Scudo Sports

Siyaseti BisikletForum'dan Uzak Tutalım..!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Merak ettiğim bir şey var.
Burası bir bisiklet forumu. Burada sadece bisiklet ile ilgili şeyler konuşulur. Evet doğrudur. Konu dışı alanı var bir de Yani bisiklet harici şeylerin konuşulabileceği bir alan.

Şimdi deniliyor ki "ben o alanda dahi siyaset konuşulmasını istemiyorum". Yani o alan girip, girmemek, oradaki mesajları okuyup okumamak sizin elinizdeyken sadece o alanda öyle bir konunun varlığı bile insan neden rahatsız eder?

Hadi onu geçtim diyelim ki ben limon seviyorum. Konu dışında "limoncular buraya" diye başlık açtım. Bir başkası "konu dışı alanından limonun ne işi var?" derse ne olacak?

Tahammülsüzlüğün bu kadarını anlayamıyorum. Girip okumanın kendi elinizde olduğu bir konuda, okumasanız bile olduğunu bilmeye bile tahammül edememek.

Yahut konu dışı alanı tümden kaldırılsın.

Scudo
@Kadir Yılmazer

Kadir Bey selamlar,

Bir şey merak ettim. Siz forumda "Cumhurbaşkanımız Salcano ile takılıyor" adlı bir konu açıp altına da malum şahsın fotoğrafını koyarsanız, biz o konuda siyaset konuşmadan ne tür bir tartışma yürütebiliriz? Gerçekten merak ettim. O konuya yazılabilecek ve siyaset içermeyen bir yorum örneği verir misiniz?

Siyasetten bu kadar korkmaya lüzum yok. İnsan politik bir hayvandır.

Siyaset bisiklet ten daha öncedir aslında, önce birey olarak senin yaşam hakkın, yaşam standartlarını belirler, sonra sosyal hizmetler ve bisiklet yollarıyla bisiklete ne kadar özgür binebileceğini etkiler, kısacası hayatın her yerindedir, bu nedenle bu forumdan uzaklaştıralım tukaka görüşüme bende katılmıyorum, gerektiği yerde konuşulsun, Konuşa konuşa aşacağız her şeyi, birileri nükleer yapıp reklamına bisikletli çocuk koyuyorsa, aldığı verginin %3 ünü kullanıyor, %15 ini çalıyorsa, buna rağmen insanlara kölelik den hallice maaşlarla çalıştırıyor diye insanlar istediği bisikleti alamıyor, ya da Türk üreticiler bu yüzden düşük hayat standartlarına göre düşük kalitede ürünler ya da iyi ürünler için astronomik rakamlar isteniyorsa o zaman bizim de söyleyecek lafımız olmalı, bisiklete biniyoruz, mutluyuz. Ama Polyana da değiliz farkındayız.

@Ahmet-E

Yok yok ben anladım seni. Zaten demek istediğim; evet bazı konularda bazıları yeterli değil ve tam da bu yüzden bu noktaya erişmek için insanların konuşması gerektiğini düşünüyorum. Yani 2 karşıt görüş bi asır kavga edecek değil ya bi gün de oturup birbirlerini dinlemeyi denerler elbet. Ama hiç konuşmazlarsa, hiç denemezler, birbirlerini anlama şansını bile elde edemezler.

Not : "Yeterlilik noktası" diye bahsettiğim şey kime göre neye göre olarak değişen birşey. Nereyi almak isterseniz orayı referans alın :)

Isteyen istedigi dusunceyi saygi kurallari icerisinde ifade etsin. Bilmedigimiz bisey varsa ogreniriz. Bildiklerimizi de aktaririz. Sonucta burasi sosyal bir platform. Yasaklarla bi yere varamayiz. Siyaset adi altinda farkli bir ana baslik acilabilir. Herkez oraya dusuncesini yazar. Bence boylesi daha mantikli...

parti savunmasına girmeden konuşulmalı tabi kaç ülkeyle savaş halindeyiz seçim var nükleer santral var var anası var

Konuşmayın diyonuz demekki ülkenin durumundan haberiniz yok

Siyaset en yakın dostları bile birbirine düşürebilir en mantıklı olan insanları siyaset ile yargılamamak ve bu muhabbetlere iyi dostlukların kurulabileceği ortamlarda girmemek olur

Aslında ben de forumda siyaset olmasını normal karşılayanlardanım. Forum da çok sipesifik değil zaten. Bilgisayardan telefona her şey konuşuluyor. Başlığı açılabiliyor.

Siyaset de olsun. Olsun ama istemeyeni forumdan kaçırmasın. Belirli başlık ve altbaşlıklar altında olsun. Sadece bu konu ile ilgilenen yöneticiler olsun. Diğer başlıklara sızmasın.
Olsun ama belirli bir seviyede olsun...

İsmini yazmaya gerek görmediğim çoğu oluşumda siyaset var. Var ama, düşman başına. O siyaset dedikleri şeyler "aktroll", "ak it" gibi sığ, standart ifadeler barındırıyor. Öbürüne bakıyorsun, 14 yaşında, "chp zamanında ekmeği karne ile alıyorduk" yazıyor... Hep bi ezber... Neyi savunduğunu bilen yok iki tarafta da. Böyle olacaksa olmasın zaten. Kendi düşüncesinin zıttına hakaret etmeyi başlıca hakkı sanan, ana rahmine haklı düştüğünü zanneden o ergenlerinki gibi olacaksa olmasın. Yapan da silinsin mümkünse. :)

Yalan yok, burada hiç denk gelmedim. Ama Facebook üzerinden takip ettiğim çoğu yerde durum böyle.

siyaset olsun ama seviyesizlik olmasın. yada seviyesizlik de olsun benim için farketmez. isteyen bakar istemeyen bakmaz. benim işim olmaz zaten bundan sonra burda siyasetle. dh de facebook ta yeterince siyaset var zaten

burayı ilgilendirdiği için diğer konuya yazdığım mesajı tekrar yazıyorum
benim savunduğum insanlara laf edilmesin çünkü benim doğrum iktidarda ama ben savunmadığım kişilere görüşlere saydırabilirim çünkü benim iktidarım saydırıyor o yüzden benim buna iznim var ama sizin yok anlayışını çözemedim. herhangi bir girişim üzerinden birilerine övgüler yazılabilir ama peşinden eleştiriler gelirse sen sus demek, usturuplu yapılmış eleştirilere hakaretle ve saldırgan bir tavırla karşılık vermek neyin nesi bilmiyorum. zat-ı muhterem hapşırırken ağzını kapamadığı için bir insanı eleştiriyor (hakkıdır) ama ortalığa necaset yapmaktan gocunmuyorsa ve tutup buna koşulsuz saygı bekliyorsa daha çok bekler. bir başlık açılıp çok da konu dışına kaymadan belli siyasi yorumlar yapıldığında hemen başlığı sildirmek için davranan zatlar kendi eleştiri yapacakları bir konu açıldığında siyasi yorumun dibine vuruyorlar. onlar muhtemelen benzer bir tepki bekliyorlar ama kimse de tutup silin başlığı burası yeri değil diye yaygara yapmıyor ya da hakaret içeren sözlerle başlığı sabote etmeye çalışmıyor. her ne kadar baskın ve baskıcı anlayış bunu dayatmaya çalışsa da özgürlük belirli bir zümrenin keyfine göre kullanıp keyfine göre yasaklayacağı bir şey değildir. öyle olduğunu düşünenler için bunun adının özgürlük değil zorbalık olduğunu hatırlatmak isterim. insanların sıkıntılarını ifade etmeye neden bu kadar ihtiyaç duyduklarını bal gibi anlıyorlar, sıkıntının gerçek olduğunu ve kişisel hakların baskı altında olduğunun da farkındalar ama sopa bende, güç bende diye düşündükleri için anlayışlı olmaktan uzak bir tavır sergiliyorlar. yorumlarda hakaret, suç unsuru tespit ederseniz yazarını münasip bir dille uyarabilirsiniz. olmazsa da durumu yönetime bildirirsiniz. bir keresinde yazarının bir hışımla yazdığı bariz nefret suçu içeren bir ifadeyi bildirmek zorunda kaldım. yönetim de gerekli düzeltmeyi yaptı. kimse kırılmadı ya da üzülmedi. belirli bir seviyede giden akışa hayt huyt diye müdahale edip gölge düşürme kaygısı nereden geliyor? kimse kimseyi tutup bu başlığı oku diye zorlamıyor. forumda sınırlı sayıda başlık açılabiliyor o yüzden bana yer kalmıyor gibi bir durum da yok. veri sınırlaması olmayan bir mecradayız. ilgilenmezsiniz olur biter. bir süre konuşulup zaten sonu gelecek bir başlık hakaret eden birinin ortalığa dalmasıyla yangın yerine dönüyor.

Konu başlığını bunu düşünerek mi açtınız bilemiyorum ama; ''Bu forumda olmasın'' diyerek forumun ilk 'siyasi' başlığını açtığınız için sizi tebrik ediyorum. :)

Yapılmasını istemediğiniz şeye vesile oldunuz. Mesela 'Yapılmasın' diyerek Muhalif oldunuz, yapılsın diyenler size Muhalif oldu... iki kutup oluştu bile. (Saygı çerçevesinde.)

İşte siyasetin özü de budur. Aslında korkulacak bir kelime de değildir, 'Yönetme Sanatı' anlamına gelir, ve büyüttüğümüz çocuklarımıza, iş yerinde amirimize (müdürümüze,patronumuza...vb), ay sonunu getirmek amacıyla cüzdanımıza... kısacası hayatımızın her alanında farkında olmadan bunu uygularız.

Politika derseniz eğer; işte o bambaşka bir konudur ve maalesef ülkemizde genelde ucuzu kullanılır,bizi de korkutan ürküten budur.

Apolitik bir vatandaş olarak ben diyorum ki yaşasın Bisiklet Kardeşliği Partisi :)

bir arkadaş oylama yapalım ona göre karar verelim demiş. oylama ve sandığa saygı hakkında da söyleyecek iki sözüm var :)demokrasi temel hakların oylanarak yasaklanabileceği bir araç olarak görülüyor. şimdi tayt giyen uzun saçlı bisikletlileri idam edelim mi diye oylama yapılsa ülke genelinde çoğunluk evet derse o kişileri idam etmek demokrasi mi olur? bunu demokrasi olarak gören hakim kişi hayır oyu çıkarsa gider oylamayı evet çıkacağına emin olduğu bir şehirde tekrarlar. bu da geç gelen demokrasi mi olur? (ha kaldı ki ülkenin en sevilen insanı olsa ve onun hakkında böyle bir oylama yapılsa kitleler sırf gladyatör ve idam seyretme merakı yüzünden evet oyu verebilir-ne alaka demeyin hiç belli olmaz-) çoğunluğun azınlığa zulmetme özgürlüğü (?) değildir demokrasi. oylama suistimal edilen bir kavram ve nedense bizim ülke oldum olası haksızlığın protesto edildiği değil haksızlığı protesto edenlerin protesto edildiği bir ülke.

Ben kendi adıma sadece şunları yazmak istiyorum. Daha önce de benzer bir konu açıp yazmıştım.

Benim bu foruma üye oluş amacım, sadece bisiklet ve bisiklet ile alakadar olan insanlar ile tanışıp, onlarla kısa veya uzun bisiklet turlarına katılmaktı. Buraya gelirken bisiklet haricinde konuları paylaşmak için gelmedim. Belki farkında olmadan bisiklet harici mesajlarım oldu, olmadı dersem yalan olur. Uzun yıllar siyaset dahil her şeyin konuşulduğu (ismi lazım değil) forumlarda yöneticilik ve adminlik yaptım. Oralardan kaçıp bu ve benzer forumlara üye olmaya başladım.

Mesela bir evcil hayvan ile alakalı forum da, siyaset konuşulduğunu görmedim. RC araçlara ilgi duyanların açtıkları forumlar da yine öyle. Temel amaç neyse, insanlar da bunun üzerine kafa yoruyorlardı.

Bisiklet benim için bir hobi, bir zevk alma ve stres atma aracı. Hal böyleyken, bisiklet ile alakalı bir ortam da farklı konuların konuşulmasını ben kendi adıma garipsiyorum. Garipsiyorum çünkü, buraya stres atmaya, deşarj olmaya geliyorum. Siyaset konuşmak istiyorsam da ona uygun forumlar veya platformlar neresiyse artık o ortamlara giriyorum.

Yakın zaman da yapılacak olan, bölüm ve konu engelleme özelliği ile bir nebze olsun forum rahatlayacaktır. Yazdıklarım sadece beni bağlar, lütfen kimse üzerine alınmasın.

İyi forumlar. :)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri