Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Shimano vitesleri sıralaması

@Murat B.
Hocam yeni başlayacak biri için sora ile tiagra arasında bariz fark var mıdır? Yol bisikleti seçimi için ne önerirsiniz

Scudo
@ahmtayd

şu anda microshift in seri dışı sti kollarını kullanıyorum idare ediyor açıkçası 2000 km ye yaklaştı daha değiştirmeyi düşünmedim bozulursa bakarız :)

benimde dag bisikletimde arka attırıcı altus 24 vites ön attırıcı tourney

• Beğen
Tepkiler: Trends
@ahmtayd
Aralarındaki farkı anlayabilmek için ikisini de kullanmış olmak gerek, o yüzden yorum yapamayacağım. Fakat ikisini de kullanmış olan Gökhan Kutluer'in yazılarını okuyabilirsiniz:
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: ysfhc
@Gökhan Toros
tabloyu ben yapmadım :) ama bende bu şekilde biliyorum sıralamayı

• Beğen
Tepkiler: bacobaba39
@Anıl KÜÇÜKGÖKSEL

Şöyle ki;
Üst seviyeleri birbirinden ayırmak pek mantıklı değil. Hepsi işini en iyi düzeyde yapıyor. Ultegra ile Centaur'u bir vermek olmamış, Athena ile Chorus arasında, Chorus'a yakındır Ultegra.
Force da aynı şekilde.

Ya kısacası, böyle tek bir alanda grupsetleri sıralamak pek mümkün değil. Hepsinin artıları - eksileri var.
O yüzden, bu tür tek yönden bakan tablolar genelde grupset tartışmasına gidiyor :D

ben 105 ten yukarı çıkamadığım için o konulara giremicem :) düşük seviyeler için arkadaşlara yardımcı olur en azından.

@Anıl KÜÇÜKGÖKSEL

Hocalarım yol bisikleti almak istiyorum şöyle bir ikilemde kaldım, örneğin sedona'nın kadrosunu beğeniyorum fakat seti claris salcanonun kadro renklerini beğenmiyorum ama setler tiagra her iki bisiklette aşşağı yukarı aynı para ne yapmalı sizce ? Bu setler çok fark eder mi

Bu Resmi Tanıdık Geldi:D
Bu Resim Cok Eski Güncel Sistemlerde Durum Farklı Olabilir..Mesela Artık Sora Ve Claris Vites Kolları Eski Tiagra Ve 105 Kollar Kadar Ergonamik Ve Vites Geçiş Kollarının Altındaki O Zımbırtı Eklenmiş Durumda
Tiagradaki Gibi Tek Parmakla Yapılıyor..Soranın En Büyük Eksi Yönü Sanırım O Berbat Vites Kollarıydı..

Bisiklette Bilgisayar Gibi Test Sonucu Yayınlamak Mümkün Degil Kimi İnsan Sora Setin Üstüne Gerek Yok Der Kimisi Dura Ace Aşagısını Begenmez.Ama Sanırım Genel Olarak 105 Seti Herkez Seviyor.Bence Ultegra Set Seviyorum.Özellikle Siyah Rengi Ve Ergonamik Kolları Yüzünden.Bisikletinde Bilgisayar Gibi Güncellenir Hale Geldigini Söyliyebilirim..3 Senede Bir Alt Gruplar Yükseliyor..2015 Sora Set 2013 Tiagra 2012 105 Set Gibi Oluyor..Bence Tiagra İle Sora Arasındaki Farklardan Bariz Belli Olanı Tiagranın 3X10 Modeli Var Sorada 2X9 Var...Onun Dışında Güncel Türkiye Piyasasında Hala 2012-2013 Model Vites Grupları Oldugunu Düşünürsek Vites Kollarındaki Bahsettigim Kolun Altındaki Buton Yok.(Anlatamadım Ama Sora Ve Tiagra Kullanan Bilir:D)
Onun Dışında Model Yükseldikce Vites Geçişleri Biraz Daha Seri Ve Yumuşak..105 Ve Altı Bana Göre Cokta Muazzam Farklar Yok.Tabiki 105 Ve Sora Kıyaslamıyorum Ama Keyif Olarak Bana Göre Pek Getirisi Yok
Ultegra Kullanınca İnegin Bacagı Gözüküyor.Cidden Keyif Veriyor.Kolların Şekli,Ergonamisi Falan Pedalladıkca Pedallıyor İnsan..Ha Dersenki Hız Olarak Ne Katıyor.Hafiflik Dışında Getirisi Yok..Birazda Yumuşak Vites Geçişleri Ve Serilik..Fren Performansı Olarakta Cok Cok Cok Ufak Bir Fark Var..Pabuçda Bitiyor İş..Geriye Ruble Ve Aynakol Kalıyor Zaten..Rublede Ve Zincirde Pek Fark Olmadıgını Düşünüyorum.Ruble Az Cok Fark Saglarda,Zincirde Hafiflik Dışında Getirisi Yok..Ama Aynakol Model Yükseltikce Fark Oldugunu Düşünüyorum..Ama Bunlar Kişisel Görüşlerim..Bence Paranız Hangisine Getiyorsa O Bisikleti Almak Lazım..105 Üstünüde Cok Gerekli Görmüyorum.Belki Aradaki 150-200 Doları Görmezden Gelip Ultegra Almakta Mantıklı Olabilir.1 Kere Alıyorsunuz İyisini Almak Lazım..Eksi Yön Model Yükseltikce Parcalar Hassas Oluyor..Arka Vites Falan Capraz Kullanıma Gelmiyor Yamuluyor..Katılmıyanlar Olucak Ama Vites Grupları Yükseltikce Hassaslaştıgını Düşünüyorum..Arka Vites Dışında Zaten Zarar Verebilcek Birşey Yok Düşdünüzmü Ultegra Yada Sora Gene Parcalanıyor..Sram Ve Camponun Kullanıcısınu Bulmak Zor Türkiyede Shimano Kavuruyor Her Yeri..
Cok Detaya Girersek 105 Arka Vitesi Seriymiş,Ama Ön Vitesi Campo Gibi Degil,SRAM Kollar İyiymiş Ama Vites Kötüymüş Falan Gibi Detaylar Cıkıyor..

Ultegra Cok Kullanamadım 3-5 Gün Denedim..Onun Dışında 105 Ve Sorayı Kıyaslıyabilirim.Tiagrayıda Uzun Süre Kullanmıştım...Yanlız Gerçektende Resimdeki Gibi Sora Ve Altı Çöp Durumda.Tabloya Koyma Geregi Bile Dumamışlar..
O Zamanlar Tablodaki Gibi Tiagranın Altı Çöp Durumdaydı..2015 Model 2400 Serisi İçin Birşey Diyemem Baya İyi Gözüküyor.Claris Bile iş Yapar

Tüm Bunlara Ragmen İlk Bisikletim Full Sora Setli Yarış Bisikletiydi,Onu Sattım Full 105 Topladım Sonra Onuda Sattım Tekrar Full Soralı Aldım..Şimdi Onuda Satıp Tur Bisikleti Toplıcam.Belki Onuda Satarım, Para Durumuma Göre Karbon Full Ultegra Yada Eş Degeri Birşeyler Toplarım..Bence Vites Gruplarının Kalitesini Anlamak En Kolayı..Üst Seviye Jant Ve Kadronun Farkını Anlamak Zor..Özellikle Üst Seviyelerde Fark Varmı Tartışılır..Misal Canyon Üst Seviyemi Cervelo R5 Mi İyi?Yada Pinarello?Aradaki Binlerce Dolar Farkı Vermek Gereklimi Markaya Yatırımmı Sadece..

@ahmtayd
Claris ile tiagra arasında dağlar kadar fark var. Ben olsam salcano alırdım

@burhan çetin
(link) Tüm cevaplar burada.. Değerleri gir ve sonuçları gör.

• Beğen
Tepkiler: burhan çetin
@Anıl KÜÇÜKGÖKSEL
Sora ile tiagra nasıldır ?

@Gökhan Toros

Bu tabloların hepsi aynı şekilde yapılmış internette. Muhtemelen bir kere biri yazdı sonra herkes kopyaladı. Ama benim anlamadığım Super Record bu kadar mı herşeyden üstün. O zaman neden bütün profesyoneller Super Record kullanmıyor.

@ahmtayd

Bu biraz kişisel bir tercih. Ben kadronun üzerindeki boya yerine ekipmana para vermeyi daha mantıklı buluyorum mesela. Ama bisikletin tipini beğenmek de önemli bir yandan. Bineceğin zaman bundan zevk almalısın.

@Çağrı Soylu

Çünki takım sporcuları ne ekipmanlarını ne bisikletlerini kafalarına göre seçemezler. Spor dünyasında sponsorluklar vardır ve siz sporcu olarak ancak takımınıza sponsor olmuş olan üreticinin ürünleri arasında bir seçim yapabilirsiniz. Shimano sponsorluğundaki bir takımın sporcusu Campagnolo nasıl kullanabilir? Ya da takımın sponsorluğu dışındaki başka marka bir bisikleti? Ve sorunun cevabına gelirsek, "evet" Record serisi herşeyden bu kadar üstün. Bunu her üreticinin, her seviyedeki ürünlerini kullanmış biri olarak kendi adıma rahatlıkla söyleyebilirim.

@Çağrı Soylu

Buradaki mantığınız dünya üzerindeki bütün kadroların aynı verimlilikte olduğu yönünde. Bisiklet gövdeleri düşündüğünüz gibi birbirlerinden sadece tiplerine ve renklerine göre ayrılmıyorlar. Bütün kadroların üzerinde farklı amaçlar için farklı tasarım çözümlerü vardır. Kaldı ki aynı marka bile olsa ürettiği her kadro birbirinin aynısı değildir. Kaldı ki aynı malzemeden üretilmiş ürünler bile birbirinin aynısı değildir, türlü türlü aluminyum tipi olduğu gibi, türlü türlü karbon ve çelik tipi vardır ve bunların hepsi birbirinden çok farklı sonuçlar verir. Yine örnek olarak aynı markanın bisikleti olmasına rağmen ve üzerlerinde de aynı ekipman olan, fiyat olarak iki muadil ürünü kıyaslarsanız, bir Tarmac ile bir Roubaix arasında at ile deve kadar vark var. Şimdi burda bunu uzun uzadıya yazmaya yetecek vakit ve enerjim yok malesef ama sadece boyaya para veriyoruz mantığına gelmek gerçekten konuya biraz uzak olduğunuzu veya henüz yeterli gözlemi ve tecrübeyi edinemediğinizi gösteriyor. Bunda yanlış bir şey yok tabii, bunlar zaten zamanla zihinlere oturacak şeyler.

Claris ve Sora'ların eski modellerinden tek farkı tasarım ve vites kolunun aşağı alınması. Bunun dışında aynı esneklik, aynı rahatsızlık. 105 hem STI ergonomisi, hem frenleme performansı, hem vites geçişlerindeki hız ve kararlılık açısından kat kat üstün. Hele 5800 daha da... Eğer 105 bütçesine çıkılamıyorsa Tiagra iyi tercih olur.

Clarisi onceden kullanan biri olarak gercekten giris seviyesi oldugunu soyleyebilirim. Hatta hobi kullanicisi icin. Malzeme kalitesi dusuk. Vites kontrolunde bir sikinti yok fakat vites gecisleri yavas ve bazen kararsiz. Kollarin mentese kisimlar gevsiyor ve eski sertligini korumuyor maalesef. Ama fiyatina gore bu kadar performans alinir zaten :)

@Çağrı Soylu
Prolar, sponsor ne verirse onu kullanmak durumundalar. Ayrıca takımlar genelde elektronik vites sistemlerini tercih ediyorlar; Campagnolo EPS ile Shimano Di2 arasında mekanik setlerde olduğu kadar bir fark yok anladığım kadarıyla.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Tablo belki bir yerde doğru olabilir ama Super Record en üst seviye demek ne kadar doğru bilemiyorum, kullanmak şart değil bütün setleri. Aralarında fark olsada 1000 'de 10 ancak fark vardır . Yoksa Dura-ace ile yarış kazanan da var , Sram ile kazanan da. Sponsorlar ne verirse o kullanıyor fakat iş klasiklere gelince herkes el yapımı lastiklere yöneliyor ve sadece lastik markalarını göstermelik basıyorlar.

Başlangıç için alacağım yol bisikletimde 105 set var uygundur sanırım :D Ayrıca neredeyse hiçbir bisiklette görmedim ben Campagnolo Record falan.Çok pahalı bir set mi acaba?

Geri