Scudo Sports

Sigara içmek performansı arttırır mı?

Tamamen saçmalık. Bu başlık nedir? Sigara içip merdiveni zor çıkan, nefes nefese kalan insanlar neyin performans artışından bahsediyor?

Scudo
Sigara insan yaşamının kısalmasına neden olur.Faydası vardır vs gibi şeyleri söyleyen kişilerin kafasında bir tahtası eksiktir.Şuan bunu yazarken onkolojide babamın tedavisi için Pet Ct çektirmeye geldik.9 aydır babamın akciğer kanserinden kurtulması için çaba veriyoruz.Sigaradan nefret ediyor şuan.Ama işte illa hasta olmak mı gerekiyor ? Siz siz olun performansınızı yükseltmek için sakın sigaraya başvurmayın.Organik beslenin iyi uyuyun yeter.Sağlıcakla kalın arkadaşlar.Saygılar...
Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.

11 Senedir sigara içen 7 senedir bisiklet süren biri olarak söylüyorum; manyak mısınız?

Diyelim ki performans arttırıyor, ki böyle bir şey yok, gerçekten sigaraya başlayıp performans arttırmak istiyor musunuz?
Bisiklette performansım artacak diye hayat kalitenizin düşmesini gözden çıkarabiliyorsanız bir psikologa görünmenizi tavsiye ederim.

Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.

11 Senedir sigara içen 7 senedir bisiklet süren biri olarak söylüyorum; manyak mısınız?

Diyelim ki performans arttırıyor, ki böyle bir şey yok, gerçekten sigaraya başlayıp performans arttırmak istiyor musunuz?
Bisiklette performansım artacak diye hayat kalitenizin düşmesini gözden çıkarabiliyorsanız bir psikologa görünmenizi tavsiye ederim.
Teşekkür ederim.Sizde biran önce bırakın!

Kanser olup testisleri* aldırdıktan sonra artan performanstan bahsediyorsa ben almayayım.
* düzeltme.

Son düzenleme:
Bu konu başlığının burda durması hayli garip. Konu başlığı şu şekilde olabilir: sigaranın performansa etkileri veya olumsz etkileri.

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Her şeyi bir kenara bırakın leş gibi kokarsınız, hele bir de ucuz diye kaçak olanı içiyorsanız 5 m den daha yakınınıza yaklaşılmaz.

• Beğen
Tepkiler: Tutmosis89
  • Sigara kansere neden olur
  • Aile ve toplum içinde huzursuzluğa neden olur
  • Gırtlak kanseri olmanıza yol açar
  • Ayakta kangrene neden olur
  • Çocuklar solusa bünyeleri zarar görür ve erkenden ölürler
  • Ölümcül amfizeme yo açar
  • Akciğerlerinizi mahveder ve solunum yetmezliği oluşturur
  • Kan akışını yavaşlatır
  • Ölümcül inmelere yol açar
  • Acı verici ağız yaraları oluşturur.
  • Sindirim sistemi aşırır derecede zarar görür
  • Kalp krizi riskini 10 kat arttırır.
  • Üreme hücrelerine zarar verir
Bisiklet performansını arttırır

bu basligin bir spor platformunda durmasi dahi , abesle istigal. Sigara ile spor ve kez'a performans artirimi nasil ayni cumlede kullanilabilir.
Siz , degerli dostlarimin da izniyle , bu basligin , degerli adminlerimiz tarafindan kapatilmasini rica ediyorum. @cazci @sccetin @Anonim @Tui Lui
Katılmıyorum. Bir konunun tabu, abes veya aykırı olması, onu tartışılamaz, hakkında konuşulamaz yapmamalı. Forum koro değil neticede.

(İlk mesajdaki araştırmanın bilimsel metodolojisini irdeleyen bir yazı yazmayı planlıyordum oysa.)

@Abdullah.R bu konu bir tabu benim icin ve saglikla ilgili bir durum ve kesinlikle hic bir bilimsel yaklasimin dahi "en azindan benim icin" bu konuda bir gecerliligi yoktur.,
Ancak unutmayiniz ki , bu forumu cok daha genc arkadaslar da okuyorlar.
Doalyisyla bu yazinin burada durmasi , bir genc arkadasimizi bile denemeye dahi itse , bizim icin cok buyuk bir hata olmaz mi?
Bunun bir sonrasinda , toz maddelerin , rampalardaki watt'a katkisini mi tartisacagiz ?
Dunyanin duz olusu yada yuvarlak olusu ile ilgili bilimsel kanitlar , metodlar , yazilar vs. paylasip tartisilabilinir ama bu konu kesinlikle "benim nazarimda" tartismaya kapalidir.

Ne saçma bir başlık ya. Her makaleye inanmayın. Kim yazdırıyor bu makaleleri! Spor ile sigara hangi mantıkla aynı cümlede geçebilir.
Aktif olarak bisiklet sürüp de sigara için adamı zaten anlamış değilim de bari böyle saçma bir konu kapansaydı keşke.
Sigarayı bırakmayı düşünüp de bu başlığı görüp vazgeçen biri olabilir. Yada sigaraya başlamaya meyli olup da bu başlığı görüp başlayan olabilir. Direk sebep olmaz belki ama bilinçaltında sebeplerden birisi olur.
Ben yaklaşık 15 yıl içtim. Çok güzel performans gördüm(!) Merdivenleri nefes nefese çıkıyordum. 50 metre koştuktan sonra tıkanıyordum. Sonra birden bıraktım ve bisiklet aldım. Hayatımda yaptığım en iyi şey diyebilirim.

Son düzenleme:
yüzde 15 eğimde yokuş aşağı giderken performansa olumlu etkisi olabilir. yatırım tavsiyesi değildir.

Sigara içmek her alanda performansı azaltır.
17 seneye yakın günde ortalama 2 paket içtim,2016'da da bıraktım. Sigarayı bırakınca hayatım pozitif yönde değişti.
En azından artık insanlara karşı kül tablası gibi kokmuyorum.

Orijinal yazının metodolojisini inceleyecektim ama zaten gerekenler söylenmiş.

@Murat B. yazının püf noktasına dikkat çekmiş, @Murat.Bagci daha da açıklamış, @mhtozel örneklerle açıklamış, ve @Caner Geyik tekrar açıklamış. Şimdi bunların üzerine yazıyı tekrar irdelemek lüzumsuz artık.

Lakin hala görüyorum ki çoğunluk bu yazıyı sigara veya sporla ilgili bir yazı olarak algılıyor. Yazının başlığını şöyle değiştirin kendi kafanızda: "Yarım gerçeklerle nasıl bilimsel sahtekarlık yapılabilire bir örnek makale". Yazı bu zira. Bir örnek. Burada sigara da, spor da, bu örnekte birer konu mankeni. Tekrar edeyim, makalenin sigara veya sporla alakası yok. Bilimsel metodoloji kullanımı hakkında bir deneme veya eğitim yazısı bu.

Mesela makine mühendisliğiyle alakalı bir akademik sitede şöyle bir makale görseniz:

Makale jant tellerinin aerodinamik etkilerini bilimsel olarak ortaya koysa. Artı, jant ağırlığının rotasyonel momentuma ve genel olarak bisikletin performansına olumsuz etkilerini de bilimsel olarak ortaya koysa. Fakat madalyonun sadece bir yüzünü ortaya koysa, tork iletimi ve ağırlık taşıma gibi bazı önemsiz(!) detayları saklasa. Ve netice olarak şunu çıkarsa: "En iyi jant, tek (1 adet) telli janttır."

Makalede öne sürülen gerçekler %100 bilimsel olarak ispatlanmış ve inkar edilemez şeyler. Lakin yine de vardığı netice yanlış, çünkü madalyonun sadece bir yüzünü inceliyor, diğer yüzlerini gözardı ediyor.

Ve makalenin önsözünde de açık açık: "Doğru bilgilerden yanlış metodolojiyle çıkarım yaparsanız, yanlış neticeye varırsınız. İşte bu yazı da buna bir örnektir" diye uyarsa... Siz hala yazının ana mesajını bir yana koyup, tek telli jant iyi midir, kötü müdür, bunu mu tartışırsınız?

Tekrar edeyim. Bu makalenin ne sigarayla, ne de sporla ilgisi var. Metodoloji üzerine bir eğitim yazısı bu.

Tabii ncbi bir eğitim sitesi değil. Neden orada bu tür bir yazıya yer verildi anlamak güç. Sitenin müdavimleri tıp dünyasından ve akademik çevrelerden insanlar olduğundan, bu yazıyı görür görmez doğru mesajı alacaklardır. Lakin genel internet aramalarında da bu site sık sık genel halk kitlesinin karşısına çıkar. Her ne kadar makalenin başında imalı bir uyarı yapılmış olsa da, bunu çok kişi atlayabilir ve yazıyı gerçekten sigarayla ilgili bir yazı gibi algılayabilir. Yani geniş halk kitlelerine yanlış mesaj verebilir bu yazı. Ncbi sitesine bu şekilde şikayet edilse, veya reddit gibi ortamlarda gündeme getirilse, tepkiler oluşur ve bu yazıyı ncbi'dan kaldırırlar diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bence bu Başlık kapatılsın . Sağlık Sigaraya zararlı ! 😁

Elektronik sigarayla bırakabilen oldu mu arkadaşlar.

Elektronik sigarayla bırakabilen oldu mu arkadaşlar.
Ben bıraktım. Günde 2 paket camel içiyorken e-sigara kullandım. Ama sigara içmeden sadece e-sigara. 11 ay sonunda onu da bıraktım. 5 sene kadar oldu. Tavsiye ederim.

Geri