Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Shimano vitesleri sıralaması

@M.Burak KARADAĞ kendi aralarında da ince bir anlaşma var. Bir göbeğe normal rulman ile seramik rulman koymak arasında 100$ maliyet farkı yaratıyorsa son fiyata 400$ olarak yansıyor. Yani üst segmentlerde kar marjın çok oluyor bu yüzden verdiğin parayla aldığın ürün örtüşmüyor.
Ayrıca sattığı Kişilerin çok azı setleri karşılaştıracak Fırsatı buluyor ve net bir fark olmadığından gerçekten Tecrübe edende pek birşey söyleyemiyor. Üst düzeye parası yeten üst Düzey alıyor alt Düzeye elini bile sürmüyor alt düzeye parası yetmeyen alıp birini kullanıyor üst Düzey setli bir bisikletle ancak ödünç biniyor. Yani sırlar otomatık olarak korunuyor. Aslında olan arge Çalışıyor yeni ürün tasarlıyor ve en iyisini tasarlıyor sonra bu üründen bazı üstünlükleri geri alıp alt segmentleri yaratıyor. Yani temelde aynı ürünü değiştirip değiştirip piyasaya koyuyor.
Bisikleti beğen bütçene uysun al ve iyi bak. Temiz kullan, temiz bir set her türlü Çalışır.

Scudo
@levent koç
O liste herhangi bir internet mağazasındaki herhangi bir çalışanın yapmış olduğu hatalı bir liste. Sıralamada yanlışlar var. Göbekten vitesi, yolu, dağı, ormanı birbirine karıştırırsan böyle olur. Örneğin Shimano Deore LX ile Shimano 105 aynı klasmanda olmadıkları gibi (dağ-yol) aynı kalitede de değiller. 105'in vites değişimleri kaymak gibi, diğeriyse çok kemikli. Zaten genel itibariyle yol vites sistemleri her bakımdan bir tık önde olur. Alfine'yle Nexus'u aynı seviye göstermiş filan. İtibar edilebilecek bir liste değil.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
tiagra ile 105 arasında çok fark var mıdır beyler ?

9lu Acera'dan 10lu Deore Slx'e geçmek çok farkeder mi?

@mrth daha rahat vites geçişleri olur, daha hafif olur, hafifliği ne kadar hissedilir bilmem. Daha iyi ayar tutar ama zaten Acera fena ayar tutmuyor.

Benim şehir tur bisikletinde 3x9 alivio set var attiricisina kadar alivio.... nasıldır?
Ama iyi bir ayar yapmak lazım bazı viteslere geçerken sıkıntı çıkarıyor yada ön attirici sürtüyor. ..

@mrth alivio fren kullanmadım, deore v fren kullanıp memnun kaldım.

@İbrahim A.
Shimano m355 fren olarak hangisine tekabül ediyor ? Vites olarak 3x9 alivio set var ama fren m355 var?

Bende bi mtb gördüm arka aktarıcı deore ön aktarıcı atus böylede olabilirmiki

tourney ön arka vitesi acera m360 serisi ön-arka vitesle değiştirmek mantıklı mı?
göbeğim vidalı oldugu için deore ya da alivio almak istesem göbek,ruble,aynakol ve vites-fren kolu değişmek zorunda bu kadar masrafa da girmek istemiyorum.
tourney set chain l yağ ile idare ediyor ama vites geçişlerinde sürünüyoruz resmen geçmesi için vites kollarına abanmak zorunda kalmaktan sıkıldım

@Desert Fox
Vites geçişlerinin pürüssüzlüğü daha çok vites koluyla alakalı gibi geliyor. Tabi deneyen arkadaşlar daha iyi bilir. Ayrıca bu geçişin hızı ve yumuşaklığı sadece vites sistemiyle ilgili değil rublede ne kadar diş olursa diş farkları daha küçük oluyor böylece zincir daha rahat hareket ediyor aşağı yukarı. Böyle bir geçiş yapacaksan da tourneyin yol serisi mi mtb serisi mi olduğunu kontrol et. Yol ile dağ grupsetlerde ufak da olsa uyumsuzluk var diye biliyorum.

@yenhesa
hocam tx 55 olması lazım mtb serisidir %99 zaten şehir bisikleti kullanıyorum.gönlüm deore set dizmek lakin çok para tutacak ondan dolayı pek sıcak bakmıyorum

• Beğen
Tepkiler: yenhesa
@Desert Fox
Ben sana mukemmel hareket kabiliyeti olan 7 li stx kol ayarlayabilirim . Hem vitesi ileri itince 3 vites birden duşuyor

@Desert Fox
2.el?(600e bulursun)

Eğer yarışmıyorsanız, 105 set sizin üst sınırınız olabilir. Aynı şey slx için geçerli. Yarışmayan biri için daha üst gruplar keyfe girer. En pahalısı be ise ondan ver usta ekibi için bu değerlendirme anlamsız elbette.

MTB için Shimano CUES hangi segmentte yer alır?
(Görüşleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.)

Son düzenleme:
Geri