Scudo Sports

Sora Tekstil

ben eksi 5 dereceya kadar bisiklet kullanıyorum. Abartısız 4 mevsim bisiklet üstündeyim. Haftada 7 gün.
Zaman zaman Bursa ve İzmir de yaşıyorum.
bana daha sert şartlara uyumlu kıyafet lazım.

ama en iyisi normal kesim likralı, softshell kıyafet olurdu.
hava sıcaklığına göre altına termal içlıik giymek ideal olur.:)

-5 derece için yorum yapamam, ama 0 dereceye kadar dışarda kullanıyorum. 0-5 arası ceket, 5 ve sonrası bahsettiğiniz tarzda softshell uzun kollu forma giyiyorum.

Içlik: Decathlon'dan (link).
0-5 arası giydiğim ceket: (link)
5 ve sonrası giydiğim uzun kollu forma: (link)

Bunların üstüne bir de rüzgar geçirmez yelek eklenebilir belki, kişisel üşüme durumuna bağlı olarak. Içlik dışındakileri, 3-4 senelik modeller oldukları için ve yeni modelleri çıktığı için, yenisini alıp eskisini ucuza satmaya meraklı Alman zengin amcalardan ikinci el olarak aldım. Yurt dışında yaşayan tanıdıklarınız varsa ve ikinci el alışverişe meraklılarsa, rica edebilirsiniz belki.

Benim asıl zorlandığım konu eldivenler. Çok fazla eldiven denedim ancak hiçbirinden istediğim verimi alamadım. Bu derecelerdeki sürüşlerimden, ellerim üşümeden tamamladığım olmadı henüz. Ama sanırım bunun yeri bu başlık değil de Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı? olmalı :)

Scudo
Bütçe nedir ona göre kendi kullandıklarımdan yazacağım.. Bende Norveçte yaşıyorum ve bütün sene bisiklete biniyorum -15, -20 lerde falan yani :koptum:

ithal ürün düşünmüyorum. Malumunuz tekstil memleketinde yaşıyoruz.

Yerli ürünler için bütçe kısıtlamam yok.
Sora, freysport, exuma vb.
2000 tl ye kadar olabilir.
Çünkü 365 gün bisiklet kullanıyorum.

sora ürünleri neden süreki stokda yok ?

-5 derece için yorum yapamam, ama 0 dereceye kadar dışarda kullanıyorum. 0-5 arası ceket, 5 ve sonrası bahsettiğiniz tarzda softshell uzun kollu forma giyiyorum.

Içlik: Decathlon'dan (link).
0-5 arası giydiğim ceket: (link)
5 ve sonrası giydiğim uzun kollu forma: (link)

Bunların üstüne bir de rüzgar geçirmez yelek eklenebilir belki, kişisel üşüme durumuna bağlı olarak. Içlik dışındakileri, 3-4 senelik modeller oldukları için ve yeni modelleri çıktığı için, yenisini alıp eskisini ucuza satmaya meraklı Alman zengin amcalardan ikinci el olarak aldım. Yurt dışında yaşayan tanıdıklarınız varsa ve ikinci el alışverişe meraklılarsa, rica edebilirsiniz belki.

Benim asıl zorlandığım konu eldivenler. Çok fazla eldiven denedim ancak hiçbirinden istediğim verimi alamadım. Bu derecelerdeki sürüşlerimden, ellerim üşümeden tamamladığım olmadı henüz. Ama sanırım bunun yeri bu başlık değil de Kışın bisiklet ve bisiklet giyimi nasıl olmalı? olmalı :)
decathlon un içliğini almayı düşünüyorum. memnunmusunuz.

Freysport tan uzak durun derim. Hem kışlık hem de yazlık formalarını kullanıyorum fermuar kalitesi aşırı kötü ve kışlık formaları formadan başka her şeye benziyor, teri dışarıya atmıyor içeride hapis ediyor ve buda üşümenize neden oluyor.

Düzenleme: Yanlışlıkla HasanCemil'in gönderisine yorum yaptım.

Tekstil memleketinde yaşıyoruz ve çok kaliteli ürünler de ülkemizde üretiliyor fakat erişimimiz kısıtlı. Sora iyi hoş ama kışlık konusunda yeteri yatırımları yok. Açıkçası Sora'dan da beklemiyorum çünkü büyük yatırım gerekiyor. Ben Eskişehir'in soğuğunda Exuma ürünleri kullanıyorum. Decathlon'a fason ürettikleri ürünler çok iyi (softshell içine içlik o kadar) ama ne Türkiye'deki Decathlon mağazalarında ne de kendi markalarıyla iç piyasaya sunmuyorlar. Direk ihraç ürünü üretiyorlar. Exuma'nın outlet mağazalarında küçük defolular komik rakamlara satılıyor. Denk getirmek gerek. Yine Moonsport'un da benzer ürünleri var.

Tekstil memleketinde yaşıyoruz ve çok kaliteli ürünler de ülkemizde üretiliyor fakat erişimimiz kısıtlı. Sora iyi hoş ama kışlık konusunda yeteri yatırımları yok. Açıkçası Sora'dan da beklemiyorum çünkü büyük yatırım gerekiyor. Ben Eskişehir'in soğuğunda Exuma ürünleri kullanıyorum. Decathlon'a fason ürettikleri ürünler çok iyi (softshell içine içlik o kadar) ama ne Türkiye'deki Decathlon mağazalarında ne de kendi markalarıyla iç piyasaya sunmuyorlar. Direk ihraç ürünü üretiyorlar. Exuma'nın outlet mağazalarında küçük defolular komik rakamlara satılıyor. Denk getirmek gerek. Yine Moonsport'un da benzer ürünleri var.

Exuma nın normal kesim (regular fit) softshell montunu ben de birkaç yıldır kullanıyorum ve çok memnunum.
Ama aynısını veya muadilini bulamıyorum.

dar kesim veya normal kesim, internette açıkça yazılmıyor. Bu da işin zor tarafı.
Bu yıl aldığım Exuma mont dar kesim çıktı.
İçine birşey giyemediğim için soğuk günlerde maalesef yetersiz kalıyor ve kullanamıyorum.:(

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
decathlon un içliğini almayı düşünüyorum. memnunmusunuz.

Çok memnunum. Vücudu güzel sarıyor ve en önemlisi teri vücuttan uzaklaştırıp üşümeyi engelliyor. Bendeki beyaz ama, 2 yıl önce almıştım. Umarım modeli değişip kalitesi düşmemiştir.

Yerli diye methiyeler düzdüğümüz sora her zamda ne yapalım ya kumaşı italyadan özel getiriyoruz diye ağlıyor. Yurt dışından gelen, hammaddesi ithal olan herşeye kur ve enflasyon ataklarında zam yapılması makul, buna birşey demiyorum.

Fakat yerli olsun çamurdan olsun deyip de yabancı markalardan imtina edenleri absürd buluyorum. Yerli dediğiniz şeyin girişimcisi ve lokasyonu yerli sadece. Decathlon bazılarından daha yerli bence. Hala çoğu üründe kalite/fiyat oranı oldukça yüksek ve sağladığı istihdam ve ülkeye faydası daha yüksek.

Hatta abartayım, yerli markaların sizi kazıklama ihtimali yabancılardan çok daha yüksek.

Tekstil ülkesiyiz konusunda da şunu söyleyeyim;

Evet, ciddi bir tekstil ülkesiyiz ama bunun iç piyasaya çok da faydası yok. Özellikle büyük ölçekli fabrikaların ürettiği hiç birşeyi iç piyasada bulamazsınız. Çünkü hepsi ihracat malı ve yurt dışına gidiyor. Belirli standartlarda oldukça kaliteli üretiliyor. Bizler ise küçük işletmelerin kalitesini kafasına göre ve maliyet odaklı belirlediği ürünleri satın alıyoruz.

Sanırım 5-6 yıl önce falandı, ülkemizdeki büyük bir çorap fabrikası decathlonun çoraplarını üretiyordu. Biz de yurt dışı malı, kalitelidir diye alıyorduk. Soranın italyadan getirtip bize forma dikip sattığı kumaş da bizde üretiliyordur belki. Büyük ölçekli fabrikalarımız gerçekten çok iyiler fakat ne yazık ki ürettikleri ürüne bizler erişemiyoruz. Hepsi yurt dışına gidiyor. Ne zaman ki yurt dışından bize bizim ürettiğimiz ürün ithal edilirse o zaman erişebiliyoruz.

Başa döneyim,

Sora kalite standartı yüksek bir yerli fabrikaya gitse, istediği özellikteki kumaşı talep etse kimse yüzüne bakmaz. Neden? Çünkü talep edeceği miktar fabrika kapasitesinin çok altında olacağı için üretmeye tenezzül etmezler. Ederlerse batarlar çünkü. Onlara yine büyük ölçekli sipariş verebilecek müşteri lazım. Belirli bir kalitedeki ürünü de küçük yerler yapmaz, çünkü kar edemez. Yani adam istese de fazla yerli olamıyor.

Bir de bu ülkedeki absürdlüklerden birisi söyleyelim;

100 makineli orta seviye sayılabilecek bir çorap üreticisisiniz. Doğal olarak en büyük hammaddeniz iplik. Aylık iplik ihtiyacınız yerli iplik fabrikalarının size satış yapması için yeterli değil. Direkt olarak fabrikalardan iplik alamıyorsunuz. Siparişiniz fabrikanın belirlediği alt limiti geçmiyor. Siz de mecburen gidip işi sadece fabrikalardan iplik alıp küçük ve orta işletmelere satan aracı firmalardan almak zorunda kalıyorsunuz. Doğal olarak fabrika fiyatına kar eklenmiş oluyor bu da iç piyasaya üretim yapan işletmelere artı maliyet oluyor.

Ne yazık ki bu sektörde de alt ve üst sınıf arası uçurum var. Ya ucuz ve kalitesiz ya da kaliteli ama çok pahalı.

...Soranın italyadan getirtip bize forma dikip sattığı kumaş da bizde üretiliyordur belki...

Seneler önce Çiğli Organize Sanayi Sitesi'nde makine üreticisi bir müşterim, defalarca teklif verdikleri aynı sitedeki firmanın onlardan almak yerine yurtdışından makine getirttiğini, makinenin imalat etiketinde onların adını gördüğünde şok olup onları aradığını anlatmıştı. O nedenle hiç şaşırmam, hatta büyük ihtimalle öyledir.

Sora aldığı kumaşı baskı makinesine sokuyor basıyor, kesiyor ve dikiyor. Seçtikleri kumaş, kalıp ve dikiş kalitesi hoşuma gidiyor. Ama Sora'nın kumaş üretmesini veya ürettirmesini beklemem. Sadece bisiklete veya benzer sporlar için ülke pazarı hacmini düşününce anlamsız. Ülkemizde kaliteli kumaş üretimi yapılıyor ve her türlü kumaşta üretilir ama ülkemizin üretemediği şey patent. Patenti olan bir kumaşı kafanıza göre üretemezsiniz sonuçta. Kaldı ki konumuz bisiklet kıyafeti olduğu için çok dar bir piyasada kimse kumaş arge yatırımı yapmaz. En fazla elin oğlu patenti ile gelir kumaşını, ürününü yaptırır, bizde ya elin oğlunun ülkesinden pahalı pahalı alırız yada outlet de denk getirip ihraç fazlası veya defonu ürünleri olması gerektiği fiyattan alırız.

Sora'dan gideyim, Sora ne kadar forma üretiyor ki kendi kumaşı için arge yaptırıp üretsin veya ürettirsin? Ülke ekonomisi düzelir, ülkeden bir marka çıkar dünya pazarından pay almaya başlar o zaman derki ben kendi kumaşımı kendi ülkemde üreteyim. Yoksa yerli diye genel geçer likralı kumaştan uyduruk formalara ya da ithal kumaştan pahalı formalara devam ederiz.

Bir tekstil fabrikasında mühendisim.Yanmaz kefen bezi üretmeyi planlıyoruz, siparişlerinizi bekliyorum. :ssrtcbya: Hem yerli hemi de milli:harika:

Haşortmanda dünya markasıyız Sayın @makaram bilir

Buğday ithal etmek ülke içinde üretmekten daha ucuz ise üreticiler bunu ithal eder.
Çünkü kullanıcıya başka türlü uygun fiyatlı ürün arzı yapamazsın.
Forma kumaşı ithal etmek üretmekten daha ucuz ise Sora'nın bunun ithal etmesi mantıklı ve doğru olandır.
Bu ithalat konusu siyasete de oldukça meze yapılmaktadır. Fakat bu ekonomide başka bir çözümü yoktur.

Bir tekstil fabrikasında mühendisim.Yanmaz kefen bezi üretmeyi planlıyoruz, siparişlerinizi bekliyorum. :ssrtcbya: Hem yerli hemi de milli:harika:

Haşortmanda dünya markasıyız Sayın @makaram bilir

Grandfondoda aero etkili ilk haşortman bizde.

• Hahaha
Tepkiler: hamlet2006

Size bir tekstil mühendisi olarak açık ve samimiyetle yazıyorum.
1- kumaş tasarımlarını (spor alanı için konuşuyorum) yurt içinde yapan yapabilen benim bildiğim kadarıyla yok. İtalya bu konuda çok iyi.
2- Yerli markaların maliyet hesapları bir çoğunun yanlış.
3- Üretim maliyetleri (iplik, sünger vb) her gün hatta gün içinde birkaç sefer değişebiliyor. Şuan bizde dolar kuru:20.00 TL
4- Kalite "castelli, shimano vb seviyesinde olsa dahi" üst sınıf ürünler ile aynı olsa dahi yerli bir pazar politikası yok.
5- Marka değerimiz yok. " adamlar yapıyor abi. Gavur yapar beee... gibi kafa yapasından çıkamazsak yerli ürünlerde kalite ve fiyat istediğimiz seviyeye gelmeyecek"

Sora tekstil in internet sitesi sürekli güncellemede gözüküyor kaç gündür. Normal mi bu kadar uzun güncelleme?

Sora tekstil in internet sitesi sürekli güncellemede gözüküyor kaç gündür. Normal mi bu kadar uzun güncelleme?
En son yeni ürün gamını hazırlayacaklardı, bu yüzden yapım aşaması uzun sürüyor olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Geri