Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sizce 2019'da bisikletlere ne kadar zam gelir?

Scudo
@Mehmet Metin Levent
ben de tam geçen yıl aldığım botun fiyatı acaba kaç olmuş diye bakıyordum ve bir de ne göreyim? Seri sonu demişler ve 30 lira ucuzlamış. İhtiyacı olan varsa kaçırmasın. Fena bir bot sayılmaz. 42 numara ve üzeri var.
(link)

@Mehmet Metin Levent
Normal.
Genel de %35 civarı bir zam görüyorum hep.

Bisiklet sezonu şubatta stoklardaki ürünlere yüzde 25 ila 30 arası, 2019 lara da 2018 lerden yüzde 50 fazlası ile merhaba der. En son modelcilere 2019 da güzel sürprizler olur. Aynakol deore, arka attırıcı xt olan bisikletler xt lı diye satılır. Son modelcilere tavsiyem, 2019 u beklememeleri. 2016 dan sonra stokta kalan nispeten ucuz bisikletlerle cumhuriyetin 100. Yılına borçsuz girmeleri. Bu işe uyanmak üzere satıcılar haberiniz olsun ve burayı da okuyanları vardır. 2019 lar gelecek 2018 üzerinde slx vardı 2000 liraydı, 2019 üzerinde xt olur 1800 e olur devri bitti. Slx lı bir 2018i şimdi 4000 e aldınız aldınız seneye 2019 modeli hem deoreli hem de 6000 lira olacak diye öngörüyorum.

@Kuzey Ege

Dediklerinine tamen katılıyorum.
Daha iki hafta önce Avrupa'dan geldim ve 35 gün gibi uzun bir tatil süresinde gördüğüm üst model bisiklet sayısı 4, yazıyla dörttü. Bahsettiğim şehirler Amsterdam ve Viyana, bu adamlarin refah seviyesi tavanlarda. Paraları mı yok, 20-25 yillik celik bisikletlere biniyorlar ? Hiç zannetmiyorum. Gösteriş budalası değiller, amaca göre kullaniyorlar. "Asfaltta kullanmayacaksam, işe giderken zaten saatte en fazla 15-20 km hızla gideceksem, Madone ya da Roubaix almaya ne gerek var" düşüncesi var insanlarda. Bizdeki Delta bisiklet gibi, internet üzerinden kendi markalariyla satış yapan güvenilir üreticilerin bisikletleri de çok revaçta; Örneğin, Radon, Vitus ve Votec. Markaya önem vermiyorlar.
Benzer şekilde 2006'dan beri işe bisikletle gidiyorum. Hafta sonları daha uzun sürüşler. İşe Migrostan 100 TL ye aldığım bisikletle başladim. Ve daha yeni, doviz yükselince, peşin dovizim olduğu için, Peugeot 780 aldim. O da, 7200 TL lik fiyatı, euroya çevirince, Avrupa'da internette indirimli satilan bisikletlerden bile ucuza geldiği için. Üst model ve pahali bisiklet almayı, ayrica su açıdan gereksiz görüyorum: Çok bilinen bir markanın karbon ultrega modeline en az 3-4 bin euro para verecksiniz ve o bisiklet 5 yıl sonra, bisikletteki gelismelerden dolayı, eski olacak. Kötü bir bisiklet olmayacak tabi ancak o ilk verdiğiniz çuvalla paranın bisikleti olmayacak ve o 5 yıl sonraki ekonomik bisikletler bile sizin o aldığınız bisikletten daha iyi donanıma sahip olacaklar. Kısacası "Bir kere, ömürluk" bir ürün almak gerçekçi durmuyor günümüz üretim politikalarinda. Fiyat performansı çok iyi ama markaya para vermediginiz bisikletler alıp vakti 'gerçekten' geldikçe degistirmek çok daha mantıklı. Çizgiyi bilip ona göre alış veriş yapmak lazım.
Son olarak, her zaman, bugün çalınsa/bozulsa yarın yenisi peşin alabileceğim ürünleri alırım. Ekonomik standartına göre yaşamaktan bahsediyorum.

Öyle prof binici değilim daha bisikleti alalı 3 hafta oldu toplam 100 km anca bindim. Netten kampanya ile taksitli 550 ye aldım bisikleti su an 700 olmuş. Zamdan önce 600 idi. Ha işimi görüyor mu görüyor bir daha da bisiklet almam sanırım. Profesyonel binicilere allah kolaylıkla ödemeyi nasip etsin diyelim.

Konuyu hortlatalım bakalım.

Accell bisiklet fiyatlarını güncelliyor.
Endişe ile bekliyorum bakalım ne kadar zam gelecek diye

• Beğen
Tepkiler: kerem E
2019'u beklemeden birçok marka zammı yapıştırdı 2019'da bundan daha daha üst olacaklar :(

Bugün yeğenlerime Bianchi Carmen ve Bianchi Violette aldık eski fiyattan. Yeni fiyatlara 300-350 TL koymuşlar. Bu anekdot bile 2019 da ne kadar zam geleceğini anlamamızı sağlayabilir.

2019 da, 2018 modeli full tiagralı modelin, aynı model ismi ile full soralısı yüzde 30 kadar pahalı olur. 2019 deki daralmayı, fiyatı, ucuz seri parçalarla aşar firmalar.

Bence fazla gelmez zam 2023 e kadar fln dolar 12 tl fln olur tahminimce ama şimdi almak en iyisi kardeş bisiklet ciktimi daha inmiyo

@Mehmet Metin Levent boyle yaparlarsa mevcut müşteriyi de kaybederler hocam ben mesela giderim yurtdisindan getirtirim bisikleti

evet ilk hamle corelli bisikletten geldi

corelli kr 100 1600 den 2000 tl
corelli speedo 3.0 2100 tl den 3300 tl
korelli kr 300 3650 tl

hayırlı olsun

Devletin açıklayacağı 2018 enflasyonun yaklaşık %20 olacağını varsayarsak; en az %60 zam gelir diyebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@Çamuka merida scultura 300 2018 model 4700 den 7890 a çıktı şimdi 6900 olmuş takip ediyorum fiyatlarda kur gibi dalgalı

şimdiden fiyatların güncellendiğini düşününce insanın içi kararıyor 2019 fiyatları için. Yüksek kur sebebiyle yurt dışından bisiklet almak da bir seçenek olmaktan çıkıyor artık. benim tahminin 2018 ilk fiyatlarına kıyasla 2019 fiyatları %30-40 yüksek olacaktır.

@Efe Bey ee hocam öyle iste yerli kadro ureten firma bile 2100 tl lik bisiklete 1300 tl zam yapıyorsa ithal gelen bisikletlerin fiyatlarini düşünemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Efe Bey
Bence burada fırsatçılık meselesi de büyük etken kimse kusura bakmasın , o zaman yerli olarak üretilmenin amacı mantığı ne ? Bi halta yaramıyor demek ki . Eh tabi hammadeyi çıkarmayınca onda bile dışarıya bağımlısın , sözde bağımsızsın. Peh.

Geri