Ben de e sigara ile bıraktım. 11 ay kullandım. Önceleri DL sonlarda MTL kullandım. 20 yıl sigara içmiştim. Günde 2 paket camel içerdim. 5 yıl oldu e sigarayı da bıraktım. Bu yazdıklarınız inanın e sigarayı bırakınca çok daha farklılaşacak. Size tavsiyem bir gün bilerek yanınıza almayın aleti. Kimseden otlanma şansınız yok zaten. Akşam eve gelince bir nefes çekin ve ne demek istediğimi anlyacaksınız. Sonra bir gün daha bırakın. İddia ediyorum 2. Gün akşam çektiğinizde ne içiyorum la ben bu da ne böyle diyeceksiniz. Boğazı kurutan saçma bir şey olduğunu. Bir iki hafta hatta 1 ay geçsin işte o zaman sigara içmeden önceki gibi hissetmek neymiş göreceksiniz.şöyle açıklayım o zaman,
sigara icerken düz yolda yürürken bile çok cabuk terliyordum çok cabuk tıkanıyordum, e sigaraya geçince bunların hepsi bitti, kendimi e sigara icerken sanki en basinda hic sigarya başlamamis halim gibi hissediyorum, illaki e sigaraninda vücuda bi takim zararlari vardir ama benim hissettiğim olumsuz bir durum yok 5 senedir içiyorum, yanliz normal sigarayi birakinca fena iştah aciliyor,
sigara icerken 80 dim şimdi 110
Aynen size katılıyorum tamamen irade meselesi. Bırakamıyorum diyenler zihnen ve ruhen ya hazır değiller yada hazır olmak istemiyorlar. Arkadaşın bahsettiği gibi çok neşeli anlarimda oldu, çok üzüldüğüm zamanlarda, hatta birçok kişinin sadece televizyon programlarında gördüğü ortamlara da girip çıkıyorum ama bıraktığımdan beri ağzıma sürmedim şuan 8'nci senem. İleride ne yaparım bilemiyorum ama inşallah Rabbım bana yeniden sigaraya başlamayı nasıp etmez.Genelleme yapman doğru değil. Bıraktıktan sonra tekrar içmemek irade meselesi. Dedem 35 yaşında bıraktı şuan 80 yaşında içmiyor. Çevremde gençken içmiş ve bırakmış şuan 50-60 yaşını geçmiş çok kişi var. Ve ben sağlıklıyken bıraktım hiç bir sağlık sorunum yokken. İrade meselesi. Bisiklet sürüyorum, koşu yapıyorum. Hayat bu.
nikotin olayı bitse bile lanet aroma tadını arıyor insanben e-sigara ile biraktım.
ama e-sigarayı daha bırakamadım
...Bunlardan sonra olur ya, 2-3 gün sigara içmediniz... Ben sigarayı bıraktım diye düşünmeyin. Kendinize 2-3 ay verin ve KESİNLİKLE sigara içmeyin. Bir sigaradan birşey olmaz diye bir olay yok. Bir sigara içerseniz tekrar başlarsınız.
Olmuyor malesef. Oradaki manzaranın efkarı ile yakıyorlar bir tane daha...Onkoloji servisinde 30 dk geçirmeniz bence yeterli olacaktır.
Hâlâ kriz var demeyin. İlk başlarda olan krizler di mi bahsettiğiniz.Sanırım yaklaşık 15-16 yıl kullandım, 8 yıldır kullanmıyorum. Yaş 41 oldu ve başlamaya hiç niyetim yok.
Sigara krizlerinde yapılacak 3 şey var.
1.Nefes egzersizleri.
2.Mide’yi şişirecek kadar su tüketmek.
3.Dişleri fırçalamak.
Hâlâ kriz var demeyin. İlk başlarda olan krizler di mi bahsettiğiniz.