Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigara içiyor musunuz?

Sigarayla ilişki durumunuz nedir ?

• Toplam katılım
    1.061
Ben de mesela oturur senede 1 gün denk gelir 1 paket parlıament içerim o da senede 1 gün ama ne bileyim hiç bağımlılık yapmadı ama bakıyorum çevreme müptelası çok o nedenle pek yanaşmıyorum sigaraya ama şöyle yaz günleri haftada 1 puro falan nasıl olur puro hakkında ne dersiniz bağımlı olmayalım devamlı içmeyelim yeter yaş genç pek dokunmaz sanırım bu dediklerimi sigara için demiyorum o noktada dikkat

• Beğen
Tepkiler: bayramtok
Scudo
Kardeşim senin yazdıklarını görünce, bir zamanlar kendimi görürür gibi oldum. Lise yıllarında ayda yılda bir diyerek başladım. O zaman hep şunu dedim ben buna digerleri gibi bagımlı olmam. İradem var, içmemk istemedigimde içmem.....Universitede bıraktım. Bırakılıyormuş dedim ama sonra tekrar ayda yılda bir diyerek başladıgım sigara hayatımın her anına yayıldı. Zamanında, kullananların bana yaptıgı tavsiyeyi ben de sana yapıyorum. Bunun biri de aynı beşi de aynı. Sen şuan potansiyel bir sigara kullanıcısın. Bunu ben yaşamadan tavsiye ile atlatamadım umarım sen benden akıllı davranırsın.

bu yaşıma geldim yanmamış sigarayı bile ağzıma koymadım. lisede orda burda özentilerle arada derede içenleri görerek nefret ettim. hayatımın her yaşında spor vardı yazılanları okuyunca ne kadar şanslı oldugumu bir kez daha anladım sigaraya ayrılan bütçelerle hayatımın her döneminde istediğim şeyleri alarak bol bol ödüllendirmişim kendimi :)

Son zamdan buyana Yaklaşık 3 aydır sigara kullanmıyorum.Herhangi bir program dahilinde değil birden ve ani bir kararla bıraktım. Kendime ödül olarak da bisiklet aldım sigarayı bırakınca kendi irademe şaşırdım ara bile vermemiştim :D Şimdi yanından bile geçmiyorum çünkü bir fırt alırsan devamı gelir onun için uzak durmak lazım

• Beğen
Tepkiler: ergin_ramazan
Sigara ve ....... ikilemini, Ölü takma isimli Cengiz(kulakları çınlasın) arkadaşımdan sonra çokta önemli olmadığını gördüm.

Tahrip gücü yüksek Maltepe sigarasını günde 2 paket içen bu zat, denize gittiğimizde suya daldığı zaman ara ki bulasın. Karabatak gibi burdan dalıyorsa 70 metre ilerden çıkıyordu. Bu kadar sigara ve ciğer kombinasyonu olan biri elbet buralarda da vardır:cheer:

Ben sigara kullanmıyorum ve hergün sigara içermiş gibi kenara attığım paralarla, motosikletimle 3300 km'lik şahane bir doğu gezisi yaptım.

• Beğen
Tepkiler: Ali Nihat GÖRAL
Semih kardeşim bu yaşa geldim derken ?:) Süper bir yaşam tarzın var. Parasını bir kenara bırak. Sağlığına verdiği zararı on milyonlarca lira telafi edemez. Helal olsun sana.

Ocak 17,2011 de bıraktım sigarayı 16 sene içtikten sonra.İçtiğim her güne lanet ediyorum şimdi.Ben yemek yemiyor, çay içmiyormuşum maalesef.Büyük konuşmaya gerek yok ama ben bir daha bu illeti ağzıma koyarsam namerd olayım.İçen arkadaşlar kendiniz, sevdikleriniz,sevenleriniz,sağlığınız ve güzel olan her şey için lütfen bırakın.Selamlar

ferhat köse, kaç sayfa sürerse sürsün, faydalarını zararlarını ve nasıl bıraktığının ayrıntılarını falan yazmaya kalkarsan eğer; ilgiyle okurum. Misal; ilk bırakma kararını nasıl vermiştin? Ben ne zaman karar versem en fazla 30 dk falan sürüyor bu karar. :/

Serden çok uzun yazmayayım bir kaç dip not düşeyim faydası olursa ne mutlu bana.

Öncelikle kafanda bitirmek istiyorum diyorsun bu zaten klasik madde :)

bana faydası olanlardan bir tanesi internette aratınca hemen bulacağın sigarayı içtikten 20 dakika sonra diye başlayan ve zaman geçtikçe vucutta nelerin nasıl değiştiğini anlatan bir yazı var onu günde 20 defa okudum ilk günler :) bu olayın psikolojik kısmı kendini sürekli bırakmanın iyi olduğuna dair kandırman gerekiyor kandırman diyorum çünkü ilk başlarda beyin sigarayı mantıklı gösterecek pek çok düşünceyi sana oluşturuyor :)

diğer mesele hangi ortamda az içiyorsan o ortamda 3-5 gün kalacağın bir durum sağlamak ben evde az içtiğimden izinli oldugum 3-5 gün ile başlamıştım .nedeni dersen özellikle 3 ve 5 nci günlerden birinde çok ağır kriz atlatacaksın resmen filmlerde gördüğümüz madde bağımlıları krizleri gibi ben o krizi yaşadığım gün yataktan hiç çıkamadım canım hiçbirşey istemedi çok halsiz hissettim kendimi hatta o günü yaşanmamış sayıyorum.

bu büyük krizi atlattıktan sonra normal hayata geçince sigarayı çok aradığın muhakkak burada bir tane yakılmalı dediğin ortamlardan uzak durmanda fayda var (10-20 gün)

üç yada 4 ncü günden sonra vucuttaki nikotin sıfırlanıyor gerekli olan nikotini kendi üretmeye başlıyor yani bu günlerden sonra yaşadıkların nikotin ihtiyacı değil el alışkanlığıdır olayı o şekilde düşünmelisin.yılların verdiği alışkanlığa karşı savaşın nikotine değil o yuzden nikotin bandıymış sakızıymış elektronik sigaraymış bunlar iş yapmaz alışkanlığı kırman gerekiyor.(bu ölünceye kadar devam edecek benim 70 gün oldu hala canımın istediği anlar var)

sakız çekirdek gibi el alışkanlığını değiştirecek şeyler bulabilirsin ben ilk 20 gün günde 200 gram çekirdek 14 lü sakız bitirdim :)

ve fırsat buldukça spor yap bisiklete bin ki aradaki farkları yaşayarak gör ....

son ve en önemli madde sevdiklerinin desteği çok önemli bu savaşın büyük kısmı psikolojiktir güçlü olman gerekiyor.

gelelim faydalarına :) ilk günden itibaren başlıyor gece uykuların anında düzene giriyor daha kesintisiz ve derin uyuyorsun böylece çok daha iyi dinleniyorsun sabah uyanışların çok daha dinç ....

kötü kokmuyorsun sosyal ortamın değişiyor :) sigara içilmeyen ortamlar çok daha kaliteli dışarıda garip insanlar topluluğu ile dikilmek zorunda kalmıyorsun :)

kanındaki oksijen taşıma oranın çok fazla arttıgından vucudun ısınıyor nefesin güçlüleşiyor kalp ritmin düzene giriyor en önemlisi rampa ve sprintlerde çok daha rahatlıyorsun sıkışma ortadan kalkıyor....

cebinde anlayamadığın bir para artışı başlıyor :) (herkes sigara bırakınca direk paket hesabı yapar günde 1 paket ayda şu kadar diye ben 21-22 yıl içtim hiç bir paket sigara alıp çıkmadım hep yanında birşeyler daha alınır :) )

yüzünün rengi açılmaya başlıyor gençleşiyorsun :)

olaya şu açıdan bakabilirsin eninde sonunda acılı geçecek 15 gün ondan sonrası cok kolay 15 gün dişini sıkacaksın hepsi bu kadar.Ben tüm bisikletçilerin normal insanlardan daha inatçı daha aksi olduklarını biliyorum bu inat kuvvetini bu yönde çalıştırdıgın an olay bitmiştir.....

O zaman benim de izinli olduğum dönemde denememde başkalarının sağlığı açısından fayda var. :) Aşırı stresli bir ortamda çalışmak zaten normal zamanda bile insanı deli ediyor. Birilerini boğazlayasım ya da işi bırakasım geliyor sık sık. Bir de kriz eklenirse tamamdır artık. :Skull-175

Zararlarını hissediyorum kısmen de olsa. Haftaiçi bisikletten uzağım. Sadece haftasonu bindiğimde ise ilk 30 dk falan sırf nefesimi açmaya çalışmakla geçiyor. Zevk almıyorum, zorluk çekiyorum. Bisikleti geçtim, merdiven ve yürüyerek yokuş çıkmak da tıkıyor. Uyku konusundaki sıkıntı doğrudan sigarayla mı ilgili bir fikrim yok-tu. Ağzımın tadı spor yapmazken hep bozuk zaten. Kokuları bile daha az aldığımı düşünüyorum.

Yalnız anlamadığım bir nokta var... Mesela 70 gün oldu hala aradığım anlar var ve ölünceye kadar devam edecek demişsin. Bırakanlardan biri de babam ki kendisi günde 3 paket içiyordu. İlk ve tek seferde bıraktı ve o günden beri ne istiyorum dedi ne de ağzına sürdü. Hatta oh be dünya varmış diyor. Gerçi onun bırakmasında akciğerlerinin yarısını kaybeden 2 arkadaşını görmesinin de etkisi oldu ama... Sonuçta akciğerlerin yarısını kaybeden iki kişi hala arada bir içiyor. Babamın 10 seneyi geçiyor bıraktığı. Şimdi bu isteme durumu neye göre değişiyor bu da merak ettiklerim arasında. Kimisinin isteği bitmiyor kimisi ise hiç aramıyor. Acaba ne farkı olabilir bu iki insanın? Bünye meselesi midir yoksa aramayan daha fazla mı zararını görmüş-farketmiştir..?

Ve sonuç olarak da ya tekrar başlarsam? korkusu var. 1 kez denedim, bırakamadım. 3 gün sürdü ve yeniden başladım. Başladıktan sonra da bir daha hiç bırakamayacağım korkusu işlemeye başladı. Şimdi ikinciyi denesem, ve yine bırakamasam diyelim... Bırakma isteği, daha doğrusu bırakma inancı daha da azalacak. Dolayısıyla bırakmaya kalkıştığım an bunu başarmam lazım, başaramazsam bir daha bu iş olmaz gibime geliyor. Bu nedenle de cesaret edemiyorum denemeye.

Yoksa bu son cümleler beynin ürettiği bahaneler ve işime mi öyle geliyor? Bundan da emin değilim. Çünkü bana gayet mantıklı gibi görünüyor burdan bakınca. :)

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Şu yazı bu konuda yararlı olabilir..
(link)

Sigarayı bırakmak isteyenler, çoğu kez tamamen bırakmadan önce 2-3, hatta daha fazla başarısız deneme yaşayabiliyorlar.

Yılmadan, usanmadan denemek lazım =))

• Beğen
Tepkiler: S26
91 doğumluyum. Anne ve babam sigara içiyordu. Çevremdeki çoğu arkadaşım da sigara içiyor fakat ben direndim, başlamadım. Hala, şimdi bile iç bir sigara bişey olmaz diyenler çıkıyor. Ama ben başlayacak bir neden bulamadım. Nedensiz iş yapmayı sevmem.
Hem vücuda zararlı. Hem bütçeye zarar. Çok kötü kokuyor. Sigara içilen yerlerde duramıyorum bile. Akşam eve gelince iç çamaşırıma kadar leş gibi kokuyor. Bir bağımlılığımın olması konusu beni çok rahatsız ediyor. Ben özgür adamım, bağlanamam hiç bir şeye. Mutluyum, huzurluyum, bisiklete daha fazla vakit, para ve güç ayırabiliyorum.

Babamın bırakma hikayesi ise şu şekilde. Bir sabah işe giderken kız kardeşime (benden 5 yaş küçük) soruyor, akşam eve gelirken ne getireyim sana diye. Kardeşim de o zamanlar 5 yaşında ya var ya yok. Sigarayı bırak diyor. O günden beri babam sigara içmez, kaç seneden sonra. Sordum daha önce, zor olmadı mı diye. İlk haftalar çok zorlandım diyor. Ayrıca o zamanlar kapalı alanda sigara içmek vs. de yasak değil. Her yerde içiliyor.
Annem ise günde 1 sigara belki içiyor kahvesi ile. Çok söyledik bırak diye ama, bu kadar azaltabiliyorum dedi. Haftada 1 paketten iyidir yine :)

@Serden Us

Aynen öyle ölünceye kadar dönem dönem aklına gelecek isteyeceksin bundan kurtuluş yok :) ben yakın çevremdekilerin hepsine söyledim eğerki baktınız can şekişiyorum gidiciyim bir tane yakıp verin diye :) hiç aramıyorum diyen bana göre yalan söylüyor muhakkak aklından geçiridği anlar vardır ama zaman geçtikçe o anları çok çabuk atlatıyorsun dediğim gibi ilk 15-20 yi atlattığın zaman gün saymayıda bırakıyorsun etkisi de kalmıyor sadece karar ver müsait zamanı bekle ve bitir işi.Öyle azaltayım filan deme direk kes at .Elektronik filan de deneme bantmış sakızmış ilaçmış hepsi hikaye iş sende bitiyor....

İşin esprisi yıllar geçtikçe bırakması çok zorlaşıyor erkenden kararı verip kurtulmak lazım 20 -23 yaş aralığında 2-3 defa bırakmışlığım vardı o 15-20 günü çok rahat atlatıyordum bir ay sonra yeniden kendi isteğimle başlıyordum.Bu seneki olayımda tekrar yazıyorum ciddi anlamda 3-5 kriz atlattım ki bir tanesinde yataktan kalkamadım.

Bende 20 sene gibi uzun bir süre kullandım şu meredi..2011 yılı sonlarında artık merdiven,yokuş çıkarken nefes nefese kalmaya başlamıştım (kilomun da etkisi vardır 95 kg)..bir anda esti ve bırakacağım dedim bıraktım..bırakınca kilom 100 e fırladı :) dedim bu böyle olmayacak bana uygun bir spor dalına yöneleyim..internetteki araştırmalarım ve özellikle bu forumdan aldığım bilgiler sayesinde bisiklet sporuna yöneldim..şuanda 79 kiloyum,uzun saatler tempolu pedal çevirebiliyorum..yeniden doğdum denebilir..:) sigarayı inanın hiç ama hiç aramadım aklıma hiç gelmedi..sonuçta Ferhat kardeşimizin söylediği gibi iş tamamen kullanıcıda bitiyor..gerisi hikaye..bırakmak isteyen bırakır.. ;)

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Sigarayı bıraktığımda 102 kiloydum . Neymiş sigara bırakırsan kilo alırsın . Şu an 74 kiloyum . Sigarayı bırakıp bisiklete binmeye başlarsan kilo almazsın , arkadaş :)

Bisikletçi adamlar sigara içmez gibi bir algı var toplumda. Halbuki hepimiz sporcu değiliz. Bir çoğumuz farklı maksatlarla bisiklet kullanmakta. Geçen bir vatandaş yol kenarında beklerken ateş istedi ancak sonra özür diler gibi oldu. Herhalde sporcu zannedip üzüldü. Neyse bizim forumda kimler sigara kullanıyor, kimler kullanmıyor merak ettim açıkçası.

Sigarayı bırakan arkadaşlarımızın tecrübeleri ve bisiklet sürmedeki faydalarını dinlersek mutlu olacağım.
Hepinizin ilgisine şimdiden teşekkür ederim.

Anket henüz çok yeni. Konu ilginç. Tabiki sporcu ve özellikle bisiklet kullanan arkadaşların çok daha elit olduklarını düşünüyorum. Ve de çoğu konuda emin olun bilinçliler. İster istemez bu forum bile bireysel kullanımdan öte çok fazla bilgilendirme yapıyor. Bu anlamda düzenli bisiklet kullanımının sigaraya karşı anti düşünce ya da bırakma yönünde çok olumlu bir etki bırakacağı kanısındayım.

-Sigara içmiyorum ile
-Ne sigarası sporcu adamım
şıklarının arasındaki fark nedir?

AYrıca
-Arada sırada içiyorum diyenleri de -Sigara içiyorum seçeneği ile aynı katagori de değerlendirmek lazım.Kimse arada sırada sigara içmez.Ya içer ya içmez.

• Beğen
Tepkiler: sinemaperdesi
sigara içen ve 140 mekik koşan adamlar gördüm ben :D

ben de arada bir içerim. sigara elbette sağlığa zararlı. ama tur esnasında verilen molada içilecek 1 bira çok iyi oluyor. sporcu kişi ağır içki değil de birayı da abartmadan içmeli. bira gerçekten çok iyi oluyor.

@volkan Öz Ara sıra içenler oluyor o yüzden ben ekleme yaptım. Sigara içmiyorum ile ne sigara ne nargile şıklarının arasında biraz tavır farkı var sanırım. Bunun dışında pek bir fark yok. Arkadaşlar istedikleri gibi cevaplasınlar. Hassasiyetiniz için sağolun :)

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Geri