Scudo Sports

Sizce Salcano'yu desteklememiz gerekmiyor mu?

Kimiside max 2000 bütçeye ancak bol salçalı Salça-no alınabilir demiş.
2000 tl dersen markada seçenekte artıyor.

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Scudo
hem forumda hem de genel olarak bisiklette deneyimsiz birisi olarak "sen bir dur hele" diyenleriniz olacaktır. ama fikrimi söylemeden duramıyorum. şimdi birkaç gündür forumu takip ediyorum, bir arkadaş diyor ki mesela "onun jantı iyi değil, şu jant seti olsaydı belki olurdu çünkü 100 gr daha hafif". arkadaşın profil resmine bakıyorum ciddi ciddi kilolu birisi, düşünüyorum diyorum ki kendi kendime arkadaşım sen üç gün diyetine dikkat etsen zaten yarım kilo eksik çıkarsın tartıda sonuçta toplam bisikletle senin toplam ağırlığında daha ciddi bir azalma olur. hem daha ucuz bir yöntem. diğer arkadaş diyor ki kadro açısı şu kadar derece rüzgarı daha iyi yarıyor vs. bunu sürerken hissedebiliyorsan ne ala da sırf ortamlarda bisikletin öyle olduğunu söylüyorlar diye buna inanıyorsan sıkıntı büyük. bilenleriniz vardır, ekonomide chivas regal effect diye bir kavram vardır. kısaca anlatayım bu marka, viski üretip de satışa geçtiğinde şöyle bir politika izliyor. fiyatı en yüksek viski markalarının fiyatından ürünü satışa çıkarmak. algıya oynuyor. insanlar yani viski içenler diyor ki ya fiyatı böyleyse bu gerçekten iyi olmalı. ve gerçekten de strateji tutuyor. ortalama bir ürünü adamlar ederinin çok üzerinde satabiliyorlar. eksperlere sorsan sıradan bir viski. ama markete giren adam eksper değil onun gözünde "pahalı iyidir". şimdi bisiklette de acaba böyle bir algı yönetimine maruz kalıyor muyuzdur diye soracağım size? bana sorarsanız hiç şüphem yok. neden, çünkü ben bisiklete binerken son derece romantik duygularla _çevre zarar görmesin, hem spor yapmış olurum, tüketim kültürüne meze olmak istemiyorum vs_ bu işi yapsam da sonuçta üretici firma piyasa kurallarına göre hareket etmek zorunda ve günün sonunda tek bir gerçek var şirket ne kadar kar etti? ben bizzat sırf bisiklette değil spesifik bütün uğraşlarda_mesela basketbol ayakkabısı üretimi_ algı yönetimi üzerinden tüketicinin soyulduğunu düşünüyorum. (ayakkabısız koşmanın insan sağlığı üzerinde sayısız yararları olduğu ve sakatlıkları önlediğine dair onlarca araştırma var ama koşu için bir ayakkabı almaya kalk maaşın yarısını bırakırsın nike'a) çok uzattım ama son olarak yine burada okuduğum bir makaleyi okumanızı tavsiye ederim. bulamayanlara mail atarım. özetle; işine bisikletle giden ingiliz bir doktor bir alüminyum bir de karbon bisikleti ile _sanırım_ dört yıl boyunca işe gidiş sürelerini diğer etmenleri de hesap ederek not etmiş ve vardığı sonuç karbon alüminyumdan saniyenin bilmem kaçta kaçı kadar_atıyorum rakamı ama böyle küçük bir sayıydı_ hızlı çıkmış. yani yok karbon şöyleydi böyleydi onca tatava onca reklam onca ar-ge ve en sonunda çuvalla kazanılan para sonuç: saniyenin bilmem kaçta kaçı. bağlantılı olarak bir de kitap var okursanız 1890 lı yıllarda bursadan istanbula bisikletle giden bir adamın günlükleri. bisikletini ekipmanlarını düşünün arkadaşlar. yani birazda cahil cesaretiyle söylüyorum af buyurun ama o salcanoyla türkiye turu yapılabilir gibi geliyor bana. daha fazla yıpranır, daha çileli olur, daha yorulursun vs ama o yol yapılır sonuçta.(mevzu salcano olduğu için dedim yoksa bisan şu bu fark etmez)
uzattığım için kusura bakmayın.

Bu yasa geldim ve aldigim derslerden sonra bir tek kendimi destekliyorum :)

Kisacasi fiyat performans olarak bana uyan neyse onu aliyorum her konuda!

Satıs fiyati, dayanikliligi, kullanim kolayligi/rahatligi, servis yayginligi, servis destegi ve kalitesi, yedek parca kolayligi ve yedek parca fiyati gibi kriterler sonrasi beni destekledigini dusundugum urunlere markasinin yerli-yabanci olmasina bakmadan yoneliyorum yani.

Bisiklet konusunda ise asla servis-tamir destegi ile ilgilenmiyorum. Arizali durumlarda garantisi gecerli olsun ve firma desteklesin yeter :)

Gerci cogu olayda ''kullanici hatasi'' diyerek siyrilmaya calisiyorlar, sizde hakliysaniz tuketici heyeti uzerinden durumu kurtarabiliyorsunuz.

Ben kendi kriter ve kararima gore kendimi desteklerim kardesim! Yerli uretim adi altinda (gercekten yerli uretici olanlar haric), yurtdisindan getirdigi parcalari birlestirip satan, ''yerliyiz biz, bizi alin'' diyerek tuketiciyi somuren uretici ve urunlerle ugrasamam bu saatten sonra! Firmalarin cogu paranizi alip urunu satana kadar sever sizi. Sonra magdur olur ararsaniz sevmezler! Hatta hukumetle isleri yoluna koymuslarsa vergiden yirtarlar, kamu ihalesinden mali kaldirirlar. Ulkesini bizim kadar seven firmalar olsalar ilk elden bizi, hukumetlerdeki baglantilari uzerinden yaptiklari islerle devleti ve dolayli olarak yine bizi somurmezler!

Kisacasi bugunku kosullarda, aksini ispatayan yerli firmalar cikmadikca kendimi desteklemeye devam ederim ben!

salcano servisine bir benim mi işim düşmüyor arkadaş ? herkes servisten şikayetçi. ben markadan hiç şikayetçi değilim servisi hiç aramadığımdan olsa gerek.

• Beğen
Tepkiler: metin küçük
Sırf yerli diye destek görmesi mantıklı değil. Yerli malı iyi güzel hoş elbet ama işla da neden desteklensin. Sonuçta deli gibi satış yapan şirket. Forumda genelde kullanan memnun olmayanlar yerlere vuruyor salcanoyu. Ben de kullanıyorum ama yerden yere vuracak bişey göremiyorum. Yerli diye bi destek bekleniyorsa pastadan Salcanonun payı büyük zaten hiç gerek yok.
Bi de servise müşteri hizmetlerine çok laf geliyor arada arayıp sohbet etmek isteyen arkadaşlar var sanırım. Ya da bugün kandil ya hayırlı kandiller mesajı atsın falan istiyor olabilirler. Ben bi kere bile ne servisiyle ne müşteri hizmetleriyle muhatap oldum. Sonuçta atla devr vermedik bisiklete.
Son olarak yalakalığından dem vuruyorlar yılda bi kere düzenlenen bi tur için bisiklet yapılıyor ve yarın saat falan kamera karşısında duruyor bu bisiklet binilmiyor bile. Meridaya Scotta falan bu bisikletler yaptırılsa meridacılar scottçular satacak mı bisikletini? Yapmayın arkadaşlar.

Sizce Salcano'yu desteklememiz gerekmiyor mu?

Hayır gerekmiyor. Eğer çok isterse Salcano bizi destekleyebilir. Foruma sponsor olabilir, forum üyelerine özel indirim uygulayabilir, kadro geometrisini paylaşarak alıcısını eziyetten kurtarabilir.

Diğer taraftan forumumuzda siyasi içeriğe müsaade edilmediğini de hatırlatalım.

Bence hiç bir kimse ve kurum bizdendir denip kötü körüne desteklenmemeli. Taşıma suyuyla değirmen dönmez. Herkes kendi ayakları üstünde durmalı, eksiğini gediğini görmeli ona göre planını programını yapmalı. Bize düşen de yapıcı da olsa yıkıcı da olsa eleştirmek. Büyüyecekse dünya markası olacaksa salcano bu böyle olacak. Adam kayırmakla geldik biz bu günlere. Bırakın bu akılları...

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gerekmiyor sonuçta yerli malı diye desteğe gerek yok. ama iyi yanı en azından vestel gibi kendi malını satmak için vergi arttırımı istemiyor.ben bisikletimden memnunum 3 yıl oldu sanırım ama şimdiye kadar bir aksaklık olmadı akort bozulması dışında oda zaten marka bağımsız olay.Servis konusunda ise şimdiye kadar hiç servis ile uğraşmadım, zaten sorun çıkmadı çıksa bile kendim yapıyorum eski bisikletimde hep kendim yaptım sonuçta uzay mekiği değil dağ bisikleti.Fiyat ve ekipman olarak en uygun fiyatlarda olması cabası tanıdıklarıma öneriyorum.

Tamam uslu duruyorum belki şirinleride görürüm.Şimdilik fabrika ayarlarımdan çıkıp forum ayarlarına dönüyorum.
Herşey ne kaa güzell :)
Sahip çıkalım destekleyelim.
Yaşasın Salçano! :)

Daha neyini destekleyeceksin yurt dışında yaptırdığı kadroları yurda hurda aluminyum olarak sokarak hiç vergi vermiyor onun üzerine birde çöp Çelik kadroları başka markalar adına market bisikleti olarak satıyor dahası var mı. 2000 tl satış bedeli olan shimano seti yanında birde aliminyum kadro ile satıyor. 3000 tl olanın yanında karbon veriyor. AR-GE yok, gelişme yok torku ya yüklen. Torku'ya yine ver bisiklet ama kur bir bisiklet takımı daha. Çok paralar harcıyor diğer bisiklet markaları. İthal bisikletlerin üzerinden vergi kalksın kimse salcanonun yüzüne bakmaz. Aslında kaliteleri de aşağı yukarı aynıdır ama vergiden hurda aliminyum olarak kaçtığı için şu anda fiyat avantajını kullanıyor.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Zekeriya Çab
İşte bunlar hep milletin alnından öpenlerin meziyeti hurda olarak vergiden kaçmalar falan ama kızıyolar biz yine beyefendiliğimizi koruyalım :)

Godomanları,makam ve mevki sahiplerini eleştirmek yasak markaları eleştirmek serbest.
İş siyaset boyutunda yasaksa Salçano ve Torku yönetimi ve hisselerinde siyasilerinde payı var.
Salçano vb firmaları eleştirirkende ayağımızı denk alalım mâzAllah potaya filan girmeyelim sonra..

Torku sekerspor bence bunlar yuzunden basarili olamiyor. Cannondale ile merida, trek, scott ile anlas, bak oyle oluyor mu hic :)

Bence de gerekmiyor, bir bisiklet markası gerçekten bisiklet üretim amacı taşıdığı zaman desteklemek isterim. Ar-ge,ürün geliştirme, tasarım,dizayn vs. her konuda amacı liderlik ve ön plana çıkmak olursa o zaman desteklerim ama ben ne bisiklet yaparsam nasıl olsa satılır, Türk halk zaten bisikletten anlamaz, arkamda hükümet var, gibi düşünüp kalitesinin üzerine birşey koymazsa ben asla destek olmam. Renkler berbat, dizayn berbat, çeşitlilik yok, seçenek yok.... 3-5 bin lira fazla yada az verip başka markalar alırım daha iyi.Marka öncelikle hedef kitlesini memnun edecek ki ben de "Evet bu Türk markası kaliteli ürünleri hedefliyor"diyerek yardım edeyim. Neden İspanyollar Orbea yı aşırı seviyor,çünkü köklü bir marka ve vizyonu, misyonu diğer lider markalardan geri kalmıyor ve müşterisini memnun ediyopr.

hangi yerli malı?

@barış barış

Körler sağırlar, birbirini ağırlar diye bir atasözü var.

Geri