Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sevmediğiniz bisiklet marka ve türleri

Scudo
http://s6.postimg.org/wn7nzowu9/tmp_13165_Screenshot_20160226_195742_21831900788.jpg

@Taxonera ben bilgi işlemci olduğumdan şu şekilde açıklayayım hocam.

Fabrikasyon hatası diye birşey var ve muhtemelen başınıza gelen de o geçmiş olsun.

Kurumsal firma olduğumuzdan sunucu'dan, yedekleme ünitesine, saklama ünitesine, kullanıcı bilgisayarlarına monitörlerine kadar hepsi DELL marka ve garanti kapsamında gereken yapılır.

Eskiden Yıldız Holding bilgi işlemdeydim. Exper markası Ülker'e de sahip olan yıldız holding'e ait ve dolayısıyla tüm kullanıcıların bilgisayarları exper'di ama Sunucuların hepsi HP markaydı :)

Exper, Casper, bunlar çinden anakart ve piyasadan bilinen donanımları alıp üzerine markalarını basıyorlar ve satıyorlar. Kendi üretimleri olmadığından üretim sürecine de hakim değiller.

Ama şans eseri satış personellerinde 5 senelik experler de oluyordu çalışan sapa sağlam ama bu oran belki binde 1'dir. Çoğu 2 sene içinde belki 2.5 senede yeni modeliyle değiştiriliyordu mecburen.

Salcano da exper ve casper gibi uzak doğudan kadro, piyasadan da bileşenleri alıp birleştiriyor ve ucuz etin yahnisi oluyor.

Dediğim gibi hakkını vererek MTB'yi MTB gibi kullanan adamın altında dağılmaması sadece o "binde birlik" şans başka birşey değil.

Satın alan kullanıcı bir süre sonra donanımı yükseltiyor, aynakol, arka aktarıcı, fren, jant, maşa derken farkında olmadan zaten Avrupa markası parası harcıyor :) Sonra diyor ki Salcano güzel bisiklet, yav madem öyle güzeldi aldığın gibi kullansaydın hocam :)

Benim 2 ayrı marka da toplam 3 bisikletim var. Beni kim hangi konuda "mondraker inanılmaz kaliteli" "GT süper ötesi mükemmel" diye yazarken görmüş? Görseydi bile abartı bir durum olmazdı markaların dünya şampiyonlukları ve başardığı işler ortada. O nedenle kimse kimseye "başka markaların adamları" diyemez :) derse kendini küçük duruma düşürür.
Tüm forum birleşmiş Salcanoyu kalitesizleştirmeye çalışmıyoruz. Zaten kalitesiz ama adamların kaliteli olmak gibi bir iddiası da yok. Adamlar ekmeğinin peşinde kadro alıp üstüne isim yazıp kendi müşteri portföyüne / kitlesine satıyorlar.

Siz hiç forumda "5-7 bin lira bütçem var hangi salcano yol / mtb^den almalıyım" diye konu gördünüz mü? Göremezsiniz. Çünkü zaten o parayı gözden çıkarmış hiç kimse salcanoyu aklından geçirmez.
2-3 bin liraya güzel bir full süspansiyon üretseler alır antreman yapmak için kullanırım ama yok :) muhtemelen olmayacak da.

Tekrar söylüyorum. Biris Salcano ya da kron'u savunuyorsa . Ya sahibidir, ya da bütçesi dahilinde almayı planlıyordur.

Alım gücü olan kimsenin gidip kaliteli bir marka yerine tercih edeceğini düşünmüyorum bunları.

@Taxonera Yani kadromun arka çataldan basitçe kıtılmasını söylemem marksyı kötülemekmi oluyor?Acaba aynısı sizin başınıza gelseydi ne söylerdiniz?
Doğruları ve tecrübelerim doğrultusunda yazıyorum.Çevremde bir çok arkadaşımın kullandığı envai çeşit markalarda bisikletler var ve çoğusunu deneme imkanım oldu.Markalar hakkında internet araştırması yapıp yazanlardan değilim
Kimse avukatlık yapmasın ve kimseninde gerçekler zoruna gitmesin.

@Halilibrahim konuyu çok net özetlemişsiniz aslında mesele bütçe meselesi adam bütçem 800 tl diyor mesela şimdi salcano işe yaramaz alma demek ne kadar mantıklı olabilir ama bütçem 3bin lira diyen adama da denmezki git salcano al diye bütçene uygun olanı almak en iyisi

Peki salcano ve accell bianchiyi cep telefonu üreten dark ve casper'a benzetebilir miyiz?

Ben telefon diye vestel almam. Salcanoyu da buna benzetebilir miyiz? Ama salcano aldım.
Bu bir çelişki mi? Şimdi geldi aklıma hiç böyle birşey düşünmemiştim. Bu açıdan düşünmek aklıma gelmedi hiç :(

arkadaş bi tarafım diyorki fazla para harcama salcano al bi tarafım diyorki boşver parayı giant roam 3 al diyor arkadaş ne yapsam kararsız kaldım şimdi :islik:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Salcano,kron,bianchi,ümit vb yahu asıl marka bende'''ZEBRANO'''isme bak yaa:):) mübarek marvell karakteri gibi nerden buluyor bu isimleri bu firmalar:):)

zebrano
@Alphavilla
markalara bak ya onunla ilgili bi konuya rastladım nette hakikaten ilginç bi marka imiş :ckkmk: (link)

Ben 900'ün üstünde olan her bisiklete karşıyım. Kullanıcağınız ortama vs.de bağlı gerçi bisiklet türü ve fiyat olayı. Ama benim görünüş olarak sevdiğim bisiklet türü şehir bisikleti dedikleri tür. Ayrıca 400-700 TL ye hem rahatlık hemde performans bakımından çok güzel bisikletler bulunabilir. Ama tabi son zamanlarda çıkan ne olduğu belirsiz şeyleride tercih etmem. Öyle gezerken bakıyorum mesela. Markasıyla fiyatını karşılaştırıyorum. Hatta decathlon gibi yerlerde mekanda büyük. Az sürüyorumda :D Daha, çok daha az fiyata aynı sürüş hissini vericek bir sürü bisiklet olduğunu anlayınca işin işte profesyonelim diye geçinen veya o seviyeden başlamak isteyen insanları çekmek için olduğunu anlıyorum. Eskiden uzun süre normal ötesi bisikletlerle neler yaptım ben. 400-900 TL verip alcağım bisikletle aya çıkarım. Şimdi muhtemelen şehirler arası turda o bisikletler mortingen şıtrayze olur diyenler falan çıkıcak :D Şehir turununda pek bir farkı yok. Otobüs çarpmasınıda istemem ahahaahha :D şaka şaka. Aslında manyak ötesi olabilir şehir turu ama bende çıkıcak enerji pek yok. Yoksa şuanki Salcano bisiklet yeterli ama öylece yatıyor

@Migel bisiklet için dediğiniz olabilir ancak diğer sektörlerde bu duruma sıkça rastlamak mümkün herhalde. Ben mesela Kore malı Kocaeli'de üretilen bir araba kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Doğrudur fakat sanıyorum ki üretilen model direk koredeki şirketin malı.Arada biraz fark olabilir lakin aynı marka olmalı.Çoğu üreticinin fabrikaları da uzak doğuda lakin sadece üretim yeri farklı.Söylediğim markanın şu anda asıl marka ile hiçbir alakası yok.Fakat adları aynı.Sizin aracınızın koredeki şirketle alakası yok mu?Yanlış mı anladım?

• Beğen
Tepkiler: Halilibrahim
@hogutmen Aslında Vestel A'dan Z'ye kendi üretiyor ya y.dışında kendi fabrikasında ürettiriyor, tamamen kendi imalatı ürünler o konuda takdire şayanlar :) Babam 1 sene evvel gidip evin altındaki vestel bayisinden LED tv, annem de büyük boy derin dondurucu almışlar, ikisi de piyasadaki muadillerine göre kabul edilebilir rakamlara, 1 senedir kullanıyorlar, hatta babam tv kumandasında değişik yerlere basıp görüntü alamadığında servis gelip düzeltip gitmiş ve ücret almamışlar. Venüs alamam çünkü marka olarak kendini o sektörde henüz kanıtlamadılar, elimdeyken bir bozulsa tüm işim aksar. Yoksa ileride neden olmasın. Zaten salcanonun kadrosu donanımı değil sorun %95i satış sonrası ve teknik servislerin bilgisizliği/ tavırları /fiyatlarından şikayetçi :) Siz zaten bozulana kadar binip sonra tamirciye götüren birisi olduğunuzdan servis kısmı sizi bağlamıyor bence :) Bi şekilde kullanıcı hatası diyip garanti dışı bırakırdı diğer markalar da :) :)

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
@justiceleague 900 tl üzeri vermem demişsiniz.Hepsi aynı işi görür demişsiniz.Hepsinden önemliside konforlu oluyorlar demişsiniz
O zaman kimse Wolksvagen Bmw gibi markalar almasın.Herkez birer Şahin alsın:)
Yada hipodromda jokeyler At yerine eşek ve katırlara binsin :D

arkadaşlar konudan biraz sapmak gibi olacak ama sedona nasıl markadır? diğer türk markalara göre nerededir? üstteki yorumlarda dh ile ilgili konuşulanları okuyunca farkına vardım sedona'nın hiç dh üretmemiş olduğunun.

Bende de bianchi ve salcanoya karşı bi ısınamamazlık durumu söz konusu.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Aslinda cok paran olcak 2.el salkano ng 450 alican apgereyt edip 5000 dolar harcican sonra performans alamayinca sayibinden kom sitesine ilan vercen " sayibinden apgereytli sifir ayarinda salkano ng 450 " sonra onu satamican ince lastik takacan 4 kiloluk zoom masayi cikartip duz masa takican
Tekrar sayibindene ilan vercen " sahip yine ayni sayip ama biskelet bi deişik apgeeytle hibrite cevrilmis cpk temiz salkano ng 450 " sonra satamican bu sfer takasa acik mtb ile patlatcan finali ( @Halilibrahim )

Geri