Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sırt ağrısı

Merhabalar, üç dört aydır 29 jant MTB bisiklet kullanıyorum. Belimin üstü, sırtımın tam ortasında rahatsız eden ağrı mevcut. Elimle ağrıyan kemiğe dokundukça daha da ağrıyor. Bu durum çok rahatsızlık veriyor. Rüzgar, terleme, duruş bozukluğu, bisiklet ayarında hata vs. Sorun ne olabilir? Boyum 184, kilom 68. Bisiklet 19 kadro 29 jant MTB. Sele ayarını belirtilen şekilde ayarladım. Gidon 78 cm riser açılı olarak geçiyor. Üzerinde çizgiler var açı için. Ayarı nasıl olmalı? Gidonu tutan vidaları gevşetince yukarı aşağı oynayınca gidon uzaklaşıp yaklaşıyor, alçalıp yükseliyor. Tabi çok az oluyor bunlar. MTB seviyorum ancak bu ağrı yüzünden Hollanda tipli şehir bisikleti bile düşünmeye başladım.

Rüzgar ve terleme konusu rüzgarsız ortamda yavaş yavaş sürerken ağrı olup olmadığına bakılarak elenebilir.
Duruş bozukluğu varsa muhtemelen ortamın neden olduğu bir bozukluktur.
İç bacak boyunuz ne kadar? Bisiklet az da olsa küçükse sele fazla yükseltilip gidon aşağıda kalmış olabilir.
Gidonun açısını gidon en yakında ve yukarıda olacak şekilde ayarlandığında rahatlama olup olmadığı denenebilir.
Gidon boğazının üstünde spacer varsa onu alta alıp gidonu yükseltmek biraz fayda sağlıyor mu diye denenebilir.
Üstte spacer yoksa yükseltici ile biraz yükseltince ne olduğu denenebilir.
Kısa boğazla gidonu yaklaştırmak denenebilir.
Ayarlı ya da kısa ve yüksek açılı boğazla hem yakınlaştırıp hem yükseltmek denenebilir.
Tabii gidon açı ayarı ve spacer konumu değişikliği hariç masrafa girip yapılacak bu denemeler yerine bisiklet üstünde nasıl durunca daha rahat edildiği gidonun yerini sanal olarak değiştirerek denenebilir. Mesela sürüş sırasında elciklere parmak uçlarıyla uzanıp gidon daha geride ve yukarıdaymış gibi sırtı daha dik tutarken biraz rahatlama oluyor mu gibi.

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Scudo
Bisikleti geçen bir hafta kadar sırt çantası ile kullandım. İçinde de pek bişey yoktu. Telefon cüzdan. Çanta da en basit (link) yani. Buna rağmen sırtımı terletti. Durup ara verince yada sürüş sonunda terli terli rüzgar da çarpmış. Sonuç sırt ağrısı ve bisiklette görüntü olarak sevmesem de (link) aldım. Bundan sonra sırt çatası ile kısa süreli bile olsa sürüş yapmam.

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead
Bir kaç gündür yokuş çıkarken tuhaf bir şekilde sırtım ağrımaya başladı. Herhangi bir şekilde bir koltuk vs. ayarıyla oynamadım. Normalde 3-4 defa ağrısız çıktığım yokuşu ilk seferde tuhaf bir ağrı yüzünden çıkamıyorum. Sebebi ne olabilir? Sele yüksekliği doğru acaba seleyi ileri veya geri oynatmam bir işe yarar mı?

Selamlar
Son 4 aydır yaptığım antrenmanlardan sonra özellikle bacak kaslarımda (quads, Hamstrings, Gluteal, calf ve soleus) genel bir sürekli yorgunluk ve masaj sırasında ağrı hissi mevcut. Bu durum sırt kaslarım için de geçerli.
Öncelikle yaşımın 52 olduğunu belirtmeliyim, neticede bu durumun yaşla da alakası olabilir. Uzun mesafeler boyunca tekrarlayan hareketler kas yorgunluğuna neden olabilir. Bu tür aşırı kullanım belki de yaş ilerledikçe daha belirginleşiyor ve kasların iyileşme süreci zamanla yavaşlıyordur bilemiyorum.
Sürüşlerden sonra roller ile masaj yapıyor olmama rağmen bu genel kas yorgunluğu durumu devam ediyor. Bu durumu bike fit ile ilişkilendireceğim ancak dört ay öncesinde de yine aynı bisikletle aynı uzun sürüşleri yapıyordum, bu kadar yorgunluk ve süregelen ağrı durumu o dönemlerde olmuyordu.
Beslenmemde bir eksiklik veya dalgalanma yok. Kan değerlerim de normal.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşların fikirlerini dinlemek isterim.

Selamlar
Son 4 aydır yaptığım antrenmanlardan sonra özellikle bacak kaslarımda (quads, Hamstrings, Gluteal, calf ve soleus) genel bir sürekli yorgunluk ve masaj sırasında ağrı hissi mevcut. Bu durum sırt kaslarım için de geçerli.
Öncelikle yaşımın 52 olduğunu belirtmeliyim, neticede bu durumun yaşla da alakası olabilir. Uzun mesafeler boyunca tekrarlayan hareketler kas yorgunluğuna neden olabilir. Bu tür aşırı kullanım belki de yaş ilerledikçe daha belirginleşiyor ve kasların iyileşme süreci zamanla yavaşlıyordur bilemiyorum.
Sürüşlerden sonra roller ile masaj yapıyor olmama rağmen bu genel kas yorgunluğu durumu devam ediyor. Bu durumu bike fit ile ilişkilendireceğim ancak dört ay öncesinde de yine aynı bisikletle aynı uzun sürüşleri yapıyordum, bu kadar yorgunluk ve süregelen ağrı durumu o dönemlerde olmuyordu.
Yol bisikleti kullanıyorsanız bikefit yaptırmaya bakın. 4 ay öncesinde böyle sorunlar olmuyorduysa belki vücudun tolere edebileceği seviyeyi geçmiştir. Biraz yaş da olduğu için adapte olamıyordur. Sürüşler arasındaki dinlenme süresini arttırabilirsiniz. Performans sürüşü yerine zone 2 antremanlara ağırlık verebilirsiniz.

Bisiklet haricinde esneklik arttırmak için antreman da yapmayı eksik etmeyin. Söylediklerinizden yola çıkarak selenizin yüksekliğinin size göre fazla olabileceğini düşünüyorum. Bİkefit yaptırmazsanız bile youtubedan araştırıp kendiniz optimum yüksekliği bulmaya çalışın. Buraya yandan bisiklet üstünde fotoğraf atarsanız genel bi yorum yapabiliriz.

Bir de sele genişliğinizin oturma kemiklerinize uygun olduğunuzdan emin olun.

Bisiklet model ve kadro numarası ve kendi boy ve iç bacak boyunuzu da yazarsanız iyi olur.

4 ay öncesinde böyle sorunlar olmuyorduysa belki vücudun tolere edebileceği seviyeyi geçmiştir. Biraz yaş da olduğu için adapte olamıyordur. Sürüşler arasındaki dinlenme süresini arttırabilirsiniz. Performans sürüşü yerine zone 2 antremanlara ağırlık verebilirsiniz.
Bu kısmı dikkate alacağım.
Yol bisikleti kullanıyorum, bisiklet kadro boyum Canyon’un hesaplamalarına göre XS (daha önce Small almıştım o kadro bana büyüktü). sele yüksekliğim genel kabul görmüş hesaplamalara göre ayarlı zaten ondan kaynaklandığını düşünmüyorum.

Selamlar
Genelde birikimli yorgunluk buna sebep oluyor, ne sıklıkla dinleniyorsunuz, antrenman içeriği, sıklığı ve süresi konusunda fikrim olmadığı için sadece tahmin yürüttüm.

• Beğen
Tepkiler: Amanita
Bu kısmı dikkate alacağım.
Yol bisikleti kullanıyorum, bisiklet kadro boyum Canyon’un hesaplamalarına göre XS (daha önce Small almıştım o kadro bana büyüktü). sele yüksekliğim genel kabul görmüş hesaplamalara göre ayarlı zaten ondan kaynaklandığını düşünmüyorum.
Yarım santim aralıklarla sele yüksekliğini düşürerek bi sürüş yapın derim. Hemstring ve quadlardaki ağrı genelde sele yüksek olunca oluyor. Çok alçak olursa da yük bu sefer dizlere biniyor ağrı dizlerde oluyor. Bel ağrısı da uzanma mesafesi sizin için fazla olabilir. Tabii bunların hepsi varsayım. Profesyonel bi bikefit iyi olur. Fabrika çıkışı gidon da geniş olabiliyor genelde yada gidon boğazı uzun. Pedli tayt giymiyorsanız giyin. Sele sizin için yeterli genişlikte değilse genişini alın. Oturma kemikleri seleye temas etmediği için de çok problem yaşarsınız. Bu bisikletler bildiğiniz gibi daha çok esnek, fit ve genç insanlar için üretiliyor. Herkesin esnekliği ve toleransı da farklı olduğu için genel kabul gören değerlere çok güvenmemek gerekiyor.
Eğer canyonun agresif kadrolu bi bisikletiyse endurance kadrolu bi modele geçme zamanı da gelmiş olabilir belki bu bisiklete daha fazla masraf yapmadana önce :)

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
Genelde birikimli yorgunluk buna sebep oluyor, ne sıklıkla dinleniyorsunuz, antrenman içeriği, sıklığı ve süresi konusunda fikrim olmadığı için sadece tahmin yürüttüm.

Haftada 6 gün sürüşe çıkıyorum, sürüşlerim bir gün zone 2, diğer günler zone 4 ve üzeri genelde. Haftada bir gün uzun sürüş yapıyor, diğer günler 50-70 km arası. Ortalama güç 140 watt civarında. Boyuma göre 7 kg fazlam var, boy 1.70 kg 75

Haftada 6 gün sürüşe çıkıyorum, sürüşlerim bir gün zone 2, diğer günler zone 4 ve üzeri genelde. Haftada bir gün uzun sürüş yapıyor, diğer günler 50-70 km arası. Ortalama güç 140 watt civarında
Aytaç bey maşallahınız var ama bence gün sayısını azaltın biraz böyle devam edecekseniz de endurance bi kadroya geçin BENCE :)

Aytaç bey maşallahınız var ama bence gün sayısını azaltın biraz böyle devam edecekseniz de endurance bi kadroya geçin BENCE :)
teşekkürler, kadro endurance zaten

• Beğen
Tepkiler: Amanita
Elit sporculara "3 hafta yüklen, 1 hafta dinlen" şeklinde program yazılırken, master sporculara 2 haftalık içerik ardından 1 hafta sakin, toparlanma haftası yazılıyor.
Haftada 6 gün sürüşe çıkıyorum, sürüşlerim bir gün zone 2, diğer günler zone 4 ve üzeri genelde. Haftada bir gün uzun sürüş yapıyor, diğer günler 50-70 km arası. Ortalama güç 140 watt civarında. Boyuma göre 7 kg fazlam var, boy 1.70 kg 75
Üstte yazdığınız şekilde 2 haftayı geride bırakınca 3. hafta yükü ve süreyi yarı yarıya indirmenizi tavsiye edeyim. Yaşıtız, dinlenmenin karşılığının çok iyi alınacağına eminim.

Ek olarak kas kaybına önlem ve kuvvet kazanımı için ağırlık çalışmasını mutlaka yapın (haftada 2 gün). Bu emeklilik sigortası gibidir, kaliteli bir yaşlanma için. Bisiklet özelinde de çok faydası olacaktır, muhtemelen ağrılarınız için bile

nasıl hesap yaptınız bilmiyorum ama alo fazlasını yağ oranına göre hesaplamak genelde daha doğru sonuç verir.

• Beğen
Tepkiler: korjan
Bence kan tahlili yaptirin. Belli bir yastan sonra vitamin mineral takviyesi gerekli oluyor ozellikle yogun antreman yapanlarda. Yas gectikce besinlerden vitamin sentezi dahada azaliyor takviye şart. Birde 6 gun antreman nasil bir sertlikte olursa olsun adami yorar.

bende sırt ağrısı değil de bel ağrısı oluyor 2-3 saat sonra geçiyor. sürüş pozisyonum mu hatalı bilmiyorum iş ev arası 20 dk kadar giderken hep yokuş iniyorum dönerken de o yokuşları çıkıyorum. giderken sorun olmuyor sadece dönerken

bende sırt ağrısı değil de bel ağrısı oluyor 2-3 saat sonra geçiyor. sürüş pozisyonum mu hatalı bilmiyorum iş ev arası 20 dk kadar giderken hep yokuş iniyorum dönerken de o yokuşları çıkıyorum. giderken sorun olmuyor sadece dönerken
20dk da bu agrilar oluyor ise bisiklet üstünde durus pozisyonunda cok buyuk bir bozukluk var demektir. Bende bu agrilar surus kondisyonum zayif olmasina ragmen 100kmden sonra çok çok hafif basliyor ama fitim kusursuz nerdeyse.

Son düzenleme:
Geri