İkinci el piyasası çok artacak. Herşey çok değerli olacak. Lüks tüketime fazlasıyla alışmış ve hesap kitap yapmadan önüne geleni satın almış yurdum insanının burnu iyi sürtecek. Evet kaliteli ürün kullanıp kaliteli yaşamak hepimizin hakkıdır ancak tüketim kültürünün cazibesine kendimizi çok kaptırmıştık, biraz hesap kitap yapmayı öğrenmiş oluruz böylece.
Ben 25 yıllık bir yol bisikleti lullanıcısı olarak ilk karbon 105li bisikletimi 44 yaşında geçtiğimiz nisanda aldım. Ve yıllardır da sora, claris vs alu, çelik bisikletlerle takılıyorum. Abartı lükse gerek olmadığını düşündüm hep.
Merak etmeyin arkadaşlar, clarisler, soralar, altuslar da gidiyor gayet güzel.. Yetinmesini bilene.
Halk olarak gereksiz aç gözlü tüketimin kurbanı olduk. Herkes borçlu bu ülkede.
Ben kredi kartı kullanmıyorum ve birşey almak istediğimde nakitim varsa alıyorum. Borcum yok. Cebinde kontör parası olmayıp ayfon 8 kullananlar düşünsün.
Gelişmiş avrupa ülkelerinde bile insanlar yıllanmış çelik bisikletlere biniyorlar. Ben gittiğim ülkelerde bizim burada her gün konusu dönen bisiklet markalarından pek az görüyorum. İmkanı olsa bile insanlar lüks tüketimi gereksiz görüyorlar. Daha minimalist yaşıyorlar ve kullandıkları her ürünü temiz kullanıyorlar. Her şeyin ikinici eli var. Bizim burada ise ikinci el ürün kullanmak sefalet göstergesi.
Budapeşte'de bir ikinci el mağazasından 4 euroya bir kışlık üst forma almıştım. Benzerinin sıfırını en az 150-200 tlye alabileceğim bir üründü.
Otele gelince hemen denedim, oda arkadaşım "elin pis gevurunun giydiği şeyi mi giyecen" dedi. Biz bu kafa yapısında olduğumuz sürece daha çok eziliriz.
Çok kafa yormayın, bizden adam olmaz..