Goflet
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.553
- Başlangıç
- 2009—10
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
32 yaşındayım, 12 yıldır günde 1 paket sigara içiyorum. Son 3 yıldır bisiklete, son 1 yıldır da yol bisikletine biniyorum. (daha öncesinde yüzme, savunma sporları, hentbol ve futbol) Şu an şehrimdeki en iyi bisikletçiler (çoğu sigara içmiyor) ile aynı performansları yapıyorum (strava ve beraber yapılan performanslar) Sigarayı bırakmak istiyorum ama şu an o kadar iradem yok. Sigarayı bugün bıraksam performans katkısını görür müyüm bilmiyorum. Son 1 yıldır performans odaklı bisiklete bindiğim için vücudun henüz gelişim aşamasında. Bacaklarımdaki damarlar yeni yeni belirginleşmeye başladı. Sigara hakkında bildiğim bir şey ki sigara içmek damar ve sinir gelişimini yavaşlatıyor. Sigarayı bugün bırakmak vücudumun bir bisiklet atletine dönüşme hızını artıracaktır. Hız, güç olarak 10 yıla yakındır sele üstündeki arkadaşlarımdan eksiğim yok hatta yüksek efora daha uzun süre dayanabiliyorum. (genetik düşük nabza sahibim) Ancak sprint atmak, patlayıcı güç uygulamak yapamadığım bir şey ve performans öncesi ısınmaya uzan zaman ayırmam gerekiyor. Kafamda ki soru acaba sigarayı bırakmak bu eksiklerimi gidermeme yardımcı olacak mı. Umarım bir gün sigarayı bırakacak iradeye sahip olabilirim.
sigarayı bırakırsan yeniden doğarsın, ben 10 sene önce bıraktım hayatımda yaptığım en iyi şey.