Bu Resmi Tanıdık Geldi
Bu Resim Cok Eski Güncel Sistemlerde Durum Farklı Olabilir..Mesela Artık Sora Ve Claris Vites Kolları Eski Tiagra Ve 105 Kollar Kadar Ergonamik Ve Vites Geçiş Kollarının Altındaki O Zımbırtı Eklenmiş Durumda
Tiagradaki Gibi Tek Parmakla Yapılıyor..Soranın En Büyük Eksi Yönü Sanırım O Berbat Vites Kollarıydı..
Bisiklette Bilgisayar Gibi Test Sonucu Yayınlamak Mümkün Degil Kimi İnsan Sora Setin Üstüne Gerek Yok Der Kimisi Dura Ace Aşagısını Begenmez.Ama Sanırım Genel Olarak 105 Seti Herkez Seviyor.Bence Ultegra Set Seviyorum.Özellikle Siyah Rengi Ve Ergonamik Kolları Yüzünden.Bisikletinde Bilgisayar Gibi Güncellenir Hale Geldigini Söyliyebilirim..3 Senede Bir Alt Gruplar Yükseliyor..2015 Sora Set 2013 Tiagra 2012 105 Set Gibi Oluyor..Bence Tiagra İle Sora Arasındaki Farklardan Bariz Belli Olanı Tiagranın 3X10 Modeli Var Sorada 2X9 Var...Onun Dışında Güncel Türkiye Piyasasında Hala 2012-2013 Model Vites Grupları Oldugunu Düşünürsek Vites Kollarındaki Bahsettigim Kolun Altındaki Buton Yok.(Anlatamadım Ama Sora Ve Tiagra Kullanan Bilir
)
Onun Dışında Model Yükseldikce Vites Geçişleri Biraz Daha Seri Ve Yumuşak..105 Ve Altı Bana Göre Cokta Muazzam Farklar Yok.Tabiki 105 Ve Sora Kıyaslamıyorum Ama Keyif Olarak Bana Göre Pek Getirisi Yok
Ultegra Kullanınca İnegin Bacagı Gözüküyor.Cidden Keyif Veriyor.Kolların Şekli,Ergonamisi Falan Pedalladıkca Pedallıyor İnsan..Ha Dersenki Hız Olarak Ne Katıyor.Hafiflik Dışında Getirisi Yok..Birazda Yumuşak Vites Geçişleri Ve Serilik..Fren Performansı Olarakta Cok Cok Cok Ufak Bir Fark Var..Pabuçda Bitiyor İş..Geriye Ruble Ve Aynakol Kalıyor Zaten..Rublede Ve Zincirde Pek Fark Olmadıgını Düşünüyorum.Ruble Az Cok Fark Saglarda,Zincirde Hafiflik Dışında Getirisi Yok..Ama Aynakol Model Yükseltikce Fark Oldugunu Düşünüyorum..Ama Bunlar Kişisel Görüşlerim..Bence Paranız Hangisine Getiyorsa O Bisikleti Almak Lazım..105 Üstünüde Cok Gerekli Görmüyorum.Belki Aradaki 150-200 Doları Görmezden Gelip Ultegra Almakta Mantıklı Olabilir.1 Kere Alıyorsunuz İyisini Almak Lazım..Eksi Yön Model Yükseltikce Parcalar Hassas Oluyor..Arka Vites Falan Capraz Kullanıma Gelmiyor Yamuluyor..Katılmıyanlar Olucak Ama Vites Grupları Yükseltikce Hassaslaştıgını Düşünüyorum..Arka Vites Dışında Zaten Zarar Verebilcek Birşey Yok Düşdünüzmü Ultegra Yada Sora Gene Parcalanıyor..Sram Ve Camponun Kullanıcısınu Bulmak Zor Türkiyede Shimano Kavuruyor Her Yeri..
Cok Detaya Girersek 105 Arka Vitesi Seriymiş,Ama Ön Vitesi Campo Gibi Degil,SRAM Kollar İyiymiş Ama Vites Kötüymüş Falan Gibi Detaylar Cıkıyor..
Ultegra Cok Kullanamadım 3-5 Gün Denedim..Onun Dışında 105 Ve Sorayı Kıyaslıyabilirim.Tiagrayıda Uzun Süre Kullanmıştım...Yanlız Gerçektende Resimdeki Gibi Sora Ve Altı Çöp Durumda.Tabloya Koyma Geregi Bile Dumamışlar..
O Zamanlar Tablodaki Gibi Tiagranın Altı Çöp Durumdaydı..2015 Model 2400 Serisi İçin Birşey Diyemem Baya İyi Gözüküyor.Claris Bile iş Yapar
Tüm Bunlara Ragmen İlk Bisikletim Full Sora Setli Yarış Bisikletiydi,Onu Sattım Full 105 Topladım Sonra Onuda Sattım Tekrar Full Soralı Aldım..Şimdi Onuda Satıp Tur Bisikleti Toplıcam.Belki Onuda Satarım, Para Durumuma Göre Karbon Full Ultegra Yada Eş Degeri Birşeyler Toplarım..Bence Vites Gruplarının Kalitesini Anlamak En Kolayı..Üst Seviye Jant Ve Kadronun Farkını Anlamak Zor..Özellikle Üst Seviyelerde Fark Varmı Tartışılır..Misal Canyon Üst Seviyemi Cervelo R5 Mi İyi?Yada Pinarello?Aradaki Binlerce Dolar Farkı Vermek Gereklimi Markaya Yatırımmı Sadece..