Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigarayı nasıl bırakabiliriz?

Sigarayı bıraktınız, tekrar başlamayı düşünüyormusunuz?

• Evet

• Hayır

• Toplam katılım
    149
Ben 2 gün önce tekrar denedim ve ikinci başarılı bir şekilde 2.güne ulaşan denemem.Şu an bile kendimi iyi hissediyorum. Artık üzerime sinen sigara kokusunu bile alabiliyorum.İnşallah bu denemem de diğerleri gibi başarısızlıkla sonuçlanmaz.Ama öyle hissediyorum ki bu sefer bitti.Çünkü artık fazla aramıyorum bu illeti.

• Beğen
Tepkiler: sprint
Scudo
@matrixod

Bırakırsın inşallah, öncekiler gibi olmasın.
Başarılar kardeşim.

• Beğen
Tepkiler: matrixod
Önce gerçekten istek, kendini ve başkalarını kandırmadan istek. Kararlılık, azim, red. Etrafımda/etrafınızda 10-20-30,... yıl sigara içmiş sonra bırakmış birçok örnek var. Bunları dinlediğimde sigara içme keyfinden(!) imtina etmiş, zorluklarla başa çıkmış azimli, istekli kararlı olduklarını gördüm.

Şimdi sigarayı bırakmak isteyen arkadaşlar gerçekten bırakmak istiyor musunuz?

Çok zor olduğunu tahmin ediyorum ama istek azim ve kararlılığınızla bunu bırakabilirsiniz, -yanlış anlaşılmasın- kendinizi kontrol edebilirsiniz.;)

Olaya bir örnek yönüyle bakalım:
Acaba ciddi bir sigara tiryakisi olan (mesela günde 3-4 paket içen) ve ardından ıssız adaya düşen Robinson adada bir şekilde beslense ama sigara bulamasa;

Sigarasızlıktan rahatsız olmayacak mı?
Mecbur kalıp sigara aramayacak mı?
Sonunda o ister istemez sigarasız yaşamak zorunda kalmayacak mı?
Soruların cevabı "evet".

Robi uzun süren açlıktan, suzusluktan ölebilir ama uuuuuuuuzuuuuun uuuuuzuuuun çok uzun sürse de hatta ömrünün sonuna kadar sürse de sigarasızlıktan ölmez!

Yazıdıklarımın faydalı olmasını temmenni ederim,
Saygılarımla

Ben hala sigara içen ama her an bırakmaya niyetli biriyim. Topiğin bu konuda bana yardımcı olacağını düşünerek okumaya başladım. Daha önce bir kaç kez denemem olmuştu, sanırım dediğiniz doğru herşey beyinde bitiyor. Bana yeniden bırakma isteği verdiğiniz için teşekkürler

açıkcası yorumları falan okumadım yani yazacaklarımı başkası zaten yazmışsa şimdiden özür dilerim

17 yaşındayım hiç sigara içmedim içmeyi de düşünmüyorum ama annemle babam uzun bir süre içtiler o yüzden onların yaptıkları yöntemi anlatmak isterim :)

kendilerine bir gün belirlediler 1-1.5 ay sonrasına yani bugün 27 nisan olduğuna göre onlar 15 haziranı belirlediler o güne kadar her günü daha az içerek ve her günü 15 haziranda kurtuluyorum bu illetten diyerek geçirdiler 14 haziranda son sigaralarını içtiler ve 15 haziranda tamamen kurtuldular üstelik hiç zorlanmadan :)

daha önce de bırakmış ama tekrar başlamışlardı ama bu yöntemle söylediklerine göre yanlarında ne kadar sigara içilirse içilsin canlarının hiç istemediklerini söylediler :) o günden beri de hiç içmediler bence deneyin :)

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
26 gün sonunda 2 tane anadolu 1 tane tekel 2001 :boese157: :boese157: nerdeyse bütün arkadaşlarım sigara içiyor umarım bugun son içtiğim 3 tek olur ama her bakkala markete girişimde gözüm paketlerde kalıyor inan insanın iredesini sınıyor bu meret nerden başladım ki :ci: :ci: :ci:

ben sigarayı bıraktım diyemiyorum, çünkü aradan 2 yıl geçse bile tekrar içmeye başladım. o yüzden buna ara verme diyebilirim.her şeyden önce işin psikolojik ve fizyolojik yönleri bir arada ele alınmalı.ilk olarak azaltma gibi bir yöntem kesinlikle boşunadır.@gurkankas
paket saklanmamalı ve mümkünse eşe dosta yanınızda içmemelerini söylemelisiniz.sigarayı aratacak yiyecek ve içeceklere (örneğin alkol, kahve, çay vs.) belli bir süre uzak durulmalı.
sonuçta siz isterseniz olur.bırakınca kendinizi eksik hissetmeyin, daha da önemlisi sigarayı tabu haline getirmeyin çünkü yasaklar sizi kendine çeker.son olarak en son sigara içtiğiniz günü saymayı bıraktığınızda bu illetten kurtuldumuşsunuzdur bundan sonrasında size sadece yeniden başlamamak düşüyor.bırakmak isteyenlere kolay gelsin..

Bir arkadaşım omuzuna yapıştırdığı nikotin bandı sayesinde bıraktı kısa zaman önce. Deneyebilirsin. Dipnot olarak belirteyim, günde 3 paket içiyordu :)

sigarasız bir hayat düşünemiyorum mis gibi dumanı çekiyorum içime birde bırakmıyorum içimde tuuyorum bırkaın arkadşalar bence için nasılsa içen de ölüyor içmeyende sonuyçta dünyada ne için bulunduğunuzu unutmayın için abiler boş verin

@Mösyö-balerin

Atın ölümü arpadan olsun hesabı......
Bu müthiş destek için çok teşekkür ederiz. :rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: Mösyö-balerin
benim deneyimim de şu oldu

sigara bırakmaya çalıştım 2 ay falan bıraktım o iki ayda deli gibi iştahım açıldı ve feci kilo aldım ve kendi kendime bu böyle olmayacak deyip tekrar içmeye başladım... :)

Sonra da farkettim ki bu sigara bırakma kiloları kalıcıymış yani başlayınca geri vermiyorsunuz o kiloları...

Sonuçta bunu şu yüzden anlattım. sigara bırakılınca illa ki kilo alıyorsunuz yaklaşık 6 ay boyunca. Bunu da göze almadan bırakmaya çalışmak bırakamamayı getirebiliyor sakın ola "ayı gibi oldum şunları verene kadar içeyim sonra bırakayım" tuzağına düşmeyin. Çok aptalca ve yalandır beyninizin siz sigara için diye kurduğu senaryolardan biridir

yemeyin

Sigarayı bırakmayı bıraktım. :( 4 gün sonunda yeniden başladım. Yazın memlekete gidince annemlerin yanında içmiyorum. Orda yeniden bırakacağım. İnanıyorum daha kolay olur. Zira burda ev arkadaşlarımın hepsi içiyor ve canım ne zaman sigara istese bir oda yakınımda sigara bulunuyor. Daha da önemlisi şu an için kendimi hazır hissetmiyorum. Eskiye nazaran daha az içiyorum en azından. Günde 15 sigaraya düşürdüm.

Gece uykularımı düzene soktuğumda o kadar fazla sigara içmediğimi fark ettim. Bilgisayar başında fazla oturmazsam da fazla içmiyorum.
Yemeklerden sonra illa ki yakıyorum bir tane.
Çay içerken Allah'ın emri gibi bir şey.
Otobüs beklerken de içiliyor meret.

Zannedersem önce ne gibi durumlarda sigara yaktığımın listesini çıkarıp sonra bu liste üzerinde çalışmam gerek.

Şu ana kadar defalarca bırakmayı denedim ve defalarca başarısızlıkla sonuçlandı. Bu da beni yıldırıyordu. Hatta bi ara sigarayı bırakmayı bırakmanın en iyi çözüm olacağını düşünmeye başlamıştım. Ev arkadaşlarım sigarayı bırakmaya çalışırlarken ben denemiyordum bile.

Ama şimdi inanıyorum ki ben sigarayı bırakacağım. defalarca başarısız sonuçlanmış olsa da, defalarca başarısız sonuçlanacak olsa da bırakacağım. Amma bugün amma yarın.

"Hep yenildin, yine yenil, daha iyi yenil."

• Beğen
Tepkiler: Özgür Nevres
mrb dün gece bu başlığı görünce hiç aklımda böyle birşey yokken aniden sigarayı bırakma kararı verdim yaklaşık 10 senedir içiyordum bu mereti bir kaç defa denemiştim ama başarısızlıkla sonuçlanmıştı ama bu sefer kararlıyım bu son denemem olacak. Başlığı açan arkadaşa teşekkür ederim. (Şu ana kadar iyi gidiyorum baya kafaya koydum yemek sonraları haricinde canım bile istemiyor.)
BIRAKACAĞIMMMMMMMM! :)

• Beğen
Tepkiler: Nail USANMAZ
Arkadaşlar bende siagrayı bırakıp ve lanet şeyden kurtulan birisi olarak tavsiyem herkesin dediği gibi aynı olacak irade.Fakat tavsiyem onu hiç aklına getirmemek onun nekadar saçma bir alışkanlık olduğuna kendini inandırman lazım ben birazda bırakmamı buna bağlıyorum çünki şu an bana ağzından duman çıkartan insanlar o kadar komik geliyorki anlatamam işte bunu başarman lazım yani o dumanı içine çekip bırakınca nelere zarar verdiğini ve dışarı bırakınca yine nelere zarar verdiğini düşün bukadar zararlı birşeyi senin gibi bilinçli ve bu forumda bulunduğuna göre sportmen bir insanın içmesi normalmi bunları düşün umarım bırakırsın şimdiden başarılar.

• Beğen
Tepkiler: Onur Berberci
İki hafta önce bisikletçi bir arkadaşımın daveti üzerine pedala bastığım gibi yıldız korusuna gittim ve ilk kez toprak yolda bisiklet sürme şansım oldu. Arkadaşım yıllardır bisiklet süren, sigara kullanmayan sıfır km ciğerlere sahip ve bisikletle 7500 km yapmış bir insan:) Haliyle patikalarda tırmanırken baya tozunu yuttum kendisinin ve o an kafama dank etti durum. O gün bugündür sigara içmiyorum diyemeyeceğim içemiyorum.
Sigarayı bırakmak isteyen arkadaşlara tavsiyem bisikletlerini alıp ister toprak yol olsun ister asfalt rampa tırmansınlar. Ciğerler oksijenin tadını aldı mı bir kere sigaraya elveda:)
Sağlıklı pedallamalar diliyorum hepinize

• Beğen
Tepkiler: Mösyö-balerin
arkadaşlar malesef sigarasız bir hayat düşünemiyorum bırakamıyorum bir türlü ama sigarıasız da olmuyor be abiler çok pis bir meret bu çektikçe çekesi geliyor oh diyorum ama sonuçta zararlı biliyorum ama beni hiç etkilemiyor nedense bu yüzden bırakmıcam sigarayı seviyorum kimisi sevmez ama sonuçta bu da benim düşüncem sigara benim arkadaşımdır böyle yani

@Mösyö-balerin

İnsanlar burada bir birlerine destek olarak bırakmaya ya da bırakma fikrine kendilerini alıştırmaya çalışıyor. Bu şekilde onları rahatsız edersiniz.

evet arkadaşlar geçen hafta aniden verdiğim kararla sigarayı bırakma çabalarına girmiştim hala devam ediyorum hatta artık bıraktım diyebilirim bu topiği açıp birden bu düşünceyi aklıma sokan Nail Uslanmaz'a teşekkürü bir borç bilirim. İnşallah sen de bırakabilirsin. Şu anki durumuma gelince yemek sonraları haricinde aklıma bile gelmiyor. Yemek sonraları canım çekiyor tabi ama müthiş irademle yeniyorum :) Bırakmayı düşünen arkadaşlara önerim azaltarak olmuyor daha önce denedim. Şimdi birden bıraktım paketi bile bitirmedim attım. Şu zaman bırakacam bu zaman bırakacam diye de ertelemeyin çünkü o zaman hiç gelmiyor biliyor. Belki büyük konuşma diyebilirsiniz ama büyük konuşuyorum ben bu illeti bıraktım. Dönüşü yok artık :)

• Beğen
Tepkiler: Nail USANMAZ
Geri