı, bel) sele tipi öneriyorlar.

Selle italia idmatch tecrübesi olan varmı, oturma kemik ölçüsü almadan farklı ölçüler alarak(iç bacak, oturma açısı, bel) sele tipi öneriyorlar.
Ben yaptirdim ve aldim. Kendilerine has digital bir cetvelle olcu alip verileri giriyorlar sonucunda beden olcusu veriliyor. Sele de guzel ama yola power sele alicam diye cikip selle italia aldigim icin hep aklim powerda kaldi. Acaba onu alsam daha mi rahat edecektim bilemiyecez :)

• Beğen
Tepkiler: Akbulut
@vusalazeroglu Bende aynı o durumdayım Power sele aklımda 😅 ama bana uzak oraya gitmem zor diye kalıcak gibi. Sistem güzel gibi rahat ediceksem hangisi olursa farketmez.

• Beğen
Tepkiler: vusalazeroglu
@vusalazeroglu Bende aynı o durumdayım Power sele aklımda 😅 ama bana uzak oraya gitmem zor diye kalıcak gibi. Sistem güzel gibi rahat ediceksem hangisi olursa farketmez.
Benim olcum L2 cikmisti yanlisim yoksa ve Slr tm flow modelini aldim hafif ve hos gorunumlu bir sele. Alisma surecim sonrasinda yukseklik ayarlarimi filan iyice oturtunca agri sizi cekmedim. Her iki markada deneyimi olanlar varsa icimizi rahatlatirlar belki 😬

• Beğen
Tepkiler: Akbulut
Benim olcum L2 cikmisti yanlisim yoksa ve Slr tm flow modelini aldim hafif ve hos gorunumlu bir sele. Alisma surecim sonrasinda yukseklik ayarlarimi filan iyice oturtunca agri sizi cekmedim. Her iki markada deneyimi olanlar varsa icimizi rahatlatirlar belki 😬
Kesinlikle çok iyi olur 👍

@seko35.50 power comp sele 60' derecelik sürüş e uygun olurmu?

Fit için gittiğimde mağazadan aldım. Hatta Barış kendi taktı. Fakat her halde bir yanlışlık oldu. Bunu kullanmaya devam edersem bir zararı olur mu? Asıl merak ettiğim bu. Gayet te rahatım aslında 😏

Geniş sele dara göre daha rahat olur ancak uzun sürüşlerde uyuşma yapar. Eğer ölçümünüz doğru ise 143 daha uygun olacaktır sizin için. İmkanınız varsa değiştirin derim.

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
İstanbul Avrupa yakasında sele seçimi konusunda yardımcı olabilecek bir yer tavsiyeai alabilirmiyim, Bakırköy-Beylikduzu arası daha ulaşılabilir olur benim için.

Bu sele işi şakaya gelmiyor, konfor ve sağlık sözkonusu hemde pahalı bir yatırım tek atımlık bir kurşun gibi benim için ite kaka sele alicaz bakalım.
Teşekkür ederim.
1 senedir kullanıyorum cok memnunum
selle italia turbo
d7a5c11c-56fe-4e0b-9221-9fd461e8b9c0.JPGselle-italia-turbo-1980-sele-siyah__0204653122213078.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: akifberkant
@celilcetiner aga fitness bisikletime power comp alsam olur mu? 45 derece ve 60 derece acilarda kullanilir mi?
Bir de pelvis araligim kac cm cikarsa 143 veya 155 almam gerekir?

Selle Italia Sele Flite 1990 Nubuk kullanan var mı?

aga fitness bisikletime power comp alsam olur mu? 45 derece ve 60 derece acilarda kullanilir mi?

Hayır olmayacaktır. Hatta 45 bile fazla gelir derim. Power sele daha çok droplardan ve tempolu sürüş yapanlar için uygun. Sele seçerken sadece pelvis vs ölçülere değil sürüş tipine göre seçmekte fayda var.

Hayır olmayacaktır. Hatta 45 bile fazla gelir derim. Power sele daha çok droplardan ve tempolu sürüş yapanlar için uygun. Sele seçerken sadece pelvis vs ölçülere değil sürüş tipine göre seçmekte fayda var.

Benim Power sele hakkında okuduklarım da tam tersini işaret ediyordu. Kendi tecrübem ve ya 1. el duyduğum bir şey yok tabi. Hatta Specialized, Diverge modellerini Power sele ile donatıyor.

Şimdi bakıyorum, üst düzey Sirrus modelleri ve hatta dağ bisikletlerinde bile Power sele var. İlginç gerçekten.

Benim Power sele hakkında okuduklarım da tam tersini işaret ediyordu. Kendi tecrübem ve ya 1. el duyduğum bir şey yok tabi. Hatta Specialized, Diverge modellerini Power sele ile donatıyor.

Şimdi bakıyorum, üst düzey Sirrus modelleri ve hatta dağ bisikletlerinde bile Power sele var. İlginç gerçekten.
Uzunca bir süre kullandım bu seleyi. Etrafımda da 20'ye yakın kullanıcı oldu sanırım :) Özellikle endurance amaçlı bir sele evet. Ama kısa burnu ve oturma açısı uzun tempolu sürüşler yapanlar için diyebilirim rahatlıkla. Kısa burnu sebebiyle sele üzerinde hareket alanınızı oldukça düşürüyor bu tip seleler. Alan çoğu kişi bir süre sonra ufaktan değiştirdi seleleri. Sebebi ise rahatsız olması değil kullanım şekillerine uymamasıydı. Bende değiştirdim mesela şuan iki bisikletimde de C17 kulanıyorum. C17'de tam tersi uzun süre yüksek tempo için uygun değil. Ama uzun sürüşlere uygun, tırmanış veya hızlanma anında pozisyon almanızı, değiştirmenizi destekliyor. Bu açıdan bana daha uygun geldi.

Benimde sürüş stilimde 45derece civarı sadece dinlenme modunda 60 dercede kullanırım,bence uygundur ama profesyonel bir kişinin fikrini almanızda fayda var,alışma süresini atlatınca ve vücut esnekliğiniz uygunsa çok farketmeyeceğini düşünüyorum.Önceleri fizik aliante r3 karbon sele kullanıyordum,pozisyon olarak arka tarafı kalkık bir seleydi,yani daha agresif sürüşe uygundu,bu yüzden power seleye geçtim iyiki geçmişim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Kemik ölçümüm 142mm çıktı, 155mm Power Arc kullanıyorum. Tempolu ve uzun sürebilecek kondüsyonda veya droplara inebilecek esneklikte değilim.
Yine de çok memnunum. Maalesef oldukça pahalı bir sele, ben şansıma ihtiyacım olan ölçüde bir ikinci el denk getirmiştim.
Ancak şunu da belirtmek gerek, salgın döneminde trainer üzerinde bile şöyle ellerimi bırakayım da bi dik oturayım deseniz olmuyor,
@BerkEvren 'e katılıyorum bu konuda. Almadan önce de kendisine danışmıştım özel mesajla.
Tecrübesi kıymetli olduğundan şimdi C17 merak etmeye başladım :) Belki trainerda daha rahat ederim.

@Homer Trainer için tayta yatırım yapıyor genelde herkes. Ama C17 - trainer ikilisine yorumum yok malesef. Geçici bir süre benim bile olmayan bir sele ile kullandım trainerı ben. İlgi alanımda değil pek :)

• Beğen
Tepkiler: Homer
Geri