Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Siyaseti BisikletForum'dan Uzak Tutalım..!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Sonuna kadar katılıyorum hepimizin çizgileri , hayata bakış açıları var ancak ne olursa olsun bazı şeyleri içimizde saklı tutarak forum da ne için bulunduğumuzu unutmamak gerekir bana kalsa futbol bile konuşulmasın ( Koyu bir beşiktaşlı olarak söylüyorum )

Scudo
Ben tersini düşünüyorum; forumda herkes düşüncelerini özgürce tartışabilmeli, her bakış açısı sesini duyurabilmeli. Küfür, hakaret, aşağılama, nefret söylemi, ırkçılık-mezhepçilik gibi insan onurunu zedeleyen ucuz siyaset yapmadan demokratik bir tartışma ortamı olmalı. Tabi bu ortamın oluşması için yalnızca üyelerin değil site yöneticilerinin de demokratik olgunluğa erişmesi lazım. Benim forumla ilgili özlemim budur.

@ozgur908

Anayasa profesörü bir hocamızın sözünü aynen aktarıyorum: "Demokrasi çoğunluğun azınlığı dikte etmesidir."

siyasetten uzak durmak gibi bir durum sözkonusu bile olamaz.siyaset hayatın-yaşamımızın nefes alıp vermek kadar doğal bir parçasıdır.

çok kısa yazayım:

baktığımızda burada birçok forum başlığının şöyle olduğunu görüyoruz:

yine bisikletli bir arkadaşımızı kaybettik,
50 ülke gezdi,türkiye de hayatını kaybetti,
bugün de bir kardeşimizi maalesef yitirdik,
bisikletlilere farkındalık koşusu için şurada ( ... ) saat ( ... ) buluşalım,
vs,vs...

bu başlıklar bile siyasetin sağlıklı yapılması ve konuşulması gerekliliğini doğruluyor.özellikle bu tip aydınlık forum ortamlarında yapıcı ve özendirici yapılması, sosyal çevremiz ve ülkemiz adına çok önemli katkılar sağlayacaktır.

Aslında siyaset insan hayatının bir parçasıdır.Bizi diğer milletlerden ayıran kültürümüz,değerlerimiz,örf adetlerimiz varsa siyasi kültürümüzde var.Yaşadığımız zaman zarfında insanlarin siyasi düşünceleri,ideolojileri artık bireyler arasında kutuplaştırılmaya getirildi.Milleyetçiliyim diyen biri faşistlik ırkcılıkla,atatürkcüyüm diyen biri inancsızlıkla vsvs Böyle bir kutuplaşmada nasıl siyaset konusulacak.Bugün benim inandığım hayatıma terkip etmeye çalıştığım ideoloji başkaları tarafından ırkcılık faşistlik olarak algılanıyorsa bence bu tür konular faydadan çok zarar getirir.

@Onur İlker Gündoğdu

Sosyal kuramlarda mutlak doğru diye bir şey yoktur.

Arkadaşlar o bu değil ama siyaset yapılır ve yazılır ama bunu nasıl etkili kullanabiliriz bunu düşünmeliyiz.? İnsanlar dünyayı dolaşıyor hiç birşey olmuyor Türkiye'mizde araba çarpıyor emniyetli sürüşte, yürüyerek dünyayı dolaşmaya çalışan bir kız vardı. Tecavüze uğrayıp katledildi. Geçen yıl 2 motosikletli gezgin 3-5 kuruş için Urfa da katledildi. Geçen gün bir öğretmen önündeki araçtan selektörle yol istediği için dövülerek öldürüldü. Trafikte hergün terör, magandalık çoğaldı, hırsızlık çok. Neden bu durumlardayız neden teknolojinin esirleri oluyoruz? Neden artık komşularımızı tanımıyoruz, darda kalana yardım etmiyoruz, düşeni kaldırmıyoruz? Daha iyi, sakin, saygılı ve üretici bir toplum olamıyoruz? Bence bunları düşünmeli ve çözmeliyiz. Tüketiyoruz, eziyoruz, kırıyoruz. İnsanlıktan uzaklaşıyoruz.

@UgurSC İnsanlar dünyayı geziyor ve birşey olmuyormu???? nerde hangi ülke o,öyle bir yer varmı?ben dünyayı gezdim dünyayı(ki benim gezdiğim dönem pekde normal değildi)'ki şimdi daha vahim Çok farklı yerlere kaymasın diye bildiklerimi kendime saklıyorum ama öyle bir dünya yok emin olun..

@halil ibrahim duran
Hocam söylediklerine kısmen katılıyorum. Zaten demokratik bilince sahip olsak herşeyi rahatça medeni insanlar gibi tartışırdık. Kimseye faydası olmayan ucuz polemiklere, onur kırıcı laf ebeliklerine maruz kalıp yorulmazdık. Bisikletforum tabii ki ana meselesi olan bisiklet etrafında, bisikletin bireyi ve toplumu ilgilendiren politikasını da içselleştirerek devam etmeli.

@Klasikci Rica ediyorum artık başka ülkelerde de oluyor mantığını bırakalım, ya biz TÜRKÜZ ya, biz TÜRKİYEYİZ, neden biz daha iyi insanlar olamıyoruz da bakın onlarda da oluyor, normal diyoruz...

Siyaset yapmayalım diyenler belli kesim arkadaşlar; akp taraftarları ve forumda genelde muhalif insanlar yazıyor ve bundan rahatsız oluyorlar zaten cevap da veremiyorlar çünkü daha fazla cevap alıyorlar :) Böyle olunca uzak tutalım diyorlar, bence herkes ne istiyorsa saygı ve özgürlükler çerçevesinde yazabilir, bunun için özel bir çaba sarfedip siyaseti uzak tutalım, her girdiyi kaldıralım, başlıkları silelim saçma bir tutum olur. İş bu noktaya geldi, bunu buraya bırakıyorum, gereksiz görülürse siler yöneticiler nasıl olsa uzak tutuyoruz siyaseti forumdan...

upload_2015-5-29_21-12-24.png

Bizde oluyor olmuyan ne var'ki zaten bunu inkar eden yok..ama dünya cennet değil nasıl bu ülke cehennem değilse!!!kitap okumakla,internette resimlerini görmekle yada yazılanları okumakla olmuyor bu işler kimse kusura bakmasın.

@Klasikci Düzeltmeniz için teşekkür ederim. Aklımdakileri yazmamın nedeni git gide insanlıktan uzaklaşan, karşısındakileri küçümseyen, haksız gören, güç yarışına giren bir millet olma yolunda hızla ilerlemekteyiz. Çözüm aramak yerine, danışmak yerine, edepli ve açık görüşlü bi bakış açısıyla tartışıp nasıl olabilir, yapılabilir diye konuşulmuyor. Siyaset insan gibi yaşamak için yapılır düşüncesindeyim.

DÜZELTME. YORUM SİLİNEBİLİR

@UgurSC Aynen öyle toplumsal çöküş,ailesel çöküş ekonomik çöküş,ahlak,kanun,kurallar kokuşmuş bir toplum olma yolunda hızla ilerliyoruz.ben beni geçdim zaten benden sonra'ki nesil ne yapacak!!!yada yapar yok durum hiç iç açıcı değil.

Böyle bir konuda sayfa arasında siyasi parti reklamı çıkıyor, ironi denilen şey bu olsa gerek. Siyaset olmasın, olursa tarafsız olsun denilen bir ortamda, devamlı surette chp reklamı çıkması ayrı bir gariplik. Hükümet aleyhinde yazılan yazılar, hükümeti destekleyenlere yönelik aşağılayıcı, küçümseyici yazılara hiç müdahale edilmiyor. Ama karşıt bir görüş olduğunda tahammül edilmiyor. O zaman siyaset olmasın değil, "bizim zihniyetimiz dışında başka bir siyasi görüş olmasın" şeklinde beyanda bulunulsa daha isabetli olur.

Yani;
sol görüşlü olacaksın,
kemalist olacaksın,
İslam'dan bahsetmeyeceksin,
Mangal yapanları hor ve hakir göreceksin,
Ak Parti seçmenini aşağılayacaksın

Böyle bir hal üzere olursan tamamsın!

• Beğen
Tepkiler: Erdoğdu MUTLU
@M.Yalınkılıç Öncelikle! O K'yi büyük yazacaksınız. Madem hırsızların partisinin adını büyük harfle yazıyorsunuz, Kemalist'in K'sini de büyük yazacaksınız!

• Beğen
Tepkiler: pulka
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri