Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigara içiyor musunuz?

Sigarayla ilişki durumunuz nedir ?

• Toplam katılım
    1.061
sigara içmiyorum spor yapmadan önce de içmiyordum spor yapmasam da içmeyecektim zaten fark budur herhalde adam spor yapmasa belki içeçektir.
arada sırada içeye gelince yani sigara alışkanlığı olmayıpta efkarlandığında ya da arkadaş ortamında senede birkaç kez sigara içenler tanıyorum galiba bu gruba giriyorlar

Scudo
@volkan Öz
hayır.
sigara içen en az 1 paketi bitirir bir gün içinde.
ama arada sırada içen 1 paketi 1 haftada zor bitirir.

Şıklar orantısız ve çoğu mantıksız.

@osiosborn Siz önerinizi yapın düzeltir mantıklı hale getiririz... :) Maksat bilgilenmek önerilere açığım ama.

@Atilla Gobel Anlayışlı ve eleştirilere açık olmanız çok olumlu ve çok güzel. Konu güzel, anket de çok güzel. Ama sorular daraltılabilir. İçmek-içmemek.. /// Sigara içiyorum şıkkı var iken büyük bir keyifle sigara içiyorum sorusu gereksiz. Sigara zaten emin olun KEYİFFLE içiliyor :) :) arkadaşların kastettiği bu sanırım. Ama tekrarlıyorum siz anlayışlısınız ve konuyu takip edicem sonuçları merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: barisozkan
Arada sırada içen arkadaşım benimde çok var fakat sadece benimle birlikteyken bunun farkındayım.Diğer arkadaşlarınla birlikteyken de arada sırada içiyor modunda ise bu sigara içiliyor demektir.

@sinemaperdesi Eyvallah bilmukabele. Keyifle içme konusuna ben çok şahit oldum, adam sigarayı severek içiyor. Bazı insanlar var, onlar ise istemeyerek de olsa yine içiyorlar veya öyle olduğunu dile getiriyorlar. Aslında benim o şıkları eklememdeki temel sebep budur.

• Beğen
Tepkiler: sinemaperdesi
lisanslı basket oynarken içiyordum, günde iki paket uzun marlboro içiyordum hem de :D
sadece bunla kalsa iyi, puro ve pipo da içerdim.

on seneden fazla oldu bırakalı, içtiğimi bile hatırlamıyorum artık. bırakın şu illeti, yeniden doğacaksınız.

Hayatımda sigara içmedim ama hafta bir nargile keyfim var:( aman diyim bir nargile 880 paket sigara ediyor sigara içmediğini mi sanıyorusunlara girmeyin, biliyorum da işte napim, bi keyfim o:)

Orta okulda üyesi olduğum çete ile okulu kırıp ilk sigaramı içerken müdür yardımcısına yakalanıp, ardından sırasıyla matematik, Türkçe, Fen öğretmenleri, Müdürün kendisi, valide ve nihayet pederden esaslı sopa yiyip mor yanaklara ve eşek kulağı ebadında kulaklara sahip olmuşluğum vardır.
Denendi, onaylandı sigara hakikaten sağlığa çok zararlıdır.

Dogdugumdan beri sigara sadece bir tanre ictim. O da skintili zamanimda acaba gercekten faydasi var mi tadi nasil diye bakayim dedim. Hayatimda o kadar kotu bir tada ve kokuya sahip birsey gormedim. Icmem hatta nefret ederimi de ekleyin lutfen.:) Sanirim benim gibi kokusundan dolayi bile rahatsiz olan vardir.

hem kendini zehirle hem çevrendekileri zehirle hem atmosferi zehirle hem cebine zarar hem kendine zarar zehirli dumanı çek havaya üfle cebinden para çıksın ve bunu zevkle yapan binlerce insan ne zevk alıyorlar acaba ? :)
benim amcamda halamda kanserden öldü sigara tiryakileriydi.. İçenlere sesleniyorum yol yakınken dönün

Sigaryı keyifle içenler ciddi derece düşündürücü.
Az içiyorum, arada içiyorum, içki ile içiyorum, sinirlenince, sevinince.... Giderde gider.
Fena bir yağmura yakalandınız açık alan görünürde hiç kaçacak yer yok koştunuz bir yere geldiniz iki cafe yan yana birinde sıgara içiliyor birinde içilmiyor hangisine girdiğiniz önemli. Az içiyorum arada içiyorum azaltmaya çalışıyorum hep kendini kandırma günde 1 paket içende içiyor 1 tane içende. Hayatı boyunca yada yıllardır hiç içmeyende içilmiyor gündelik hayatında bir noktada değil.

Allah korusun evinizin bir alt katı yanıyor bütün duman size çıkıyor siz oturup birde çay koyup oh ne güzel mis gibi deyip içinize çekiyormusunuz işte büyük keyif böyle olur.
Hiç bir canlı formu bilerek isteyerek duman solumuyor insandan başka.

Sigara içmeyince stres, sinir basıyor elim Ayağım karışıyor Kontrolü kaybediyorum, KOCA BİR YALAN.
Bir duvar termometresi düşünün
İçmeyen insan 0 derece yani nötr ne - nede+. Ne sinirli ne sakin.
Sigara içmeye başlayınca insan -10 oluyor sinirli ve tüm davranışlarını sigaraya bağlı kılıyor ve 0 yani nötr gibi davrana bilmek için düzenli sigara içiyor yetmezmiş gibi her yıl - yönde ilerliyor -20 -30 ve nötr olabilmek için sürekli sigara içiyor bahaneler bulup Gidişi hızlandırıyor.

Bırakmak sandığınızdan basit doktor ve ilaç yardımı ile rahatça bırakılıyor. Artık devlette bir ilacın ilk kutusunu ödüyor.
Hiç bir şey olmadığını düşünürsek kendinizi bir yangının ortasında elinizde kahve ile dumanı içinize çekip oh mis dediğinizi hayal edin yada bir Ormanın içinde bisikletle gezerken oh mis dediğinizi. Hangi hayal güzel.

yaklaşık 7-8 sene içmişliğim var. bırakalı da bir o kadar oluyor. benimki tamamen özenti imiş şimdi anlıyorum. film izlersin adam efkarlanır yakar senin de yakasın gelir... bi yerde arkadaşını filan bekleyeceksin, aman elim boş durmasın dersin yakarsın sanki poh var... akşam dışarı çıkarsın bi şeyler içmeye, onsuz olmaz sanırsın illa ki eşlik etmesi lazım dersin yakarsın... ama her sabah kalktığında da ağzının içi çamur gibi olur, isyan edersin... ben neden içiyorum bu zıkkımı diye. ben bıraktım, siz de bırakabilirsiniz, tavsiye ederim, her şey bir başka tatlı şimdi.

Malesef ve malesef, hayattaki en büyük pişmanlığımdı.
6-7 yıl civarı günde 1 paketten az olmamak kaydı ile içtim hem de...

Sigarayı da bisiklet sayesinde bıraktım diyebilirim. Bisikletle tanıştıktan sonra bir türlü kondisyonum iyi olamıyordu, çok fazla nefes nefese kalıyordum, uzun süredir de aklımdaydı bırakma fikri ama işte "içiyordum".
Sigaranın bana olan fiziksel zararını görebildikten sonra diyebildim ki (malesef görmeyi beklememek lazım) arkadaş bu bana yaramıyor, ben bunu bırakıyorum dedim ve bir daha ağzıma sürmedim.
1 yılı da devirdim. Yeniden doğmuş gibiyim. Nefes alış verişimde spor yapmam da inanılmaz derece fark oldu, daha dinç uyanıyorum güne başlarken.

Tüm bırakmayı düşünen ama bırak(A)mayanlara tavsiye ederim. Ben az içiyorum zaten, arada bir içiyorum diyenlere de lütfen kendinizi kandırmayın diyorum...

@volkan Öz hocam ben arada sırada içiyorumu işaretledim. paket almayı bırakalı baya oldu. ayda bir falan arkadaşların yanında eğlencesine yakarım bi tane. bazen bitirmeden söndürürüm mesela. ankette çeşitlilik olması her zaman iyidir. en basitinden sigara içmiyorum diyen ile sporcu adam sigara mı içer diyen arasındaki fark sizce de kendini belli etmiyor mu?

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
Allaha şükür hiç kullanmıyorum, ha birkaç tane içtim tadı nasıl birşey vs. gibi. Yanlış şöyle birşey var sporcu adamla bunun alakası yok bu bizim sağlığımız, vücudumuza uzun vadede zarar veriyor, bile bile körü körüne kafam almıyor bir noktadan sonra yakınlarım hep içiyor çoğu insan içiyor, ben biliyorum günde 2 paket tüketeni ve Samsun, Maltepe gibi sigaralar vay anam babam cidden görünce üzülüyorum.

Bırakın şu meledi de atlayın mtb'ye girin çamların içine ohh miss varmı daha güzeli?

Hep içip Bırakanlar içmeyenler Yazmış.
Sağda solda zıkkımlanan 2. Hatta 3. Sınıf Vatandaşlarımız nerede içiyorum keyifle harika birşey ilk günden beri yararını gördüm zararını görmedim çocuğun 10 yaşına bassın ilk pakedini ben alıp vericem diyen yok mu.
Sigaranın yararlarından bahsedecek bir Bağımlı yok mu?

Bağımlı adı üstünde bağlı kilitli tutuk ne yapacağı belli olmayan köpek gibi, evcil olmayan hayvan gibi, aklı olamayan insan gibi bağlı.
Bağlı olmak, arkadaşların özgürce istediği yerde otururken özgürce gezip tozarken saatlerce eğlenirken sen bağlısın dışarı çıkacak içeceksin kenara çekilip içeceksin.
Kaskın kıyafetin, ayakkabıların bisikletin gözlüğün karizman tam ama bağlısın duman üfleyeceksin.

70 tl bütçem vark hangi kaskı alayım
Şu kaskı al
- e abi o 300 lira bende okadar para yok
- sigara aldın ya sabah 10 tly
Maaşını tüketip ay başına 3 günü kalıp yemek yemeyip sıgara içen var,
Nasıl keyif, nasıl özgürlük.

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
Geri