Scudo Sports

Shimano Di2 Teknolojisi nedir?

Selam, bu tercihler reklam ve sponsor harcamaları ile de ilgili olabilir. Içinde ticaret olmayan spor dalı veya müsabakası yok gibi birşey.

Shimano 9 takıma direk sponsor diğer 4 takım shimano grupsetleri satın alarak kullanmakta.

Scudo
Sadece şu bilgiyi paylaşayım. 2021 Pro takımlar grupset tercihleri.

Shimano : 13
Campagnolo: 4
Sram : 2
bu beni alakadar etmez siz hala benim dediğimi anlamadınız ! bu benim tercihimdir.( bana göre yani ) bana göre en iyisi bu yani.umarım anlaşırız.
Tercih sebepleri olarak sizin gönderdiğiniz yazıya istinaden takımlar bu setleri seçmiyor !
shimano tercih nedeni tamamen duygusal.Dünyanın her yerinde ulaşılıyor olunması.vs vs.
Sram ı seçen takım da herhalde mal değildir :) vardır bir bildikleri değil mi ?
Saygılar...

Siz fakirler, forumcu zontalar anlayamazsınız üüüühhhhh. Diayto ya beni en çok bağlayan böyle pedal çevirirken çıkardığı cıbızıt cıbızıt sesi.

Gravelcı kafası:

Aslında pahalı olmasa... wolftooth ve 11-42 rubleyle çalışır mı acaba?

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Ortalığı kızıştırmak gibi olmasın ama Sram etabı aldı. (Movistar) 😂😂😂 Hatta Sram 3. De oldu.
Yok ya kızışma niye olsun.Dediğim gibi bu benim tercihim benim düşüncem.Başkasının düşüncelerini savunmuyorum.Arkadaş deneyin görün diyor bi zaten denemiş ve görmüş biri olarak naçizane bilgilerimi ,düşüncelerimi paylaştım.Üst düzey takımlar onlara kim sponsor olursa onunla ilerler genelde.O yüzden onlar kullanıyor diye değil de ihtiyacımız ve zevklerimiz doğrultusunda kullanıyoruz.Saygılar…

Dünyada her yerde yada Türkiye'de en çok satan araba en iyi araba markasıdır ya da en çok oyu alan parti en iyi partidir gibi mantıklar aslında mantıksızlığın özü haline geliyor :) . Şimdi herkes shimano kullanıyorsa ya da genel bisikletçiler diyelim sayı olarak, bu shimano yu malesef iyi yapmıyor. Örn zamanında audi Q7 jip euroncap testlerinden 5 üzerinden 4 yıldız almıştı ve Türkiye'de neredeyse herkesin görünce ağzının suyunu akıtan bir arabaydı..O yıllarda 398 bin tl idi.. (2009 lar dan söz ediyorum) Oysa ki chevrolet Cruze diye bir araba girmişti piyasaya, ve en fullü 60 bin tl nin altındaydı audi o fiyatlara giderken...ki cruze 5 yıldız almıştı, hatta sınıfında esp yi standart sunan 10 hava yastıklı bir model olmasına rağmen avrupa pazarından çekildi :D hatta bizim millet kore arabası diye aşağılayıp ezikledi... neticede yarışlarda shimano nun sayısal kullanım olarak üstünlüğü olsa da teknik konuda shimano kullananlar dahi sram itirafı yaparlar. Ya da campagnolo yu ilahlaştırırlar.. Bu bisiklet camiasının gerçeğidir. Ancak elbette ki shimano nun orta üst ya da üst vites grupları dandik/tü-kaka gibi bir yorum yapmıyorum.. Türkiye pazarının dıddıredin, bizler bisiklet ya da kompenent olarak satın alma gerçekleştirirken aslında o marka ve versiyonların deneyimini, tecrübesini, firmanın markanın argesini de satın alıyoruz. Aslında mesele sadece 3 ten 2 ye ya da 14 ten 5 e düşme hızı değil çok daha fazlası...

Di2’ya kategorik olarak karşıyım. Elektronik ekipmanların -özellikle de mekanik etkileri olan elektronik ekipmanların- bisikletin ruhuna ters olduğunu düşünüyorum. Bisikletin olayı mekanik ve insan gücüyle hareket etmesi. Hatta yarışlarda yol bilgisayarı ve telsizin de olmaması gerektiği görüşündeyim. (Antrenmanda olabilir) Ben akustik keman ve piyano kültürüyle büyümüş biriyim. Eski kafalıyım. Haklı olduğumu iddia etmiyorum. Elbette benim gibi düşünenler giderek azalacaktır.

Dünyada her yerde yada Türkiye'de en çok satan araba en iyi araba markasıdır ya da en çok oyu alan parti en iyi partidir gibi mantıklar aslında mantıksızlığın özü haline geliyor :) . Şimdi herkes shimano kullanıyorsa ya da genel bisikletçiler diyelim sayı olarak, bu shimano yu malesef iyi yapmıyor. Örn zamanında audi Q7 jip euroncap testlerinden 5 üzerinden 4 yıldız almıştı ve Türkiye'de neredeyse herkesin görünce ağzının suyunu akıtan bir arabaydı..O yıllarda 398 bin tl idi.. (2009 lar dan söz ediyorum) Oysa ki chevrolet Cruze diye bir araba girmişti piyasaya, ve en fullü 60 bin tl nin altındaydı audi o fiyatlara giderken...ki cruze 5 yıldız almıştı, hatta sınıfında esp yi standart sunan 10 hava yastıklı bir model olmasına rağmen avrupa pazarından çekildi :D hatta bizim millet kore arabası diye aşağılayıp ezikledi... neticede yarışlarda shimano nun sayısal kullanım olarak üstünlüğü olsa da teknik konuda shimano kullananlar dahi sram itirafı yaparlar. Ya da campagnolo yu ilahlaştırırlar.. Bu bisiklet camiasının gerçeğidir. Ancak elbette ki shimano nun orta üst ya da üst vites grupları dandik/tü-kaka gibi bir yorum yapmıyorum.. Türkiye pazarının dıddıredin, bizler bisiklet ya da kompenent olarak satın alma gerçekleştirirken aslında o marka ve versiyonların deneyimini, tecrübesini, firmanın markanın argesini de satın alıyoruz. Aslında mesele sadece 3 ten 2 ye ya da 14 ten 5 e düşme hızı değil çok daha fazlası...
Hocam enfes tespitlerde bulunmussunuz . Verdiginiz cip ornegini ben tespitlerinizde mantık cercevesine oturtamadim. Simanoyu hedef aldiginiza gore sram yada campanin cok daha ucuz olmasi gerekir ki , sizde cip ornegi uzerinden yuruyun.

Bilmiyorum Altan bilemiyorum

Hocam enfes tespitlerde bulunmussunuz . Verdiginiz cip ornegini ben tespitlerinizde mantık cercevesine oturtamadim. Simanoyu hedef aldiginiza gore sram yada campanin cok daha ucuz olmasi gerekir ki , sizde cip ornegi uzerinden yuruyun.

Bilmiyorum Altan bilemiyorum

Oradaki benzetmem aslında sürü bağışıklığı kapsamındaydı.. Yani Fransa bisiklet turunda ilk 10 bisikletin vites grup setinin 6 ya da 7 si, yedek bisikletleri de eklersek nereden baksanız bisikletlerin %65 i shimano marka olması, onu sram ve campagnolo dan iyi yapmaz. Yapar mı? Yapmaz önermesini desteklemek içindi.. Alıntısını Yaptığınız yorumumda da söylediğim gibi shimano ya kötü ya da olumsuz bir vites grubu olduğunu söylemiyorum ancak söz konusu saniyenin virgülden sonraki tarafını dahi düşünenler için sram ve campagnolo ancak diğer ihtimaller için, örneğin yarışı bitirme derdinde olanlar için ise shimano markası gerçekçi oluyor.. Ama her şeye rağmen bu işte adele ve zeka-beden senkronizasyonu da önemli..

anlamadigim nokta su.
yarisa katilan bir takimin veya bireyin parasimi yok ki shimano yerine campagnolo almiyor da shimano tercih ediyor?

• Hahaha
Tepkiler: Murat B.
anlamadigim nokta su.
yarisa katilan bir takimin veya bireyin parasimi yok ki shimano yerine campagnolo almiyor da shimano tercih ediyor?

Sram ya da campagnolo alan adamın parası olduğu için mi bu markaları tercih ediyor?

• Beğen
Tepkiler: kallone
Sram ya da campagnolo alan adamın parası olduğu için mi bu markaları tercih ediyor?
degil.benim demek istedigim de o.para 2.plandadir.adam shimanonun daha iyi oldugunu,isine yarayacagini yarisi kazandiracagini dusunuyor ki shimano tercih ediyor.
yani yarista kullanilma orani bir gostergedir kanimca.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Geri