Scudo Sports

Shimano Di2 Teknolojisi nedir?

Scudo
Bisikletin otomatiği nasıl olur diye düşündüm bi. Atıyorum Garmin'den sürüş için bir power aralığı ve kadans aralığı girilir. Kadans arttığında power gözetilerek vites yükselte bilir veya power arttığında vites düşürebilir. Seleye bir sensör takılarak ki vektör pedallarda ayağa kalkma algılaması var kadans vites kombinasyonları yapabilir. Hatta kadans dalgalanmalarına, eğim durumuna göre performans, tırmanış recovery gibi modları olabilir. Olur mu olur ama bana tat vermez :)

Bisikletin otomatiği nasıl olur diye düşündüm bi. Atıyorum Garmin'den sürüş için bir power aralığı ve kadans aralığı girilir. Kadans arttığında power gözetilerek vites yükselte bilir veya power arttığında vites düşürebilir. Seleye bir sensör takılarak ki vektör pedallarda ayağa kalkma algılaması var kadans vites kombinasyonları yapabilir. Hatta kadans dalgalanmalarına, eğim durumuna göre performans, tırmanış recovery gibi modları olabilir. Olur mu olur ama bana tat vermez :)
Hocam bide bisiklet ve kişi ağırlığı girilerek garmin climb pro özelliği kullanılarak yoldaki eğime göre otomatik vites değişimi olabilir.

Tercih faktörünü ortadan kaldırmak sevimsiz olurdu antrenman programına yada rotana göre kadans yada watt basarak sürmek isteyeceksin onu nasıl yapacan

• Beğen
Tepkiler: sahrana
Türkiye'de Di2 parçaları (aktarıcılar, kollar, bataryalar vs.) alabileceğimiz bir yer var mıdır? Fiyat olarak ne olur Di2'ye geçmek diye merak ediyorum, fakat Türkiye'de satan bir yer bulamadım. Örneğin RD-R9250 (Dura-Ace) ve RD-R8150 (Ultegra) arka aktarıcılar yok gibi.

Türkiye'de Di2 parçaları (aktarıcılar, kollar, bataryalar vs.) alabileceğimiz bir yer var mıdır? Fiyat olarak ne olur Di2'ye geçmek diye merak ediyorum, fakat Türkiye'de satan bir yer bulamadım. Örneğin RD-R9250 (Dura-Ace) ve RD-R8150 (Ultegra) arka aktarıcılar yok gibi.
Eskileri bisikletsepeti'nde var:
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: teyteydragon
Yeni seri di2 şu an Türkiye'de satılmıyor galiba,görmedim çünkü,eski serileri satılıyor ama fiyatlar malumunuz çok yüksek.Yurtdışından bakmak isterseniz Marlincycles,,wiggle,sram için bike24'e bakabilirsiniz,Di2 almak bu saatten sonra bana zevk değil acı verir😀

• Beğen
Yurtdışındada pek satan yer bulmak mümkün değil henüz. Birkaç hafta önce bir sitede komple grup setin satışını görmüştüm ve yanlış hatırlamıyorsam fiyatı 4 bin euro üzerindeydi.

• Beğen
MART 2021 DE Ultr,egra'yı Di2 ya çevirmek için bir araştırma yapmıştım o gün çıkan fiyat yaklaşık 16.000 T.L. idi
Bu gün en iyi ihtimal 25-30 bin T.L. arası çıkar diye tahmin ediyorum.
İllada Di2 diyorsanız eldeki bisikleti satıp yeni Di2 lu bir bisiklet almak daha mantıklı.

R 9200 serisinin İlkbaharda geleceğine dair söylentiler var Bir kaç satıcı sipariş verdiklerini ve Ocak ayında grup seti olarak getireceklerini söylediler ama tabii şu anda Shimano da parça tedariğinde çok sıkıntı olduğu söyleniyor.
Bekleyip göreceğiz.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
MART 2021 DE Ultr,egra'yı Di2 ya çevirmek için bir araştırma yapmıştım o gün çıkan fiyat yaklaşık 16.000 T.L. idi
Bu gün en iyi ihtimal 25-30 bin T.L. arası çıkar diye tahmin ediyorum.
İllada Di2 diyorsanız eldeki bisikleti satıp yeni Di2 lu bir bisiklet almak daha mantıklı.

R 9200 serisinin İlkbaharda geleceğine dair söylentiler var Bir kaç satıcı sipariş verdiklerini ve Ocak ayında grup seti olarak getireceklerini söylediler ama tabii şu anda Shimano da parça tedariğinde çok sıkıntı olduğu söyleniyor.
Bekleyip göreceğiz.
Ben zamanında Salcano xrs001 di2 li bisiklet alıp kendi bisikletimin setiyle change etmiştim salcanoyu da mekanik setle satmıştım ekonomik bir geçiş oldu şimdilerde de mosso yada Salcano di2 alıp change etme işi halen mantıklı ama yok ben 12 li sisteme geçecem diyorsanız o zaman başka

Yeni model bisiklet fiyatları zaten almış başını gidiyordu. 105 Di2li karbon bisikletler 3000€, alüminyum bisikletler de 2000€'dan başlar herhalde.

Yeni model bisiklet fiyatları zaten almış başını gidiyordu. 105 Di2li karbon bisikletler 3000€, alüminyum bisikletler de 2000€'dan başlar herhalde.
Çok iyimser baktığınızı düşünüyorum. Kendi fiyatı 1700'den başlıyor çünkü.

Çok iyimser baktığınızı düşünüyorum. Kendi fiyatı 1700'den başlıyor çünkü.

1700 euro abartılı olmuş. Ultegra 8170 2.200 euro civarında, Ultegra 8070 1.400 euro civarında. Ben zamanında Ultegra 6800 Disk Di2 seti 1100 euroya almıştım.

Aktarıcının elektrikli olması neyi değiştirebilir ? Stabil çalışan bir sistem yeterli olmaz mı ?

Geri