Tekrar söylüyorum kimsenin şahsına veya gıyabına Saygısızlık etmedim ama sigara içen insan saygı göstermem ayrıca iyi de davranmak zorunda değilim ki
Ulu orta kendine ve etrafına zarar veren bir sarhoş veya müptela nasıl topluluktan aile ve cocukların olduğu mekândan uzaklaştırılıyorsa aynı şekilde uzaklaştırılmalı. Ben @@ aliveli mention edip kimseye saldırmadım benim aşağiladiğım sigara bağımlılığının eroin bağımlılığından farkı olmadığını göremeyenler.
Isteyen eroin kullanmaya da sigara kullanmayada devam edebilir ama bunların denk olduğu belir bir keyifi belirli bir madden almak Uğruna bir çok şeyden vaz geçtiğini görememesi gerçekten komik.
Metanfetamin bağımlısı kullanmaya Başladıktan 15 gün sonra sapa sağlam dişlerinin avucuna düştüğünü Görüyor ama ta ki damağından sinüsüne bir delik açılana kadar devam ediyor hastaneye Kaldırılıyor 6 ay tedavi Görüyor tekrar devam ediyor.
Sigara sadece bukadar dramatik değil daha yavaş ilerliyor ama her gördüğünüz zararını göz ardı edip devam ediyorsunuz keyif için sağlık değiş tokuşu yapıyorsunuz halbuki hem sağlıklı hem keyifli olabilecekken sağlıksız keyifli olamak istemek akıl almaz.
Sigara bağımlısı tiner Bağımlısı alkol bağımlısı, eroin bağımlısı hepsinin ortak Noktası Bağımlı olmak ve tüm ülkelerde Bağımlılar konusunda yapılan çözüm madde teminini kolaylaştırmak,ikame madde vermek, ve topluma zarar vermeden gözden uzak tutmak. Çünkü Bağımlı sadece kendi kendini özgür bırakabilir.
Sigara bağımlısı ile tiner bağımlısı arasında kavram olarak hiçbir fark yokken niye kafede yanımıza Oturan sigara bağımlısını hoş görürken kafede elinde tiner torbasıyla para isteyen yada suyunuzu isteyeni kovalıyorsunuz. Elinde tiner torbasıyla karşınızdan gelen birini gördüğünüzde yolunuzu değiştiriyorsunuz ama elinde sigara olan adamı görünce aynı Kaldırımda yürüyorsunuz.
Çifte standartlı toplum olmasa sigara bu gün sadece batakanelerde ve gizli içilen evlerde saklanarak içilen birşey olurdu.
Ben içerim Çokta keyif alırım spor yaparım kondüsyonum artarken bir tarftanda ciğerlerim bayram eder şeklinde yaklaşım sadece size zarar vermez sigaraya yeni Başlamış ve daha ne olduğunu anlamamış bir kadeşimize devam etme gazi verir. Bırası böyle bir yaklaşım tinerimi Tarlabaşı'nda Haliç manzarasında içerim keyfime kimse karışamaz demesi ile aynı şey.
Bu reklamlar 1930'lara ait kafa aynı kafa 1930 ilkelliği 2015 de de devam ediyor.