Serden çok uzun yazmayayım bir kaç dip not düşeyim faydası olursa ne mutlu bana.
Öncelikle kafanda bitirmek istiyorum diyorsun bu zaten klasik madde
bana faydası olanlardan bir tanesi internette aratınca hemen bulacağın sigarayı içtikten 20 dakika sonra diye başlayan ve zaman geçtikçe vucutta nelerin nasıl değiştiğini anlatan bir yazı var onu günde 20 defa okudum ilk günler
bu olayın psikolojik kısmı kendini sürekli bırakmanın iyi olduğuna dair kandırman gerekiyor kandırman diyorum çünkü ilk başlarda beyin sigarayı mantıklı gösterecek pek çok düşünceyi sana oluşturuyor
diğer mesele hangi ortamda az içiyorsan o ortamda 3-5 gün kalacağın bir durum sağlamak ben evde az içtiğimden izinli oldugum 3-5 gün ile başlamıştım .nedeni dersen özellikle 3 ve 5 nci günlerden birinde çok ağır kriz atlatacaksın resmen filmlerde gördüğümüz madde bağımlıları krizleri gibi ben o krizi yaşadığım gün yataktan hiç çıkamadım canım hiçbirşey istemedi çok halsiz hissettim kendimi hatta o günü yaşanmamış sayıyorum.
bu büyük krizi atlattıktan sonra normal hayata geçince sigarayı çok aradığın muhakkak burada bir tane yakılmalı dediğin ortamlardan uzak durmanda fayda var (10-20 gün)
üç yada 4 ncü günden sonra vucuttaki nikotin sıfırlanıyor gerekli olan nikotini kendi üretmeye başlıyor yani bu günlerden sonra yaşadıkların nikotin ihtiyacı değil el alışkanlığıdır olayı o şekilde düşünmelisin.yılların verdiği alışkanlığa karşı savaşın nikotine değil o yuzden nikotin bandıymış sakızıymış elektronik sigaraymış bunlar iş yapmaz alışkanlığı kırman gerekiyor.(bu ölünceye kadar devam edecek benim 70 gün oldu hala canımın istediği anlar var)
sakız çekirdek gibi el alışkanlığını değiştirecek şeyler bulabilirsin ben ilk 20 gün günde 200 gram çekirdek 14 lü sakız bitirdim
ve fırsat buldukça spor yap bisiklete bin ki aradaki farkları yaşayarak gör ....
son ve en önemli madde sevdiklerinin desteği çok önemli bu savaşın büyük kısmı psikolojiktir güçlü olman gerekiyor.
gelelim faydalarına
ilk günden itibaren başlıyor gece uykuların anında düzene giriyor daha kesintisiz ve derin uyuyorsun böylece çok daha iyi dinleniyorsun sabah uyanışların çok daha dinç ....
kötü kokmuyorsun sosyal ortamın değişiyor
sigara içilmeyen ortamlar çok daha kaliteli dışarıda garip insanlar topluluğu ile dikilmek zorunda kalmıyorsun
kanındaki oksijen taşıma oranın çok fazla arttıgından vucudun ısınıyor nefesin güçlüleşiyor kalp ritmin düzene giriyor en önemlisi rampa ve sprintlerde çok daha rahatlıyorsun sıkışma ortadan kalkıyor....
cebinde anlayamadığın bir para artışı başlıyor
(herkes sigara bırakınca direk paket hesabı yapar günde 1 paket ayda şu kadar diye ben 21-22 yıl içtim hiç bir paket sigara alıp çıkmadım hep yanında birşeyler daha alınır
)
yüzünün rengi açılmaya başlıyor gençleşiyorsun
olaya şu açıdan bakabilirsin eninde sonunda acılı geçecek 15 gün ondan sonrası cok kolay 15 gün dişini sıkacaksın hepsi bu kadar.Ben tüm bisikletçilerin normal insanlardan daha inatçı daha aksi olduklarını biliyorum bu inat kuvvetini bu yönde çalıştırdıgın an olay bitmiştir.....