Elektronik sigaradaki e vitaminlerinin denetimsizliğinden birkaç kişinin zehirlendiğini okumuştum. Fazlası akciğeri tıkıyormuş, sahte ürünlerde karşılaşılmış.
Elektronik sigara kullanırken çok araştırmıştım. Son 4 yılda neler oldu hiç bilmiyorum fakat, o dönemde max 4 seneye kadar kullananlar arsında her hangi bir sıkıntı hiç bir araştırmada çıkmamıştı. Uzun vadede ne olur, ben 1 sene kullandım 5 sene sonra o 1 sene yüzünden bir şey çıkar mı bilmiyorum böyle bir araştırma yok henüz.
Elektronik sigarada mekanik sorunlar yaşanabilir, coil yaparken ya da başka sebeplerle patlama (yalnızca mekanik modellerde) sorunu ya da aşırı ısınma. Yanlış kullanım sonucu pillerle olabilecek sorunlar.
Ayrıca gene kullanılan lilitlerde nereden geldiği meçhul sıvılar olursa bu da bir açık kapı.
Ben son dönemde likit değil direkt olarak baz kullanıp nikotin ekliyordum içerisine, aroma yok, kolu yok, merdiven altı imalat yok. Örneğin BASF markasının baz sıvısı direkt alıp içine nikotin ekleyip kullanıyordum. Bu şekilde merdiven altı imalattan uzak durmuş oluyordum. Nikotin de aynı marka olunca risk olmuyordu.
Gene de tek bir açık kapı kalıyor. Nikotin miktarı.
Yanlış oranla kullanım ya da bilinçli fazla kullanım sonucu nikotin zehirlenmesi işten bile değil. Bu konuda gerçekten de bilinçli davranmak gerekiyor. 6mg ya da 36mg arası oranlar, hassasiyet azalıp 48 ya da daha fazlasında nikotin zehirlenmesi yaşama riski var.
Zaten elektronik sigaranın bu açık kapıları olması sebebi ile deneyim ya da standardizasyon olamayacağı için yasaklı ürünler içerisinde. Yoksa philio morris in IQOS denen zırvası da insanları kandırmak ve cebindeki parayı almak dışında bir işe yaramıyor. Neymiş daha az ısıda tütünü ısıtıp yakmadığı için daha sağlıklı/zararsız mış. Yalan. Tek avantajı içeriği ile oynama şansı kullanıcıya verilmediği için gidip kendini zehirleme imkanını vermiyor...