Scudo Sports

Sigara içiyor musunuz?

Sigarayla ilişki durumunuz nedir ?

• Toplam katılım
    1.061
@Zekeriya Çab hocam ben de bu yazi da ustume duseni aldim fakat biraz sğır olmuş farklı tepkilerle karşılaşabilirsiniz vesselam...

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Scudo
@cumali55 Atatürk'ün o tarihlerde sigara içmesi hiç bir şeyi ifade etmez o tarihlerde sigara bulmak bile işti. Tütüne köşedeki bakkaldan 10 dakika içinde ulaşılmıyordu. O tarihlerde sigara zarar-ı geç yaralı olduğu düşünülüyordu. Yani o tarihteki insan ile bugünün insanı farklı.
Atatürk'ün yeterince Hiçte Saçma durmayan bahanesi var.
Vatan kurtarıyorum stress altındayım bırak bir sigara içeyim dese kim karşı çıkabilir. 3 önemli çarpışmadan sağ çıkmış ve dahası gencecik çocukların parçalanan bedenlerini Görmüş her bir anını kendisi için değil tamamen Vatanı için yaşayan bir adamın artık sigara içmesi yada içmemesi hiç bir şey ifade etmez.
Zaten sigara içenlere kendini düşün sigarayı bırak diyoruz kendini düşünmeyecek kadar bahanesi olana bir şey yapamayız. Aşağılık olan içen insan değil bile bile içen insan hatta içiyorum kimse karışamaz acayip keyifli diye reklam yapan insan ki ben o insana iyilik yapıyorum, başkaları tarafindan nasıl göründüğünü söylüyorum. Kötü görünüyor artık yeni bilinçli nesil sigaradan uzak duruyor sigara kullanmadığı gibi içen kişilerden de uzak duruyor. Sigara içemeyen kişiler siz farketmesenizde sizden uzak duruyor. Kendisi söylüyor bisiklete tek çıkarım istediğim yerde durur içerim yapa yalnız tek eylencesi sigara aman be matah.
Ayrıca hiç şık durmuyor sporcuda sigara.

image.jpg

Sigara kullanmıyorum ama konuya noktayı koyuyorum.1920'ler ama hangi tur bilmiyorum.

Dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    93,1 KB · Okunma: 61
  • Beğen
Sevgili arkadaşlar,

Bu yaptığımız açıklamalardan hiç memnun değiliz ama lütfen yorumlarınızda haddinizi aşmadan SADECE konu ile ilgili anketi cevaplayıp yorumlar yazarsanız bu konu akışı için daha doğru olacaktır. Konu dışına çıkan her yorum silinecektir ve değerli vaktinizi gereksiz yorumlar yazarak harcamayınız.

Anlayışınız için teşekkürler.

@Zekeriya Çab
Dedemin gençlik zamanlarında 50'li yıllarda 2-3-4 yaşında çocuklara bile yararlı diye sigara içiriliyormuş. Hatta bazen emzik niyetine bile verildiği oluyormuş.

• Beğen
İçmiyorum, iki yıl önce bisiklet sürerek bıraktım. Bisiklete bu yüzden gönül bağı vefa borcum var. İçipte bırakamayanı anlıyorum, çok zor ama denemeli insanlar. Bende kaç defa bırakmaya uğraşmıştım.en son bi bisiklet alıp toksinleri atmak grldi aklıma.

Ve şimdi de özellikle yolda yürürken veya durakta falan sigara dumanına maruz kalırsam çok rahatsız oluyorum. Bazı insanlar elli kişinin ortasına geçip sigara içiyor, o dumandan herkes rahatsız oluyor, yapmur yağıyor misal, duraktayız, herkea durağa sığınmış, orda iki üç kişi sigara içip insanları rahatsız ediyor, o zaman haliyle kızıyor insan hemde baya sinirleniyosun. Oradaki insanın anlayışsızlığına mı, soluduğun saçma dumana mı ne bileyim. Güzel olan şu ki, artık zararları ayan beyan biliniyor. İçmeyen sayısı gittikçr artıyor. Umarız herkes bırakır. Dertle mutlulukla alakası da yok.

Çocukluktan beyin yıkama başlamış

Böyle reklam olabilir mi , doktor tavsiyesiyle sigara bütün dünyayı aldatan karteller şimdi de durmuyor

• Beğen
Tepkiler: Tolstoy
@Zekeriya Çab

Sigara kullanan insanları aşağılık olarak tanımladın ya; sana yazacak lafım yok güzel kardeşim. Hakkında hayırlısını dilerim!

Ben içiyorum ve bırakmak istiyorum. Mutlaka bisiklet performansını etkiliyor. Bisiklet akciğer kapasitesi isteyen bir spor. Zararlı işte meret. .

• Beğen
Tepkiler: karizmaertu
Bide bilmem kim vardı 80 yaşında koşuyordu lafları olur.
Cevap doğrudur. Sigara içerek 80 yaşına kadar koşabilen kişi içmezse 100 yaşına kadar koşar. Yani sigara ömrü ve gücü azaltır sadece herkesi kendi yolundan eder mesafeler değişir. Lütfen bu aldatmacaya kanmayın.

bende içiyorum maalesef :( hemde 2011 de başladım yaşım 28 zor ve sıkıcı bir askerlik döneminde ben istediğim zaman içmem diye diye başladım ne kadarda safmışım..
her turda 4-5 tane içerim günde 1 paket kesin bitiyor.. ama bu ara kendimi gazlıyorum bakalım ani bir kararla bırakıcam inşallah!

6 aydır içmiyorum. Ara sıra aklıma geliyor, başka bir şey ile meşgul olup unutuyorum.

Hayatım boyunca hiç icmedim. Kokusundan da nefret ederim. İnsan kendine bu pislik ile neden eziyet eder anlayabilmiş değilim...

• Beğen
Arkadaş ben içiyorum fosur fosur. Km yapıyorum çatır çatır. Sen saygı duymuyorsan içenlere, icenlerde sana saygı duymaz. Olur biter.

sigara içiyodum çok şükür 2-3 ay önce bıraktım, maddi manevi çok kazançlı çıktım bu savaştan. Halısahalarda tıkanıyodum artık daha iyiyim, daha rahat nefes aldığımı hissediyorum, bazen kapalı bi ortama girince üzerime sinen sigara kokusunu duyunca kendimden bile rahatsız oluyodum, artık sadece parfümüm kokuyor, 2-3 günde bir 10 TL verirken artık o paralar cebime kalıyor bisikletime yatırım yapıyorum, vs vs. İnşallah herkes bigün bırakır bu mereti. Bu arada orjinal zippom evde boş boş duruyor, tiryakisi olan varsa hediye edeyim , bir ara düşündüm '... ihtiyacı olanlara verelim ' konusuna koyacaktım ama sigara içen adamın ihtiyacı olur mu? Kötü örnek olur muyum diyerek koymamıştım :)

Aynı zamanda film severlere de tavsiyemdir, içsenizde içmesenizde izleyebilirsiniz;

(link) (Thank you for smoking) biraz eski bir filmdir.

70 yaşlarında bir tanıdığım var, çok uzun yıllar sigara kullanmış tam bir tiryaki insan. Hanımı da kendisi ile aynı yaşta, ciğerlerinden rahatsızlandı ve çocukları annelerini alıp bir uzmana götürdüler. Ciğerleri bitme noktasına gelmiş...

Doktor ile teyze arasında geçen şu konuşmayı hiç unutmam.
-Teyze sen ne kadar sigara içtin öyle..!?
-Evladım ben hiç sigara içmedim, eşim sigara tiryakisi...

Bu olayı mümkün olduğunca anlatıyorum ki sigara içenlerin aynı evde ve iş yerinde diğer insanlara olan zararı anlaşılsın.

• Beğen
15 yıl boyunca günde 1 paket içtim. Birkaç kez bırakma denemelerim oldu fakat yeterince motive olamadığım ve ciddiye almadığımdan, her bırakma denemem başarısızlıkla sonuçlandı. Ancak bu son girişimimde başarılı olduğumu söyleyebilirim. Bugün itibariyle 225 gündür tek bir sigara dahi içmedim. Çok nadir zamanlarda aklıma geliyor ve çok kolay baş edebiliyorum. Yine de 1 yılı devirmeden "sigarayı bıraktım" demeyeceğim. Zira bu laneti bıraktıktan birkaç yıl sonra bile başlayanlar var. Farka gelince:

Sporla içli dışlı olmama rağmen, sigarayı ilk bıraktığımda 5 km'yi yaklaşık 45 dakikada koşarken bu süre 7. ayın sonunda 29 dakikaya kadar indi. Bıraktığımda 82 kiloydum, bugün hâlâ 82 kiloyum. Kilom değişmedi, kas / yağ oranım değişti. İlk haftalarda bisiklet üstünde dilim dışarıda gezerken bugün ilk uzun turumu planlıyorum (Bahçeşehir - Gelibolu). Rengim açıldı, nefesim düzeldi, ağız kokum yok daha bunun gibi birçok olumlu yön sayabilirim. Peki sigara bırakmanın hiç mi olumsuz tarafı yok? EVET HİÇ OLUMSUZ TARAFI YOK.

İçmeyen, başlamayı aklından bile geçirmesin. İçen ise derhal bıraksın. Benim gibi çabuk sinirlenen ve duygusal yapıda bir insan destek almadan bırakabiliyorsa, kendi vücudunu ve nefsini doğru analiz eden herkes bunu yapabilir. İçmeyin sevgili arkadaşlar, tavsiyem budur.

@Emrah Ü. kesinlikle katılıyorum burda 58 yaşında bir abimiz var 19 yıl olmuş bırakalı ve her bırakışının yıl dönümünde hasret gidermek için 1 tane içer..
kendisi de aynı şeyi söylüyor oğlum bırakın şu laneti diyor 19 yıl oldu hala burnumda tütüyor diye siz gençsiniz bırakın diyor her seferinde..

• Beğen
Tepkiler: Emrah Ü.
Geri