Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Specialized Sirrus & Sirrus Sport

Bu bisiklet geometri olarak en yakın model peugeot t11 sanırım. Çok daha ekomonik olarak daha iyi komponentlerle geliyor. Kadro kaliteleri arasındaki farkı ve bunun sürüşe yansımasını da gerçekten merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: rawnerve
Scudo
Bende dün aynısını yazacaktım. ama Sirrus 2 fiyatı (link) linteki Peugeot t10 x2 nin 2 katı olmasına rağmen bir şey demedim. Bir de ithal güzel bir bisiklet alacak imkanı olan arkadaşa uygun fiyatta olsa da kafasını karıştırmak istedim.

Bir de Bianchi Accel den Peugeot nun grubu olan cycle europaya geçti. 2022 de ki Peuget bisikletler Bianchi markası ve renkleriyle satılacak. bir bayi arkadaş T11 ve GR14 ün aynı kadrolarla Bianchi olarak üretilmiş hallerinin resimlerini gönderdi. çok daha estetik ve güzel durmuşlar . Bu yüzden Peugeot düşünenler yeni Bianchileri bekleyebilirler bence ;) ;)

Bende dün aynısını yazacaktım. ama Sirrus 2 fiyatı (link) linteki Peugeot t10 x2 nin 2 katı olmasına rağmen bir şey demedim. Bir de ithal güzel bir bisiklet alacak imkanı olan arkadaşa uygun fiyatta olsa da kafasını karıştırmak istedim.

Bir de Bianchi Accel den Peugeot nun grubu olan cycle europaya geçti. 2022 de ki Peuget bisikletler Bianchi markası ve renkleriyle satılacak. bir bayi arkadaş T11 ve GR14 ün aynı kadrolarla Bianchi olarak üretilmiş hallerinin resimlerini gönderdi. çok daha estetik ve güzel durmuşlar . Bu yüzden Peugeot düşünenler yeni Bianchileri bekleyebilirler bence ;) ;)
Fotoğrafları görebilir miyiz, merak ediyor insan :)

Marka ve kadro kalitesi farkı yüzünden bariz fiyat farkı bulunuyor. Örneğin ülkemiz de Carraro her ne kadar ünlü olsa da kadro farkında epey fark var diğer markalar ile kıyaslayınca. Carraro kadroları genellikle ağır ve hantal oluyor. Carraro dan bir fitness bisiklet alacağınıza Peugeot gibi bir markadan alışveriş yapmanız daha iyi olabilir.

• Beğen
Mağazaya gittim, gerçekten de kadro çok güzel. Arka aktarıcı microSHIFT RD-M26S, 7-speed , ön ise MicroSHIFT FD-R252, Band-clamp .

Hocam o zaman Spec den devam imkan varsa . yukarıda yazdığım geliştirmeleri yaptığında çok harika bir bisiklete dönüşür .

yalnız bayiye şu linkteki sirrus 2 yi sorsanıza. bu da aynı model ama komponentleri shimano altus . aynı fiyat (link)

Mağazaya gittim, gerçekten de kadro çok güzel. Arka aktarıcı microSHIFT RD-M26S, 7-speed , ön ise MicroSHIFT FD-R252, Band-clamp .
Eğer illa shimano olsun diyorsanız trek fx2 bakın derim fiyat bakımından hemen hemen aynılar.

bu da güzel bir alternatif (link) . ama spec hoşunuza gittiyse devam edin bence

• Beğen
Teşekkür ederim. Bir başka çeldirici daha :))

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
Şehir bisikletlerinde carraro markasının çok iyi modelleri var, pahalı markaların giriş seviyesini bisikletlerini almak pek parlak bir fikir değil ki bu dönemde hiç parlak bir fikir değil. Ben olsam amortisörü olmayan iyi bir carraro satın almayı düşünürdüm.
Tam tersine, ust seviye donanım için carraro tercih edersen kadro problemleriyle ugrasir durursun. Gerupset donaninimi hicbir sey, kadro kalitesi her şeydir.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Tam tersine, ust seviye donanım için carraro tercih edersen kadro problemleriyle ugrasir durursun. Gerupset donaninimi hicbir sey, kadro kalitesi her şeydir.
Yine de grupset olayını da yabana atmamak gerek. Grupset fiyatına, aynı grupseti komple bisikletle beraber de alabiliyorsun, bisiklet bedavaya gelmiş gibi oluyor.

Marka bisiklet ayrı bir tat veriyor ama biraz da bütçe meselesi iş.

Yine de grupset olayını da yabana atmamak gerek. Grupset fiyatına, aynı grupseti komple bisikletle beraber de alabiliyorsun, bisiklet bedavaya gelmiş gibi oluyor.

Marka bisiklet ayrı bir tat veriyor ama biraz da bütçe meselesi iş.
Değil abicim.
Specialized sirrus, cannondale quick, merida crossway, lapierre urban shaper, trek fx vs tarzi bir kadro kullanmadiysaniz ne demek istedigimi anlayamazsiniz.
Trek fx kullaniyorum, son 3 yilda 40bin kmyi devirdim, hala taş ve rijit, ustelik 3x8 altus kullaniyorum. Bisiklet de 2015 model ve ikinci el aldim. Benden onceki sahibi de uzun turlar yapiyormus.
Bu model yasindaki bir bisiklet hala ilk uretildigi gunku gibi taş. Ayni paraya Deore setli bir mosso carraro peugeot mu yoksa tourney setli yukarida ilk saydigim markalardan biri mi derseniz cevabim net olur. Kadro cok onemli, gerisi hikaye.

Son düzenleme:
Değil abicim.
Specialized sirrus, cannondale quick, merida crossway, lapierre urban shaper, trek fx vs tarzi bir kadro kullanmadiysaniz ne demek istedigimi anlayamazsiniz.
Trek fx kullaniyorum, son 3 yilda 40bin kmyi devirdim, hala taş ve rijit, ustelik 3x8 altis kullaniyorum. Bisiklet de 2015 model ve ikinci el sldim. Benden onceki sahibi de uzun turlar yapiyormus.
Bu model yasindaki bir bisiklet hala ilk uretildigi gunku gibi taş. Ayni paraya Deore setli bir mosso carraro peugeot mu yoksa tourney setli yukarida ilk saydigim markalardan biri mi derseniz cevabim net olur. Kadro cok onemli, gerisi hikaye.
Kadro önemsiz demedim, kadro çok önemli elbette ama diğer komponentler de çok önemli.

Önceden iyi kadro, düşük komponent alıp yükseltme yapmak çok daha kolaydı. Ancak günümüz ekonomi şartlarında parası çok olmayana komponent yükseltmesi yapmak hiç de kolay olmuyor.

O yüzden almışken bütün komponentlerin üst seviye olması da çok mühim.

2 kat pahalı, daha düşük bileşenli, Avrupa markalı bir bisiklet yerine daha kaliteli bileşenlere (vites sistemi, jant, lastik vs) sahip ve yarı fiyatlı Carraro'yu ya da Peugeot'u tercih edebilirim.

Maddi durumu çok iyi olan biri en iyi bileşenlere sahip en iyi kadroyu alır ancak burda benim bakış açım "orta gelirli bir kişinin bakış açısı" şeklinde.

• Beğen
Aslında bu konuda her 2 görüşte haklı . mesela benim hayalim cannondale quick ya da merida speeder . ama hem performans olarak hemde bütçe olarak bu bisikletler beni aştığı için peugeot t11 le mutluyum . ama imkanım olsa quick veya speeder den birini alırdım .

bir de şöyle bir alternatıf var . mesela ben sadece keyif ve şehir içi için kullanıyorum . zorlasam sirrus alabilecek imkanım vardı ama o bütçeyle bir peugeot t11 bir de bisan rx 9200 claris alıp her 2 bisikleti de kendime göre kisiseleştirme yönüne gittim . çünkü ithal bir kadro ile yerli arasında ki farkı anlayacak düzeyde enerjim veya performansim olmadığı için bu şekilde mutlu oldum

Ege abi fiyatlandırma politikası eskisi gibi olsa neyse ama yeni sistemde fiyat farkı çok fazla açıldı. Vergisiydi falan derken derken trek vesaire markaların giriş seviyesi bisikletleri yerine çok daha fazla donanımlı orta sınıf marka bisikletlerine binebiliyorsun.

• Beğen
Geri