Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sizce Salcano'yu desteklememiz gerekmiyor mu?

OnurCG

Aktif Üye
Tepki
49
Bisiklet
Salcano
şu günlerde salcano kullanan sayısı fazlaca denebilir bu genelde amatör ama bisikleti seven kitle (benim gibi :) ) ancak daha profesyonel arkadaşlar nedense salcanoya karşı memnuniyetsiz bir şekilde bakıyor ben salcanonun türk malı olduğu için desteklenmesi kullanmasak bile özendirilmesi gerektiğini düşünenlerdenim sizlerin görüşleri nelerdir ? :)

Scudo
valla iki tane salcano bisiklet sahibi olarak aynı fikirde değilim. salcano klasik tüccar mantığı dışına çıkmadığı sürece kimsenin de buna yanaşacağını düşünmüyorum. ne de olsa satıyoruz, fiyatlarımız aynı komponentlerle diğer markalara göre daha uygun daha fazla neden çaba gösterelim ki diye düşünürlerse yerli marka olması benim için hiçbir şey ifade etmiyor. çok basit bir şey yapmaları gerekiyor. servis ağını daha sağlıklı hale getirmek ve müşteri memnuniyetini ön planda tutmak. ha daha kaliteli kadro isteyen, kadro mühendisliğini geliştirmesini isteyen, kadronun teknik özellik ve geometri bilgilerinin sağlanmasını isteyen arkadaşlarımız var. salcano diğer markalar gibi (cannondale, merida, trek vs.) daha profesyonel olabilir mi? olabilir fakat o zaman da artacak maliyetler ve bunun fiyatlara yansıması sonucu müşteri portföyü bu kadar geniş olmaz.

bir ekleme daha yapayım. salcano daha çok benim gibi maksimum 2000 lira bandına çıkabilen müşteriye hitap ediyor. profilimdeki bisikleti aynı donanımla ünlü markalardan almaya kalksam kapı 4-5 binlerden açılıyor. o nedenle salcano alacak adam bisikleti tamir etmekten iyi kötü anlayacak ya da bir sorun olduğunda salcano servisi yerine çevresindeki iyi bilinen bir bisikletçiye gidecek. ben garanti belgesini alıp ilk ücretsiz bakımına bile götürmedim.

Salcano'yu gönül olarak destekliyorum; fakat kalbin söylediğiyle mantığın söylediği aynı olmuyor. Müşteri hizmetleri ve satış sonrası desteği konusunda daha çok çalışmaları gerekiyor.

Bu konudaki sıkıntılar bu markaya hiç yakışmıyor.

Bu arada Mayıs ayında Salcano Astro 29v alıyorum; kendimce desteklemiş olacağım. Ama dediğim gibi; daha önlerinde uzun bir yol var. Umarım gelecekte daha iyi hizmet altyapısını oluşturabilirler.

Servis konusu ve müşteri memnuniyeti kötü olan bunun yanında kendi servisini de memnun edemeyen bir firma. Zaten müşteri memnuniyetsizliğinnin temelide servislerinde bundan mutlu olmaması. Servis yaptığı servislikten kazanmayınca müşteriyi resmen istemiyor. Hem zaten bizim desteğimize ihtiyacı olduğunu da sanımyorum. Destekleyen sağlam destekliyor. Hepimiz bisikletleri satıp salcona alsak gücümüz yetmez o kadar sağlam destekleniyor :)

bu olay sadece salcano için yok aslında geçen adam yazmış book u çıkarılan yerde bisiklet arıyorum "bianchi,kron,salcano,carraro" hariç ee burda ne işin var dedim geçtim ben bianchi kullanıyorum kardeşim salcano her iki bisiklette gayet güzel. Salcano o servis ağını biraz insan evlatlarından seçerse güzel olur.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Salcano zaten market kültürünü on sene önce bırskmasaydı şimdi piyasada yoktu. Burada eskiler bu hedef kitleyi bırakman lazım diye baskı yapıyorlardı. Burada ilk aluminyum kadrolarını paylaşmışlardı ve ilgi çekince yöneldi. Aksine yok olacaktı ama halen tam oturtamadılar

• Beğen
Tepkiler: Y. Burak
Ticari kuruluşlarla ilgili fazla duygusal olmaya gerek yok bence. Sonuçta adamlar ticaret yapıyorlar, doğal olarak en büyük amaçları kar ki bu da çok normal. Siz de tüketici olarak kendi karınızı düşünmekle mükellefsiniz. En iyi f/p oranı sizin için karlı bir alışveriş demek.

Yerli diye bir firmaya özel sempati duymaya, tercih sebebi yapmaya gerek yok bence. Birebir özellikteki ürünler arasında tercih yapılacaksa, belki yerli diye öncelik verilebilir. Son kriter olarak.

Aynı konu farklı başlıklarla defalarca açıldı. Şimdi de incelemeler bölümüne açılmış :)

Ben incelenen birşey göremedim.

Salcano, Carraro, Bianchi, Bisan, Türkiye'de Türkiye'nin yerli hammaddesi ile, yerli bileşenleriyle birşey mi üretiyor da haberimiz yok?

Salcano zaten hükümete yakın ve kamu ile ilgili her yere ciddi rakamlarda bisikleti çakıyor. (Üniversite, Belediye Vb.)

Kadrolarını taiwan'da axman'dan alıyorlar (link)

Bileşenler modeline göre ya shimano ya sram. Lastiklerin selenin üzerine Salcano yazınca üretmiş olmuyorsun :)

Bana kalsa Gebze'de üretim yapan Kron salcano'dan 10 kat daha fazla desteklenmeli en azından benim gördüğüm kadarıyla kırılınca kadro değişimi yapıyorlar.

Bu başlıklara gerek yok arkadaşlar. Bir markayı seviyorsanız gidin alın , sevmiyorsanız (sevmiyorum ben) almayın.

@Osman Yener hocam :) Zaten yabancı Tüketicisi yok TR'de giriş seviyesi kullanıcıya satışını yapıyor keyfine bakıyorlar.

@tolgaizgur +1 Çok haklısınız.

Abi salcanonun üstüne güzel vites grubu felan koy. Diğer yerlerede güzel parçalar koy. Onlar zaten ayrı marka. Geriye ne kalır? Kadrosu. Kadroyuda başka firma fabrikası üretiyor olabilir asyada. (giant) Yani parayı verince salcanoda güzel bisiklet olur. Bu iş paraya bakar. Salcanonun kötü yanı servisleri, müşteri hizmeti vsvs..

@BicycleLover Giant üretmiyor :) Yukarı yazdım AXMAN firması üretiyor. Giant'a ürettirseler bu paralara bisiklet satamazlar.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Halilibrahim

Doğrudur. Bilmediğimden attım bir tane. En büyük üretici olduğu için. Belki tutar dedim :rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: Ahmetgitar
@BicycleLover
kesinlikle size katılıyorum bu iş paraya bakıyor ancak şu anlaşılıyor ki salcano nun daha kırk fırın ekmek yemesi gerekiyor(servis ve müşteri memnuniyeti konusunda) ancak şu da varki gerçekten ucuz meblağlara giriş seviyesi olarak iyi özellikler barındıran bisikletler satıyorlar .

Şöyle söyleyeyim. 2 tane salcano bisikletim var.
2yi grupset fiyatına komple bisiklet olarak satmasalar almazdım :) Zaten grup ve kadroset hariç herşeyi değiştirdim. Şimdi de kadroset değiştirme peşindeyim :)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
f/p bakımından en mantıklı marka olsa da bana göre isimden, renklerden ve tasarımdan kaybediyor dolayısıyla şimdi de gelecekte de asla desteklemeyeceğim.

Halilibrahim,

Herşey açık ve net yukarıda anlatıldığı gibi birinin ismini kırtasiye harfleri ile bisikletin üstüne yazıp o kişiyi yalamaları benim için en itici sebep.

Paragraf gereği gördüğüm konu hangi komponentini biz üretiyoruz o bisikletin ben gidiyorum pro bir yol bisikleti yabancı marka 3000 tl salcanoya gidiyorum 3000 tl üstelik acaba bişey olur mu kırılır mı bozulur mu yardım ederler mi şüphesi de yanında bedava salcanonun neyse eee şimdi bu marka türk malı ozaman parçalarıda türk malı o zaman benim ülkemde üretilenin maliyeti düşük olacağından fiyatıda düşük olması lazım?

Salcanoyu sevmiyorum desteklemiyorum tavsiye etmiyorum sedona ve kron markalarına değişik bir sempatim var çünkü yol bisikletine düz gidon vitesi takıp 13 kilo bisikleti size yol bisikleti diye tanıtmıyorlar.

Salcano değilde Sedona için destek verilse mühendistlerimiz üretimi Türkiye'de yapsa iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum zira bildiğim kadarı ile Sedona teknik servisi ve temiz işçilikleri sayesinde bir şikayette yok :)

Geri