Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigara içiyor musunuz?

Sigarayla ilişki durumunuz nedir ?

• Toplam katılım
    1.061
@Zekeriya Çab Sizin bu sert tavrınızda bir duruştur. Elbette bu yazınızdan alınanlar olabilir veya size tepki koyanlar olacaktır. Ancak ben mesajın ne içerdiğine baktığımda haklılıktan öteye geçmeyecek kızgınlıktan başka bir şey göremiyorum. Bu bir serzeniştir, ellerinize sağlık diyeyim. Ben kendi payıma nasibimi aldım samimiyetinizden.

Akabinde maddiyat konusundaki tahribat tarife gelmez. Bir paket sigara 10 TL x 30 gün = 300 TL, senede 3600 TL en iyi ve düşük ihtimalle ( bu içme temposuna ergen aşık problemleri, depresif haller, sidik yarışları dahil edilmemiştir. ) bu tempoyu 20 yaşından 45 yaşına kadar sürdürürseniz 25 x 3600 TL = 90.000 TL bunların üstüne lütfen sağlık problemlerinizden doğacak asgari masrafı kendiniz ekleyin, hiç olmadı maksimum 2.000 TL mezarlık masrafınız olur, buyurun buradan yakın sigarayı. Ölümümüz bir dert, yaşamımız ayrı bir cefa.

Scudo
Ben de 13 yıl içtim. Çok şükür 5 yıl oldu bırakalı. Sigarayı bıraktıktan sonra yediğim, içtiğim şeylerin tadının ve kokusunun olduğunu fark ettim. Bu illetin esiri olmaktan kurtulmuş bir kardeşiniz olarak sigarayı bırakmanızı canı gönülden dilerim.

• Beğen
Tepkiler: karizmaertu
@Zekeriya Çab hocam benim çevremde içen çok insan var. bağımlılık cidden düşündüğünüz gibi birşey değil. herşeyin iradede olduğu doğrudur. ama insanlar ciddi sıkıntılar çekiyor. sinir krizleri, aşırı agresiflikler. sigara mutluluk eşiği diye tabir ettiğimiz şeyi dibe çektiğinden bırakmaya çalışan insanların çoğu psikolojikman ciddi sıkıntılara giriyor. vücudun bağımlılıktan kurtulması için tıbbi olarak 15 gün fizyolojik süre var. ki bu süre içinde vücut bildiğin sigara diye insana yalvarıyor. o vücuda aynı şekilde sigara diye yalvaran beyninle karşılık veriyorsun. 15 gün sonra nikotinin etkisi kalkıyor. bu sefer psikolojik bağımlılığı bitirmek gerekiyor. eskiden her yerde bir sigara yakan insanın elinden oyuncağı alınıyor.
sigara içmeyi bırakmak benim gözümde büyük saygıyı hakeden bir davranış. diyeceksiniz ki niye başlamış arkadaş başlamasın. herkesin gençliğinde hatası olur. karakteri tam oturmadığı zamanlarda, dışarıdan etkiye açık olduğu zamanlarda böyle alışkanlıklar edinilmesi çok kolay.
he bunları niye yazdım. "ne yapacağı belli olmayan köpek gibi, evcil olmayan hayvan gibi, aklı olamayan insan gibi" benzetmesi yapınca sigara bağımlıları için sanki yazınızda içen insanları küçümsüyormuşsunuz gibi bir izlenime kapıldım. yanlış anladıysam kusuruma bakmayın.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Dedemi küçük yaşlarda bu illet yüzünden kaybettim. Hatırlıyorum doktordan çıktıktan sonra ciğer filmini incelemiştim ne ki bu acaba diye. İnanın ciğeri zor seçiliyordu yani ölmeden 3 ay önce bırakmıştı ama o zamana kadar günde 2-3 paket ve sırf dem çay ile tüketilmiş bir ömür. Geçen muhabbeti açıldı babamla kabaca bi hesap yaptık Ortalamanın üzerinde bir ev parasına eş değer mebla yı sigara yani sigara şirketleri almış daha doğrusu sigara içenler kendi elleri ile vermiş ve vermeye de devam ediyorlar.

Sigaraya her kes laf eder. Soyle sagliksiz boyle sagliksiz. Bakalim insanlarin geneline. Spor yok surekli oturur masa basi is. Yada arabayla gezer. Bu sigara kadar zararsiz mi saniyorsunuz. Yada beslenme seklimiz.obezite ne olacak. Paket urunler bence en az sigara kadar zararli. Ha is sigaraya gelince vurun abaliya. Ha isteyen vursun gene ama gercekci olalim. İcki sigaradan cok daha buyuk felaket ama kimse ickiden bahsetmez.

Kimse kendini kandirmasin sigaraya laf etmek kolay bakin bakalim hayatiniza sigara kadar zarar veren ne cok sey var. Sigara sadece daha belirgin o kadar

• Beğen
Tepkiler: create ve umutcanv
10 ocakta sigarayı bıraktım. 15 gün önce kısa bir ara verdim sigarasızlığa. 10 ocak tan birkaç gün önce sigarayla ilgili bir konu açılmıştı burada. Ben de ciddi şekilde bırakmayı düşündüğümden konuyu da okuyunca bıraktım. Çok ta rahat bıraktım. Bırakamıyorum diyenlerin bahanesi çok oluyor. Bahane bulmadım içmek için. Şimdi yine bir sigara konusu açıldı. Bu tekrar bırakmak için bana bir işaret galiba. 3 gün sonra yine bırakacağım. Gerçekten sigara çok gereksiz bişey.

@oktayakgoz içki sigaradan daha kötü değil kimse gündüz vakti ofisin dışına gidip bir tek yuvarlamanıza izin vermez anında işten atar. Zırt pırt işi bırakıp balkona çıkıp iki bira içmenize izin veren patronunuz varsa muhtemelen zaten gece hayatında çalışıyorsunuzdur..Kimse ders çalışırken, araba kullanırken, çocuğuyla parkta gezerken, anası babası ölüm döşeğindeyken oturup içki içmez. Alkol okadar kabul gören bir şey değil toplumda. Kimse Namazdan çıktığında cami Kapısında cebinden viski çıkarıp dikmez kafaya. Alkol çok özeldir ve zaten yeme kültürü içindedir yeme kültüründen çıkardığınızda alkol Zararlı olur hele hele bir paket sigara bir Şişe alkol şeklinde olursa.
Daha çok Zararlı sey var ama gözün var kulağın var bilgin var sigaraya hayır Dediğin gibi alkolde, abırcuburada dur dersin ki zaten ona anan baban demiş olmalı sonuçta normal yemek yemeye başladığın yaşlarda sigara ve alkole başlamıyorsun yani 3-5 yaşındayken sağlıksız beslenmeyi öğrenirsin ki oda anadan babadan. Dün sigarayı bırakmış biri bugün trafik Kazasında ölebilir . Hiç içmemiş biri daha 15 ne basmadan beyin kanamasından ölebilir. Lösemili binlerce cocuk var anası babası hamilelik dönemimde içmedilerse doğduğunuzda kanser olabiliyorsunuz. Bir çocukluk arkadaşım var sigara içmediği halde koah çünkü geçirdiği kaza sonuçu aşırı toza maruz kaldı şimdi ara ara solunum çihazına bağlanıyor. Yani içmenin bahanesi daha beteri var mantığı değildir ona bakarsanız bir sürü eroinman var bozai bağımlısı var aaaaa bizim çocuk gene iyi sigara içer bir tek içsin Aslanım mı diyeceğiz.
Bu ölümcül uyuşturuculara giden yol sadece sığara
ABD geri Dönüşü mucize görünen meth diye bir uyuşturucu var ve hiç sigara içmeden bu Uyuşturucuya yakalananların ORANI 0.2 yani 500 kişide 1.

@umutcanv tavsiyem okadar rahat olmayın bir gününüzü ayırıp bir iç hastalıklı akciğer tedavisi Bölümü'nde hastane ziyareti yapın. Kaliteli Ölmek bile zor heleki bu ülkede. Doğru dürüst sağlık sistemi bile yok çok büyük yanılgıdasınız.
Parasını el alır dumanını yel.

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
@Sadettin Z. Sırf bu konu yüzünden tek başıma bisiklet kullanıyorum, hassasiyetimi mazur görün.
@Yusufclp 1-) Umarım seni aşağılayan bakışlarla karşılaşmassın sevgili dostum, çok kötü bir duygu. 2-) fotoğrafların üçüde M.K.Atatürk'e ait ve ömrünü cephelerde geçirmiştir, sirozdan öldü işkici bu demek hoş değil.
@Zekeriya Çab Sende haklısın be dostum, yeter ki bizimde bu işi en az içmeyenler kadar iyi yapabildiğimizi bil!

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Zamanında sigara içmiş ama kimseye zarar vermemiş ve zararlarını görmüş biri olarak

Bende oyumu
Ne sigara içiyorum, ne nargile sporcu adamın ne işi olur bunlarla ?

Yana kullandım fakat sigara içenlerden şunu rica ediyorum sigara içmeyene saygınız olsun. Sigara içmeyen birinin yanında lütfen sigara içmeyin. Bende bu konulardan bir ara çok müzdariptim ama sonunda başardım. Benim gibi sigara içmeyen insanlar için çok rahatsız edici bir şey.

Not : Lütfen yaptığınız yorumlarda bundan sonra daha dikkatli, seçici, kırıcı olmayacak şekilde BisikletForum'a yakışır kalitede yorumlar yapmanızı rica ediyorum.
Anlayışınız için teşekkürler :)

hiç içmedim, bundan sonra da hiç başlamam. zaten dumanına bile tahammül edemiyorum.
kimin içtiğine de karışmam ama açık havada dumanaltı olmak kadar gıcık olduğum başka birşey de yoktur.
hiç üşenmem kalkar yerimi değiştiririm o derece :cool:

@Türka¥
Ben içtiğim halde açık havada başkasının içtiğinden rahatsız oluyorum. Bir de otobüs dolmuş beklerken içenler yokmu. Tam beklediği otobüsün ya da dolmuşun geldiğini görünce sigara ziyan olmasın diye peşpeşe birkaç fırt çekip bindiği aracın içine üfleyince insanlıktan çıkasım geliyor.

her yarista starttan yarim yada bir saat once finisten hemen sonra muhakkak iciyorum.
bir zirveyi gozume kestirdigimde zirvede iciyorum.
sabah kahvaltisindan sonra kahve ile iyi gidiyor.
sert bir antremandan sonra izotonik icecek ile iyi gidiyor.

bir suru iyi gittigi yer var 20 yili askindir gunde bir paket iciyorum.

fakaaattttt her yaris analizinden sonra muhakkak birakmaliyim hesaplari yapiyorum.canim yeni bir sey almak istediginde ilk sigarayi biraksam ayda su kadar hesabina giriyorum.stravada bir komu 2 saniye ile kacirdigimda birakayim diyorum max nabizda uzun sure duramadigimda isyanlara geciyorum :) boyle zararlari da gider de gider.

kissadan hisse keske hic baslamasaydim hayat cok daha kaliteli olacakti buna eminim.

Ben bıraktıktan sonra ne sinir ne stress hiç bir olumsuzluk yaşamadım. Bırakanların yeniden başlamak için sinir kozunu kullanmalarından başka bir şey değil.

@Barış TURAN

Baris simdi bursaya pedalladigimda o tepede tutturemeyecek miyiz yada uludag zirvede :)

@Barış TURAN
en son biraktigimda canakkale turunda derya abi ile zirvede tutturmustuk :) donunce paket aldim :) sakin tek de olsa icme ben tek icerim kenarda :)

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
@Barış TURAN
sezon kapanmak uzere yarislar bitiyor artik her an telefon edebilirim geliyorum diye gecen ay rasim reis ile spontene gelip ciktik uludaga sirada eskisehir bursa kaldi bu yil yapmadim icimde uhte kaldi haber bekle her an olabiir :)

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
Geri