amasseia
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 3.706
- İsim
- Ali
- Başlangıç
- 1996—97
- Bisiklet
- Mosso
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
bu ne yazık ki artık her şeyde geçerli... kardeşime geçen hafta 15.000TL'ye iphone 12 pro aldılar, şu an fiyatı 20.000TL. Siyaset olsun diye söylemiyorum bunu ama yeni Türkiye tam da bu.Alan alsın, ben bu fiyatlara forma falan alamam.
Fiyatlar 300-400 TL bandındayken zaten lükstü şimdi ise bu fiyatlar ultra lüks!
Ne aldıysak yanımıza kâr kaldı, bundan sonrası ise zarar.
Siz yanlış anlamışsınız. Eski fiyat 309 TL 384 değil. Öyle bir yazılmış ki yeni fiyat 442 biz hâlâ 384 ten satıyoruz. İyi ama eski değil o yeni fiyat zaten eskisi 309 bunun neresi anlaşılmadı. Fiyat 800 de olabilir kur kaynaklı ama buradan buna düşük diyerek zamlı satmak haksızlık. Ya bunu farketmediniz yada çok sevdiğiniz ürünler olduğu için toz konduramıyorsunuz ki bu yanılgıya zaman zaman bende düşünüyorum.Arkadaşlar siz yanlış anlamışsınız indirim olayını. Yukarı da arkadaş açıklamış aslında. Yeni güncellenecek fiyatlarımız bunlar eski fiyattan satıyoruz hala diyorlar aslında. @enzo ne yazık ki o dediğini euro dolar ile çalışan hiç bir firma yapamaz. Siz sadece tüketici gözüyle bakıyorsunuz olaylara. Bu diyeceklerimi sadece sora için demiyorum yanlış anlaşılmasın. Şu an Türkiye'deki ortam ortada güven ortamı ekonomi namına bir şey kalmadı. Düşünün yani dolar 3 saatte 1 TL artabiliyor. Euro dolar ile alım yapan firmalardan bu tarz döviz düşüşlerinde fiyatlarını indirmelerini beklemek saçma olur. Tüketici bir malın alırken kalite düşürür gene alır, almak isterse. Ama bu işi yapan ekmek yiyen insan geleceğini düşünmek zorunda. Pandemi filan derken son 2-3 sene içinde batan kapatan kaç tane firma var Allah bilir. Tüketici olarak tabi ki böyle beklentileriniz olabilir ama bir de satıcı olarak kendinizi düşünün. Ufacık bir dükkanı işletmek bile deli masraflar açarken büyük firmaların ne hesaplar yapmasını tahmin edin. Bu işte en büyük sıkıntı ama devletimizin bu tarz işlerden aldığı vergiler. Ödedikleri vergiler gerçekten çok fazla.
Bir de italyan markaların formalarından alırım diyorsunuz ama santinin scott'ın 1 forması 1300 TL'lerden başlıyor. Eğer bildiğiniz ve sora ile aşağı yukarı aynı kalite ürünleri olan firmalar varsa lütfen paylaşın ki, bizde faydalanalım.
Arkadaşlar hâlâ fiyatta niye takıldığınızı anlamadım. Tamam 10.000TL olsun öyle yazsın alayım. Pahalı olmak farklı insanı enayi yerine koymak farklı uyanın eski fiyat 384 değil 309 etiket üzerinde 384 e çizgi çekip 309 dese amenna ama 442 ye çizgi çekip 384 satıyoruz zam yok demesi mantıklı değil nerede indirim. Sonra birde insanları suçlar gibi italyadan gümrük ödeyip alın felan olmuyor. Kusura bakmayın amaAma ülke öyle bir halde ki artık dediğiniz gibi kalitesine, ihtiyacına göre alışveriş yapamıyor. Yakından tanıdığım bisikletçi dostlarım var. Adamlar kıt kanaat bisiklet aldılar forma için 10 defa düşünüyor, pahalı birde firmalar 100 liralık ürünü 900 yapıp üzerini çiziyor 600e satıyor buradaki bizde dolar bu kur bu sonuç bu diyerek uçuk rakamlara alıyoruz. Yazık deyince mantık yürütüp hak arayınca. Gidin Polonya dan alın, İtalyadan alın oluyor. Böyle bir mantık var mı? Hala var diyorsanız benim 40 TL ye aldığım iç lastiğe bir etiket hazırlayım 600 den 400e düştü diye indirimli alın.Sonunda anlatmak istediğim düşünceyi destekleyen birisini buldum. Neredeydiniz bu zamana kadar ?
600 liraya italyan formayı gümrük ve kargo dahil alabiliyorsaniz alın zaten. Kimse zorla Sora aldırmıyor kimseye. Herkes ihtiyacına göre, kalitesine göre alışveriş yapıyor
Dostum sora'nın kışlık sezonunu 1 aydan fazladır bekliyorum ve her gün takip ettim. Adamların kimseyi enayi, salak yerine koyduğu yok. Bir fiyat yayınladılar daha ürünlerin satışı bile yoktu. Ürünler çıktığında dolar zaten artmıştı ve çok önceden yayınladıkları fiyatlardan aşağı yukarı 100 TL gibi yükseğe satışa sundular bütün ürünlerini.Siz yanlış anlamışsınız. Eski fiyat 309 TL 384 değil. Öyle bir yazılmış ki yeni fiyat 442 biz hâlâ 384 ten satıyoruz. İyi ama eski değil o yeni fiyat zaten eskisi 309 bunun neresi anlaşılmadı. Fiyat 800 de olabilir kur kaynaklı ama buradan buna düşük diyerek zamlı satmak haksızlık. Ya bunu farketmediniz yada çok sevdiğiniz ürünler olduğu için toz konduramıyorsunuz ki bu yanılgıya zaman zaman bende düşünüyorum.
Arkadaşlar hâlâ fiyatta niye takıldığınızı anlamadım. Tamam 10.000TL olsun öyle yazsın alayım. Pahalı olmak farklı insanı enayi yerine koymak farklı uyanın eski fiyat 384 değil 309 etiket üzerinde 384 e çizgi çekip 309 dese amenna ama 442 ye çizgi çekip 384 satıyoruz zam yok demesi mantıklı değil nerede indirim. Sonra birde insanları suçlar gibi italyadan gümrük ödeyip alın felan olmuyor. Kusura bakmayın amaAma ülke öyle bir halde ki artık dediğiniz gibi kalitesine, ihtiyacına göre alışveriş yapamıyor. Yakından tanıdığım bisikletçi dostlarım var. Adamlar kıt kanaat bisiklet aldılar forma için 10 defa düşünüyor, pahalı birde firmalar 100 liralık ürünü 900 yapıp üzerini çiziyor 600e satıyor buradaki bizde dolar bu kur bu sonuç bu diyerek uçuk rakamlara alıyoruz. Yazık deyince mantık yürütüp hak arayınca. Gidin Polonya dan alın, İtalyadan alın oluyor. Böyle bir mantık var mı? Hala var diyorsanız benim 40 TL ye aldığım iç lastiğe bir etiket hazırlayım 600 den 400e düştü diye indirimli alın.
Yaşınıza veriyorum, burdaki yazışmaları hiç okumadan atıp tutmuşsunuz. Bahsettiğim adamların olmayan ürünü değil, dört gün öncesine kadar aldığım ürün, asla farezi kafadan varsayımla konuşmam.Dostum sora'nın kışlık sezonunu 1 aydan fazladır bekliyorum ve her gün takip ettim. Adamların kimseyi enayi, salak yerine koyduğu yok. Bir fiyat yayınladılar daha ürünlerin satışı bile yoktu. Ürünler çıktığında dolar zaten artmıştı ve çok önceden yayınladıkları fiyatlardan aşağı yukarı 100 TL gibi yükseğe satışa sundular bütün ürünlerini.
Zaten boost+2.0 modelleri 2 günde bitti neredeyse, en pahalı ürünleri de oydu. Peki daha sonra ne oldu tahmin edin dolar tarihi zirvesini her geçen saniye kırdı. Ve adamlar diyor ki şu an, bakın daha da zam gelecek ürünlere şu an indirimli diye aynı fiyattan satıyorum. Bu ne demek ben sana söyleyeyim, stok güncelleyeceğiz demek firma için.
Benim hiç bir şeyi yanlış filan anladığım yok. Marketteki laflara her gün yeni fiyat asılırken gidip hammaddesini yurtdışından alan bir firmaya sanki sizi dolandırıyor gibi davranıyorsunuz. Fiyatları size göre yüksek olabilir bu tamamen alım gücüyle alakalı bir durum kimse bir şey diyemez zaten buna ama gelip firmayı kötülemek algı yaratmak yanlış. Benim Sora firmasına ne gibi toz konduramamam olabilir açıklar mısınız? Çok rica ediyorum bunun için. Buraya gerçekleri yazınca bana indirim ya da bedava ürün mü yolluyorlar. Açık söyleyeyim umurumda değiller.
Benim derdim buralardan bir şeyler öğrenmek isteyen insanları yanlış yönlendirmemeniz. Bisiklet giyimi bu ülkede neredeyse yokları oynuyor zaten buradan bilgi almak isteyen insanların yanlış fikre kapılmaması. Bisikletle ilgilenmeye başladığımda en çok araştırdığım konu giyim konusuydu. Yol yarış bisikleti kullanıyorsanız hem de kilitle pedalla forma ve tayta muhtaç gibi bir şeysiniz çünkü.
5 Ayda 8000km üzerinde sürüş yaptım. 200-250km'lik sürüşlerim var hem de tek başıma. Kış içinde 2 tane sora Ultimate serisi forma aldım. İçine de Puhu içlik giyiyorum. Üzerine de hava durumuna göre yelek giyiyorum. Fazlasıyla yeterli geliyor. Bende isterim full komple shimano s-phyre giyinmek ama benim alım gücümde buna yetiyor. Dediğim gibi Sora umurumda değil ben kendi cebimi kendi sağlığımı düşünüyorum. Daha ucuzunu ya da pahalısını almak tamamen size kalmış. Kimse de karışamaz. Ama buraya gelip yok İtalyan markaları daha ucuz yok bu daha ucuz gibi boş söylemler atmak kadar saçma bir şey yok. Gerçekten varsa böyle markalar paylaşın hepimiz yararlanalım. Kendinize saklamayın böyle şeyleri. Ama yoksa böyle şeyler lütfen iftira, yalan atmayın. Ben kendi tecrübelerime göre bu fiyat bandında alınabilecek en iyi markalardan biri Sora diyebilirim sadece. Sizlerin bu fiyat bantlarında önereceğiniz markalar varsa ben seve seve araştırıp denemek isterim. Çünkü yukarıda da dediğim gibi ülkemizde bu alanda doğru düzgün firma sayısı çok az.
Hayin sora. Euroyu yükseltip ülkemizi batirmaya çalışıyor. Kendilerinden yelek almayıp boykot etmeliyiz!!!!
Neyse bilinçli bir tüketici olarak basit bir hesap yapmak istiyorum. Bakalım Sora cebini mi doldurmaya çalışıyor.
Hatırladığım kadarıyla hazirandan beri zam gelmiyor.
277610 dosyayı görüntüle
Dolar kurunu 8,8 aldıklarını farz edelim.
Mehmet beyin aldığı yelek ;
309 TL - 8,8 $
384 TL - X$
Şimdi basit bir içler dışlar çarpımı ile zamlı fiyattaki dolar kurunu hesaplayalım yaklaşık olarak;
277611 dosyayı görüntüle
Yani zamlı fiyatı ortalama 1$ = 10,9 TL den hesaplamışlar.
Şimdi 442 lira nereden çıkmış onu bulmaya çalışalım.
Bugün dolar kuru ;
277612 dosyayı görüntüle
Şimdi ilk hesaptaki verilerle bugün bu yelek ne kadar olabilir yaklaşık olarak onu hesaplayalım.
309 TL = 8,8$
x TL = 12,04$
Yani dolara göre bu yeleğin olması gereken fiyatı aşağı yukarı böyle.(İlk aldığım kura göre)
277613 dosyayı görüntüle
(Bu hesaplamada firmalar dolar kurlarını daha farklı alıyorlardır. Bu hesap tamamen dışardan göründüğü kadar kabaca yapılmıştır.)
Yani kaba hesaba göre, Bu yeleğin fiyatı 430 TL civarlarında olmalı. Soranın sözde(!) indirim dediği fiyat 442. Acaba blackfridayden sonra gerçek fiyatı 442 olacak ama indirimden dolayı 389 lira diyor olabilir mi şirket ?
Yani birden dolar kuruna göre zam değil de kademeli olarak zam yapmışlar ya da yapacaklar gibi gözüküyor.
Jordanred, kipeo vs. diğer firmalar neden anında zam yapmıyor ? Bunun nedenini bilmiyorum. Ya da zam yaptılar mı onu da bilmiyorum. Açıp bakmıyorum bile. Çünkü sonunda yapacaklar. Ürün akışı fazla olan, hammade siparişi sürekli veren firmalar zammı hemen yapar.
Yeleğe 442 lira verecek bütçem maalesef yok. Hatta bisikletim ve formalarım yıpranmasın diye bisiklete bile çıkasım yok. Çünkü başlarına bir şey gelirse yenisini asla alamam şu sıralar. Vaziyet böyle iken, ekmeğe, benzine, peynire, yağa her gün zam geliyorken üreticilere yüklenilmesi çok garip. Kim ürünlerinin fiyatını arttırırken keyif alır ki ? Bu başlıkta bunu çok anlattım. Bu başlığın özelinde değil genel mevzuatı konuşuyorum. Yani başka bir firmanın başlığında böyle konulara denk gelmiyorum çünkü.
Neticede özet olarak ben de ilk gördüğümde sahte indirim olabilir mi diye düşündüm fakat yukarıda yaptığım hesaptan sonra aslında zamlı fiyatı bize gösterdiklerini düşünüyorum.
Kesinlikle doğru bir hesap olmadığını biliyorum. En azından kabaca minumum zammı göstermek istedim. Dediğiniz gibi globaldeki zam, ülkedeki dolar harici zamlar, nakliye, yakıt vs. bir sürü kalem var beraberinde artan.Desteklemek ya da karşı çıkmak adına yazmadığı belirtmek isterim.
Bir tekstil fabrikasında üretim mühendisiyim, bütün girdileri çıktıları biliyorum.
Sadece şunu söyleyeyeyim bundan yaklaşık 2 ay önce 5 dolar artı KDV'ye aldığımız iplik şu an 6.80 dolar artı KDV.(ki o fiyattan bulamıyoruz ,paramızla alamıyoruz)Dokumacılara zam dönemi gelmediği halde bütün firmalar ortalama yüzde 20 zam yaptı.En büyük maliyet kalemlerimizden Elektrik dolar bazında bile arttı.Diğer maliyet kalemleri de uçtu.Tekstil ürününü ihraç bile etseniz, girdilerin çok çok büyük kısmı ithal ve dolar bazında da artıyor.Globalde emtialar uçtu gitti .Kısacası şu zamanda doların fiyatı şu kadarken ürünün fiyatı şuydu, bugün ise dolar şu kadar olunca ürünün düz mantıkla oran orantıya göre şu kadar olmalıydı demek çok doğru bir yorumlama değil malesef.
Ayberg bey niye anlamıyorsunuz çizgi ne demek, niye çekiyor, neden çekiyor, neden koyuyor, neden kafa karıştırıyor, neden tartışmaya meal veriyor, neden böyle yapmak zorunda. Dolar arttı, kur arttı, anam kızdı, patron kızdı, keyfim istedi de 800TL net etiket koy alayım bu bahaneleri arkasındaki nedenleri bilmeden zaten sorgulamam alırım.Kesinlikle doğru bir hesap olmadığını biliyorum. En azından kabaca minumum zammı göstermek istedim. Dediğiniz gibi globaldeki zam, ülkedeki dolar harici zamlar, nakliye, yakıt vs. bir sürü kalem var beraberinde artan.
Ayrıca bu başlıkta Sora'nın ucuz olmasi gerektiğini de savunan var. Neden ? Bizim markamız kaliteli olamaz mı ? Maliyeti 3 olan formayı 5 e satamazlar mi ? Taş mi yiyecek üretici ? Ayrıca kaliteli kumaş, kaliteli fermuar, iyi kalıp kullanılan ürünleri daha ucuza satsa sizce yurtdışı müşterisinden bize fırsat kalır mı ? Şu an bile ihracat yoğunluğundan son kullanıcıya ürün çıkartmakta zorlanıyor firma.
Bisiklette, telefonda, günlük giyimde ürün+markaya para verirken bisiklet giyiminde neden markaya para vermeyi hazmedemiyoruz ?
Ben mesela Mosso yol bisikleti kullanıyorum. 8,7kg alu kadro. Üzerinde Mosso değil de Merida yazsa çok çok pahalı olacaktı.
Soradan alışveriş yapma lüksümüz her geçen gün azalsa da buradaki anlamsız tepkiyi hep eleştiriyor olacağım. 1 tane sora kışlık formam oldu 4 sene sonra, altına kışlık tayt Btwin alabildim. Yani çifter çifter alamıyorum ama alabildiğimde de kaliteli giydiğimi hissediyorum.
Ayrica hala fiyatın üstüne çizgi çekip normal fiyattan satmalarini , sahte indirimli satmalarini eleştirenler, ısrarla anlamak istemeyenler, bir kaç gün sonra üzerinde çizgi çekilen fiyattan satışa devam edince umarım ne anlatmak istediğimi anlarlar. Madem konu buralara geldi. Jordanred ellerinde aylardır kalan stoğu çok güzel indirimle eritmeye çalışırken sora bu fiyatlara rağmen ürün yetiştiremiyorsa Kalite/performans açısından başarılılar ve ucuz olma dertleri yoktur.
Herkese sağlıklı günler dilerim. ( Bu arada sora da 250 liraya tayt satsa ne güzel olur )
Süleyman bey teşekkürler bilir bir kişiden, konuyla alakalı ilk ağızdan mantıklı bir almak güzel. Varsa aklımdaki eksik bir çok konuyu aydınlattınız.Desteklemek ya da karşı çıkmak adına yazmadığı belirtmek isterim.
Bir tekstil fabrikasında üretim mühendisiyim, bütün girdileri çıktıları biliyorum.
Sadece şunu söyleyeyim bundan yaklaşık 2 ay önce 5 dolar artı KDV'ye aldığımız iplik şu an 6.80 dolar artı KDV.(ki o fiyattan bulamıyoruz ,paramızla alamıyoruz)Dokumacılara zam dönemi gelmediği halde bütün firmalar ortalama yüzde 20 zam yaptı.En büyük maliyet kalemlerimizden Elektrik dolar bazında bile arttı.Diğer maliyet kalemleri de uçtu.Tekstil ürününü ihraç bile etseniz, girdilerin çok çok büyük kısmı ithal ve dolar bazında da artıyor.Globalde emtialar uçtu gitti .Kısacası şu zamanda doların fiyatı şu kadarken ürünün fiyatı şuydu, bugün ise dolar şu kadar olunca ürünün düz mantıkla oran orantıya göre şu kadar olmalıydı demek çok doğru bir yorumlama değil malesef.
Güzel bir madde Lakin yiğidi öldür hakkını yeme. 442TL üzerinden satacaklarını sanmıyorum fatura belge yoktur. Fiyat belli 384TL üzerinden satılıyor. Eski fiyatı 309TL idi . Kafamıza takılan tek soru neden bu yolu seçtikleri oldu. Fiyatlar 100 olmuş 500 olmuş firmayı bağlar. Ama etiket yanıltmış. Kanunen zaten birşey demek doğru olmaz. Adam 300 dü 384 yaptım satıyorum der ama ( hala bizim 442 TL yok )6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanuna göre indirimli diye satılan bir ürünün indirimden önceki fiyatından satıldığının ispatı satıcıya aittir deniyor. Yani firma yani buradaki örnekte olduğu gibi sora firması 442.95tlden sattığını fatura vb belge ile ispatlamak zorunda. Eğer aykırı olduğunu düşünüyorsanız ticaret il müdürlüğüne veya cimerden yazarak şikayet edebilirsiniz.
İşin mantığına da gelince kanunun böyle olması lazım neden derseniz tüketiciyi yanıltma durumu, satın alma durumunu etkileme oluşturuyor.
Dostum öncelikle üslubuna dikkat et. Saygısızlık yapma. Karşında çocuk yok. Sen daha ne demek istediğimi anlamamışsın ama cevap vermeye çalışıyorsun. Arkadaş maliyetleri açıklamış sana tekstil sektöründeki. Yaşınız benden büyük ama maliyet ve satış hesabını bilmiyorsunuz. Ben Ege Vitrifiye firmasının Ar-Ge ve Hazırlamalar Sorumlusuyum. Bütün hammadde fiyatları elimden geçiyor. 2 tane tünel, 2 tane de mekik fırına sahibiz. Sadece geçen ay doğalgaza yüzde 60 zam geldi. Hammadde fiyatlarında ise %200'lük artışı olanlar var.Yaşınıza veriyorum, burdaki yazışmaları hiç okumadan atıp tutmuşsunuz. Bahsettiğim adamların olmayan ürünü değil, dört gün öncesine kadar aldığım ürün, asla farezi kafadan varsayımla konuşmam.
Yine haliyle sırf yazmak için yazdığınızdan "Daha ucuzunu ya da pahalısını almak tamamen size kalmış. Kimse de karışamaz. Ama buraya gelip yok İtalyan markaları daha ucuz yok bu daha ucuz gibi boş söylemler atmak kadar saçma bir şey yok." diye yazmışsınız..
Ayrıca "600 liraya italyan formayı gümrük ve kargo dahil alabiliyorsaniz alın zaten." Bunu @Rhodiumm adlı kullanıcı yazmıştı. Tabi dediğim gibi tek mesajı değil geneli okusanız anlarsınız.
Hali hazırda 1000TL gibi rakamlara çıkmış ürünleri sizin gibi çifter çifter alamıyorum. Yerliyi alamaz iken yurt dışından zaten alamaz olduk. En baba giyimim Dechatlon iken yaşadığım bir olayı örnek veriyorum. Yok 100 müş yok, kurmuş hala yazıyorsunuz. Arkadaşım bak yazdım iç lastiğim indirimli 40 a aldım ama 900 den 400 e düştü aynı mantık kaçırma gel, hatta üstüne kampaya bir alana bir bedava. Eeee al soradan fazla kampanya yaptık mantıkta aynı.
Anlamayan Abi ve kardeşlere resimli örnek. Bunu ben 309TL ye aldım.Yani fiyat arttı 384TL oldu ama 309TL veriyoruz olmalı. 384TL ye satarak sözdew indirim gibi olmamalı. Ne olur artık, dolar bu, kurbu, param yetmedi, nenem para vermedi gibi bahane sunmayın. Bir artış varsa net fiyatı yaz bitir 384TL sesim çıkmaz. Ki çıkmadı da taki bu etiketi yazıncaya kadar firma.
277640 dosyayı görüntüle
Bu bir o kadar doğru bir o kadar da tehlikeli bir şey aslında. Evet alınmayınca dediğiniz gibi firmalar elindeki ürünleri ucuza satar. Ama sonradan kalitesini düşürmek zorunda kalabilirler. Kar marjları ve bu kar marjından ne kadar düşülebileceği kriter olur böyle bir durumda. Ama dediğiniz gibi 3-4 günde tükenen ürünler satan bir firmanın hem de böyle bir sektör de açıkçası kar marjının çok yüksek olduğunu düşünmüyorum. Çünkü sektör dar ve satabileceği ürün miktarı belli aşağı yukarı. Tamamen şahsi fikrim bu.Arkadaşlar bu ürünleri size zorla mı satıyorlar. Almayın... Alınmadığı zaten seve seve satabilmek için daha uygun fiyatlara indirmek zorunda kalacaklar. Bu kadar lakırdı olmasına rağmen ürünler 3-4 günde tükeniyor. Yahu hepimiz şikayetçiysek, bu ürünleri kim alıyor?
Çoook önceki başlıklarda Google araması yapıldığında adres çıkıyordu ve o çıkan adreste Google görüntülerine baktığında alakasız bir yer çıkıyordu.(Bunu bu başlık altında paylaşmıştım.) Onu düzeltmişler gördüğüm kadarıyla. İtalya'dan kumaş getiren bir firmanın en azından ofis ve üretim yeri fotoğraflarının olması gerektiğini düşünüyorum.Bu bir o kadar doğru bir o kadar da tehlikeli bir şey aslında. Evet alınmayınca dediğiniz gibi firmalar elindeki ürünleri ucuza satar. Ama sonradan kalitesini düşürmek zorunda kalabilirler. Kar marjları ve bu kar marjından ne kadar düşülebileceği kriter olur böyle bir durumda. Ama dediğiniz gibi 3-4 günde tükenen ürünler satan bir firmanın hem de böyle bir sektör de açıkçası kar marjının çok yüksek olduğunu düşünmüyorum. Çünkü sektör dar ve satabileceği ürün miktarı belli aşağı yukarı. Tamamen şahsi fikrim bu.
Kendinden yaşça büyük birine nasıl konuşulacağı bilmeyen biri dostum olamaz. Size ne izah ne yorum yaparım. Kendim den 3 yaş küçük biri için bile bey diye hitap ederim. Siz sizden büyüklere akranınız muamelesi yapıyorsunuz. Cevap hiç yazmayın zahmet etmeyin. Çünkü cevap bile yazmayacağım size.Dostum öncelikle üslubuna dikkat et. Saygısızlık yapma. Karşında çocuk yok. Sen daha ne demek istediğimi anlamamışsın ama cevap vermeye çalışıyorsun. Arkadaş maliyetleri açıklamış sana tekstil sektöründeki. Yaşınız benden büyük ama maliyet ve satış hesabını bilmiyorsunuz. Ben Ege Vitrifiye firmasının Ar-Ge ve Hazırlamalar Sorumlusuyum. Bütün hammadde fiyatları elimden geçiyor. 2 tane tünel, 2 tane de mekik fırına sahibiz. Sadece geçen ay doğalgaza yüzde 60 zam geldi. Hammadde fiyatlarında ise %200'lük artışı olanlar var.
Kısacası bütçen yoksa dediğim gibi alamıyorum deyin geçin. Firmalara leke atmayın. Bu durumun sorumlusu firmalar değil, hükümet. Adamlar sana silah zoruyla ürünleri de satmıyor zaten. Özellikle senin için @mhmtp koşa koşa gel al da demiyor ya da buradan birileri de zorla aldırmaya çalışmıyor size. Sana decathlon yetiyor olabilir kimse bir şey diyemez ama benim seviyemde yetmiyor. Maddi durumum da sora seviyesine yetiyor diyorum. Sürdüğüm seviyede daha fazlasını kullanmam gerekirken hem de. Kimse bunları sorgulamıyor zaten.
Senin 4 gün önce bu ürünü aldığında dolar ne kadardı.... şimdi ne kadar....Bike and outdoor sitesi üzerinden yazlık pro armadillo pedli taytı 480TL'ye aldım indirimden 1-2 hafta önce. Şimdi ise 853TL. Sizin ekonomi kafanızla ben de o zaman sora firmasını dolandırmış oldum. Adamların size sözde indirim filan yaptığı yok. Orada indirim derken söylediği şey fiyata zam yapacağım bilginiz olsun elimdekini satıyorum demek....(***bu mesajı yazdıktan sonra sitelerini kontrol ettim. Çizgi çekerek size ne anlatmak istediklerini yeni fiyatları ile anlarsınız. Tabi isterseniz) Adam indirim yazmasa 1 hafta sonra fiyatlara, 2 hafta da 200-300 TL zam gelse o zaman da diyeceksiniz ki Sora çok pahalı şuna bak... Adamlar açık açık önceden haber vermiş zam yapacağım diye ama ona bile laf söylüyorsunuz. Niye çizgi çiziyor diye. Peki o zaman sana şöyle açıklayayım 1 hafta o çizgi çektiği fiyattan satsa, sonra elindeki stoğu bitirmek için indirimli fiyata satsa bu seferde adamları topa tutacaktınız gene 1 hafta o fiyattan alanları kazıkladı diye....
Dediğim gibi babamın oğulları değiller, kendi cebimi ve sağlığımı düşünüyorum. Ama inanın sattıkları fiyata göre kaliteleri fazla şu an için. Benim tepkim buna. Hak ettiği değer bu değil bu firmanın. Adamların tüketicisini bilgilendirmek için yaptığı olayı bile apayrı bir şekilde algılayıp, firmayı lekeliyorsunuz. Önceki yazımda da söyledim. Bu giyim sektörü çok kısır ve bilgi almak isteyen 1 tane insan bile yanlış etkilensin istemem. Çünkü bu yoldan bende geçtim. Eğer fiyatları, kalitesinin önüne geçerse ve hala burada olursam, en çok tepki göstereceklerden biri olurum. Bu da size sözüm olsun.
Yaşınız büyük... bunu vurgulamışsınız ama bende size tecrübelerimden bir tavsiye de bulunayım. Türkiye Dağcılık Federasyonunun da Lisanslı sporcusuyum aynı zamanda. Size tavsiyem decathlon dan alışveriş yapmayın. Evet ilk açıldığı zaman kur düşüktü, alınabilirliği mantıklıydı. Ama kur artışı ile hiçte oradan alışveriş yapmanın bir anlamı kalmadı. Biraz daha fazla para verip her spor alanında daha kaliteli ürünler satan markalar bulabilirsiniz. Emin olun, hem daha uzun ömürlü kullanacaksınız hem de spor aktiviteleriniz esnasında daha rahat edeceksiniz.
Ben sadece büyüklerimle değil, insanlarla nasıl konuşulacağını çok iyi biliyorum. Konuyu alakasız bir şekilde bana hakaret ederek, daha doğrusu küçümseyerek konuşmaya başlayan gene sizsiniz. Ama burada gelip kendi tarzınızla hala terbiye verdiğinizi zannediyorsunuz. Cevap vermeyin sorun değil. Bey dediğim kimseye gidip yaşınıza veriyorum demedim. Böyle de bir terbiyesizlikte yapmam. Dostum kelimesi hiçte akran muamelesi değil, yakınlık kelimesidir. Kardeşim tarzı bir kelime değildir, dostum kelimesi. Günlük hayatınız da insanlara kullanın bence. Samimiyet belirtir çünkü ve yaşın önemi yoktur bu kelime için, anlamı bellidir. Siz diyorum bakın çünkü size yazdığım cümlelerim hep SİZ diye başlamıştır. Fiyat konusuyla ilgili yazabileceğiniz bir cevap olamaz zaten. Size uzun uzun açıkladım, diğer arkadaşlarda açıklamış. Siz anlamak istemiyorsanız, ona da saygı duyarım. Son bir şey daha söylemek istiyorum size. Yaş olayı belli ki sizin için önemli. Ama açık söyleyeyim. Benim için terbiye daha önemli.Kendinden yaşça büyük birine nasıl konuşulacağı bilmeyen biri dostum olamaz. Size ne izah ne yorum yaparım. Kendim den 3 yaş küçük biri için bile bey diye hitap ederim. Siz sizden büyüklere akranınız muamelesi yapıyorsunuz. Cevap hiç yazmayın zahmet etmeyin. Çünkü cevap bile yazmayacağım size.