Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sırt ağrısı

yeni kullanıyorsan bisikleti benim çok başıma geldi el uyuşması zamanla güçleniyor kaslar sırt ağrısıda oturuş pozisyonunuzdan olabilir kadro büyük fazla uzanıp eğiliyor olabilirsiniz

Scudo
Sürüş pozisyonundan dolayı olabilir, gidon boğazını yükseltmeyi ya da sele borusunu alçaltmayı deneyin

@d.engin

Bildiğim kadarıyla seleye ayağınız yere değecek kadar indirmeyeceksiniz.Benim de bisiklete binince ayağım yere değmiyor çünkü sele ayarım mecburen yüksek. Sele ayarı da seleye oturduğunuzda bastığınız pedal yere yakınken bacağınızın tam olarak dik olmasıdır. Bükülme olmayacaktır. Tabi ayar yaparken topuğa yakın yere basmalısınız bununla ilgili bir çok yazı var forumda ve nette fotoğraflı açıklamalar var. Sele ayarını düzgün yaparsanız sırt ağrılarınızda kurtulabilirsiniz belki ve ayrıca eforunuzu optimum seviyede kulanırsınız ve ayrıca diz ekleminiz için de sağlıklı duruşu yakalarsınız. geçmiş olsun iyi pedallamalar.

Bir süre bisiklet sürünce ağrılar illaki azalacaktır. O zamana kadar sana tavsiyem, bisiklete çıkmadan ve turun bittikten sonra esneme hareketlerini yap. Isınmadan zor sürüşlere çıkma. Özellikle esneme hareketleri uzun süren ağrıları bir oranda azaltacaktır. Bu hareketleri youtubeda felan bulabilirsin. İlk sürüşlerimde sırasıyla kalçam, belim ve boynum benim de uzun süre ağrımıştı. Şu an ben de diz ağrısı çekiyorum, bacak kaslarımın yeterince güçlü olmadığından dolayı. Doktara gittim, tavsiyesi tabi ki bacak kaslarımı geliştirmem yönünde oldu. Kıkırdağa baskı yapıyormuş şu an. Bunları da söylüyorum ki ilerde başına gelirse şimdiden aklında dursun :D

arkadaşlar 3ay önce bian.speed ...bisikletimi ghost markayla değiştirdin fakat sırtında ve belinde ağrılar başladı.kadro boyuna kadar araştırdım ama ters olan hiç bilet yok görünüyor sebebi hakkında fikri olan veya önerisi olan varsa yardımcı olsun teşekkürler

Sele ve gidon ayarlarinizi kontrol edin. Sele yuksekligi, gidon yuksekligi ve sele gidon arasindaki mesafe, vucudunuza ve surus tarziniza uygun degilse bu tip agrilar yasarsiniz genellikle...

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
arkadaşım daha önce bu ayarları yaptım tekrar gözden geçireceğim .peki hocam bu ağrılar soğuktan terlemeden kaynaklı olabilirmi önereceğiniz sürüş kıyafetleri varmı ilginiz için çok teşekkür ederim

Bütün ayarları doğru yaptığınızı varsayarak kıyafet konusun da bisiklet üzerinde hem içlik olarak hem de üst olarak pamuklu giysilerden uzak durmanızı tavsiye ederim. Pamuklu kumaş teri tutuyor ve hafif bir esintide vücudu buz gibi yapıyor, sonuçta kasların tutulmasına sebep oluyor. İçlik olarak termal üst olarak mutlaka teri tutmayan ve hızlı kuruyan giysiler tercihiniz olsun.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Sırt ağrıları omurgamızın yanlarında uzanan ve vücudumuzun dik durmasını sağlayan m.eroctor spinae gibi derin gurup sırt kaslarından kaynaklanır. Uzun boylularda bu kas sık sık ağrır. Ayrıca bisiklet sürerken de kullanılan birçok kastan biridir. Kasın üzerindeki baskının azalması için bisikletin ayarının zie uygun yapılmış olması gerekir. Her şey normalse Vücudunuzu gidona yakın tutarak sürmenizi tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: sspl
Dunde belim inanilmaz agriyordu kalkamiyordum dun uzandim erken yattim sabah yine agriyordu dedim ben bugun bisiklete binerim belim agrisada 57 km yaptim belimde agri kalmadi ciddi diyorum inanilmaz agriyordu egilemiyordum simdide aciyorda eskisi gibi degil bence tam ayarlimi sele onlara bakin :)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Malesef aynı problemi bende yaşıyorum.Bende bisikleti kullandıktan sonra kürek kemiğimde omurilik kısmında dokunulmayacak kadar kötü bir ağrı oluyor.
Ayarların nasıl olması gerekiyor acaba.bisiklet konusunda yeniyim bu yüzden bisikletin parçalarının nereleri nedir tam bilemiyorum banada yardımcı olursanız sevinirim

Yillarca beraber bisiklet bindigim, pek cok defalar dag bayir 200 küsur kilometre mesafeleri yarim günde aldigim bir dostum benzeri agrilar yüzünden bisiklet sporunu birakmak zorunda kaldi. Buradan yola cikarak bir doktora danismanizi tavsiye edecegim. Daha önceden olmayan, sonradan sonraya ortaya cikan anatomik bir degisklik olasiligini göz ardi etmeyin. Arkadaslarin söyledikleri tabii ki dogru seyler, ana bu konuyu da inceleyin. Ayrica eger böyle bir durum yoksa, bisikletcinin bisiklete binmenin disinda yapmasi gereken jimnastik hareketlerin yaomazsaniz da bu tip agrilar ortaya cikabilir. Tek taraffli calisan adeleler ters tarafta agrilara sebep olurlar. Yani karin kaslari calismayan insanin sirti agrir gibi.

Uzun süreli kas spazmı olabilir. Benimde belim sürekli ağryordu.. hala arada ağrıyor. artık fıtık oldum sanmıştım. Bel filmi-MR hiç bişey çıkmadı. Doktor terleyip rüzgarı yediğin için kas spazmı oluşmuş dedi.

Teriniz üzerinizde soğumasın, kürek kemiği altına ve kaburgalara giren kramp benzeri ağrıların bir numaralı sebebi bu.Tur bitince pamuklu bir tişörtle değişin üzerinizdekini...

Aynı ağrılar bende de vardı. Seleyi biraz yükseltmek %90 civarında kesti. Yine var hiç olmuyor değil.. Sürüş sırasında pozisyonunuzu arada bir değiştirerek de zorladığınız kasları dinlendirebilirsiniz.

Ayni tarz agrilar bendede oldu. Pamuklu atlet giyiyordum. Onu giymiyorum. Birde selenin yere gore pozisyoju bende biraz ome yatikti. Internettw bir yerde bunun ayari.bisiklet uzrinde ike rahatca geriyw dogru selwde kalkilacak sekilde olmali gibi bir cjmle okudum. Seleyi yere tam paralel yaptim. Sele boyunu ve pasif diz mesafeainide tekrar kontrol ettim agrilarim kesildi.

GT-I9500 cihazımdan tapatalk ile gönderildi. Bu nedenle Türkçe imla hataları içerebilir. Kusura bakmayın.

Son gunlerde iki kurek kemigimin ortasi, omurga kismi agrimaya basladi. Ve bu sorun gunluk yasantimi epeyce etkiler oldu. Havalarinda sogumasiyla bisiklete ara vermememden kaynaklandigini dusunuyorum. Ama geceleri yatarken ister istemez sicak oluyor ozamanlarda agri gecmiyor uykudan uyandiriyor. Bisikletle surekli egik oturus ve ruzgar etkilemis olabilir, bu agri sizdede oldu mu? Olduysa doktora gitmeden zamanla geciyor mu?

@Asilzade hocam aynı ağrılar bende şehir bisikleti kullanırken oluyordu. yol bisikletine geçtikten sonra sanırım drop barın farklı tutuş pozisyonları sağlaması nedeniyle bu ağrılarım geçti eskiden 20 30 km sonra başlayan ağrılar yol bisikletiyle 100 km'de bile görülmedi. bir de bu tip ağrılar için egzersizlerle kasları kuvvetlendirmeyi öneriyorlar. o lokasyonu çalıştıracak hareketler bulabilirseniz faydası olacaktır.

Bende de sırt ağrısı gidonu alttan tuttuğum zaman oluyor. Bisikleti ilk aldığımda -yarış bisikleti- gidon sadece alttan tutulur diye düşünüyordum ve oldukça endişelenmiştim. Gidonu üstten tutunca bu sorunum geçti. Bu neden kaynaklanıyor olabilir?

Küçük bir örnek vereyim yeni bir arka aktarıcı aldığımızda fazla yüklenirsek yeni olduğu için kaydırma yapar vücudumuzda böyle ilk başta hafif tempo ile sürün sonra yüklenin faydası olacaktır tabi ben sizin kondisyonunuzun nasıl olduğunu bilmiyorum zayıflıktan diyeceğim ama bende 47 kiloyum böyle bir problem yaşamadım konu açamıyorum sorumu burdan sorayım bendede sol bileğim sızlıyor gidon ayarlarım bozuk olduğu için ya da farklı bir sebebten olabilir mi

Geri