Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

Hocam teşekkürler yorum için.
Selle Royal Gel Freedom Strengtex Moderate Sele sipariş ettim dün ilk sürüşü yaptım 30-40 km kadar biraz terketmesi ve biraz uyuşma hariç bir problem yaşamadım. Uyuşma da sanırım tam ayar yapamadığım için. Moderate selenin yumuşaklığından ziyade sürüş açısı ile ilgili. Moderate 60° sürüş acısına denk geliyor. Sitesinde detayları mevcut

Scudo
Arkadaşlar uzun yol yaparken rahat edebileceğim yumuşaklıkta, geniş ve terletmeyen bir sele öneriniz var mı?

Sele tavsiyesi yapmak ne kadar doğru bilmiyorum fakat ben Selle Royal Mach almayı düşünüyorum.

Bisikleti aldığım zaman üzerinde Fizik Arione Cx sele vardı. Ben gidon yüksekliğini iyice aşağı indirip kullanmaya başlayınca, sele bana baskı hissettirmeye başladı. Elimde Giant marka bir sele vardı. O da beni çok memnun etmedi. Ortasında boşluk olan selelerin ne kadar uyacağını merak ettiğim ve de ya iyi çıkarsa diye denemek için 200 liraya (link)marka Çin malı seleyi aldım. Hakkını yememek lazım, rahatlık konusunda rahattı ama üstünden 1 ay geçtikten sonra sele yolda esnemeye ve gıcırdamaya başladı. Yani 200 liram çöp oldu. Sele en önemli bileşenlerden birisi olduğu için paraya kıymaya karar verdim. Bugün Atek Bisiklet'ten Pro Stealth 142 mm Test selesini aldım. 1 hafta kadar kullanacağım. Bugün yaptığım 40 KM'lik sürüş sonucu ilk izlenimim şu, bugüne kadar kullandığım en rahat sele oldu. Sele çok kişisel ama iyi bir sele almak isteyenler, test selesini temin edebilirse mutlaka denesin. Hafta sonu biraz daha fazla sürüp teste devam edeceğim.

Sele çok da şık duruyor, tabii siyah olanı. Bu fiyata sele alınır mı? Bence alınır, bisikleti satarken de seleyi vermem tabii ki :)
IMG_20210623_175522.jpg

Bisikleti aldığım zaman üzerinde Fizik Arione Cx sele vardı. Ben gidon yüksekliğini iyice aşağı indirip kullanmaya başlayınca, sele bana baskı hissettirmeye başladı. Elimde Giant marka bir sele vardı. O da beni çok memnun etmedi. Ortasında boşluk olan selelerin ne kadar uyacağını merak ettiğim ve de ya iyi çıkarsa diye denemek için 200 liraya (link)marka Çin malı seleyi aldım. Hakkını yememek lazım, rahatlık konusunda rahattı ama üstünden 1 ay geçtikten sonra sele yolda esnemeye ve gıcırdamaya başladı. Yani 200 liram çöp oldu. Sele en önemli bileşenlerden birisi olduğu için paraya kıymaya karar verdim. Bugün Atek Bisiklet'ten Pro Stealth 142 mm Test selesini aldım. 1 hafta kadar kullanacağım. Bugün yaptığım 40 KM'lik sürüş sonucu ilk izlenimim şu, bugüne kadar kullandığım en rahat sele oldu. Sele çok kişisel ama iyi bir sele almak isteyenler, test selesini temin edebilirse mutlaka denesin. Hafta sonu biraz daha fazla sürüp teste devam edeceğim.

Sele çok da şık duruyor, tabii siyah olanı. Bu fiyata sele alınır mı? Bence alınır, bisikleti satarken de seleyi vermem tabii ki :)
267779 dosyayı görüntüle
Abi gıcırdaması kötü mü? Benim sele bayaa gıcırdıyor bazen kalktığımda çaaaaattt diye ses falan da çıkıyor :d Allaha emanet gidiyorum heralde.

• Hahaha
Tepkiler: _Madmexx _
Abi gıcırdaması kötü mü? Benim sele bayaa gıcırdıyor bazen kalktığımda çaaaaattt diye ses falan da çıkıyor :d Allaha emanet gidiyorum heralde.
Benim ses takıntım var, o ses beni deli ediyor. Sele altı çantaya bozuk para atınca bile sesi geliyor kulağıma. Araba için de aynısı geçerli 😀

• İnanılmaz
Tepkiler: İsa DEMİRKOL

267779 dosyayı görüntüle
Selam, bu sele carbon sanırım. Fiyat olarak alüminyum olanı var mıdır? Hızlıca baktım ama pek birşey bulamadım.

Selam, bu sele carbon sanırım. Fiyat olarak alüminyum olanı var mıdır? Hızlıca baktım ama pek birşey bulamadım.
Selam. Karbon değil,alüminyum olan bu. (link) 1049 liraya mevcut.

• Beğen
152cm olanı daha pahali ve daha mi hafif?

(link)

Bir de bu sele var.

(link)
Specialized Power Comp Seleyi beğenen sayısı da baya fazla ama sele çok kişisel bir şey. Benim Pro'nun test selesini deneme şansım olduğu için tercihim o oldu. Ağırlık konusu neden öyle ben de bilmiyorum .

• Beğen
Specialized Power Comp Seleyi beğenen sayısı da baya fazla ama sele çok kişisel bir şey. Benim Pro'nun test selesini deneme şansım olduğu için tercihim o oldu. Ağırlık konusu neden öyle ben de bilmiyorum .

Siz satın aldınız mı? Hayırlı olsun aldıysanız.

Bunlarda 2 ölçü mü oluyor? 142 ve 152

Siz satın aldınız mı? Hayırlı olsun aldıysanız.

Bunlarda 2 ölçü mü oluyor? 142 ve 152
Evet,2 ölçü var. Ben 142 olanı kullanıyorum. Hala test selesi ile dolaşıyorum,4-5 gün daha onunla teste devam edeceğim. Teşekkür ederim,büyük ihtimalle de satın alacağım.

• Beğen
12 cm oturma kemiği ölçümü ile Specialized Power Comp hangi boyut tercih edilmeli? 143? 155?

Not: Yaşadığım şehir itibari ile seleleri deneme şansım yok.

12 cm oturma kemiği ölçümü ile Specialized Power Comp hangi boyut tercih edilmeli? 143? 155?

Not: Yaşadığım şehir itibari ile seleleri deneme şansım yok.
Tabiki 143cm,sakın ola geniş olur daha rahat olur diye düşünmeyin sürtünme problemi yaşarsınız,ben kemik ölçüsü olarak sınırdaydım (150cm) aktif pedal Barış bey 155i tavsiye etmişti,acaba 143 alsamıydım diye hep aklımda kaldı.İlk etapta alışana kadar hafif sürtme sorunu yaşadım daha sonra öne arkaya küçük ayarlarla tam olması gereken yeri buldum.Keşke yaşadığınız yerde prof ölçüm yapan biri olsa daha iyi olurdu.

• Beğen
Tepkiler: ToroMir
@seko35.50 Öncelikle cevap için teşekkürler. Aslında sitbone (oturma kemik ölçüsünü) tam aldım diye düşünüyorum. Youtube'da bulunan ıslak kağıt havlu a4 kağıdı yöntemi ile birkaç kez denedim ve her defasında 120 mm çıktı. 20 daha eklenince 140 ediyor ki bu durumda en makul 143 ölçü oluyor. Yine de deneyim her zaman baş tacıdır.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: seko35.50
Tabiki 143cm,sakın ola geniş olur daha rahat olur diye düşünmeyin sürtünme problemi yaşarsınız,ben kemik ölçüsü olarak sınırdaydım (150cm) aktif pedal Barış bey 155i tavsiye etmişti,acaba 143 alsamıydım diye hep aklımda kaldı.İlk etapta alışana kadar hafif sürtme sorunu yaşadım daha sonra öne arkaya küçük ayarlarla tam olması gereken yeri buldum.Keşke yaşadığınız yerde prof ölçüm yapan biri olsa daha iyi olurdu.

Selam, kendi sitesinde 121-140cm kemik ölçüsü için 155 öneriyor.

80-120 arası için de 143.

Aralıklar çok fazla geldi bana:kötü:

• Beğen
Tepkiler: ToroMir
Selam, kendi sitesinde 121-140cm kemik ölçüsü için 155 öneriyor.

80-120 arası için de 143.

Aralıklar çok fazla geldi bana:kötü:
Doğrudur tabi ama yinede bike fit uzmanından fikir almak daha iyi olacaktır,kullanım amacına görede fikir verilebiliyor mesela daha agresif ve dropta kullanımlarda geniş olmayan seleyi öneriyorlar.

• Beğen
Arkadaşlar merhaba, Mosso Legarda 2024 MSM-V kullanıyorum 2020 Ağustos'undan beri. Son günlerde selemde sürekli oynama oluyordu. Pozisyonunu ayarlayıp iyice sıkmama rağmen sürekli gevşiyordu. Bugün tamamen söküp baktım ve bağlantı kelepçesinde aşınmalar olmuş. Sele kılıfında da yavaş yavaş açılmalar başlamış. Sele borusu sağlam. Mümkünse sele ve sele kelepçesini değiştirmek istiyorum, fakat fiyatları hiç bilmiyorum. Bu modele göre fiyat performans bir tavsiyeniz var mıdır benim için?
Boy 187 cm kilo 85.

Geri