Bu yasa geldim ve aldigim derslerden sonra bir tek kendimi destekliyorum
Kisacasi fiyat performans olarak bana uyan neyse onu aliyorum her konuda!
Satıs fiyati, dayanikliligi, kullanim kolayligi/rahatligi, servis yayginligi, servis destegi ve kalitesi, yedek parca kolayligi ve yedek parca fiyati gibi kriterler sonrasi beni destekledigini dusundugum urunlere markasinin yerli-yabanci olmasina bakmadan yoneliyorum yani.
Bisiklet konusunda ise asla servis-tamir destegi ile ilgilenmiyorum. Arizali durumlarda garantisi gecerli olsun ve firma desteklesin yeter
Gerci cogu olayda ''kullanici hatasi'' diyerek siyrilmaya calisiyorlar, sizde hakliysaniz tuketici heyeti uzerinden durumu kurtarabiliyorsunuz.
Ben kendi kriter ve kararima gore kendimi desteklerim kardesim! Yerli uretim adi altinda (gercekten yerli uretici olanlar haric), yurtdisindan getirdigi parcalari birlestirip satan, ''yerliyiz biz, bizi alin'' diyerek tuketiciyi somuren uretici ve urunlerle ugrasamam bu saatten sonra! Firmalarin cogu paranizi alip urunu satana kadar sever sizi. Sonra magdur olur ararsaniz sevmezler! Hatta hukumetle isleri yoluna koymuslarsa vergiden yirtarlar, kamu ihalesinden mali kaldirirlar. Ulkesini bizim kadar seven firmalar olsalar ilk elden bizi, hukumetlerdeki baglantilari uzerinden yaptiklari islerle devleti ve dolayli olarak yine bizi somurmezler!
Kisacasi bugunku kosullarda, aksini ispatayan yerli firmalar cikmadikca kendimi desteklemeye devam ederim ben!