Scudo Sports

Sonunda geldi Canyon

@tunç tuncay

harika olmuş ben de bir adet bundan yapacağım, evde en iyi yer duvar olacak çünkü.

Bu arada bisiklet mükemmel gerçekten, kazasız belasız sürüşler.

Scudo
olabilecek en son haline ait birkaç detay foto iyi olur diye düşündüm. Beğenilerinize sunarım...

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Tunç selam,

Furç kapağını kapalı hale getirmek için ne kullandın?

Modifiye edecek birşeyler bıraksaydınız keşke...Şimdi bir boşluğa düşeceksiniz. Yavaş yavaş soğuyup, başka bisiklet arayışına gireceksiniz.
Bu aletin yanına full carbon (karbon değil ha) bir MTB iyi gider. Scott Scale premium serisinden...

Kadro boyunu nasıl seçtiniz? Ben de Endurance CF SL 9.0 almayı planlıyorum ama sadece internetten satıldığı için deneme şansım yok. Canyon'un sitesinde kadro hesaplamak için bir tool var biliyorum ama ne kadar sağlıklı çok emin olamıyorum.

@Arkın Şeker

kapak Canyon sitesinde satılmakda , ayrıca aldım.

@Raşit S

Raşit Bey ful karbon MTB de var ancak ona artık ilk aldığım zamanki kadar binmiyorum. Arazide binebileceğim zaman keyifli oluyor. Bundan sonrası bol bol pedallamak ve idman yapmak yapacak bişi kalmadı artık bisiklete.
(link)

@Çağrı Soylu

Benzer açılardaki bir bisikleti deneyerek ve sonra karşılaştırma yaparakda bulabilirsiniz. Benim daha önceki bisikletim 55 kadro idi bunu 56 kadro alıp bir boy kısa gidon boğazı ve uygun sele ayarlaması ile hallettim. Ancak canyon sitesindeki hesaplama aracıda uygun kardo boyunu size verecektir. tabi sizin özellikle fazklı bir kadro boyu tercihiniz olmaz ise.

Tunç selam,

Bu mudur furç kapağı;

(link)

@Arkın Şeker

Açıklamasından o gbi ancak nedense fotosu görünmüyor.

@tunç tuncay

Dün akşam Tunç bey Tekirdağ dan Silivri ye geldi. Hem tanışmış hem de şaheser bir bisikleti yakından görmek nasip oldu. Bisiklete aşık oldum yakından ayrı bir güzeldi. Dün yaptığımız keyifli tur ve bir çok bilgi aktarımından dolayı Tunç bey' e çok ama çok teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: can onur
Emrah Bey ben teşekkür ederim davetin ve inişli çıkışlı güzel manzaralı bir rotada yol göstererek tura eşlik ettiğin için. Biraz uzun tutup karanlığa kalmış olsakda keyfli ve güzel bir idman oldu. Sana ve Gencer Beye tekrar teşekkür ederim.

Tunç Bey cosmic ler zippler havada uçuşuyor ama easton tercih ediyorsunuz , ayrıca bir sebebi var mı?

Rota nasıldı, nereden nereye sürdünüz?

Tunç bey, Ankara dan Tekirdağ a sırf tur için mi gittiniz?

Üçüncü soru, jantlarda subaplara rastgelen yere çıkartmaları kendiniz mi yapıştırdınız? Hani uzaktan bakınca sanki orada kanal varmış gibi görünüyorda..

İlk bisikletimi topladığımda fiyatını uygun bulmuştum ve USA den direk 2. elini yollayan bir satıcı bulup almıştım. BMC pro takımının bu jantları kullanıyor olmasıda bana kaliteli olduğu düşüncesini vermişti. Alıp kullanıncada oldukça memnun kaldım. Hafif , akışı iyi ve sorunsuz jantlardı. Sonrasında birde aero deneyim dedim düz yolda iyiydiler ama yokuş ve yanal rüzgarlarda biraz daha zorlayıcı gelmişti. Ancak bu son çıkan Aero55 modeli hem yanal rüzgarda daha iyiler hemde ağırlık olarak tırmanış içinde iyiler. Öyle devam edip gitti. Birde bu markanın pek ülkemizde yok olmasının nedeni bence satan bir firmanın bulunmaması. Easton , Enve Ligthweigth gibi markalar malesef ülkemizde satılmayan markalar, bunu içinde çok yaygın değiller kanısındayım. Ben USA deki bir arkadaşım araclılığı ile alıyorum saolsun yardım ediyor.

@Raşit S

Raşit Bey merhaba ,

1. soru;
Akören, İnceğiz , Çatalca, Mimarsinan, Kumburgaz, Silivri. Emrah beyin söylediği gidilen yerler bunlar. 80 km civarı bir turdu.

2. soru ;
İş için Tekirdağ dayım ben Aralık ayına kadar , forumdan Emrah Bey ile tanışıp binelim dedik öyle oldu

3.soru ;
Jantlardaki yazılar orjinal hiçbişi yapmadım. Sanırım firmda sibop yerlerini belirlemek için yazıları oraya denk getirmiş , lastiği söktüğünüzde sibop yeri kolay bulunsun diye. Ben sibop uzatması janta vurup ses çıkartmasın diye fotoğraftaki ürünü sipariş ettim takılınca benim yapacağım o olacak.
(link)

kadro boyu diğer markalar ile karşılaştırdığınızda her hangi bir fark var mı?
Atıyorum X marka da 56 kadro kullanıyordum bunda 53 oldu gibi ?

@tunç tuncay
öncelikle hayırlı olsun.allah kazasız belasız suruşler nasıp etsın.ama ben bıseyı merak edıyorum bu bısıkletı nerede kullanıyosunuz?yolda felansa bu bısıklete kıyılıpta yola cıkartılmaz bence..:)

@hüseyin tunçmen

Evet genelde Canyon bisikletler diğer markalara göre bir küçük boyu kullanıyorlar kadro boyularını tanımlarken. Örnek olarak bundan önceki Corratec bisikletimde 55 boy kadro L olarak geçiyorken Canyon bisiklette 56 kadro M olarak geçmekte. Onun için Canyon tercih edilecek ise Canyon web sitesindeki bisiklet boyu hesaplama aracı kullanılmasını öneririm Yada size uygun kadro boyunu belirleyip kadro geometrisinden seçim yapmanız doğru olacaktır.

@Muhiddin K.

Sizce yola çıkılmayabilir ancak bence çokda güzel her tür asfalt yola çıkılıyor. Tabi tek Türkiye'de değil zaman zaman fırsat ve maddiyat denk getirdikçe yurt dışınada binmeye gidiyorum. Neticede adamlar bu bisiklet ile Paris-Roubex gibi arnavut kaldırımı yollarda bile yarışta biniyorlar. Siz olsanız nerde kullanırdınız peki sölerseniz bende öyle yerler arayım binmek için :)

• Beğen
Tepkiler: hüseyin tunçmen
@tunç tuncay

:)futbol sahası kenarlarındakı koşu yerlerı bence:)diğer türlü kıyamam ben buna.aman akordu bozulcaktı aman şöyle olcaktı felan:)

Geri