Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigarayı nasıl bırakabiliriz?

Sigarayı bıraktınız, tekrar başlamayı düşünüyormusunuz?

• Evet

• Hayır

• Toplam katılım
    149
Scudo
selamlar
sigara bırakma işinin pek ilginç bir zorluğu var.
neden sonuç ilişkisi...
örneğin herhangi birine 4 katlı bir binadan atla derseniz öleceğini ya da zarar göreceğini düşünür yapmaz.
kimse bir hareketli bir aracın önüne kendini atmaz.
ancak sigarada, içilen bir adet sigara sonunda, her hangi belirlenmiş bir zarar çok net olarak gözlenmez.
neden sonuçtan uzaklaştığı için beyin arayı bahaneler le doldurmakta işi yavaşlatmakta ve sonuca gidememektedir.
asli olarak sigara kullanıcılarının hepsi zararlarını bilir.
zannediyorum ki bildiği bu zararların kendi başına gelmesi konusunda
kişiye, yaşamda kalmasına neden olan içgüdüsü, ironik bir biçimde
yardımcı olmakta içsen de bişiy olmaz, yani sana bir şey olmaz! demektedir.
bu nedenle sigara bırakma konusunda azaltarak bırakın
birden kesin bırakın
nikotin bandını deneyin
gibi fikirler pek güçlü görünmüyor
mevzuya yanlış yerden ya da yerlerden bakıldığını düşünüyorum
peki önerim ne olabilir.
örneğin kişiye içilen her sigaranın vücudundaki değişikliklerini an be an görsel olarak göstersek doğrusu pek çabuk sonuç alırdık.
(böbreklerinde kanser başlaması için 600 saat kaldı. akciğer kanserine 800 gün . sigara içenlerin midelerinde yapışmış kalmış besin parçalarının görüntüsü vd..)
bir ara 66-00 telefonlar için bir sigara bırakma programı vardı
sigarayı bıraktığınızda vücudunuzda ki değişiklikleri ordan (ortalama )takip edebiliyordunuz. bu da yukarıda ki örneğin tersi.
(sigarayı bıraktın 2 saat sonra kalp atışı düzende, tansiyonun şöyle ciğerin bu durumda vb)

şimdilik kendimde araştırdığım bilgiler bu kadar
saygılarımla

Bırakalı 8ay civarı bir süre geçti,çok memnunum,şükürler olsun Allah'a.Ancak şunu belirteyim sigarayı bıraktığım dakikadan itibaren değil ağzıma,elime bile 1sigara almadım.Sigarayı bırakan biri olarak da içilen ortamlara girmemeye çalışıyorum.pasif içici durumuna düşmeyin o da ciddi bir tehlike sağlık açısından.

Bırakamıyorum,istemiyorum vs. demeyin.Allen Carr'ın kitabını tavsiye üzerine pdf olarak okudum gerçekten faydasını gördüm.Bıraktıktan bir gün sonra bu kitabı okudum konsantre olmama çok yaradı,tavsiye ederim kesinlikle.Netteki bazı videolar da bir nebze konsantre olmanızı sağlayacaktır.

Her sey bir kenara sadece sigarayı bırakmak icin degil her ne olursa olsun bırakmak istiyorsanız önce beyinde bitirmeniz gerekmekte.Ama suna bir gercekki insan unutmak istedigi seyi sürekli tekrarladıgından dolayı unutamaz dolayısıyla sigarayı unutmanız zor ama sadece ona nefretle bakmayı ögrenmek gerekli.

sigara tiryakilerinde sigara içme isteği bazı durumlarda üst seviyeye çıkar.üzüldüğünde,sevindiğinde,heyecanlandığında vs..sigara içmeyen kişilerde
bu durumlarda vücut endorfin isimli bir salgı salgılar.ama tiryakilerde nikotin bu salgının yerine geçer ve vücut artık endorfin salgılamaz.
bu bilgiyi sigarayla savaş vakfından almıştım.bunlar 3 seanslık bir ışın tedavisiyle vücuttaki endorfini harekete geçirip sigara içme isteğini bitiriyorlar.
ayrıca çay kahve gibi tetikleyicileride bir süre hayatından çıkarman gerek.
tabiki herkesin dediği gibi olay önce beyinde bitecekki dış müdahaleler etkisini
göstersin.başlarken kendine söyleyeceğin şey SİGARAYI BIRAKMAYA KARAR
VERDİM olmalıdır.bunuda vakıfta söylemişlerdi.
ikinci yöntem olarakta bırakan arkadaşların dediklerine göre sürekli içtiğin sigarayı değiştirmek.yani hergün değişik marka sigara kullan.birsüre sonra
sigaradan nefret ediyormuşsun.
bunları deneyip başarırsan bizede söylersin belki bende bırakırım...

herkeze selam burada bi arkadaşın youtube dan koyduğu video yu izledikten sonra sigara hakkındaki tüm fikirlerim değişti ve sigarayı bıraktım bu gün itibari ile 24 saat geçti ama ben buı illet ve lanet şeyi bıraktım arkadaşlar eminim sizde bırakabilirsiniz ve youtube dan diğer videolarıda izleyin lütfen .
ben bir babayım ve kızımın benim yüzümden zehirlenmesini ve sağlıksız büyümesine razı olamam dahada önemlisi bilsemki sigara bırakırsam 1 gün daha fazla yaşayacağım kızımla beraber 1 gün için bırakın 1 günü 1 dakika bile için sigarayı bırakırım... o benim herşeyim

• Beğen
Tepkiler: Nuri Kongur
@EXTASY

:) benim kızda ben sigara içerken yanağımdan öpmek istemezdi. 1.5 seneyi geçti bırakalı ve hayatımdan çok memnunum

öncelikle sigaranın zararlarını çok iyi araştırmak gerekiyor çoğu kişi ben biliyorum zaralarını dese de gerçekten bilmeden sölüyo gerçek zararlarını öğrenen biri sigarayı bence içmez bunun yanında iradesine sahip olması kişi baçka sorun kalmadan sigara bırakılır

Sigarayı bırakamayanları anlayabiliyorum, bağımlılıktan kurtulmak kolay değil.
Ama çocuklarının yanında sigara içenlere çok kızıyorum.
Bağımlısın tamam ama çocuğunun yanında içerek neden onu da zehirliyorsun
biraz zahmet et sokağa çık, balkona çık orada iç sigaranı.:boese157:

Size kes,nlikle katılıyorum benim babamda benim yanımda içiyo ve bende kızıyorum ama yinede içiyor.Buna bir çare bulmam lazım........

@Ekrem Özarslan

benim babam da hepberaber oturduğumuz odada içerdi ben de yalvarırdım içme şu sigarayı diye ama neyse ki artık içmiyor daha doğrusu içemiyor 1997 yılında akciğer kanseri teşhisi ile ameliyat oldu ve tedavi gördü. 2 yıl ömür biçtiler hala yaşıyor. umarım sigara kullananlara böyle bir ders olmadan sigarayı bırakırlar

@Mösyö-balerin

Sigarayı bırakalı 1 ay oluyor.

bende daha önceleri aynen sizin gibi düşünüyordum. şimdi ne kadar yanlış ve zavallı düşüncelermiş deyip kendi kendime eğleniyorum.

sigarayı bırakma kararı aldığım zamanlarda, sigaranın beni psikolojik olarak rahatlattığına inanan zavallı beynimle yaptığım gözlemlerde, sigara içmeyen kişilerin sigara içenlere nazaran daha sakin, mülayim ve sinirlerini yıpratmadığını gördüm. şaşırdım. oysa ben rahatlamak için içiyordum sigarayı, aslında tam tersi etki yaptığını gördüm. bıraktım.

sigarayı bırakmayı düşünen arkadaşlar, önce kendinize yalan söylemeyin, sonra insan gibi yaşayın. leş gibi değil, insan gibi.

babam da aynı görüşleri savunuyordu. benim en yakın arkadaşım diyordu. babamın şuan çektikçe çekesi gelmiyor acıyı onun için günde 6 tane ağrı kesici ile duruyor. hayata o kadar bağlı ki ve içtiği sigaralar için o kadar pişman ki onunla birkaç gün geçirseniz çektiği acıları ve hayata bağlılığını görseniz emin olun böyle düşünmezsiniz!!!

ayrıca hariçten gazel okumuyorum 15 yıl ben de kullandım o lanet şeyi 2,5 yıldır bırakmış biri olarak yazıyorum

slm sigarasever arkadaşlar linke ilk defa bakıyorum ben dsigara kullanmıyordum fakat babam kullanıyordu ve birgün birdenbire paketi anneme verdi ve bıraktı anlayacağınız sigarayı bırakıyım diye kafaya takarsanız bıraktığınız andan itibaren hep aklınızda oluyo ve onu aklınızdan silemiyorsunuz bunu birçok arkadaşımda gördüm tavsiyem kendinizi sanki iğrenç birşey yiyor ya da içiyormuş gibi tiksindirmeye çalışın ve birdenbire bırakın ve hayatınızda o yokmuş gibi davranın çoğu kişide işe yaradı bu denemenizi öneririm.

arkadaslar bu videoyu indiriyorsunuz sakin kafayla sakin bir sekilde dinliyorsunuz ve yararını anlıyorsunuz sigarayı ben bu dvd sayesinde biraktım size irade'den bahsetmiyor sigarayı birakmak zor demiyor aradıgınız sigarayı bırakmassa saglıgınızı dusunuyorsanı size tavsiye gayet yararlı bir cözüm yolu

http://img30.imageshack.us/img30/825/sigaraybrakmannkolayyol.jpg

http://img188.imageshack.us/img188/825/sigaraybrakmannkolayyol.jpg

http://img32.imageshack.us/img32/825/sigaraybrakmannkolayyol.jpg

bunları download etmek biraz sorun oluyor arkadaslar ama degecegine inanıyorum ......

SİGARAYI BIRAKACAK ARKADASLARA SİMDİDEN BASARILAR BEN BU DVD SAYESİNDE BIRAKTIM aLLen Car adında birisi ingiliz kitabida var

:Linkler:

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

insallah. sizde benim gibi kurtulursunuz bu meretten ben 17 yasındayım daha bu yasta cigerlerim talan oldu benim gorusum su oldu

sigarayı buyuk bir iradeyle degilde onun ne kadar kotu bir aliskanlık oldugunu ve o sigarayı isteme icgudusunu kaldıracak formulu bulmus bu adam ALLAH RAZI OLSUN nediyim faydasını gorebilirseniz ne mutlu size bize hepimize

::::hayırlı aksamlar::::

eminim bir çok kişi daha önceden söylediklerime benzer bilgiler vermiştir ama ben yinede deneyimlerimi paylaşmak istedim belki bazılarına faydası olur:
ilk olarak gerçekten bırakmak istemek gerikiyor altını çiziyorum gerçekten bırakmak. ben bu süreci nikotin bantı ve gnc den aldığım doğal antideprasan ilaçla atlamma yolunu seçtim bütün nikotin bantını ortadan ikiye bölerek hergün taktım her paket bitişinde(15 gün) bir küçük dozdaki bantı alıp onuda ikiye bölerek en düşük dozdaki banta gelene kadar devam ettim daha sonrada bantı komple bıraktım.bu sürecdede kendime sürekli olarak hiç sigara içmemiş olduğumu telkin etmeye çalıştım 2paket içen biri olarak 1 senedir sigara içimiyorum ve işin ilginç yanı gerçektende hiç sigara içmeyen biri kadar sigaradan nefret eder durumdayım.son söz : bırakmanın zor olduğunu düşünen varsa bırakmayı gerçekten isteyip biraz iradeden sonra ne kadar kolay olduğuna şaşırıyor insan

Geri