Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sizce 2019'da bisikletlere ne kadar zam gelir?

@MuratHan dün akşam erdoğanlarda benzer bir müşteri telefonuna tanık oldum. Erdoğanlar gönderiyor. Sitedeki fiyatlar neyse o. Bayramda süpriz bir ındirim bile bekliyorum ben açıkçası.

Scudo
İkinci el piyasası çok artacak. Herşey çok değerli olacak. Lüks tüketime fazlasıyla alışmış ve hesap kitap yapmadan önüne geleni satın almış yurdum insanının burnu iyi sürtecek. Evet kaliteli ürün kullanıp kaliteli yaşamak hepimizin hakkıdır ancak tüketim kültürünün cazibesine kendimizi çok kaptırmıştık, biraz hesap kitap yapmayı öğrenmiş oluruz böylece.
Ben 25 yıllık bir yol bisikleti lullanıcısı olarak ilk karbon 105li bisikletimi 44 yaşında geçtiğimiz nisanda aldım. Ve yıllardır da sora, claris vs alu, çelik bisikletlerle takılıyorum. Abartı lükse gerek olmadığını düşündüm hep.
Merak etmeyin arkadaşlar, clarisler, soralar, altuslar da gidiyor gayet güzel.. Yetinmesini bilene.
Halk olarak gereksiz aç gözlü tüketimin kurbanı olduk. Herkes borçlu bu ülkede.

Ben kredi kartı kullanmıyorum ve birşey almak istediğimde nakitim varsa alıyorum. Borcum yok. Cebinde kontör parası olmayıp ayfon 8 kullananlar düşünsün.

Gelişmiş avrupa ülkelerinde bile insanlar yıllanmış çelik bisikletlere biniyorlar. Ben gittiğim ülkelerde bizim burada her gün konusu dönen bisiklet markalarından pek az görüyorum. İmkanı olsa bile insanlar lüks tüketimi gereksiz görüyorlar. Daha minimalist yaşıyorlar ve kullandıkları her ürünü temiz kullanıyorlar. Her şeyin ikinici eli var. Bizim burada ise ikinci el ürün kullanmak sefalet göstergesi.
Budapeşte'de bir ikinci el mağazasından 4 euroya bir kışlık üst forma almıştım. Benzerinin sıfırını en az 150-200 tlye alabileceğim bir üründü.
Otele gelince hemen denedim, oda arkadaşım "elin pis gevurunun giydiği şeyi mi giyecen" dedi. Biz bu kafa yapısında olduğumuz sürece daha çok eziliriz.
Çok kafa yormayın, bizden adam olmaz..

ıyyy elin pis gevurunun giydiği şeyi giyeceğime bisiklet hobimi bırakırım daha iyi.

iyi ki zamanında bisikletleri almışız. Gerçi 2. el almıştım Bianchi'yi, biraz upgrade yapmıştım ama olsun. Canyon getirtecektim 2 yıl önce, keşke alsaydım. Şimdi fiyatı uçtu. Araba fiyatına geldi.

Benim merak ettiğim; doları olan bir kişi, dolarını bozdurup bisikletini hemen alsın mı, yoksa beklemede mi kalsın?

İkinci elde çok düşük fiyatlar da görebiliriz, üzücü olur ama görebiliriz. Krizin seyrini tahmin etmek çok zor değil, 4-5 ay işsiz kalmış birisi ilkin hobilerinden vazgeçer, borçluluk durumuna ve ödeme aciliyetine göre dibin dibi fiyatla elindekileri çıkarmak isteyebilir. Bu noktada "ağlayanın malı, gülene yar olmaz" sözünü hatırlamak ve biraz da olsa vicdanlı olmak gerek :/

açıkcası ben ikinci el araç fiyatlarını takip ediyorum 20 yıllık araçlara ev fiyatı çekenler türedi

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@OnurÖzdağ

Peki, 2. el piyasası için de aynısını mı düşünüyorsunuz? 2. ele gelen zam sıfıra gelen zamlar kadar hızlı olmuyor herhalde ve zamlar kişiden kişiye değişiyor sanırım.

@OnurÖzdağ
Yani, 2. el piyasasındaki artış da doların artış hızı kadar hızlı mı olur diyorsunuz? Doları mı değerlendirmek, yoksa piyasanın halihazırdaki ucuzluğunu mu değerlendirmek lazım. Biraz kararsız bir durum.

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
@Alias Dolar kadar hızlı olmaz ama bizim milletimiz genel olarak ikinci el konusunda vicdanlı olmak yerine çıkarcı davranır ve hep en son modelin en üst fiyatına bakarlar.

• Beğen
Tepkiler: Alias
arkadaşlar n11 de sepette % 10 indirim var bence bisiklet alacaklar bunu bir değerlendirsin 15 gün önce aldığım bisikleti 120 lira daha ucuza alabilirdim :(

@OnurÖzdağ Ben Giant Escape 2 satıyorum 1 aylık makine sıfırı 2.690 tl dolardan sonra zam geldi mi bilmiyorum ben 2300 tl koydum alan olur mu bilmem ama forumdan niyetlenen olursa 2200 tl bırakırım ilanı mevcut markette

• Beğen
Tepkiler: mertznc
@Serkan Mıstınoğlu
Zipp jantlarını para ayarlayınca almak istiyordum. Ama nasip olmadı :(
Satıştan çekmişsin. Satıştan çekme sebebi nedir acaba ?

@Kuzey Ege Bisiklet, bilgisayar ve elektronik esyada mumkun mertebe 2. el urun almaya gayret ediyorum. Magazadan sifir aldigim urun sayilidir. Soyle dusunurum hep; zaten bu urunun ulkeye ilk girisinde yurtdisina doviz odendi, ben simdi aynisindan bir tane daha alacagim diye yeni bir talep yaratip ikinci defa doviz odemis olmayalim disariya. Halihazirda ulkede mevcut urunu kullanirsan, ithalatci da elindeki stogu satamaz ve yurtdisina yeni siparis gecmez.

Tabii 2. el urun her zaman risk isi. Cok ince eleyip sik dokumak gerekiyor urun alirken, ozellikle elektronik esyada. Ama hem senin cebinde kalan para, hem de ulkenin cebinde kalan dovizi dusununce bu ugrasa degiyor diye dusunuyorum. Evet belki benimkisi o koca ithalat denizinde ufacik bir damla, ama bu aliskanligi yayginlastirabilirsek o damlalar birlesip hatiri sayilir bir olcuye varabilir.

Geri