Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigara içmek performansı arttırır mı?

Elektronik sigaradaki e vitaminlerinin denetimsizliğinden birkaç kişinin zehirlendiğini okumuştum. Fazlası akciğeri tıkıyormuş, sahte ürünlerde karşılaşılmış.

Scudo
Elektronik sigaradaki e vitaminlerinin denetimsizliğinden birkaç kişinin zehirlendiğini okumuştum. Fazlası akciğeri tıkıyormuş, sahte ürünlerde karşılaşılmış.
Elektronik sigara kullanırken çok araştırmıştım. Son 4 yılda neler oldu hiç bilmiyorum fakat, o dönemde max 4 seneye kadar kullananlar arsında her hangi bir sıkıntı hiç bir araştırmada çıkmamıştı. Uzun vadede ne olur, ben 1 sene kullandım 5 sene sonra o 1 sene yüzünden bir şey çıkar mı bilmiyorum böyle bir araştırma yok henüz.
Elektronik sigarada mekanik sorunlar yaşanabilir, coil yaparken ya da başka sebeplerle patlama (yalnızca mekanik modellerde) sorunu ya da aşırı ısınma. Yanlış kullanım sonucu pillerle olabilecek sorunlar.
Ayrıca gene kullanılan lilitlerde nereden geldiği meçhul sıvılar olursa bu da bir açık kapı.
Ben son dönemde likit değil direkt olarak baz kullanıp nikotin ekliyordum içerisine, aroma yok, kolu yok, merdiven altı imalat yok. Örneğin BASF markasının baz sıvısı direkt alıp içine nikotin ekleyip kullanıyordum. Bu şekilde merdiven altı imalattan uzak durmuş oluyordum. Nikotin de aynı marka olunca risk olmuyordu.

Gene de tek bir açık kapı kalıyor. Nikotin miktarı.
Yanlış oranla kullanım ya da bilinçli fazla kullanım sonucu nikotin zehirlenmesi işten bile değil. Bu konuda gerçekten de bilinçli davranmak gerekiyor. 6mg ya da 36mg arası oranlar, hassasiyet azalıp 48 ya da daha fazlasında nikotin zehirlenmesi yaşama riski var.

Zaten elektronik sigaranın bu açık kapıları olması sebebi ile deneyim ya da standardizasyon olamayacağı için yasaklı ürünler içerisinde. Yoksa philio morris in IQOS denen zırvası da insanları kandırmak ve cebindeki parayı almak dışında bir işe yaramıyor. Neymiş daha az ısıda tütünü ısıtıp yakmadığı için daha sağlıklı/zararsız mış. Yalan. Tek avantajı içeriği ile oynama şansı kullanıcıya verilmediği için gidip kendini zehirleme imkanını vermiyor...

Sigaranın EPO gibi hematokriti yükselttiğine dair makaleler var. Ama tabi bunun yanında o kadar çok zararı var ki faydası ihmal edilir 😄

Sigarayı bırakma konusunda ciddiyseniz bu kitabı öneriyorum:

(link)

Bir gün çat diye bıraktım ne e sigara ne nargile. 4 sene geçmiş. Bisikletin payı büyük.

Başlığın ismi “Sigara içmek performansı artırırım”?

denedim, günde 3 paket içiyordum ve en fazla ortalama hızım 100km/s idi, günlük paket sayısını 6 ya çıkardım ve şimdi ortalama 150 km/s gidiyorum. Artık sigarayla yatıp kalkıyorum.
Hız konusunda yanlış anlaşma olmasın, 150km/s hızı sabit olarak düz yolda tutabiliyorum.

Elektronik sigarayla bırakabilen oldu mu arkadaşlar.
3 yıl oldu ateşliyi bıraktım elektroniğie devam. Bisiklet yürüyüş performansım çok arttı. Sigara içmeyenlere göre hala nefesim hışırtılı ama idare ediyorum

Ben hayatım da bu kadar saçma bir konu görmedim.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50 ve enzo
sigaranın, insanoğluna ne gibi katkı sağlayabileceğini aklım almıyor. katkı sağladığı tek birşey varsa o da devletin vergi bütçesidir.

Elektronik sigarayla bırakabilen oldu mu arkadaşlar.
3 yıl oldu e cig ile ateşliyi bırakalı. E cige devam ediyorum. Bi ara denemek için bıraktım bunuda, sonra keyfi buharlamaya devam kararı aldım. Arada Everest Dağı kadar fark var, biline.

3 yıl oldu ateşliyi bıraktım elektroniğie devam. Bisiklet yürüyüş performansım çok arttı. Sigara içmeyenlere göre hala nefesim hışırtılı ama idare ediyorum
Bir de elektrikliyi bırakın içinizdeki canavar gün yüzüne çıksın öyle konuşalım. Ben de öyle diyordum sigara içerkenki halime göre iyiyim diye. Bir iki gün evde unutup akşam geldiğimde içime çektiğimde "bu ne lan" dedim resmen, boğazım kurudu birden. Sonra bırakınca anlıyorsunuz hanyayı konyayı 😁😁

• Beğen
Tepkiler: areklim
Bir de elektrikliyi bırakın içinizdeki canavar gün yüzüne çıksın öyle konuşalım. Ben de öyle diyordum sigara içerkenki halime göre iyiyim diye. Bir iki gün evde unutup akşam geldiğimde içime çektiğimde "bu ne lan" dedim resmen, boğazım kurudu birden. Sonra bırakınca anlıyorsunuz hanyayı konyayı 😁😁
umarım bir gün onu başarırım :)

Ben hayatım da bu kadar saçma bir konu görmedim.

Ben de aynısını düşünüyorum.

Ama diğer yandan da şöyle bir detay var, nikotin uyarıcı olduğundan performansı arttırıyor.

Özellikle nikotin yazdım, sigara ise külliyen zarar. Sigarada iyilik aramak kansere olumlu bakmakla eşdeğer.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Bende 3 aydir elektronik kullaniyorum ve sukur artik aramiorum nasipse bundan da kurtulurum
Nikotini birden düşürmeyin, azar azar düşürün. Sonra bir gün bilerek unutun evde cihazı. Akşam gelene kadar asla sigara otlanmayın ama sağdan soldan, zaten sigara hiç içmeyin, akşam eve gelince cihazı alıp bir nefes çekin.

İşe yaramazsa birkaç ay sonra gene aynısını yapın. Bir gün yarayacak. 2. Günde evde kalsın diyeceksiniz. Sonra bir çekilte bu ne ya ben ne içiyorum diyeceksiniz. Hooop bitti gitti olacak. Hadi hayırlısı. 😉

Nikotini birden düşürmeyin, azar azar düşürün. Sonra bir gün bilerek unutun evde cihazı. Akşam gelene kadar asla sigara otlanmayın ama sağdan soldan, zaten sigara hiç içmeyin, akşam eve gelince cihazı alıp bir nefes çekin.

İşe yaramazsa birkaç ay sonra gene aynısını yapın. Bir gün yarayacak. 2. Günde evde kalsın diyeceksiniz. Sonra bir çekilte bu ne ya ben ne içiyorum diyeceksiniz. Hooop bitti gitti olacak. Hadi hayırlısı. 😉
İnsallah 👍

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Ömer Hayta’nın meşhur bir sözü vardır: Ne kadar duman o kadar randuman.

Ben içici değilim fakat mega pasif içiciyim gerek iş yerinde gerek evde aşırı şekilde sigaraya maruz kalıyorum ama performansımı etkilendiğini sanmıyorum düzenli sürüyorsanız bisikleti sıkıntı olmaz ki bu yüzden uyarıcı falan diye içmek de saçma olur öyle uyarıcıya ihtiyacınız varsa gidin amonyak alın sürüşten önce koklayın

• Beğen
Tepkiler: sahrana
Geri