http://s6.postimg.org/wn7nzowu9/tmp_13165_Screenshot_20160226_195742_21831900788.jpg
@Taxonera ben bilgi işlemci olduğumdan şu şekilde açıklayayım hocam.
Fabrikasyon hatası diye birşey var ve muhtemelen başınıza gelen de o geçmiş olsun.
Kurumsal firma olduğumuzdan sunucu'dan, yedekleme ünitesine, saklama ünitesine, kullanıcı bilgisayarlarına monitörlerine kadar hepsi DELL marka ve garanti kapsamında gereken yapılır.
Eskiden Yıldız Holding bilgi işlemdeydim. Exper markası Ülker'e de sahip olan yıldız holding'e ait ve dolayısıyla tüm kullanıcıların bilgisayarları exper'di ama Sunucuların hepsi HP markaydı
Exper, Casper, bunlar çinden anakart ve piyasadan bilinen donanımları alıp üzerine markalarını basıyorlar ve satıyorlar. Kendi üretimleri olmadığından üretim sürecine de hakim değiller.
Ama şans eseri satış personellerinde 5 senelik experler de oluyordu çalışan sapa sağlam ama bu oran belki binde 1'dir. Çoğu 2 sene içinde belki 2.5 senede yeni modeliyle değiştiriliyordu mecburen.
Salcano da exper ve casper gibi uzak doğudan kadro, piyasadan da bileşenleri alıp birleştiriyor ve ucuz etin yahnisi oluyor.
Dediğim gibi hakkını vererek MTB'yi MTB gibi kullanan adamın altında dağılmaması sadece o "binde birlik" şans başka birşey değil.
Satın alan kullanıcı bir süre sonra donanımı yükseltiyor, aynakol, arka aktarıcı, fren, jant, maşa derken farkında olmadan zaten Avrupa markası parası harcıyor
Sonra diyor ki Salcano güzel bisiklet, yav madem öyle güzeldi aldığın gibi kullansaydın hocam
Benim 2 ayrı marka da toplam 3 bisikletim var. Beni kim hangi konuda "mondraker inanılmaz kaliteli" "GT süper ötesi mükemmel" diye yazarken görmüş? Görseydi bile abartı bir durum olmazdı markaların dünya şampiyonlukları ve başardığı işler ortada. O nedenle kimse kimseye "başka markaların adamları" diyemez
derse kendini küçük duruma düşürür.
Tüm forum birleşmiş Salcanoyu kalitesizleştirmeye çalışmıyoruz. Zaten kalitesiz ama adamların kaliteli olmak gibi bir iddiası da yok. Adamlar ekmeğinin peşinde kadro alıp üstüne isim yazıp kendi müşteri portföyüne / kitlesine satıyorlar.
Siz hiç forumda "5-7 bin lira bütçem var hangi salcano yol / mtb^den almalıyım" diye konu gördünüz mü? Göremezsiniz. Çünkü zaten o parayı gözden çıkarmış hiç kimse salcanoyu aklından geçirmez.
2-3 bin liraya güzel bir full süspansiyon üretseler alır antreman yapmak için kullanırım ama yok
muhtemelen olmayacak da.
Tekrar söylüyorum. Biris Salcano ya da kron'u savunuyorsa . Ya sahibidir, ya da bütçesi dahilinde almayı planlıyordur.
Alım gücü olan kimsenin gidip kaliteli bir marka yerine tercih edeceğini düşünmüyorum bunları.