Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sevmediğiniz bisiklet marka ve türleri

Bunu duyduguma üzüldüm. Eskiden Italya kökenli bisikletleri satilirdi Türkiye`de. 1997 Model Cro_Moly dag bisikleti var elimde, ogluma almistim. Halen kullaniyoruz. Vites-göbek vs ayarlari mükemmel olurdu, uzun süre el degmeden kullanirdik. Yazik olmus.
Kil olduklarinizi anladik arkadaslar. Bir de mest olduklarinizi yazar misiniz? Merak ettim, kil olunmayan markalari.
Hangi cigerler mundar degil acaba?

2015 yılından mesajımı alıntılama maksadınızı çözemedim ancak yakışıksız kedi/ciğer benzetmenizi size iade ediyorum.

Scudo
@Anonim Çeliğin iyisine denk gelmek de karbona yakın paralar vermeyi gerektiriyor maalesef. Boruları dikişli olmayan, ekstrüzyon mamülü ve dipçiklenmiş, 1500 gr civarı kadrolar resmen el yakıyor.

@Anonim Çeliğin iyisine denk gelmek de karbona yakın paralar vermeyi gerektiriyor maalesef. Boruları dikişli olmayan, ekstrüzyon mamülü ve dipçiklenmiş, 1500 gr civarı kadrolar resmen el yakıyor.
Ben iki kiloluklardan da memnunum. 4130 bile benim için gayet yeterli geliyor. Hatta market bisikletim muhtemelen kalorifer borusundan mamül ve 17 kilo, onu bile seviyorum 😅
Dediğiniz kadrolardan mamül bir yol bisikleti de bakıyorum, ama sadece bakıyorum şimdilik, hatta fiziken göremediğim için bakıyorum da sayılmaz, gönül gözüyle bakıyorum diyelim ona 😅

Marka, Trek. Fiyatına göre performans ve kalitesi düşük. Tasarım olarak madone dışındakileri beğenmiyorum ama tasarım zevk meselesi. O kadar küçük ama baş belası sorunları varki insan bu kadar para veriyorsun neden bu parçayı böyle yaparsın diye soruyor.

Sevmediğim tür yok, her tür bir ihtiyaç doğrultusun üretiyor ama katlanırlar tuhaf geliyor gözüme.

Trek en sevmediğim markaların başında geliyor.. Kullanıcıları aşırı egolu ve tripkolik oluyor.. Daha da hazetmediklerim ise aynı teknik konuda kendi yaptıkları güncellemelerin diğer rakiplerinden daha iyi olduğu iddiasını körü körüne savunmaları.. Japonya da da Sony makası milli olduğu halde ilk 5 te telefon listesinde yoklar.. Bunun yerine ilk sırada ne olsa beğenirsiniz? Elbette iPhone... Halbuki Sony pek çok teknolojiyi hali hazırda hem satıyor hem de çıkardıkları her telefon olay yaratan teknolojiler sunuyor oluşu.. Ama gelin görün ıphone cirosuna ro eklerken Sony kapanma kararı alıyor.. Treği de ben buna benzetiyorum.. Yarışlarda da gözlemlediğim bu.. Yarışçıları çok özgüvenli... Canyon marka yarışçı ve kullanıcılarda gördüğüm ise tam pro tavırları.. Yani yolda sadece bisikletleri ve teknikleriyle ilgili takılıyorlar.. Merida yı yerel ve ulaşılabilir markaların temsilcisi olarak görüyorum.. Kron, salcano, corelli vs birleşmiş de öyle yarışlara giriyor ya da m paket, opc line,, amg, Rline paket versiyonları gibi geliyor.. S works ya da specialized kullanan kişilerde de sonradan parayı bulan ya da para bende diyen bir çoğunluk var..

Bu arada bu yazdıklarım tamamen kişisel hissettiklerim ve markalara göre düşüncelerimi taşıyor.. Forumda marka bisikletlerin sırf teknik kapasitelerinden dolayı geçmişte ya da imkan bulduğunda hayali olan bisiklet markası örn veriyorum trek Bahreyn versiyon Merida almış olabilir ve bu arkaşlalara böyle bir yaklaşımda bulunmuyorum.. Şimdiden özrümü dileyeyim.. =)

Gidon boğazının bir kaza durumunda kullanıcının bedenine zarar vermesi ihtimali geliyor aklıma hep bu modelde. Aerodinamik açısından iyi olabilir ancak gerçekten çok keskin hatlara sahip. Onun haricinde BMC markasının bisikletlerinde arka bacakların kadronun kalın profildeki yapısına oranla çok ince olması arka kısımı sanki boş gösteriyor ve sağlam değilmiş hissi uyandırıyor. İnce profil kadroda göze çarpmazken kalın profil kadroda rahatsız edici bir görüntü oluşturuyor bence.

Dosyalar

• adasdasdasdadad.png
    adasdasdasdadad.png
    540,4 KB · Okunma: 68
  • asdadadasdasdasd.png
    asdadadasdasdasd.png
    494,6 KB · Okunma: 68
2015 yılından mesajımı alıntılama maksadınızı çözemedim ancak yakışıksız kedi/ciğer benzetmenizi size iade ediyorum.
Bu sadece Bianchi`nin adini ayaga düsürmesine üzüldügümü bildiren bir mesajdi.
Kedi ciger konusuna gelince, yorumlarda "Kedi uzanamadigi cigere mundar dermis." diye yazan arkadaslara bir göndermeydi, espri mahiyetinde.
Sizin bunu anlamayip da kasintili bir cevap yazmanizi da ben cözemedim.
Kac yildir forumdasiniz. Ayri ayri yorumlara iliskin yazilan cevaplarin/yorumlarin otomatikman forum tarafindan birlestirildigini ve ayni cerceve icinde yayinlandigini cözemediniz mi halen?
Anlayisiniz on numara (!)

Bende trek'i antipatik bulanlardanım,sanki biz zenginler için varız,paranın alabileceği en iyi bisiklet bizim ki gibi bir algı yaratıyorlar,kendi markalarinı diger markalardan ayrı bir düzeyde olduğunu hissettirmeye çalışıyorlar,halbuki ben karbon kalitesi olarak çok iyi olmadıklarını düşünüyorum.Ama reklam konusunda 1'inciler.Haklarını yiyemem şimdi.

@ygt bike Castello Terminator... Sahibine statü kazandıran nesnelerdendi.
JOn9nY.png

Kedi ciger konusuna gelince, yorumlarda "Kedi uzanamadigi cigere mundar dermis." diye yazan arkadaslara bir göndermeydi, espri mahiyetinde.
Kac yildir forumdasiniz. Ayri ayri yorumlara iliskin yazilan cevaplarin/yorumlarin otomatikman forum tarafindan birlestirildigini ve ayni cerceve icinde yayinlandigini cözemediniz mi halen?
Konu ile alakası yok ama konularınızın forum tarafından birleştirildiğini nasıl bilecek? Hadi forum tarafından size uyarı geliyor ordan biliyorsunuz, geri kalan bütün üyelerede X isimli üyenin konuları birleştirildi diye uyarı gittiğini mi sanıyorsunuz acaba?

Geçen yaz hiçbir yerde bisiklet bulunmazken, boyuma tam uygun karbon 105 bisikleti bana yüzde 30 indirimle satan Trek'i kimseye yedirmem ulen! 😂 Şaka bir yana, önüme ne çıksa alacaktım ama bu bisikletim sayesinde Emonda'ya ayrı bir sempati beslemeye başladım.

Konuya cevap vermek gerekirse, her ne kadar bisikletlerini ilk başladığım zamanlar beğensem de, geçmişlerinde silah üretimi yaptıkları için Orbea'yı sevmem diyebilirim. Insanların burada Trek için söyledikleri şeyleri de bir Trek kullanıcısı olarak S-Works'e karşı hissediyorum 😅

(link)

@Semih Cavdar
Suradan bilecektir: Kac yildir forumda olan bir kisi kac tane yorum yazmistir muhtemelen, bu uyarilardan onun da haberi olmustur. Muhtemel diyorum. Diyelim ki olmadi. Kendinize hava basip kasinti savurmali cevaplara ne gerek var? Sizin sporcu olarak konusma adabiniz böyle mi? Daha ölcülü ve anlayisli olunamaz mi?

Cannondale markasını çok severim ama aero bike bisikletleri model olarak itici geliyor.
Tür olarak bir şey demek zor hepsi ihtiyaçlarla şekilleniyor ama fat bike türü bisikletlerden hoşlanmıyorum.

Sipeşalayızd markasını sevmiyordum adını okuyamadığım için, artık okuyabildiğim için seviyorum :ssrtcbya:
Artık markalara karşı antipatim kalmadı ama bir konu var ki beni çok sinir ediyor :acpsnr:
Çoğu zaman aklımızdan çıkardığımız şey bisikletin belli bir mühendislik çalışma sonucu üretildiğidir. Özellikle bisikletin kadro geometrisinin önemi ve harcanan mühendislikten haberiniz yoksa her zaman daha hafif bir bisiklete yönelmeniz normaldir. İşte bu mühendislik çalışması sonucu aynı ağırlıkta 2 farklı bisikletin neden birisinin daha iyi gittiği sorusunu cevabıdır.
Bu eşsiz çıkarımı ortaya süren yiğidi tanımak isterdim 🥊 🥊 🥊
Neyse ki Japon meslektaşları buna katılmıyor ki, sitelerinde her modelin ağırlığı yer alıyor.

Mesajlarınızın birleştirilmesi de, Bianchi'nin mevcut durumu da beni çok ilgilendirmiyor açıkçası. Hiç tanımadığınız birine üstü kapalı "ulaşamadığınız için laf sokuyorsunuz" demeniz ve bunu da espri olarak kabul etmemi beklemeniz çok saçma.

Evet yıllardır forumdayım, bir dönem moderatörlük de yaptım. Anlayış, ölçü ve adap konusundaki hakaretleriniz hakkında uzun uzun yazardım ama görüyorum ki bir yere varmayacak. Forumun engelle butonunu kullanıyor ve sizi gereksiz "esprileriniz" ile başbaşa bırakıyorum. :ckskc:

S works ya da specialized kullanan kişilerde de sonradan parayı bulan ya da para bende diyen bir çoğunluk var..

Len? Şpecilayz kullanıcıyım, parayı sonradan bulanda, para bende diyende değilim :D Tek başıma takılırım, yoldan geçen tüm kasklı pisikletlilere selam çakarim :D

Geri