Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sevmediğiniz bisiklet marka ve türleri

Len? Şpecilayz kullanıcıyım, parayı sonradan bulanda, para bende diyende değilim :D Tek başıma takılırım, yoldan geçen tüm kasklı pisikletlilere selam çakarim :D
Burak bey, 😁... Çoğunluk o şekilde diye de belirttim ama, lütfen.. Bir de yorumumun son paragrafına geçerken de özrümü diledim.. Her genelleme mutlaka en az bir tikelleme içerir.. Bu mantık şartıdır zaten.. Saygılar =D

Scudo
Bence corelli çoğu büyük markadan daha vizyonlu bir ilerleyiş içinde. Salcano yılların markası ama hâlâ market bisikleti yapmaktan bıkmıyorlar. Corelli öyle mi ? Kesinlikle gelişmesi lazım ama yine de yeni olmadına karşı çıkardığı bisikletler gözünün yükseklerde olduğunu gösteriyor en azından xc düzgün bisikletleri var. Boya tasarımları falan da bayaa iyi amma ;(( kalitesi düşük inşallah geliştirirler. Mağdur dediğime bakmayın ben bisiklet dükkanları yüzünden mağdurum. Ayrıca salcano tasarımları kötü be abi renk ve kadro tipleri. Ama component konusunda corelli -1 çünkü bazı componentler (hatta çoğu) noname ve bayaa kullanışsız. Şikayetlere dikkat edilmesi lazım. Ve ayrıca gravel modellerine damgasını vuran markadır corelli bu yönüyle de farkını ortaya koyuyor.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Burak bey, 😁... Çoğunluk o şekilde diye de belirttim ama, lütfen.. Bir de yorumumun son paragrafına geçerken de özrümü diledim.. Her genelleme mutlaka en az bir tikelleme içerir.. Bu mantık şartıdır zaten.. Saygılar =D

Sabah denk geldiğim oldu aynı şpeclayzlı biri selam verdim, görmedi hızdanmıdır nedir :D Herkesin karakteristi farklı..

Türk Carrarosu ve Bianchisi kalite olarak pek sevemedim

Corelli
Btwin
Kron

Trek'i hiç sevmem ama Trek bisikletim oldu. Gerçi iyi de oldu, 92 model ile 2000 model arasındaki işcilik farkını gördüm. Kendimce haklı olmanın mutluluğunu yaşıyorum :)

''Nakamura''

İstemsizce sevmiyorum, aşırıcısına sevmiyorum.
Gıcığım bu Nakamura'ya ,sebebini bile bilmiyorum.
@Cemal Ç. Ne yapayım şimdi :ssrtcbya:

Edit büdüt: Ne ara ben haset bir insana dönüştüm yahu :krktm::krktm:

Bisiklet türü olarak Fatbike'ları bir türlü sevemedim. Bir de Chopper motorsikletler tarzı bisikletleri sevmiyorum.

Markalardan ise KTM'e hiç ısınamıyorum. Çok geri kafalı adamlar tarafından yönetilen bir şirket bence ki Avusturya ve İsviçre’li aile şirketlerinin geneli böyledir, çok tutucudurlar. Üretim kalitesini artıran bir özellik olan tutuculuk inovasyonun ise katilidir. Bunun dengesi bu nedenle bence çok önemli. Bir keresinde bir motorsiklet videosunda izlemiştim. Zamanında uzun tur yapacak ünlü bir ekip KTM'den bir güzel bir cross motor istiyor. Üstünde de belli başlı ayarlamalar istiyorlar. KTM asla kabul etmiyor. Adamları ciddiye dahi almıyor. Sonucunda BMW ile anlaşıyorlar ve alanlarında BMW KTM'i satışlarda ezip geçiyor. Bu tutumları hala daha devam ediyor. Özellikle e-Bike konusunda fiyat/performans oranları o kadar düşük ki Avusturya'da bile az satılmaya başladı. Yine gravel ya da yol bisikletleri aynı klasmandaki Trek gibi markalardan %20 civarında daha pahalı.

Bu arada sevilmeyen marka olarak çokça en üst klasmandaki markaları görüyorum. Kişisel zevklerdir elbette ama bunda ülkenin ekonomik durumunun etkisi yüksek diye düşünüyorum. Bir de distribütör etkisi de çok yüksek oluyor. Her marka her ülkede farklı fiyat politikalarında olabiliyor. Jaguar ya da Land Rover mesela Almanya’da Mercedes’ten ucuzken Türkiye’de çok daha pahalı. Bu bisikletlerde de böyle. Umarım ekonomik durum çok daha iyi seviyelere gelir de insanlar gerçekten sadece canları istemediğinden bir markayı tercih eder ya da etmez. Trek, Scott, Specialized ve Riese & Müller kullanmış/hala kullanan biri olarak hepsinden ziyadesiyle memnunum. Bir daha alacak olsam kalite anlamında dördünü de rahatlıkla tercih ederim. Özellikle en üstte zaten farklar gerçekten çok azalıyor bence. Olay profesyonel yarışmıyorsanız kişisel beğenilere ve nasıl bir kampanya yakaladığınıza kalıyor.

Türkiye'deki Peugeot başta olmak üzere Bianchi, Mosso vs gibi ülkeye özgü üretilip üzerine uluslararası marka basılan bisikletlerden hiç hoşlanmıyorum.

Elektrik çarpmış gibi desenleri olan markalara bütçeyi reklama ayırmışlar gözüyle bakıyorum. Yok mu şöyle hologram gibi soğuk metali tüm güzelliğiyle yansıtan Cannondale gibi bir başka marka daha...

Moots Cycles. Senin instagram'a her girdiğimde o her kaynağı sanat eseri gibi işçilikle yapılmış ışıl ışıl titanyum kadroları gözüme sokup, ayarlarımı bozmaya ne hakkın var arkadaşım?

Salcano'yu sevmediğimi ara ara yazarım. Onun dışında da Scott ve Canyon. Canyon'un çizgilerini çok kaba buluyorum.

alamadığım bir bisiklet markasını sevmiyorum

Geri