Scudo Sports

Shimano Di2 Teknolojisi nedir?

degil.benim demek istedigim de o.para 2.plandadir.adam shimanonun daha iyi oldugunu,isine yarayacagini yarisi kazandiracagini dusunuyor ki shimano tercih ediyor.
yani yarista kullanilma orani bir gostergedir kanimca.
Profesyonellerin hangi malzemeyi kullanacağını; neyin işe yarayacağı konusundaki düşünceleri değil, sponsorluk anlaşmaları belirliyor.

Scudo
degil.benim demek istedigim de o.para 2.plandadir.adam shimanonun daha iyi oldugunu,isine yarayacagini yarisi kazandiracagini dusunuyor ki shimano tercih ediyor.
yani yarista kullanilma orani bir gostergedir kanimca.
Tamam haklısınız, ben de aynı şeyi söyledim aslında.. Örnekler de sanıyorum yanlış değil.. Ama sizin söylediğinize tekrar katılmak zor geliyor.. Araba örneklerinden passatı ı da örnek verebilirim.. Ya da fluence yi, clioyu vs.. Bu arabalar ekmek gibi satılıyor.. Ama bunun sebebi çok iyi arabalar oluşları dan mı? Mesela passat d sınıfının en iyi aracı mı? En az yakanı? En donanımlısı? En ucuzu? Hiç biri değil.. Fakat en çok satan d sınıfı aracı.. Yani özetle, shimano kötü demiyorum ama bu onu satış adedi üzerinden iyi olduğu ya da emsalleri arasında iyi olduğu anlamına gelmiyor..

Profesyonellerin hangi malzemeyi kullanacağını; neyin işe yarayacağı konusundaki düşünceleri değil, sponsorluk anlaşmaları belirliyor.

Doğru ancak hiçbir sponsorluk anlaşması olmadan shimano kullanan birçok takım var. Ceplerinden alıyorlar. 14 takım shimano 2 takım Sram kullanıyor ise burada bir gerçek var demektir.

Doğru ancak hiçbir sponsorluk anlaşması olmadan shimano kullanan birçok takım var. Ceplerinden alıyorlar. 14 takım shimano 2 takım Sram kullanıyor ise burada bir gerçek var demektir.
katiliyorum.
kotu,sizi yarista dezavantajli duruma dusurecek bir malzemeyi sponsor dayatmasi nedeni ile kabul edermiydiniz?
Tamam haklısınız, ben de aynı şeyi söyledim aslında.. Örnekler de sanıyorum yanlış değil.. Ama sizin söylediğinize tekrar katılmak zor geliyor.. Araba örneklerinden passatı ı da örnek verebilirim.. Ya da fluence yi, clioyu vs.. Bu arabalar ekmek gibi satılıyor.. Ama bunun sebebi çok iyi arabalar oluşları dan mı? Mesela passat d sınıfının en iyi aracı mı? En az yakanı? En donanımlısı? En ucuzu? Hiç biri değil.. Fakat en çok satan d sınıfı aracı.. Yani özetle, shimano kötü demiyorum ama bu onu satış adedi üzerinden iyi olduğu ya da emsalleri arasında iyi olduğu anlamına gelmiyor..
hic kullanmadim amma sanirim campagnolo bu isin mersosu. shimanoda ise passat- polo arasi ne ararsan var. f/p olarak shimano,ama milisaniye hesabin varsa aslinda campagnolo amma sponsor nedeni ile mecburen shimano ust pro modeller.

Selamlar
Ruble değişimi yaptığımdan beri synchronized shift özelliğini kullanamıyorum neden aktif hale getiremiyorum başına gelen oldu mu
98BEDDF0-9E97-44C1-B7F4-10AA345A2CA8.png

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Di2 kullananlar forumun %0,05 dir. Onlarında %98 i yoğun bir şekilde foruma girmiyordur. Yabancı kaynaklara yönelin derim. 😂
Eskiden ne basit dertlerim vardı hemen çözüm buluyordum burdan :)

Aktif hale getiremiyorum dediğiniz nedir? Junction A üzerindeki tuşlara iki kere hızlı basınca ışıkların yanma şekli değişmiyor mu?
Değişiyor, hatta d fly ile de mod değişiyor ama uyguladğımda değişmiyor

• Beğen
Tepkiler: _Madmexx _
Değişiyor, hatta d fly ile de mod değişiyor ama uyguladğımda değişmiyor

S1 ve S2 ayarlarına baktınız mı? Orada hangi oranda ön aktarıcıyı yukarı ya da aşağı alacağı yazar. Güncel olarak hangi modda olduğunu da gösteriyor mu ondan emin olamadım. Bir de tüm cihazların en son güncellemeyi alıp almadığını da kontrol etmekte fayda var ama sorunun orda olması çok düşük ihtimal.

Bir de son olarak, pil seviyesini de kontrol etmenizi öneririm. Pil azalınca sistem bazı özellikleri kapatabiliyor.

S1 ve S2 ayarlarına baktınız mı? Orada hangi oranda ön aktarıcıyı yukarı ya da aşağı alacağı yazar. Güncel olarak hangi modda olduğunu da gösteriyor mu ondan emin olamadım. Bir de tüm cihazların en son güncellemeyi alıp almadığını da kontrol etmekte fayda var ama sorunun orda olması çok düşük ihtimal.

Bir de son olarak, pil seviyesini de kontrol etmenizi öneririm. Pil azalınca sistem bazı özellikleri kapatabiliyor.
Sıfırladım s1 ve s2 yi silip yeniden oluşturdum kaydettim düzeldi
Çok teşekkür ederim

Sıfırladım s1 ve s2 yi silip yeniden oluşturdum kaydettim düzeldi
Çok teşekkür ederim
Çok şanslısınız yazdığım istatiksel veriler ışığında sayısal Loto’yu tutturma olasılığına yakın bir olasılığı tutturup sorunu çözdünüz.👍

Bu mu arkadaş yani, pil, senkronizasyon, s1-s2, güncelleme, bu mu bisiklet bu mu :D bu mu medeniyet? :D:acpsnr::hihi:

• Hahaha
Tepkiler: Hami Bulut
Bu mu arkadaş yani, pil, senkronizasyon, s1-s2, güncelleme, bu mu bisiklet bu mu :D bu mu medeniyet? :D:acpsnr::hihi:

Yeniliklere açık olmakta fayda var. Siz açık değilsiniz gibi bir itham değil bu yanlış anlaşılma olmasın. (Ironi yapıyorsanız da aşağıdaki yorumum sadece bir yorum olarak kalsın zaten)

Gerçi çok da yenilik sayılmaz. Artık 105'e ve Rival'a kadar inmiş, çok yakın gelecekte standartlaşacak bir teknoloji bu. Düz yerine otomatik araba kullanmak, ya da çevirmeli telefon yerine tuşlu hatta dokunmatik telefon kullanmak gibi. Rekabete haksız avantaj getirmeyen, herkesin gücünü enerjisini daha verimli kullanmasına olanak sağlayan bir teknoloji. Mekanik vites sistemleri de, aynı düz arabalarda olduğu gibi meraklısına ya da bakım zorluğunu düşük tutmak isteyenlere hitap etmeye devam edebilir.

Yeniliklere açık olmakta fayda var. Siz açık değilsiniz gibi bir itham değil bu yanlış anlaşılma olmasın. (Ironi yapıyorsanız da aşağıdaki yorumum sadece bir yorum olarak kalsın zaten)

Gerçi çok da yenilik sayılmaz. Artık 105'e ve Rival'a kadar inmiş, çok yakın gelecekte standartlaşacak bir teknoloji bu. Düz yerine otomatik araba kullanmak, ya da çevirmeli telefon yerine tuşlu hatta dokunmatik telefon kullanmak gibi. Rekabete haksız avantaj getirmeyen, herkesin gücünü enerjisini daha verimli kullanmasına olanak sağlayan bir teknoloji. Mekanik vites sistemleri de, aynı düz arabalarda olduğu gibi meraklısına ya da bakım zorluğunu düşük tutmak isteyenlere hitap etmeye devam edebilir.
Hocam mekanik sistem deyip geçmeyin şu an formulada dahil bütün yarış arabalarında manuel sistem kullanılıyor.

Hocam mekanik sistem deyip geçmeyin şu an formulada dahil bütün yarış arabalarında manuel sistem kullanılıyor.

Doğru evet. Bisiklet yarışlarında da Di2'nun "düz" modu kullanılıyordur zaten. Sanmıyorum Synchronized Shifting kullanan bir Pro olduğunu 😅 Di2'yu otomatik vitese benzetmek hatalı olmuş olabilir. Teknolojinin gelişerek hayatımıza sunduğu kolaylıklar ve zamanla ucuzlayarak tabana yayılması noktasında benzetmek istedim.

Yabancı forumlara bir göz atayım dedim bu mesajı yazmadan. Çoğu insan (ben de dahil) Di2'yu manuel kullanıyor anladığım kadarıyla. Synchro Shifting dediğimiz, ön vitesi sistemin kontrol etmesi ve sürücünün sadece arka vitesi değiştirerek tüm vitesleri (neredeyse) gezebilmesi muhabbeti ilk başta kulağa hoş gelse de, tam kontrolün sürücüde olduğu manuel mod demek ki hala daha kullanışlı. Semi Synchro modu (ön vitesi değiştirdiğinizde arka aktarıcının otomatik olarak 3-4 dişli ileri ya da geri gitmesi) aynakolda iki dişliyi de çok sık kullananlar için faydalı olabilir.

RTX 3090 çıkınca, elimdeki 2080'i bırakıp 3090 mı alsam diye kaşınan bir insanım Arda kardeşim :D Fakat nedense bisikleti şarja takmayı, bisikletin donanımının pili bitince kullanılamaması gibi durumlara alışamıyorum, bisiklet kültürüne yakıştıramıyorum kendimce :D hem ironi, hem gerçeklik aslında bir nevi :D Çünkü Avrupa'da yaşıyor ve çalışıyor olsam, yarın gidip di2'li bir alet alırdım kendime :D hem de elektrik desteklisinden :eek: :D Ama şu da bir gerçek, bazen lambaların, saatin vs. şarjını doldurmak için sök tak yapmak bile bisikletin ruhuna - kullanım kolaylığına aykırı geliyor bana, tabii bu di2ler'in şarjı da 2 günde bitmiyordur...

RTX 3090 çıkınca, elimdeki 2080'i bırakıp 3090 mı alsam diye kaşınan bir insanım Arda kardeşim :D Fakat nedense bisikleti şarja takmayı, bisikletin donanımının pili bitince kullanılamaması gibi durumlara alışamıyorum, bisiklet kültürüne yakıştıramıyorum kendimce :D hem ironi, hem gerçeklik aslında bir nevi :D Çünkü Avrupa'da yaşıyor ve çalışıyor olsam, yarın gidip di2'li bir alet alırdım kendime :D hem de elektrik desteklisinden :eek: :D Ama şu da bir gerçek, bazen lambaların, saatin vs. şarjını doldurmak için sök tak yapmak bile bisikletin ruhuna - kullanım kolaylığına aykırı geliyor bana, tabii bu di2ler'in şarjı da 2 günde bitmiyordur...

Evet, 2000 ile 5000 kilometre arasında bir batarya ömürleri var. 2 günde bitirmek biraz zor. Gerçi ruh hastası Shimano öyle bir şey yapmış ki, sistemi bilgisayara bağlayıp D-FLY uygulamasını kullandığınızda, sistem şarj olmadığı gibi, bir de şarjı bitiyor. Bunu bilmediğim için, uygulamayı saatlerce açık unutup sistemin şarjını bitirip, fark etmeyip ertesi gün tura çıkamadığım oldu. Bir de bir turun ortasında gidon kollarımdan bir tanesinin milimetre oynaması sonucu Di2 kablosunun yerinden çıkıp, turun kalanını tek vites tamamlamama sebep olduğu da oldu. Hayta yani, bir sebepten çalışmazsa lanet ettiriyor.

Sanırım her parçasını temiz ikinci el bulup, bütün bir gün uğraşarak kendim monte ettiğim için (üzerindeki 105i sökerek), bana daha bir tatlış geliyor. Sizin RTX 3090a gözünüzün kayması gibi benim de 12-speed yeni Ultegra'ya gözüm kayıyor. Ama hem ikinci ele düşmesine daha birkaç sene olduğu için, hem de sadece disk fren'e çıktığı için sadece göz kayması olarak kalacak 😅

Geri