Spartiat
🌲🌳🚴🚴🚴🌳🌲
- Tepki
- 13.311
- İsim
- H. Barış NEVRES
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Diğer
Merhabalar, üç dört aydır 29 jant MTB bisiklet kullanıyorum. Belimin üstü, sırtımın tam ortasında rahatsız eden ağrı mevcut. Elimle ağrıyan kemiğe dokundukça daha da ağrıyor. Bu durum çok rahatsızlık veriyor. Rüzgar, terleme, duruş bozukluğu, bisiklet ayarında hata vs. Sorun ne olabilir? Boyum 184, kilom 68. Bisiklet 19 kadro 29 jant MTB. Sele ayarını belirtilen şekilde ayarladım. Gidon 78 cm riser açılı olarak geçiyor. Üzerinde çizgiler var açı için. Ayarı nasıl olmalı? Gidonu tutan vidaları gevşetince yukarı aşağı oynayınca gidon uzaklaşıp yaklaşıyor, alçalıp yükseliyor. Tabi çok az oluyor bunlar. MTB seviyorum ancak bu ağrı yüzünden Hollanda tipli şehir bisikleti bile düşünmeye başladım.
Rüzgar ve terleme konusu rüzgarsız ortamda yavaş yavaş sürerken ağrı olup olmadığına bakılarak elenebilir.
Duruş bozukluğu varsa muhtemelen ortamın neden olduğu bir bozukluktur.
İç bacak boyunuz ne kadar? Bisiklet az da olsa küçükse sele fazla yükseltilip gidon aşağıda kalmış olabilir.
Gidonun açısını gidon en yakında ve yukarıda olacak şekilde ayarlandığında rahatlama olup olmadığı denenebilir.
Gidon boğazının üstünde spacer varsa onu alta alıp gidonu yükseltmek biraz fayda sağlıyor mu diye denenebilir.
Üstte spacer yoksa yükseltici ile biraz yükseltince ne olduğu denenebilir.
Kısa boğazla gidonu yaklaştırmak denenebilir.
Ayarlı ya da kısa ve yüksek açılı boğazla hem yakınlaştırıp hem yükseltmek denenebilir.
Tabii gidon açı ayarı ve spacer konumu değişikliği hariç masrafa girip yapılacak bu denemeler yerine bisiklet üstünde nasıl durunca daha rahat edildiği gidonun yerini sanal olarak değiştirerek denenebilir. Mesela sürüş sırasında elciklere parmak uçlarıyla uzanıp gidon daha geride ve yukarıdaymış gibi sırtı daha dik tutarken biraz rahatlama oluyor mu gibi.