Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

Fizik Antares R7 kullanan var mıdır? Tavsiye eder misiniz, ikinci el 250 tl buldum. Değer mi?

Scudo
Geniş sele dara göre daha rahat olur ancak uzun sürüşlerde uyuşma yapar. Eğer ölçümünüz doğru ise 143 daha uygun olacaktır sizin için. İmkanınız varsa değiştirin derim.
Durumu bildirdim fakat dönüş yapılmadı. Benim bu insanlara harcayacak vaktim de yok, yaratacağı strese ihtiyacım da. Bu yaştan sonra uğraşmıyorum artık. Üstünü çiziyorum, gidiyor. Bu firmayı da, elemanını da çizdim gitti.

@BerkEvren@Veto8 hakketen oyle specialized sirrus en ustu öyle diğerleride dedigin gibi. Piyasayida bilmek lazim senin arastiran bisikletciler lazim
@Sinyor senin gibi herkes arastirsa zaten boyle olmazdı

Selle italia idmatch tecrübesi olan varmı, oturma kemik ölçüsü almadan farklı ölçüler alarak(iç bacak, oturma açısı, bel) sele tipi öneriyorlar.
Bana ID match ile yapılan ölçüm sonucu deneme amaçlı Slr TM sele önerildi. Esnekliğim oldukça sınırlı olduğu için web sitesindeki bilgilerle de uyumlu bir öneriydi ancak 60-70 km’lik 3 sürüşte pek rahat edemedim. Perine bölgesinde fazlaca uyuşma oldu. ID match sisteminde bir sorun görüyorum; esnekliği az olan bisikletçiler için üst yüzeyi en düz ve yarıksız seleler öneriliyor. Az esnek sürücüler mecburen drop’larda agresif pozisyonda sürmek için pelvise öne rotasyon hareketi yaptırmak zorunda kalıyor. Bu da perinede daha çok baskıya yol açıyor. Sonuçta önerilen selenin tam zıttı bir sele olan Pro-Stealth aldım. Şimdi çok rahatım.

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
kötü sele yoktur alışmamış popo vardır diye bir söz var. fakir tesellisi mi yoksa gerçekten öyle mi?

Selamlar herkese. Fabrika selesi yüzünden hevesle aldığım bisikleti sürmek zor geliyor. 16cm lik standart bir sele. Yumuşaklıktan ziyade geniş olması gerektiğini düşünüyorum. Piyasada 21cm seleler var, canlı incelemedim. Çok büyük duruyor mu, kullanan var mı. Estetiği de önemli bisikletin. :) bunun yanında yumuşak selelerin kan akışını azalttığını da okudum forumda. Tam tersi olması gerekmez mi. Standart orta sertlikteki selede ağrı yapıyorsa daha yumuşağa mı daha serte mi geçmek lazım. Şu işi bi çözelim :)

Selamlar herkese. Fabrika selesi yüzünden hevesle aldığım bisikleti sürmek zor geliyor. 16cm lik standart bir sele. Yumuşaklıktan ziyade geniş olması gerektiğini düşünüyorum. Piyasada 21cm seleler var, canlı incelemedim. Çok büyük duruyor mu, kullanan var mı. Estetiği de önemli bisikletin. :) bunun yanında yumuşak selelerin kan akışını azalttığını da okudum forumda. Tam tersi olması gerekmez mi. Standart orta sertlikteki selede ağrı yapıyorsa daha yumuşağa mı daha serte mi geçmek lazım. Şu işi bi çözelim :)
Selamlar.
Yumuşaklıktan ziyade geniş olması gerektiğini düşünüyorsanız muhtemelen haklısınız. Şöyle söyleyeyim, selenin materyalinden ziyade sizin iskelet yapınıza uyması her zaman daha önemlidir, ama sizin geniş olması gerektiğini düşünmeniz ne kadar fikir verir?

YouTube'da kemikleri ölçmek amacıyla yüklenmiş bilgilendirici videolar var, onları incelemenizi tavsiye ederim.

Estetikten ziyade size uyması önemli diye düşünüyorum çünkü sele bu neticede. Üstüne oturacaksınız, sergilemeyeceksiniz.
21cm sele kullandım. Evet büyük ama kimin umrunda. Uzun sürüşlerde bile rahattı (Yol bisikleti selesi değil, şimdiki seleme kıyasla daha rahattı, bu biraz daha dar ve sert)
Bana tam oldu ama büyük gelecekler için, (muhtemelen kadınlar için) küçük sele daha rahat olabilir, dediğim gibi olay size uyması.

Kan konusuna gelirsek, ikisinde de akıyordu, uyuşma olmadı. Sürüşte sorun olduğundan değil, sadece daha rahat olduğunu düşündüğüm için ara ara ayağa kalkıyorum havalandırıyorum falan. Benim deneyimim, daha dar ve sert selede bunu daha az yapıyorum. Geniş sele oturunca çöktüğü için daha çok terletiyor.

Arkadaşlar uzun turlar için bir sele arıyorum hem rahatca pedal cevirebilecegim hemde uzun yolda agri sızı yapmiyacak uygun fiyatlı bir sele bakıyorum her türlü öneriye açığım .

Bu sele ilgimi çekti sizce almalıyım ?
Not: 270 e 170 ölçüsünde jelli bir sele.

Dosyalar

• Screenshot_20210222-204019.png
    Screenshot_20210222-204019.png
    98,5 KB · Okunma: 40
Arkadaşlar merhaba seleyi değiştirmeyi düşünüyorum.Pro seatleth ortası boşluklu sele ya da power sele aklımda.Hangisini almalıyım?Endurance türü yol bisikleti kullanıyorum.

Arkadaşlar merhaba seleyi değiştirmeyi düşünüyorum.Pro seatleth ortası boşluklu sele ya da power sele aklımda.Hangisini almalıyım?Endurance türü yol bisikleti kullanıyorum.
Power alma😬

Fizik Antares R5 Kium ile 245 Km sürdüm sıkıntı olmadı Power Arc ile 135 km pert 🤣

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Power alma😬

Fizik Antares R5 Kium ile 245 Km sürdüm sıkıntı olmadı Power Arc ile 135 km pert 🤣
Hocam Büyük ihtimal 155 olanından alacam.Power seleyi çok övüyorlardı .Fizikte bayağı iyi .Dediğiniz seleyi de araştıracağım .Sağol hocam

Arkadaşlar konu dışı ama sizce bir selenin ömrü kaç saattir? Sünger ya da jelli bir süre sonra eskiyor çünkü. Mesela pedli taytlar 1 sezon öneriliyor.

• İnanılmaz
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Hocam Büyük ihtimal 155 olanından alacam.Power seleyi çok övüyorlardı .Fizikte bayağı iyi .Dediğiniz seleyi de araştıracağım .Sağol hocam
Bende 155 olanın ar ille alıcam diyorsanız Yarın fiyatına bırakırım 😬

Power Arc Sele var comp un daha hafifi daha kalitelisi 🤣 ama Triathlon amacınız yoksa günahınıza girmeyim 😁 @ghostt

• Hahaha
Pro stealth 2 hafta boyunca kullandım ama hiç rahat edemedim 50km süren sürüşlerde bile sıkıntı yaptı bende. Daha sonra Specialized Power Expert aldım ve gayet mutlu ve huzurluyum..

Sağolun arkadaşlar görüşleriniz için.

• Beğen
Geri