Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sora Tekstil

Yapsa benim için bir anlam ifade etmiyor artık. Benim bir formaya ya da tayta ayırabileceğim bütçenin çok üzerinden fiyata sahipler. Önceden ikişer üçer sipariş veriyordum.

21 Mayıs 2022, ilk üretim Road Racer tayt almışım. Fiyatı 2060 TL
21 Mayıs 2022 dolar kuru = 15,87
129dolara taytı almışım. Bu sırada asgari ücret 4-5 bin arası bir şeydi sanırım.

1679039872277.png

Şu an yeni model Road Racer 2.0 1900 TL
17 Mart 2023 dolar kuruna göre 99 dolar.
Asgari ücret 8 bin lira
21 Mayıs 2022'ye göre market, tekstil, elektronik ürünler devasa zamlanmışken Soranın forma ve taytlarda hem TL hem DOLAR bazlı indirime gitmesi gözüme çarptı. Açıkçası geçen seneki fiyat politikaları değişmiş.

Normal bir tsihrt 250-300 TL bandıydayken bisiklet formalarının 500-600 olması marka fark etmeksizin uygundur bence.

Eski bir decathlon çalışanı olarak şunu da ekleyeyim :

1679040160318.png

Önceden Soradan pahalıya forma alacagima Decathlondan alırım yazılıyordu bu konuya. Artık tersine döndü sanırım.

Bir plastik çerçeve, bir camsı. 2400₺ :snzdglsn:
Şu an 2100 liraya guncellenmiş fiyatları. Piyasa fiyatı. Oakleylere zam gelmeden once uygun fiyata almıştım ben. Kesinlikle gozlugun en kalitelisini almak gerekiyor. Cok fark ediyor :D

Scudo
129dolara taytı almışım. Bu sırada asgari ücret 4-5 bin arası bir şeydi sanırım.

301640 dosyayı görüntüle

Asgari ücret 8 bin lira
21 Mayıs 2022'ye göre market, tekstil, elektronik ürünler devasa zamlanmışken Soranın forma ve taytlarda hem TL hem DOLAR bazlı indirime gitmesi gözüme çarptı. Açıkçası geçen seneki fiyat politikaları değişmiş.

Normal bir tsihrt 250-300 TL bandıydayken bisiklet formalarının 500-600 olması marka fark etmeksizin uygundur bence.

301643 dosyayı görüntüle

Önceden Soradan pahalıya forma alacagima Decathlondan alırım yazılıyordu bu konuya. Artık tersine döndü sanırım.

Şu an 2100 liraya guncellenmiş fiyatları. Piyasa fiyatı. Oakleylere zam gelmeden once uygun fiyata almıştım ben. Kesinlikle gozlugun en kalitelisini almak gerekiyor. Cok fark ediyor :D
Fiyat göreceli, elbette ki istifade eder bütçesi ve ihtiyacı olanlar. Benim dikkatimi çeken ölçüler kalmamış genelde çok ufak ya da çok büyük satılmayanlarda indirim gördüm ara bedenlerde forma için göremedim. Bu nedenle indirim yapılıp stok boşaltmak istenmiş olabilir belki.

Fiyat göreceli, elbette ki istifade eder bütçesi ve ihtiyacı olanlar. Benim dikkatimi çeken ölçüler kalmamış genelde çok ufak ya da çok büyük satılmayanlarda indirim gördüm ara bedenlerde forma için göremedim. Bu nedenle indirim yapılıp stok boşaltmak istenmiş olabilir belki.
Bütçe meselesi tabiki. Ben sadece fiyatların düştüğünü fark ettim.

Ayrıca (link) yeni seri stokları takip ederseniz güncel oldugunu görebilirsiniz.

301640 dosyayı görüntüle

Asgari ücret 8 bin lira

301643 dosyayı görüntüle

Geçen Hafta RC500 formayı 350 TL ye aldım.
(link) hatta aldığım forma RC500 de değil galiba daha üst modeli Decathlon da indirimleri takip etmekte fayda var imkanı olan mağazaları dolaşsın internette olmayan seri sonu indirimleri oluyor. Sora konusuna gelecek olursak yurtiçin de biz yerliyiz diyerek üretim yapan firmalar arasında en iyisi. Yurtdışı için orta sıralara yerleşir kuvvetle muhtemel.

Son düzenleme:
2-3 yıl önceki regular firmalardan iki adet almıştım.120tl civarıydı.Gerek paketleme gerekse ürün kalitesini düşünürsek,formalar ve taytlar ucuz geldi bana.İlk fırsatta alışveriş yapacağım.

Kışlık ceket arıyor gözlerim Sora'dan

Glacier ürünü çıkmıştı, çok az sayıda yapıp bıraktılar sanırım :(

• Beğen
Tepkiler: Rhodiumm
Kışlık ceket arıyor gözlerim Sora'dan

Glacier ürünü çıkmıştı, çok az sayıda yapıp bıraktılar sanırım :(
Sormayın hocam. Yıllardır bekliyorum ceket çıkartmalarını. Boost kışlık forma ceket ayarında 3-5 derece arasında içlikle rahatça kullandım ama inişlerde rüzgarlık giydim mecbur. Yine de ceket bekleyişim devam ediyor :D

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Ceket bekleyenler bence hiç beklemesin. Çok yakın fiyatlara hatta daha ucuza Castelli nin Perfetto yada Alpha Ros ceketleri alınabiliyor. İkisi de farklı hava koşullarında -5 dereceden 15 dereceye kadar giyilebilen çok iyi ürünler. Glacier i giymedim ama inceleme fırsatım oldu. Ürün çok kalın ve bu nedenle de biraz ağır. Yağmur gecirmezliği bir iddia, kumaşından teyitli değil. Ter tahliyesi sıkıntılı olma ihtimali çok yüksek.

Fiyatlar geçen seneye göre insani boyuta inmiş. Geçen sene neydi öyle? Şuanda 540 tl bir forma için pek fazla olmasa gerek. 2 sezondur yazlık formasını, 2 sezon da uzun kollu formasını(yazın bazen, kışın full) kullanıyorum. İlk günkü kondisyonunda devam ediyor. Kalitesi gayet yerinde yani. Tercih edilebilir.

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
Ceket bekleyenler bence hiç beklemesin. Çok yakın fiyatlara hatta daha ucuza Castelli nin Perfetto yada Alpha Ros ceketleri alınabiliyor. İkisi de farklı hava koşullarında -5 dereceden 15 dereceye kadar giyilebilen çok iyi ürünler. Glacier i giymedim ama inceleme fırsatım oldu. Ürün çok kalın ve bu nedenle de biraz ağır. Yağmur gecirmezliği bir iddia, kumaşından teyitli değil. Ter tahliyesi sıkıntılı olma ihtimali çok yüksek.

Zaten Castelli Alpha Ros 2 aldım onlar yüzünden :)

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
1681737846218.png

Kapadokya'da çekim yapma fikri çok iyiymiş. Manzara efsane. Classic formalar da güzel olmuş. Kırmızı ve buz-turuncu modelleri hoşuma gitti. Halen merakla proteam serisini bekliyorum ama :D

Reklamın tamamını bilmiyorum sadece bu paylaştığınız foto üzerinden bir iki görüş belirteyim.
1- Bisiklet giyimi ile kapadokya balonlar arasında renk çeşitliliği harici bir bağlantı yok gibi.
2- ilgili arkadaş bisiklete de binmiyor, durmuş balonları izliyor, hayatı sorgular bir duruşu da var sanki.
3- Kapadokya'ya gidenler bilir (ben hiç gitmedim) balonların havalanmaya başladığı saatler knut vakti ve zehir gibi soğuk olur, bence kısa kol forma değil mevsimlik ceket giymeliydi eleman.
4- Balon seyehat fiyatları da malum, yerli turist için binmesi çoğunlukla kredi falan çekerek mümkün olabiliyor ki Sora temsilcisi arkadaş ta oturmuş uzaktan izliyor zaten (ben olsan dürbün ile bakardım) :)
5- Bena sorsalar reklam olarak daha bizden bir şeyler düşünürdüm. Ama bizden olan da bize çekici gelmez , o da ayrı bir konu.
Her şeye rağmen yerli üretim, kaliteli ürünler ve erişilebilir fiyatlar ile tercih edilesi markalardan. Bu arada belki de yurt dışı satış konularına odaklanmış olabilirler de. Reklam fikri Euro & USD bölgesine hitaben düşünülmüş olabilir balon malon, o zaman yazdığım maddeler kendisini 10 sn içerisinde imha edecektir.
İyi akşamlar, selamlar.

Premium Taytları sorunlu. 40km'lik ilk sürüş sonrası tayt kumaşında erime oldu.

303029 dosyayı görüntüle

303030 dosyayı görüntüle
Merhaba,

Benzer sorunu yaşamıştım ve Sora'ya yazınca çok yapıcı bir şekilde sorunu tepit edip çözümlemeye çalışmışlardı. Buradan okuyabilirsiniz. Benim selem kaç tane tayt eritti böyle. 2-3 sene de o seleyi kullandım üstelik. Ne kadar ayar değiştirsem de bütün taytlarımın aynı yeri aşınıyordu yavaş yavaş. Belli ki selemde sıkıntı vardı :D ancak değiştirmeye fırsatım oldu benim de. Taytın bu şekilde aşınması çok can sıkıyor.

• Beğen
konu seleden kaynaklı. taytın değişmesi firmanın güzelliği olmuş.

• Beğen
Bilemiyorum. Diğer taytlarımda aynı sele ile yaşamadığım sorunu Sora ile ilk sürüşte yaşamam beni rahatsız etti.

• Üzgün
Tepkiler: Rhodiumm
Geçtiğimiz hafta aşağıda fotoğrafını eklediğim alış-verişi yaptım. Normalde internetten giyim alış-verişi yapmayan biri olarak gelecek olan ürünlerin bedeni konusunda endişem vardı. Ürünler iki gün içinde kargoyla elime ulaştı. Güzel bir paketlemeleri var. Formayı denediğim gibi oldu; kumaşı oldukça iyi hissettiriyor. Ayrıca çok şık görünüyor. Fiyatıysa Decathlon vs. sitelerden alabileceğiniz ürünlerin altında olması sebebiyle kalitesine göre uygun sayılır.

Screenshot.png

Tayta gelince... henüz denemeden ilk bakışta üstüme olmayacağını düşünüp kendilerine ulaştım ve bir büyük bedeniyle değiştirmek istediğimi söyledim. Hijyen dolayısıyla taytta iade/değişim yapamadıklarını söylediler. Sitelerindeki ölçüye göre beden seçtiğimi, benim hatam olmadığını ve taytı denemediğimi söyledim. Bunun üstüne tekrardan ölçülerimi teyit edip doğru bedeni satın aldığımı belirttiler ve taytı denememi istediler. Buna rağmen bedeni olmazsa yardımcı olabileceklerini söylediler. Taytı denedim; daha önce denediğim giriş seviyesi taytlara göre sıkı bir kumaşı olduğunu söyleyebilirim fakat gerek kumaşı gerekse kesimi olsun, vücudunuzu tam sarıyor ve kaliteli hissettiriyor. Yine de taytı 1 ay boyunca test edip kendilerine geri bildirim verebileceğimi ve ondan sonra da memnun kalmazsam yardımcı olabileceklerini belirterek gönlümü kazandılar.

Çorabı ise siyahı ile değiştirmek istediğimi söylediğimde beyazı iade almadan siyahını hediye olarak gönderebileceklerini söylediler - malum kargo maliyeti ürün maliyetini aşıyor. Çorabın taban kısmı pamuklu rahat kumaştan bilek üstü kısmıysa elastik ve vücuda yapışan bir çeşit kumaştan yapılmış. Kalflere kadar çıkıyor.

Sora Tekstil alış-veriş deneyimimden şimdilik oldukça memnun kaldım. Ramazan dolayısıyla henüz sürüş yapmadım fakat bayramdan sonra kullanıp deneyimlerimi ayrıca yazacağım.

*Beden seçerken sitelerindeki ölçüleri dikkate almanızı tavsiye ederim.

Geri