@uguryilmaz144 uci onaylı olması uluslar arası yarışlara girecek gibi durmadığımız için
bence de çok olmazsa olmaz değil ama bende mossoda olsun isterdim uluslar arası geçerliliği olmasını sadece arkadaşı bilgilendirme adına ufak bir bilgi olsun diye paylaşayım dedim
çeşmedeki yarışa katılmayı düşünüyormusunuz?
@Fatihacr mossonun üzerinde gelen lastikler birazcık ağırlar ama sağlamlığı gayet iyi ben 3000 km de 2 defa patlattım. 3000 km den sonra lastiklerden tamamen keyfe keder sıkılıp ultrasport 2 ile değiştirdim. meridalarda gelen lastiklerde fena değil biraz yumuşak bir lastik ve birazdaha kolay patlayabiliyor. lastikler üzerinde çok durmayın daha önemli şeyler var bunlar karbon parçalar ve geometri mesela meridanın kadrosu bence birazdaha rahat sürüş sağlıyor fakat mosso biraz daha agresif geldi bana.
not: kilo olayına gelince de 25lik yada 28 lik lastik takarsanız biraz daha konforlu sürebilirsiniz ama 28 için gücünüzden çok az feragat etmeniz gerekir
bu arada ritchey seleyi yeni değiştirdim 7000 km de bel vermeye başladı artık fizik sele aldım çok memnunum.
mosso alırsanız jantların içine kaliteli bir get koymanızı tavsiye ederim maliyeti 20 tl
üzerinde gelen zincir 4000 km gitti daha da giderdi ama ruble zarar görmesin diye değiştirdim. maliyeti 56 tl
bugün ultegra 6800 ün vites tellerini değiştirdik Ali abim ile şuan vites geçişleri ilk aldığımdan daha iyi diyebilirim. Fren telleri teflon kaplı geliyor fakat vites telleri teflon kaplı değiller. bisikletimi bugüne kadar 20 defa yıkamışımdır. bugün vites tellerinin dış kablosunda biraz paslanma gördüm yağmurda bile kullandığım için çok normal. teller için kesinlikle ultegra polimer kaplı teli öneririm bana maliyeti 60 tl.
biraz daha para geçince elime fren tellerini de değiştireceğim. pabuçları bugün değiştirdim ultegra 6700 serisi ile kaliper renkleri ile uyumu iyi oldu ve frenler çok çok daha iyi kesinlikle.
5000 km de ayağa kalkıp gidona yük verince çıtırtı sesleri geliyordu açıp baktık bir şey yok temizliğini yapıp kapatınca ses geçti meğerse tozdanmış ama yakın bir zamanda da furşun rulmanlarını yada furş takımını değiştirirsem güzel olacak çünkü yeni bir bisiklete göre döndürmek için birazdaha güç istiyor.
valla daha ne anlatayım işte sizin sorunuz olursa cevaplarım
merida scultra 400 kullanan arkadaşım var onun bisikletinin negatif ve pozitif yönlerini de biliyorum birkaç defa da sürme şansım oldu. yalnız şöyle bir olay var arkadaşımda scultra 400 başka bir arkadaşımda da reacto 400 var biri 2000 de diğeri 4000 de free hub body sıkıntı çıkardı. hoş olmayan sesler geliyor. arkadaşım aslı bisiklet ile görüşmüş istanbula göndermesini istemişler garantiden değiştirecekler herhalde. göbeklerin markaları formula fakat modelini bilmiyorlar. Arkadaşım sormuş aslı bisiklete onlar modelini söylememişler direk jantı gönderin demişler. almayı düşünürseniz bu konunun devamında neler olacağını yazarım size buradan