Öncelikle hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.
Benim de düşündüğüm fiyatlarda olan bir marka specialized. Gerek ülkemizde olsun gerek yurtdışında olsun adı çok el üstünde tutulan markalardan. Fakat ben nedense tasarımlarını bir türlü sevemiyorum. Meridalar, giantlar daha hoşuma gidiyor. Belki gerçekte görsem bir sürsem işler değişir ama eskişehirde specialized bulmak ormanda kutup ayısıyla karşılaşmak gibi olur. Bir de parasına göre sundukları pek tatmin edici gelmiyor bana, yani 2600liralık bisiklette acera, alivio gibi tırt demeyeyim ama, tırtvari ekipmanlar olmamalıydı. Sedona bile 1000lira daha ucuz bisikletinde sram x7 x5 donanım koyarken, bu donanım 2600liralık sirrus elite'e yakışmıyor.
Diyeceksiniz ki kadro önemlidir bik bik bik, tamam haklısınız arkadaşlar bende katılıyorum ama bisikleti alıp da üstüne 500-1000lira para verip adam gibi donanım oturtana kadar o parayı baştan daha iyi kadrolu daha iyi donanımlı bisiklete verirdim, yanlış mı? Değil. Çok ekstrem bulunmaz kadrolu, ya da hastası olduğunuz bir tasarım olmadıkça fastroad slr gibi, tutup da sırf kadrosu güzel aga diye donanımı giriş seviyesi olan bisiklete, donanımı orta/orta üst seviye olan bisikletle aynı parayı vermek çok mantıklı gelmiyor. Highline golf almak varken trendline passat almak gibi. Bunu cannondale'de de görüyoruz. Badboy gibi canavar modelleri var ama fiyatlarına bakıyorsun, donanımlarına bakıyorsun tırt oğlu tırt. İnsan böyle olunca daha dfengeli f/p markalarına kayıyor.
Ağırlık konusun ayrı dünya. Çoğu fitness bisikleti 11-12 kilo arası. Giant escape air gibi mülayim bir model 9,5 kilo olabiliyorken, has fitness bisikletlerini neden hafif tutma çabası gitmiyor üreticiler bende anlamıyorum. İşin olayı zaten hafiflik. Hafif olacak ki uçacaksın, yoksa niye "fitness bike"? pideyi pizza diye satan kebabçılar misali. Hal böyle olunca insan sinirlenip eyter beya deyip yol bisikletlerine kayıyor. Misal sirrus elite alana kadar 500lira daha verip scott speedster 30 almak gibi.